FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 25 februari 2012

Staat voor rechter voor tipgever zwartsparen

De Nederlandse staat wordt voor de rechter gesleept, omdat de Belastingdienst niet wil zeggen wie de anonieme tipgever is dankzij wie het Ministerie van Financiën honderden zwartspaarders op het spoor kwam. Dat heeft advocaat Sam Bharatsing zaterdag gezegd in het tv-programma Nieuwsuur. De raadsman vertegenwoordigt enkele 'zwartspaarders'.

Een anonieme tipgever gaf in 2009 honderden zwartspaarders aan bij de Belastingdienst. Zij hadden hun geld in het buitenland geparkeerd. Het Ministerie van Financiën wil de naam van de tipgever niet prijsgeven, ook al oordeelde de rechtbank in Arnhem eerder deze maand dat dat wel moet.

[Serie A] Milan thuis niet langs Juventus

De topper in de Serie A tussen AC Milan en Juventus is zaterdag in 1-1 geëindigd. Milan kwam na een kwartier op voorsprong via Antonio Nocerino, maar zeven minuten voor tijd maakte Alessandro Matri gelijk. Koploper Milan, dat een glaszuiver doelpunt onthouden werd, staat met een duel meer gespeeld, één punt boven Juventus.

Milan, met Urby Emanuelson en Mark van Bommel in de basis, was lange tijd de betere ploeg in San Siro. Na een kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong via een afstandsschot van Nocerino. Een kopbal van Sulley Muntari leek vervolgens voor 2-0 te zorgen, maar ondanks dat de bal de lijn passeerde werd er geen doelpunt toegekend.

In de slotfase zorgde Juventus voor meer dreiging. De formatie uit Turijn kwam zeven minuten voor tijd dan ook op gelijke hoogte. Matri maakte gelijk, waardoor Juventus ongeslagen bleef.


Milan thuis niet langs Juventus (Foto: Novum)

Geelen walgt van RTL-serie VUmc

Jean-Pierre Geelen, tv-criticus van de Volkskrant, is weinig te spreken over de acties van RTL en het VU medisch centrum omtrent de inmiddels geschrapte realityserie 24 Uur: Tussen Leven En Dood. Voor dit programma werden twee weken lang slachtoffers op de spoedeisende hulp met 35 verborgen camera's gevolgd.

Geelen vindt de actie van RTL om het programma weken eerder uit te zenden niet kunnen: "Ik vond het wel heel beschamend, omdat op dat moment de discussie volop gaande was. Ik vond het een soort opgestoken middelvinger van RTL met name om te zeggen: donderdagavond knallen we die uitzending meteen op de buis; zogenaamd om te laten zien hoe integer deze serie gemaakt is."

Volgens de tv-recensent gaat het niet om hoe integer de uitzending oogt, maar om hoe de productie tot stand is gekomen.

Geelen zegt dan ook dat het VUmc zich diep moet schamen voor de Big Brother-praktijken in hun ziekenhuis. De Volkskrant-journalist zegt sowieso te walgen van medische programma's; hij wantrouwt de zogenaamd integere bedoelingen ervan en noemt het zelfs een commerciële industrie.

 
Geelen walgt van RTL-serie VUmc

Islamisten Egypte domineren ook Hogerhuis

De verkiezingen voor het Hogerhuis in Egypte hebben geen verrassingen opgeleverd. Islamistische partijen wonnen de meeste zetels, zo bleek uit de uitslag die zaterdag werd bekendgemaakt door de kiescommissie.

De Moslimbroederschap domineert het nieuwe parlement met zijn Partij voor Vrijheid en Gerechtigheid. In het Hogerhuis bezet deze partij nu 105 zetels. De salafistische partij Al-Nur kreeg 45 zetels. Als derde eindigde de liberale Wafd-partij met 14 zetels. Kleinere partijen behaalden bij elkaar 16 zetels in het parlement.

Een op de drie zetels in het Hogerhuis is gereserveerd voor militairen. De militaire raad onder leiding van veldmaarschalk Mohammed Hussein Tantawi bepaalt wie deze zetels innemen.

