Stoere taal

Het lijkt erop dat D66-minister Pechtold toch zijn best gaat doen om het kabinet te laten struikelen over de missie naar Afghanistan. Pechtold gaf gisteren op een D66 bijeenkomst in Amsterdam namelijk aan niet mee te zullen werken aan een alsnog te nemen expliciet kabinetbesluit over de missie, zoals Balkenende dat voor ogen heeft.

Even afwachten natuurlijk of deze stoere taal ook werkelijk in daden wordt omgezet, want ook Pechtold heeft een naam hoog te houden als het gaat om op zijn woorden terugkomen. Maar goed dat is nu éénmaal mode en we hopen er ook dit keer dus maar weer het beste van.

Pechtold zei verder zich te ergeren aan de partijen in de Tweede Kamer die weigeren over de missie te debatteren zolang het kabinet niet een expliciet besluit heeft genomen. Ja, dat is natuurlijk wel een heel onzinnige opmerking. Dat stelletje laffe lamzakken uit het kabinet is te besodemieterd om zelf een besluit te nemen over Afghanistan en gaat nu zitten mokken omdat de Tweede Kamer de bal vervolgens (terecht) terugkaatst. Wel typerend voor D66 waarschijnlijk, toch al het toppunt van besluiteloosheid en na de volgende verkiezingen op zeker een minipartij met max twee zetels...