FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Nowhere Boy

Film

In het troosteloze Liverpool van halverwege de jaren vijftig woont een intelligente maar rebelse tiener genaamd John Lennon. Op dit moment in zijn leven heeft hij nog geen idee dat hij uiteindelijk uit zal groeien tot één van de grootste genieën van de popmuziek. De jonge John ligt constant overhoop met zijn tante Mimi en zijn oom George, die zijn pleegouders zijn. Als Ome George overlijdt, wordt John op diens begrafenis voorgesteld aan zijn eigen moeder Julia. Dit blijkt een hele gezellige jonge vrouw te zijn, en John snapt dan ook niet waarom hij ooit in een pleeggezin is gestopt. De tiener blijkt het uitstekend te kunnen vinden met zijn moeder en wanneer hij via haar kennismaakt met een nieuwe Amerikaanse muzieksoort genaamd rock & roll kan Julia echt niet meer stuk. Het enige nadeel is dat haar man Bobby net zo saai, streng en nors lijkt als tante Mimi.

John brengt zoveel mogelijk tijd door met zijn moeder, en wanneer zij hem meeneemt naar een bioscoop waar beelden vertoond worden van het Amerikaanse fenomeen Elvis Presley weet hij niet wat hij meemaakt. De jonge Lennon ontwikkelt een passie voor muziek en, nadat hij van tante Mimi zijn eerste gitaar heeft gekregen, vormt hij een band genaamd The Quarrymen. Bij één van hun eerste optredens staat een jongeman genaamd Paul McCartney in het publiek. Die ziet wat in Lennon en overtuigt hem ervan dat ze een muzikale samenwerking moeten aangaan. De twee jonge popmuzikanten worden pas echt goede vrienden wanneer John erachter komt dat ook Paul zonder moeder is opgegroeid.

Terwijl Lennon en McCartney voorzichtig beginnen met een eigen band en het schrijven van eigen liedjes, vinden nog een aantal dramatische gebeurtenissen plaats in het leven van de jonge Lennon, die hem voor het leven zullen tekenen. Iedereen kent de muziek die deze Lennon en McCartney later zouden maken, maar de voorgeschiedenis van John, zijn tante Mimi en zijn moeder Julia geeft een heel andere draai aan het wereldberoemde oeuvre van The Beatles.

Genre Biografie, Drama, Muziek
Regie Sam Taylor Wood
Cast Aaron Johnson, Kristin Scott Thomas, Thomas Sangster
Land van oorsprong Verenigd Koninkrijk
Releasejaar 2009
Bioscooprelease NL 01-04-2010
IMDB-score 7.2
Aantal stemmen IMDB 25258
Meer informatie FilmTotaal
Kijkwijzer Vanaf 9 jaarAngstGrof taalgebruik
User-waardering 7.4
Aantal stemmen2
Verdeling van de stemmen
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
©FOK.nl e.a.