E3 2017 - Overzicht en wensen

2. Noppie2000

Er zijn een aantal projecten waar ik naaruit kijk. De eerste is Super Mario Odyssey, de game ziet er schitterend uit maar er zijn nog zoveel vragen. Is de stad een level of de centrale hub? Hoe vrij is de movement van Mario? Zijn er meerdere hoeden om te verzamelen? Wat verzamelen we in de game? Hoeveel werelden zijn er? Is de game compleet open of hebben we nog steeds objectives? Het was één van de meest belovende trailers van de Switch-presentatie, dus de verwachtingen zijn hooggespannen. Niet te vergeten dat de director heeft gemeld dat de game in januari al bijna af was, en de game speelbaar is op E3, dus er moet heerlijk veel beeldmateriaal naar buiten komen.

scorpio

Een ander project is natuurlijk Project Scorpio. Microsoft is qua aankondigingen en aanwezigheid redelijk afwezig geweest het afgelopen halfjaar, wat doet denken dat ze (logischerwijze) erg druk bezig zijn met Scorpio. Door Eurogamer weten we al wat voor hardware het apparaat bezit en hebben we enig idee waar het apparaat toe instaat is. Hardware valt of staat echter bij één ding: software. Waar zijn de games Microsoft? Steeds meer bedrijven sluiten deals met Sony om PlayStation het vlaggenschip te maken, dus Microsoft moet laten zien wat voor software Scorpio mogelijk maakt. We hebben games nodig, goede games en veel games. Het is tijd dat Microsoft laat zien wat een Crackdown 3 bijvoorbeeld doet op Scorpio, de first-party knallers en het liefst ook nieuwe IP's. Microsoft's conferentie kan er één worden voor in de boeken, mits ze groot uitpakken. Popcorn pakklen en kijken dus.

Verder hoop ik vooral veel twijfels te verliezen. Waar veel mensen erg hyped raakten van bijvoorbeeld God of War of de aankondiging van de 'grote 3' (Shenmue 3, Final Fantasy VII Remake, The Last Guardian), voelde ik alleen twijfels. De games pakten me niet, deels door de wetenschap dat ze nog jaren ver weg waren (zijn), of door de veranderde stijl. Zo zijn er nog meer games waar ik nog niet van overtuigd ben. E3 is de perfecte plaats om groots uit te pakken, dus ik hoop dat alle aanwezige developers de kans grijpen om te strooien met overtuigende informatie, beelden en concrete release dates. Dan kan ik spreken van een geslaagde E3 2017.