Nieuwe HRT geslaagd voor laatste crashtests

Het HRT F1 Team is erin geslaagd om de nieuwe Formule 1-bolide voor het seizoen 2012 door de laatste crashtests van de FIA te krijgen. Hierdoor mag de nieuwe F112 ingezet worden voor zowel tests als races.

Eerder waren twee tests niet geslaagd, waardoor HRT het baandebuut van de nieuwe bolide noodgedwongen uit moest stellen. Van de zeventien tests moesten er nog een test met de rolbeugel en met de zijkant van de neus uitgevoerd worden. Pas nadat deze gehaald werden kon de laatste test, een frontale crash met de neus van de auto uitgevoerd worden.

HRT nam aan de eerste wintertest deel met de oude auto om Pedro de la Rosa wat baantijd te geven. De tweede test werd overgeslagen en de derde test staat vanaf 1 maart in Barcelona op het programma. Het is echter nog de vraag of De la Rosa en Narain Karthikeyan dan wel in actie zullen komen. Mocht het team in Barcelona ontbreken dan zal het baandebuut van de F112 pas in Australië op het programma.

Nederlanders op de vuist in Oostenrijks skioord

Bij twee massale vechtpartijen tussen groepen Nederlandse wintersporters in het Oostenrijkse Zillertal zijn afgelopen week meerdere gewonden gevallen, van wie enkele ernstig. Dat melden Oostenrijkse media.

De twee groepen kregen woensdag ruzie met elkaar in een après-skibar in Gerlos. Toen een deel van hen vluchtte naar een hotel, sloeg ook daar de vlam in de pan. De achtervolgers gooiden onder meer met houten banken, flessen en stenen naar de andere groep. De buitengevel van het hotel en enkele auto's raakten zwaar beschadigd. Zeker vijf mensen raakten gewond.

Donderdag brak een massale vechtpartij uit tussen dertig Nederlanders in een café in Mayrhofen. Aanleiding was een gestolen telefoon. Dit keer vielen zeker zes gewonden. Een van hen zou met een kapot bierglas in de hals zijn gesneden. Het is nog onduidelijk of er ook arrestaties zijn verricht.

Uitslag N.E.C Nijmegen - FC Groningen

Om 20.45 begon in Nijmegen het duel tussen NEC en FC Groningen. De thuisploeg won het duel met 4-0. Hieronder vind je alle karakteristieken van dit duel.

N.E.C. Nijmegen

4 - 0

FC Groningen

 21' George
 33' Schöne
 63' george
 77' Goossens
   
 
 Gele kaart: , Keurntjes, Tadic, (FC Groningen)
 
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 11.853
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Babos
Will
v.Eijden
Nuytinck
Conboy
Vadócz
Schöne
Koolwijk
Foor (Goossens/70)
Zeefuik (Platje/82)
George (Nijland/87)
  Luciano
Hiariej
Ivens
Kwakman (v.Dijk/46)
Keurntjes
Kieftenbeld (Enevoldsen/61)
Bacuna
Andersson
Suk
Texeira
Tadic

Nieuwe DLC voor Saints Row: the Third

Je hebt in Saints Row: The Third de vrijheid om de meest geschifte capriolen uit te halen. Binnenkort komt daar weer een trucje bij. Dan verschijnt namelijk het derde DLC pakket: The Bloodsucker Pack. Of, zoals ontwikkelaar Volition zegt: "Screw team Edward."

The Bloodsucker Pack doet zo'n beetje wat je ervan verwacht: het stelt je in staat je health te regenereren door het bloed uit onschuldige voorbijgangers te zuigen. Verder bevat het pakket een aantal bonussen als Cash Boosts, Hourly Income, Respect en de Scavenger ability.

The Bloodsucker Pack verschijnt op 28 of 29 februari (afhankelijk van de regio) voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Of je ook gaat glinsteren in het daglicht is niet bekend.

bloodsucker

Vader en zoon stelen kranten

Twee snode dieven, vader en zoon, hebben wekenlang een inwoner van Heerenveen zijn nieuwsvoorziening ontnomen. Zijn krant werd dagelijks uit zijn brievenbus ontvreemd.

