Drie games die je gespeeld moet hebben op je mobiel

Iedereen kent Borderlands als de combinatie tussen RPG en FPS, met snelle actie, rare humor en unieke personages. Na drie delen in de serie is het tijd voor een heuse spin-off van de serie. Gearbox werkt hiervoor samen met TellTale Games en hun antwoord is Tales from the Borderlands.

Tales from the Borderlands

Telltale Games staat uiteraard bekend om haar games met nadruk op verhaal en interactie en minder om de harde actie. Hun specialisatie ligt dan ook in het point-and-click genre. Games als The Walking Dead en The Wolf Among Us zijn goed ontvangen games, maar zeker The Walking Dead leent zich goed voor de formule van Telltale Games. Hoe gaat dit met een actiegerichte game als Borderlands?

Simpel gezegd: dat werkt erg sterk. Zeker voor fans van de serie is het begin erg wennen, maar wanneer je in de game zit is het puur genieten. In Tales from the Borderlands speel je als Rhys, een medewerker van organisatie Hyperion, en als Fiona, een oplichtster in hart en nieren. Het verhaal begin je als Rhys. Op het moment dat hij denkt opslag te krijgen, krijgt hij van de nieuwe baas te horen dat hij juist verder mag als conciërge. Hier is Rhys uiteraard niet blij mee en hij vindt dan ook een manier om wraak te nemen op zijn nieuwe baas. Op dit moment maakt Fiona haar opwachting. Zij heeft een kluissleutel in haar bezit en Rhys wil deze onder de neus van zijn baas stelen. Hoe dit verder verloopt, moet je zelf maar ervaren.

De gameplay is over het algemeen vrij rustig. Lopen, elementen inspecteren, gesprekken aangaan met anderen en ga zo maar door. Het is veel opbouwen geblazen, maar zeker in het eerste deel van de serie (het worden in totaal vijf afleveringen) kan dit geen kwaad. Veel nieuwe omgevingen, personages en gameplaymechanismen moeten worden geïntroduceerd en daar wordt mooi de tijd voor genomen. Dat wil echter niet zeggen dat de game saai of langdradig is. Integendeel. Er vindt namelijk ook veel actie plaats, alleen is deze van kortere duur. Een paar baddies doodschieten of je door bepaalde personages laten doodschrikken, het gebeurt allemaal.

Het leukste aan Tales from the Borderlands is de nieuwe invalshoek op sommige personages, het meest nadrukkelijk de Psycho's. Deze doldwaze personages zijn altijd een mysterie geweest, maar door Fiona krijgen zij een nieuwe dimensie. Zij weet namelijk te communiceren met deze rare mensen wat eigenlijk altijd leidt tot hilariteit. Humor is sowieso erg nadrukkelijk in deze game en wellicht zelfs nog wel beter gebruikt dan in de 'echte' Borderlands-titels.

Tales from the Borderlands is een game die iedereen wel kan waarderen. Heb je nog een game nodig en zin in een paar uur plezier met regelmatig nieuwe content? Dan zit je hier goed.