Vijf gametips voor de maand oktober

5. Super Mario Party

Super Mario Party wordt gebracht als soort reboot van de serie. Geen rare karretjes meer waar alle spelers samen in rijden, maar eigen keuzes en de ouderwetse boarden om op te spelen. Voeg dit samen met 80 nieuwe minigames die gebruik maken van de functionaliteit van de Joy-Con en je hebt een tof feestje.

Naast de nieuwe boarden en minigames is het ook de eerste Mario Party die online te spelen is. Dit beperkt zich vooralsnog tot de minigames, maar er moet toch een begin zijn en uiteindelijk is dit wel het leukste van de game. De minigames maken gebruik van de Joy-Cons, wat wil zeggen dat motion controls bijvoorbeeld gebruikt worden in sommige minigames. Andere hebben weer 'gewoon' input via knoppen.

Het Ally-systeem van Mario Party 3DS komt ook in de game voor. Elk speelbare personage in de game heeft een normale dobbelsteen (1-6) en een unieke dobbelsteen die verschilt per personage. Zo heeft Monty Mole een dobbelsteen waar de 1 vervangen is voor +1 coin en heeft Luigi een dobbelsteen met 3x een 1 en vervolgens 5, 6 en 7. Deze personages kun je als ally werven tijdens het spel en vervolgens kun je ook hun dobbelstenen gebruiken.

Super Mario Party heeft de elementen in zich om weer een heel leuk deel in de franchise te worden, nadat de vorige delen met kritiek werden overladen. Of dat ook gaat lukken gaan we zien vanaf 5 oktober op Nintendo Switch.