Zaterdag werd het de man teveel en besloot in zijn straat, de Prinses Irenelaan, te gaan posten. Al gauw zag hij hoe het tweetal zijn krant brutaalweg uit zijn brievenbus verwijderde en zich uit de voeten maakte met de auto.

De beste man was zo alert om het kenteken te noteren. Zo kon bromsnor de twee criminele familieleden in de kraag vatten. De man en zijn 15-jarige zoon moesten per direct mee naar het bureau.

Bobsleeër Van Calker goed op WK

Bobsleeër Edwin van Calker staat op het wereldkampioenschap in Lake Placid in de viermansslee na twee runs op de vijfde plaats. Met zijn remmers Sybren Jansma, Jeroen Piek en Arno Klaassen zal hij morgen nog twee runs af moeten leggen.

Van Calker heeft na de eerste dag 0,63 seconden achterstand op leider Steven Holcomb die op zijn beurt 0,01 seconde voor staat op de Duitse equipe van Maximilian Arndt. Het team van de Duitser Manuel Machata staat op 0,28 seconden van Holcomb derde.

Nieuwe Square Enix game voor je smartphone

Het mysterieuze patent op de naam Guardian Cross, van Square Enix, is vandaag officieel bekendgemaakt. Het gaat om een fantasy-kaartspel voor je iPhone, iPod Touch en je iPad. Aldus de officiële facebookpagina van de game. De game komt in de lente van dit jaar uit, en vanaf volgende maand ontvangen we meer informatie.

Veel is nog niet bekend van de game, behalve dat de Engelse en Japanse release gelijktijdig zal zijn. Nadat de game voor iOS is uitgebracht, zal er een versie voor android worden ontwikkeld. Bekijk hier onder alvast een aantal screenshots.

Guardian Cross Guardian Cross

Guardian Cross Guardian Cross

Winnaar Nu of Nooit 2012 naar Pinkpop

Iedereen, of althans bijna iedereen, kijkt uit naar Pinkpop editie 2012! Een van de acts die daar zal optreden, wordt morgenavond bekendgemaakt tijdens de finale van Nu of Nooit 2012! De zes finalisten zijn afkomstig uit heel Nederland, dus het zal een spectaculaire strijd tussen de provinciën gaan worden wie er met de hoofdprijs, het optreden op Pinkpop, naar huis gaat!

Naast de hoofdprijs zullen alle finalisten een professionele fotoshoot krijgen, en treden ze op tijdens het Festival d-VERS 2012 in Sittard-Geleen. Ook hebben diverse andere festivals, waaronder het bevrijdingsfestival, al te kennen gegeven één van de finalisten te willen boeken!.

De zes finalisten van dit jaar zijn:


Cherry Darling
Major Tom
Mary Shade
Hofbuskers
Life’s Electric
Solid Sun!


Vijf van hen zijn gekozen door de jury, de zesde act heeft tijdens de voorrondes de meeste kaarten verkocht. Wil jij bij de finale aanwezig zijn? Ga dan morgen naar het Parkstad Limburg theater in Heerlen! Ook FOK! Fotograaf Serena Cloodt zal aanwezig zijn om een fotoreportage te maken.

Win een bètakey voor Diablo III

In samenwerking met Blizzard Entertainment geeft FOK!games bètakeys weg voor Diablo III, het langverwachte nieuwe deel in het Diablo-universum. Het verhaal gaat verder waar het in vorige deel stopte. De aartsengel Tyrael heeft de Worldstone vernietigd om verder kwaad uit te sluiten. Alleen weet niemand nog wat er precies kan gebeuren nu de magische steen er niet meer is. Twintig jaar lang gaat het leven door, maar dan stort er een enorme vuurbal neer op Mount Arreat, de plek waar de Worldstone bewaakt werd door de Ancients. Demonen overspoelen het land en een nieuw kwaad ligt op de loer om de nieuwe Prime Evil te worden.

