Vreemd..hoezo vreemd?

Ja, de Fransen waren er weer en dat betekent bloed zweet en tranen.

Ze willen dat je alles voor ze doet en nog liever gisteren dan vandaag. Je bent nog bezig om een probleem op te lossen of ze zeuren al aan je hoofd met het volgende raadsel. De problemen zijn vaak geen problemen, alleen kijken ze niet verder dan hun neus lang is.

Ik heb echter manager nummer 3 en deze is op het oog toch iets menselijker dan de vorige. Deze Fransman wil best sociaal zijn, maar het komt vaak heel grappig over.

Als hij vraagt hoe mijn weekend is geweest, en ik vertel dat het fantastisch was, begint hij te giechelen, nou is zijn steevaste antwoord: Ik zal maar niet verder vragen dan.

Wat denkt hij nou, dat ik als ik zeg hoe goed mijn weekend is, dat ik automatisch mijn seksleven hiermee bedoel? Ik weet dat wij Nederlanders open zijn met het praten over seks, maar ik denk toch dat er weinig mensen zijn, die dit na elk weekend met hun manager bespreken.

Dan begint hij over mijn zwarte kleding, hij vraagt of dit met mijn religie te maken heeft. Ik staar hem aan en denk dat hij een grap maakt, maar nee hij doodserieus. Ik draag die dag mijn Rammstein T-shirt met een print uit de Mann gegen Mann video clip, en voor diegene die dit niet weten, er staan naakte mannen op die glanzen van olie en elkaar aanraken.

Ik vertel hem dat ik zwart draag, omdat ik van die kleur hou en dat het zo lekker afkleedt.

Als hij naast mij staat om op mijn computer een Excel sheet te bekijken, valt zijn oog op mijn poster van Till Lindemann, leadzanger van Rammstein, zijn gespierde armen , zijn naakte bovenlijf en zijn hand stevig grijpend in zijn kruis. Doodserieus zegt manager, dat mijn man er toch wel wat provocatief eruit ziet. Ik ben even uit het veld geslagen en moet lachen, mijn partner is net 1.70m en net over de 50kg. Ik weet niet wat Franse vrouwen op hun muur hangen, maar ik betwijfel dat er weinig zijn die hun man in zo’n pose op de muur hangen.

En als ik denk dat ik mijn manager een beetje ga begrijpen, plakte hij gisteren de ramen af met A4 papier, nadat hij mij nog gevraagd had of ik geen bakpapier had….starend in mijn bureaula, moet ik hem helaas teleurstellen, nee laat ik dat nou net niet bij de hand hebben.

Hij vind het erg warm in het kantoor en zegt dat dit de warmte tegenhoudt, ik kan alleen nog maar knikken.

Maar dan komt de klap op de vuurpijl, hij vertelt dat hij een Trekkie is, hij gaat regelmatig naar Londen, daar schijnt een pub te zijn voor Trekkies, ze verkleden zich, spelen Star Trek quizzes en hebben een geweldige tijd.

Ik weet het nu zeker, mijn nieuwe manager is niet menselijker, hij is een alien op zoek naar antwoorden over menselijk gedrag.

Ok ik ga nog interessante tijden tegemoet.