Zes games die je gespeeld moet hebben op je mobiel

4. Freeblade

Je bent een jonge 'Imperial Knight'. Je adelijk huis wordt vernietigd door de krachten van 'Chaos'. Je besluit hierop samen te gaan met de 'Dark Angels Space Marine' als een 'Freeblade'. Wellicht zegt dit Warhammer fans meer, maar voor de rest zal dit niet echt overkomen.

Freeblade 1

Van het verhaal moet de game het niet hebben, dit is redelijk recht toe recht aan. Waar Freeblade het wel van moet hebben zijn de graphics, de gameplay en aanpassingsmogelijkheden. De game is on-rail, wat betekent dat je zelf geen mogelijkheid hebt om vrij te bewegen in de game. Je zou denken dat dit een game beperkt, wat het soms ook doet, maar in het geval van Freeblade maakt het juist veel mogelijk.

Door on-rail te gaan zijn er veel resources over die anders gebruikt kunnen worden. Zo ziet de game er, voor een smartphone-titel, fantastisch uit. De details van jezelf, de omgeving, de vijanden en de effecten: je komt het in deze vorm niet vaak tegen op een smartphone. Het doet denken aan Infinity Blade en dat is een compliment op zich. 

Daarnaast zijn er veel aanpassingsmogelijkheden aan jouw 'Freeblade', van het schild dat je gebruikt tot het kanon en ga zo maar door. In totaal zijn er tien 'equipment slots', waar je jouw loot in kunt plaatsen. Je kunt common, rare, epic en legendary loot vinden. Legendary is uiteraard het zeldzaamst, maar heeft dan ook de beste stats. Je kunt loot vinden door het spelen van missies of door zoekteams te sturen nadat je bepaalde gebieden hebt opgeschoond. Dit kan per 12 uur één keer gratis, met in-game gold of uiteraard met echt geld. Dit laatste is niet nodig om te doen, maar wil je snel veel loot kun je er wel voor kiezen.

Freeblade 2

De gameplay is relatief simpel. Je hebt drie aanvalsmogelijkheden. Je primaire wapen kun je simpelweg mee schieten als een minigun. Deze kan oververhitten wanneer je te lang schiet, maar is nuttig om grote hordes orcs kapot te schieten. Daarnaast heb je een secundair wapen, die je gebruikt wanneer je met twee vingers op een voorwerp drukt. Deze hebben meer burst en meer kracht, waardoor bepantserde voertuigen makkelijker kapot gaan. Als laatst heb je ook een long-range mogelijkheid, meestal raketten, om vijanden ver weg of sterke tegenstanders af te maken. 

Daarnaast moet je jezelf ook verdedigen door op de juiste momenten op een vijand te drukken (dit wordt in het scherm aangegeven) en kun je tegen andere 'Freeblades' vechten in melee-gevechten. Wanneer je in melee de strijd aangaat, verschijt er een balk in beeld. Waneer twee balkjes in het midden komen, moet je drukken. Dan doe je de meeste damage. Hoe dichter bij het midden, hoe beter dus. Dit alles zijn los van elkaar simpele elementen, maar combineer je alles samen moet je toch moeite doen het overzicht niet te verliezen.

De game is gratis om te spelen, maar krijgt in de toekomst meer content, waaronder multiplayer. Neem dit samen met de campaign, met meer dan veertig missies, en de daily events en je hebt een complete game-ervaring voor smartphones. 

De game is gratis om te spelen en is hier te downloaden voor iOS.