Blizzard Entertainment is al een tijd bezig met een closed bètaperiode. De laatste update is deze week op de servers uitgerold en vanaf nu zien de spelers het geheel vernieuwde rune-systeem in actie. De Skeleton King wacht in Tristram op jouw komst. Wil jij nu eindelijk eens aan de gang met deze demoversie? Dat kan. Het enige dat je moet doen is antwoord geven in een reactie hieronder op deze simpele vraag:

Waarom wil jij meedoen aan de bèta?

Uit de reacties verloten wij morgenmiddag 12:00 twintig keys. De winnaars zullen een bericht in hun private message-box ontvangen met daarin hun unieke key en de instructies hoe deze te gebruiken.

SSX

Het bleef deze generatie angstvallig stil rond de populaire snowboard-serie SSX, althans voor de PS3 en Xbox 360-bezitters. Gelukkig laat EA ons niet in de steek en ligt over pakweg twee weken het nieuwste deel in de winkels. Om ons alvast lekker te maken heeft EA een demo uitgebracht op PSN en XBLA, een demo die al een aardig beeld geeft van wat je kunt verwachten.

Uitslagen Eredivisie (25/02/2012)

Om 19.45 uur begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen en karakteristieken van deze duels.

 
Jagos Vukovic van Roda JC boven de Graafschap speler Soufian El Hassnaoui. (Foto: Pro Shots)

Roda JC

0 - 2

De Graafschap

     26' Poepon 
 90+1' El Hassnaoui 
 
 Gele kaart: Vukovic, Vormer, De Beule, (Roda JC), El hassnaoui, (De Graafschap)
 
Stadion: Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Toeschouwers: 13.358
Arbiter: Kamphuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Prus
Monteyne
Wielaert
Vukovic
Fledderus
De Beule (Biemans/81)
Vormer
Donald (Pluim/46)
Ramzi (Delorge/61)
Junker
Malki
 

De Winter
Nalbantoglu
Saeijs
v.d.Pavert
Evers
Rose (Kaak/77)
Meijer
El Hassnaoui
Vermouth (Breinburg/70)
De Leeuw (Sreckovic/72)
Poepon


Heracles Almelo speler Lerin Duarte in duel met VVV Venlo spelers Yanic Wildschut en Uche Nwofor (Foto: Pro Shots)

VVV-Venlo

3 - 1

Heracles Almelo

 8' Nwofor
 28' Wildschut
 90' Cullen
   44' Duarte 
 
 Gele kaart: Yoshida, (VVV-Venlo), Douglas, Quansah, Breukers, (Heracles Almelo)
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 7.500
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Gentenaar
Timisela
Vorstermans
Yoshida
Leiwakabessy
Holla
Meeuwis
Kruysen
Berghuis (Cullen/75)
Nwofor (Uchebo/75)
Wildschut
  Pasveer
Breukers
Rienstra
v.d.Linden (Gouriye/86)
Looms
Quansah
Overtoom
Duarte
Douglas (Pedro/73)
Armenteros
Everton

Noel Gallagher jat schoen en horloge

Noel Gallagher heeft zich na de uitreiking van de Brit Awards flink misdragen. De 44-jarige zanger kwam na het feest thuis met een enorme schoen en een peperduur horloge.

"Ik kan me niet meer zoveel herinneren van de Brits", schrijft Gallagher op zijn blog. "Ik kwam de volgende dag pas om 17.00 uur thuis en op een of andere manier heb ik nu een reusachtige schoen en een horloge van achtduizend pond. Ik draag niet eens horloges!"

De schoen is afkomstig van het EMI-feestje waar de zanger na de uitreiking van de Brit Awards aanwezig was, meldt The Sun. De ceremonie vond dinsdagavond plaats.

[Premier League] Koploper City wint eenvoudig van Blackburn

Manchester City heeft zaterdag een eenvoudige zege geboekt in de Premier League. De koploper was voor eigen publiek met 3-0 te sterk voor Blackburn Rovers. Mario Balotelli opende de score na een halfuur. In de tweede helft nam City verder afstand via Sergio Aguero en Edin Dzeko. Nigel de Jong speelde negentig minuten mee bij de thuisploeg.

