De stemmen zijn geteld: jullie E3 top 10!

3. Nummers 5 tot en met 2

Nummer(s) 5

Naast al aangekondigde titels, kijken jullie ook uit naar onaangekondigde titels. En daar zijn de voorkeuren sterk verdeeld. Waar sommigen nog de ijdele hoop hebben op Half-Life 3, kijken andere weer hoopvol uit naar een nieuwe Metroid voor Wii U. Wat ook opviel, is dat er gamers zijn die weer een stapje terug willen. Terug in de tijd tenminste, toen er nog games gebaseerd op de Tweede Wereldoorlog verschenen. Het is al een tijd geleden dat er een kwalitatieve game kwam in deze setting, dus geef ze maar eens ongelijk.

Resident Evil 7, een nieuwe game in de Red Dead-serie, een nieuwe Donkey Kong en meer. De titels waar jullie naar uitkijken zijn allemaal zeker noemenswaardig en we hopen maar dat een aantal van de titels deze E3 worden getoond of op zijn minst worden aangekondigd. Dan kunnen we met zijn allen huilen van geluk. Of uiteraard woedend worden omdat de games niet voldoen aan onze fantasieën, dat kan ook.

wishful thinking

Nummer 4

Een game die menig gamer aan het hart gaat, is Doom. De game is een legende en heeft vele sequels gekregen. De laatste Doom-titel was Doom 3: BFG Edition uit 2012, wat een rerelease was van het derde deel uit 2004, dat in 2005 een uitbreiding kreeg. Al tien jaar gaan de fans dus zonder nieuw origineel deel in de serie door het leven.

Daar brengt Bethesda echter verandering in. Vorige maand lieten ze nog een korte teaser zien. Er was erg weinig in te zien, maar het bracht hoop en concrete informatie: E3 2015. Het duurt dus niet lang meer voor we eindelijk de officiële en complete reveal krijgen van Doom, iets waar jullie ook naar uitkijken, aangezien deze vierde plaats. Laten we met zijn allen duimen dat de game voldoet aan de hoge verwachtingen en terecht de titel DOOM gaat dragen.

Nummer 3

De top 3 beginnen we met een zeer bekende franchise die zeker bij fans dicht bij het hart ligt. Star Wars is weer helemaal terug. De franchise krijgt niet alleen een nieuwe trilogie, maar ook in games komt de franchise weer naar boven. Zo komt er een eigen serie in Disney Infinity 3.0, maar dat is uiteraard niet de game waar jullie op stemden. Dat kan niets anders zijn dan Star Wars: Battlefront

De game wordt ontwikkeld door DICE, dat ook werkt aan de Battlefield-reeks. De game belooft, naast een hele hoge dosis nostalgie en herkenning, snelle gameplay en uiteraard online multiplayer. Er zijn echter nog wel een aantal grote zorgen met betrekking tot de game. Vergeleken met Star Wars Battlefront II uit 2005 zijn er namelijk minder maps, minder speelmodi, uiteraard veel meer geplande DLC en meer, waardoor de verontwaardiging groot is. De EA-aanpak wordt in ieder geval niet helemaal gewaardeerd. Het is dan ook te hopen dat EA en DICE luisteren en hier een mooie game van maken, want de tools en setting hebben ze.

De game wordt waarschijnlijk getoond tijdens de E3-persconferentie van EA, maandag 15 juni om 22.00 uur Nederlandse tijd.

Nummer 2

E3 2015 lijkt op een E3 voor informatie te lijken in plaats van op een E3 voor aankondigingen, want ook over de nummer twee weten we nog niet veel. Mass Effect 4 is gewild, want de originele trilogie beviel sterk. Hoewel het einde van deel drie niet iedereen overtuigde, er kwamen zelfs relletjes online, werd de serie als geheel goed ontvangen en is het ongetwijfeld een van de betere nieuwe franchise van de afgelopen generatie.

Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Bioware aan de slag is gegaan met een nieuwe trilogie, waarin we (waarschijnlijk) aan de slag gaan met een nieuwe protagonist in een nieuw gebied. Ook moeten er nieuwe rassen in de game voorkomen, maar dat zijn dingen die iedereen wel verwacht. De game is nog redelijk in het begin van de ontwikkeling, waardoor een release in 2015 waarschijnlijk niet te halen is. We mogen wel een E3-trailer verwachten, aangezien we tijdens de E3 van 2014 al de eerste teaser krijgen.

We kunnen alleen maar hopen dat Mass Effect 4 goed uitpakt, zodat we weer een mooie game hebben om naar uit te kijken.