De stemmen zijn geteld: jullie E3 top 10!

2. Nummers 10 tot en met 6

Nummer 10

Het gevecht voor plaats tien was een spannende. Star Fox of toch de nieuwe Deus Ex? Op het moment van schrijven stond Star Fox op plaats tien en is deze dus opgenomen in de top 10. Van de nieuwe Star Fox weten we nog erg weinig. De game wordt ontwikkeld onder begeleiding van de legendarische Shigeru Miyamoto en komt naar Nintendo Wii U. De game komt uit voor de nieuwe The Legend of Zelda voor Wii U, al zegt dat niet zoveel nu die game voor onbepaalde tijd is uitgesteld.

Waarom dan toch de hype achter Star Fox? Ten eerste natuurlijk omdat het lang geleden is. De 3DS kreeg een port van de Nintendo 64-versie, de DS had een van de slechtste Star Fox-games ooit en de Wii had helemaal geen Star Fox-titel. De fans hunkeren naar een nieuw en kwalitatief sterk deel, waar de hoop dus is gefocust op dit nieuwe deel. Daarnaast lenen de Wii U en de Gamepad zich prima voor een game als Star Fox. Cockpit view op de gamepad en de actie op het grote scherm? Klinkt prima!

We weten nog weinig, maar de mogelijkheden zijn groot. Ongetwijfeld horen we meer tijdens de E3 Nintendo Direct, dinsdagavond 18.00 uur Nederlandse tijd.


Nummer 9

Rise of the Tomb Raider is een titel waar al veel over gezegd en geschreven is. Is de game nou Xbox-exclusief of komt hij later ook naar andere consoles? Moeten ze niet een andere weg inslaan na deel een of meer van hetzelfde doen? Hoe dan ook, we hebben ondertussen alweer bevestiging gekregen dat de game getoond zal worden tijdens de E3-persconferentie van Microsoft en de teaser beloofde veel goeds.

De game ziet er goed uit en de meesten waren erg tevreden met het eerste deel. In deel twee doen we onder andere Siberië aan en zullen we vechten tegen realistischere dieren. We hebben al een beer langs zien komen in een trailer, dus ongetwijfeld zullen we die een pijl door zijn kop moeten jagen. Daarnaast bevat de game nog altijd 'bovennatuurlijke elementen', al is nog niet duidelijk wat deze zijn. Met een nadruk op exploratie en overleven lijkt de game de oude Tomb Raider-feeling vast te houden. 

Het upgrade-systeem van deel een keert terug en de ontwikkelaar voert diverse verbeteringen toe in het bergbeklimmen, de weereffecten en grafisch in het algemeen. Mooie beloftes waarvan we er maandag 15 juni vanaf 18:30 achter komen of deze terecht zijn.


Nummer 8

Een andere Xbox One-exclusive waarnaar uitgekeken wordt is Halo 5. In de game volgen we Master Chief en Agent Locke en proberen we de waarheid te achterhalen. Wat is er nou eigenlijk gebeurd en wie is een goed persoon? Master Chief of Agent Locke? In een voorgaande trailer zagen we namelijk twee keer dezelfde scène. De ene keer hield Agent Locke een gewonde Master Chief onder schot, maar de andere keer was het precies andersom. De game lijkt ons dus in twijfel te willen houden.

Halo 5 belooft weer een sterke multiplayer, al is er deze week opvallend nieuws naar buiten gekomen. De game zal, voor het eerste in de serie, geen couch co-op kennen. Het verhaal kun je nog wel met meerdere personen spelen, maar dat kan alleen via een online verbinding. Een aparte keuze van de ontwikkelaar. Ongetwijfeld zal de rest van de multiplayer prima in elkaar steken en gaan er in totaal weer miljoenen uren in gestoken worden door de fanbase. Ook Halo 5 wordt getoond tijdens de E3-persconferentie van Microsoft, dus zorg dat je maandagavond lekker klaarzit!


Nummer 7

Een game die niet in dit lijstje stond, maar wel een aantal keer genoemd werd in de reacties, is XCOM 2. De game is pas op 1 juni aangekondigd, dus veel weten we nog niet. Wat we wel weten, is dat het XCOM-project uit deel een is mislukt, waardoor de aliens nu de aarde regeren. De meeste mensen hebben zich aangepast aan deze nieuwe situatie, maar er is een groep die weerstand biedt. En daar maak jij uiteraard deel van uit.

Wel zijn er meteen mooie beloftes gemaakt en is er duidelijk gemaakt dat er naar de fans wordt geluisterd. Zo is er mod-support in de game en zijn de levels willekeurig gegenereerd. Dit waren twee wensen die de fans van deel een al jaren hebben en nu dus eindelijk vervuld worden. De game kent dus een goed begin. Tijdens de E3 zullen we ongetwijfeld meer details te horen krijgen en gameplay te zien krijgen. De game staat gepland voor een release in 2015.

Nummer 6

The Division is geen verrassing in deze lijst. De game heeft een hypetrain die een stuk beter rijdt dan de Fyra en dat is zeker terecht. De game speelt zich af in New York dat geteisterd wordt door een pandemie. Aan jou en je teamgenoten de taak om te redden wat nog te redden valt. Hoewel dit klinkt als een simpele zombiegame, is niets minder waar. Tactiek en samenwerking staan centraal, de game speelt dan ook het best in co-op, al is de game wel alleen te spelen. De game blijft wel altijd online, dus offline kun je niet spelen.

The Division ziet er goed uit. Grafisch strak, interessante gameplay en een toffe setting. Toch blijven er twijfels hangen. Is altijd online moeten zijn wel een goede keuze? Gaat de game wel goed werken of wil men online niet samenwerken? Is de game divers genoeg? De antwoorden op deze vragen komen vanzelf. Ongetwijfeld zien we meer tijdens de E3 en Ubisoft heeft nog een tijd om aan de game te sleutelen: hij staat gepland voor 2016. De E3-persconferentie van Ubisoft vindt dinsdag 16 juni om middernacht plaats.