De Citizens komen door de zege op 63 punten, vijf meer dan naaste achtervolger Manchester United. De stadgenoot gaat zondag op bezoek bij Norwich City. Ook de topper tussen Arsenal en Tottenham Hotspur staat dan op het programma.

Werder Bremen ging in de Bundesliga verrassend met 1-0 onderuit tegen FC Nürnberg. Alexander Esswein maakte in de 65e minuut het enige doelpunt voor de bezoekers. Bremen blijft steken op de zesde plaats met 36 punten, Nürnberg staat tiende met 28 punten.


Koploper City wint eenvoudig van Blackburn (Foto: Novum)

15-jarig meisje om het leven gebracht

Een 15-jarig meisje uit Nootdorp is zaterdag dood op straat gevonden in Den Haag. Zij is door een misdrijf om het leven gebracht, aldus de politie. Een 25-jarige Hagenaar is aangehouden, nadat hij zichzelf bij de politie had gemeld. Dat heeft de politie laten weten.

Het meisje werd zaterdagochtend vroeg gevonden in de Goudenregenstraat. Het is niet duidelijk wat zij in Den Haag deed. De recherche onderzoekt of er sprake was van een relatie tussen de man en het meisje en de eventuele betrokkenheid van de Hagenaar bij haar dood.

Op het lichaam van het meisje wordt nog sectie verricht om vast te stellen wat de precieze doodsoorzaak is.

15-jarig meisje om het leven gebracht
15-jarig meisje om het leven gebracht (Foto: ANP)

Pakistan sloopt woning Bin Laden

In de Pakistaanse garnizoensstad Abbottabad is een begin gemaakt met de sloop van het wooncomplex waar terreurleider Osama bin Laden zich jarenlang schuilhield. Vorig jaar maakten Amerikaanse commando's daar een einde aan zijn leven.

Zaterdagochtend gingen de buitenmuren van het complex tegen de grond, zeiden bewoners van de stad, waarna de woning zelf aan de beurt was. Onder zware beveiliging begonnen de slopers aan hun werkzaamheden. De politie had rond het complex een veiligheidscordon opgeworpen om nieuwsgierigen uit de buurt te houden.

De woning was een zichtbaar teken van een pijnlijk en vernederend hoofdstuk in de geschiedenis van Pakistan. Pakistan was woedend over de Amerikaanse operatie, omdat de regering in Islamabad niet van tevoren op de hoogte was gesteld. Het leger kreeg scherpe kritiek te verduren, omdat het schijnbaar niet in staat was te voorkomen dat Amerikaanse militairen het land binnenkwamen.


Pakistan sloopt woning Bin Laden (Foto: Novum)

Dronken brommobieler vernielt auto's

Een 41-jarige brommobielbestuurder uit IJlst heeft vrijdagavond in Sneek een spoor van vernieling achtergelaten. In de Partuurstraat is hij tegen diverse auto's gebotst. De man had te veel gedronken.

Getuigen zagen hoe de man stuntelde. Hij kon aangehouden worden en zijn brommerrijbewijs werd in beslag genomen. De beschonken bestuurder bleek vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben.

Uitslag NAC Breda - ADO Den Haag

Vanavond om 18:45 uur begon in Breda de wedstrijd tussen NAC Breda en ADO Den Haag. Hieronder vind je de uitslag en de bijbehorende karakteristieken.


Santi Kolk wordt gefeliciteerd door zijn ploeggenoten (Foto: Pro Shots)

NAC Breda

4 - 0

ADO Den Haag

 6' Kolk
11' Luijckx
63' Kolk
90+3' Botteghin
 
 
 Gele kaart: Sarpong, Luijckx (NAC Breda), J. Verhoek, Immers, Kum, Toornstra, Boussaboun (ADO Den Haag)
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 18.000
Arbiter: Bossen
 
Opstelling:   Opstelling:
ten Rouwelaar
Koenders
Luijckx
Botteghin
El-Akchaoui (Gorter/87)
Buijs
Lurling
Schilder
Bayram
Kolk (Schalk/72)
Sarpong (Bonevacia/72)
  Coutinho
Visser
Kum
Supusepa
Luksík
Immers
Boussaboun
Toornstra
Chery (Smolarek/69)
J. Verhoek
Elbers (Mulders/81)

Meryl Streep hoeft geen Oscar meer

Meryl Streep zit niet per se te wachten op nog een Oscar. De actrice, die zondag kans maakt op de award voor beste actrice vanwege haar rol in The Iron Lady, gunt Viola Davis het beeldje.

