De stemmen zijn geteld: jullie E3 top 10!

4. Nummer 1

Nummer 1

Stipt aan kop en wat voor weinigen een verrassing zal zijn, is Fallout 4. Vorige week kregen we de eerste beelden te zien van de game waar velen al jaren naar uitkijken. Na New Vegas is het namelijk bijna vijf jaar stil geweest rondom de serie. Al snel kwamen er geruchten over een nieuwe Fallout, dat plaats zou vinden in Boston, maar iets concreets bleef uit. Tot vorige week dus.

Met een trailer die veel liet zien, behalve gameplay, kwam er veel los onder de fanbase. En terecht. Een pratende antagonist, een verhaallijn die de wereld laat zien voor de nucleaire aanvallen, de terugkeer van een hond als partner en meer kleurgebruik kwamen binnen als een bom (pun intended). Daarnaast waren er ook punten van twijfel. Zijn de graphics wel goed genoeg? Lijkt de game niet te veel op Fallout 3? Is het kleurgebruik niet overdreven?

Veel gemixte reacties dus. Het internet lijkt dan ook te zijn verdeeld in drie kampen. Het kleine kamp van mensen die geen interesse hebben in Fallout (foei!), de sceptische fans en de lyrische fans. Het is aan Bethesda om ons te overtuigen van het positieve. Dit zullen ze ongetwijfeld proberen tijdens hun E3-persconferentie, maandagnacht om 04.00 uur. Wij zijn benieuwd en zijn er ook bij. Kijken jullie ook?