Vijf gametips voor de maand oktober

3. Soulcalibur VI

Het is maar liefst zes jaar geleden dat we een officiële Soulcalibur hebben gezien. In 2012 kwam Soulcalibur V uit voor Xbox 360 en PlayStation 3. Drie jaar daarna in 2015 begon de ontwikkeling aan de nieuwe 'next-gen'-versie, Soulcalibur VI, die in 2017 tijdens de Game Awards werd aangekondigd.

Het nieuwe deel zet traditiegetrouw een grote line-up aan vechters tegenover elkaar om met messen, zwaarden en andere wapens elkaar uit te schakelen. We zien een boel iconische vechters zoals Cervantes, Killik en Taki, maar ook nieuwe gezichten waarvan Geralt of Rivia uit de Witcher-serie wellicht de meest opvallende is. Geralt blijft als Soulcalibur-vechter geheel trouw aan zijn eigen vaardigheden en kan tijdens het vechten zowel zijn stalen als zilveren zwaard gebruiken en kan met zijn Aard, Axii en Igni signs een leuke edge geven aan gevechten. Bovendien neemt hij zijn eigen stage mee, Kaer Morhen, de oude vesting waar jonge Witchers getraind worden. Het Kaer Morhen-level wordt vergezeld door de briljante soundtrack die we uit de Witcher kennen.

Soulcalibur VI komt op 19 oktober uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Er zit ook nog een season pass aan te komen waar vier extra vechters in zitten, twee armor packs en meer dan 100 customization items. De season pass is inbegrepen bij deluxe edition van de game; de collector's edition beschikt daarnaast ook nog over allerlei goodies zoals een Sophitia-figuurtje, soundtracks op schijf, een metalen doosje met een ingebouwde soundbox met in-game voiceovers en een 120 pagina's tellend artbook.