Vraag het aan Googlemutti en Wikisil ( antwoord)

De mens is van nature een nieuwsgierig wezen. Kleine kleutertjes beginnen al met het eeuwige "waarom?" spelletje en als volwassen ben je natuurlijk nog steeds benieuwd waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn. Is jouw probleem echter dat je waarom vragen te moeilijk zijn voor de meeste mensen en je zelf te lui/moe/zielig/druk bent om het antwoord op te zoeken? Niet langer meer want Googlemutti und Wikisil zijn hier om al jullie prangende vragen te beantwoorden! Alle vragen, ja alle vragen behalve persoonlijke vragen over onszelf.

De twee uitverkoren vragen van vorige week zijn;
Is een gewone boterham met kaas en ham gezonder dan een tosti? Voor DaDude
Hoe komt het dat "Karakter" erfelijk is? Voor Archenemy

Is een gewone boterham met kaas en ham gezonder dan een tosti? door Wikisil

Heel veel mensen hebben het idee dat een tosti veel slechter is dan een boterham met kaas, dat klopt soms, maar het ligt aan heel veel dingen. Een tosti is meestal gemaakt van witbrood, er zit vaak goedkopere kaas en vette ham op en ja dan is het zeker slechter, maar of je nu een witte boterham zonder boter met een plak 40+ kaas neemt of deze eerst nog even in het tostiapparaat stopt, het maakt qua calorieën niets uit. Je kunt dus met een gerust hart een kaastosti nemen in plaats van een boterham met kaas, maar als je een beetje op de calorieën wil letten moet je een bruine boterham nemen, 20+ kaas en geen boter. Een echte tosti bevat overigens bijna net zoveel calorieën als een kroket en is dus niet iets waar je er meteen 4 van moet eten. Het precieze aantal calorieën van de twee is overigens moeilijk te zeggen, de antwoorden daarop verschillen teveel om een eenduidig antwoord te kunnen geven.

Hoe komt het dat "karakter" erfelijk is? door Googlemutti

Nou dat is een moeilijk te beantwoorden vraag.

De verschillende geleerden zijn er zeker niet over eens en verschillende onderzoeken die er naar dit onderwerp zijn geweest, zijn vaak op een negatieve manier in het nieuws gekomen, zoals het onderzoek van Buikhuisen.

De meeste onderzoekers denken wel dat sommige karaktertrekken erfelijk bepaald zijn, zoals verslaving en geweld, zij stellen echter wel dat deze niet altijd op de voorgrond treden, ook sociale omgeving is hierbij van invloed.

Als een kind van verslaafde ouders, na de geboorte wordt afgestaan en in een sociaal stabiel gezin opgroeit, wordt het kind minder snel verslaafd, het blijft echter wel vatbaar voor een verslaving, zodra de stimulans weer aangewakkerd wordt.

Er blijft dus altijd nog de vraag of de karaktereigenschappen vanaf het moment van geboorte aanwezig zijn, of dat het kind bij het zien van het sociaal gedrag in de omgeving deze overneemt en zich deze op deze manier eigen maakt.

Een gevaarlijke manier om erfelijkheid en karaktereigenschappen te verklaren is de eugenetica, en nee dit werd niet alleen gebruikt door de nazi's, ook extreem links gebruikte dit om haar standpunten duidelijk te maken.
Eugenetica

Of de karaktereigenschappen als opvliegendheid, verlegenheid of perfectionisme ook erfelijk bepaald zijn, daar zullen nog de nodige proefschriften over geschreven worden.
Dus je kunt nog steeds tegen je partner zeggen als het kind weer iets doet waar jij het niet mee eens bent, zie je wel, dat heeft hij echt van jou geërfd.