Privekliniek.com wijzigt website

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De site van Privekliniek.com leek wel erg veel op die van Veronica. De site bleek dan ook voor een groot deel gekopieerd. Toen Veronica haar juridische mensen bijhaalde besloot privekliniek.com haar site te wijzigen.

"We waren hier natuurlijk niet blij mee. Er gaat ontzettend veel tijd zitten in het ontwerpen van een website", aldus commercieel manager Chi Lueng Chiu van Veronica Digitaal. Veronica stuurde een brief waarin werd geëist dat de pagina binnen één werkdag van het net zou worden verwijderd.

De maker van de plagiërende site, Diederik de Lange, had er geen problemen mee om de site weg te halen. Hij zegt over de gelijkenis van zijn site: "De lay-out was erg gebruiksvriendelijk." Hij ergerde zich wel aan de toon van de brief.

"Dit had ook op een vriendelijkere manier opgelost kunnen worden", vindt De Lange. "Vanwege mijn vakantie was ik niet in staat om de site direct aan te passen, maar Veronica hield de eis van één werkdag aan. Achteraf is het allemaal stom geweest, maar om er zo'n drukte over te maken, vind ik overdreven." De Lange is bezig met een nieuw ontwerp. De huidige lay-out is een tijdelijke oplossing.

Welke layout er nu gestolen zal gaan worden is nog niet bekend