'Kartels in Marseille, drugsoorlog en huurmoorden'

De zomer van 2021 was de dodelijkste in de geschiedenis van Marseille. Bij vuurgevechten kwamen 15 mensen om het leven. Rivaliserende bendes creëren steeds vaker een klimaat van angst in de noordelijke wijken van de stad. Delen van Marseille staan onder controle van machtige drugskartels die niet bang zijn om moorden op bestelling uit te laten voeren om hun macht te laten zien of om nieuwe gebieden voor de handel en verkoop van drugs veilig te stellen.

De politie van de stad wil het probleem met speciale eenheden gaan oplossen. Er wordt aangenomen dat de omzet van de kartels ongeveer 30 miljoen euro per maand bedraagt. In hotspots zoals de sociale woonwijken in het noorden van Marseille verdienen dealers tot wel 80.000 euro per dag.

De politie van Marseille, de antidrugsautoriteit en speciale eenheden in burger zijn 24/7 aanwezig om de illegale activiteiten een halt toe te roepen. Maar de bendes blijven gewelddadige acties uitvoeren, die soms het leven van onschuldige burgers kosten. Deze documentaire volgt de elite-eenheden op patrouilles en tijdens grootschalige operaties in de Franse stad.