Niks hoofddoekje! Castreren! (deel 2)

Voor de disclaimer en de samenvatting van mijn opvattingen over de vrijheid van Godsdienst verwijs ik maar even naar deel 1 van mijn betoog. Vorige week wist ik nog niet dat ik een vervolg zou schrijven, maar er was vandaag heel goed nieuws.

De rechter oordeelde dat het Don Bosco College in Volendam dat Godsdienstwaanzinnige meisje Imane Mahssan  inderdaad mag verbieden, op school haar onderdrukkende Moslima-hoofddoek te dragen. Volkomen terecht oordeelde de rechter, dat die school het niet hoeft te tolereren als daar feitelijk sprake is van het uitventen van andere geloven waar het Katholicisme zich niet mee kan verenigen. Volkomen terecht constateert hij dat het recht van die school om binnen de muren van zijn eigen gebouw de Katholieke identiteit te bewaken, niets te maken heeft met belemmering van de vrijheid van Godsdienst of de vrijheid van meningsuiting. Waarom ik nu weer meteen van die grote woorden als Godsdienstwaanzinnige gebruik? Omdat dat écht is, wat ik van dat meisje vind.

Want hoe haal je het in je hoofd, om in het territorium (het gebouw, dus) van Godsdienst X de symbolen van Godsdienst Y te willen dragen? Dan ben je niet goed snik. Echt niet. Totaal de weg kwijt, ben je, als je denkt dat jouw Godsdienst het overal voor het zeggen heeft, zelfs wanneer je te gast bent op een plek die door mensen die een andere Godsdienst aanhangen tot stand is gekomen, en waar zij hun eigen gedachtegoed als richtsnoer hebben. En dan -terwijl je andersgelovigen provoceert en beledigt- een beetje gaan mekkeren over Godsdienstvrijheid en discriminatie, is een regelrechte gotspe. Sowieso vreemd, dat een Moslima aanspraak wil maken op het fatsoen dat onze rechtsstaat in zich draagt, terwijl Moslim-mannen heel anders denken over die rechtsstaat en dat fatsoen, en zelfs de leiders van een Moskee maling hebben aan onze beschaving. Voor hen is het bespuwen en schoppen van een cameravrouw en een verslaggever de norm.

En heeft het Godsdienstwaanzinnige meisje zich wel gerealiseerd dat in de Nederlandse samenleving het Mohammedaanse volksdeel zich trouwens het minst tolerant toont, zelfs het meest vijandig, jegens andere religies? Of gaat ze daar gemakshalve ook maar even aan voorbij? Met name Joden kunnen in Amsterdam niet meer veilig over straat omdat ze worden beledigd en mishandeld door jongens van Marokkaanse komaf. Zelfs de allerzwartste-kousengereformeerde haalt het niet in zijn hoofd, om een andersdenkende in elkaar te slaan. Ze zullen hun bekeringspogingen niet staken, en iedereen willen belemmeren bij het op zondag boodschappen doen, maar dat is allemaal zeer onschuldig vergeleken met wat namens ons Mohammedaanse volksdeel voor rottigheid wordt aangericht. En geen gelul over dat de Moskee part noch deel aan de mishandeling van Joden heeft. Wanneer een Moslim-jochie een Jood om zijn geloof bespuwt, dan is dat geen kattenkwaad, maar religieuze intolerantie. En niets minder dan dat. En dan op hoge toon "Vrijheid van Godsdienst" eisen, en hard roepen dat je wordt gediscrimineerd, omdat je op een Katholieke Scholengemeenschap geen Islamitisch symbool mag dragen.

En schei nou uit over dat het zo zielig is, dat die Imane Mahssan wel naar die Katholieke school moet omdat er in Volendam verder geen goede school te vinden is. Dan stapt ze maar op de bus naar Amsterdam. Stief kwartiertje rijden en ze staat bij een openbare scholengemeenschap voor de deur. Of ze gaat naar een van de zeldzame islamitische scholen in ons land. Heeft ze wel een probleem. Moet ze naar een school die te boek staat als "zwak", "zeer zwak", "enorm zwak" of "ongelooflijk zwak". De Katholieken, de Protestanten, de Joden, de Heidenen: allemaal prima in staat om heel goed onderwijs te organiseren. De Moslims? Die kunnen niks, qua onderwijs. Helemaal niks! Waar ik vorige week pleitte voor castratie, bleek lobotomie de norm, als je het mij vraagt. Overigens is vorige week aangetoond, dat een hoofddoekje niet eens helpt tegen zondige verlangens. Want onder mijn column ontspon zich een discussie, waarin werd betoogd dat ook (of juist) een meisje met een hoofddoek er verdomd lekker uitziet. Denk daar maar eens over na, Moslimbroeders!