FOK!toen: 1966 van A tot Z - Het muziekjaar 1966

7. Juni

Juni 1966

Roy en Claudette Orbison

Op 6 juni 1966 komt de 25-jarige Claudette Frady-Orbison, de vrouw van de populaire zanger Roy Orbison, bij een ongeluk met haar motorfiets om het leven. De vrouw werd in Gallatin, Tennessee aangereden door een pickup truck.

Zowel Sonny & Cher als Neil Diamond maken het televisiedebuut in het Amerikaanse muziekprogramma American Bandstand. Sonny & Cher zingen 'Just You', terwijl Neil Diamond voor het eerst als solo-act te zien is met het liedje 'Solitary Man'.

The Beatles in Duitsland

Voor het eerst sinds 1962 spelen The Beatles weer in Duitsland. Bij de Bravo Blitz Tour Through Germany 1966 geven The Beatles op 24, 25 en 26 juni middag- en avondconcerten in de Duitse steden Munchen, Essen en Hamburg. Na de korte tournee in Duitsland gaan The Beatles richting Japan en de Filipijnen.

Mothers of Invention - Freak Out

Op 27 juni verschijnt met het album Freak Out van The Mothers Of Invention, het allereerste dubbelalbum aller tijden. Freak Out was een conceptalbum waarop de virtuoos Frank Zappa de Amerikaanse popcultuur op de hak nam. De plaat was in eerste instantie geen commercieel succes maar zou in de loop der jaren een behoorlijke cultstatus op weten te bouwen.

Nummer 1 hits in
Nederland:
The Beach Boys - Sloop John B
The Rolling Stones - Paint It, Black

UK:
Frank Sinatra - Strangers in the Night
The Beatles - Paperback Writer

USA:
Percy Sledge - When A Man Loves A Woman
The Rolling Stones - Paint It, Black
The Beatles - Paperback Writer