Oscars Special - De 'Beste Films' de laatste decennia van de 20e eeuw

23-03-1998

Titanic (1997) (11 Oscars)

 

1998 staat nog steeds te boek als het jaar van Titanic. Titanic was de blockbuster van James Cameron die maar liefst 11 van de 14 Oscarnominaties mocht verzilveren. Een absolute recordhouder tot de dag van vandaag. Titanic was na Ben-Hur de tweede film die een elftal beeldjes in de vitrinekast mocht plaatsen.

 

Titanic was een rampenfilm met een romantische ondertoon. Nou ja ondertoon, als je de film hebt gezien blijft het gekweel van Celine Dion nog dagen in je oren zitten. Maar desondanks dat mierzoete gewauwel was de film een kaskraker. De film werd gemaakt met een budget van 200 miljoen dollar. Geen verspild geld trouwens als je nagaat dat de film wereldwijd zo'n 1.8 miljard dollar heeft opgebracht. 

 

Titanic staat ook bekend als een film die vol met fouten zit. Historische fouten, continuïteitsfouten, filmcrew in beeld etc. etc. Op de IMDB is een lijst te vinden met 225 fouten in de film. Toch is het een meesterwerk van de hand van James Cameron met sterke rollen van Kate Winslet en Leonardo DiCaprio.