"Jazeker", antwoordde de 62-jarige Streep, die al twee Oscars op haar naam heeft staan, op de vraag of ze liever zou zien dat Davis de prijs mee naar huis neemt. "Ik hou van haar, ze is geweldig."

De actrices waren samen te zien in de film Doubt. Beide vrouwen werden toen genomineerd voor een Oscar. "Zij verdient het", vertelt Streep aan de Britse boulevardkrant The Sun. "Ze is een goede vriendin van mij en ik ben echt gek op haar. Ik wil het beste voor mijn vrienden, eerlijk waar."


Meryl Streep hoeft geen Oscar meer (Foto: Novum)

FOK!ker filmt dierenmishandeling

Een van onze FOK!gebruikers heeft een goede daad verricht. Hij heeft met zijn camera een gevalletje dierenmishandeling vastgelegd. Vervolgens heeft hij met het bewijsmateriaal aangifte gedaan bij de politie.

"Beste FOK!kertjes, ik heb recentelijk een nieuwe lens binnengekregen en wilde deze eens testen", vertelt hij op het forum. "Dus ik zo mijn camera uit mijn raam hangen om te kijken wat het bereik nu ongeveer is. Ik zag toen een trio hangjongeren met een hond waarmee ze zaten te kutten. Ik vond de manier waarop ze met de hond omgingen te ruw; zo schopten ze de hond enkele keren tegen de ribben en later, toen de hond tegen zijn baas opsprong, trok hij ook aan de ketting en sloeg hij af en toe tegen de kop van de hond."

"Van dit alles heb ik besloten om foto's te maken omdat ik me dus afvroeg of het hier om een strafbaar feit gaat", vervolgt hij. "Ik laat niet meteen alles zien omdat ik natuurlijk eerst wil weten wat de algemene opinie hierover is. Gezichten zijn om privacy redenen dan ook nu nog verborgen, ik weet ook niet wat de policy van FOK! hierover is."

De FOK!ker heeft een poos getwijfeld wat hij met de beelden moest doen. Na enig aandringen van andere FOK!kers heeft de beste man aangifte gedaan.

Raad van State negatief over wetten kabinet

De wetsvoorstellen die het huidige kabinet van premier Mark Rutte indient, krijgen van de Raad van State veel vaker een negatief advies dan die van het laatste kabinet van Balkenende. Dat heeft RTL Nieuws berekend op basis van cijfers van de Raad van State, het belangrijkste adviesorgaan van de regering.

De Raad van State oordeelt met name negatief over wetsvoorstellen die voortvloeien uit het regeer- en gedoogakoord, zo zou blijken, aldus RTL. Zo is de Raad van State onder andere kritisch over het boerkaverbod. Het adviesorgaan ziet geen noodzaak voor het handhaven van een dergelijk verbod. Het kabinet heeft onvoldoende argumenten gegeven om een boerkaverbod in te voeren.

Vergeleken met het eerste jaar van het kabinet Balkenende IV krijgen wetsvoorstellen van het kabinet Rutte 60 procent vaker een negatief oordeel. Zo'n oordeel houdt in dat de Raad van State het kabinet adviseert het wetsvoorstel niet naar de Tweede Kamer te sturen.

Raad van State negatief over wetten van Rutte
Raad van State negatief over wetten van Rutte (Foto: ANP)

Engeland zonder spits Bent tegen Oranje

Engeland kan woensdagavond tegen Oranje niet beschikken over Darren Bent, die zaterdag geblesseerd raakte bij Aston Villa.

Bent kwam zaterdag met Villa in actie tegen Wigan Athletic. De aanvaller kwam daarin niet tot scoren en viel tien minuten voor tijd uit met een op het oog forse blessure. Villa-manager Alex McLeish liet na het gelijkspel (0-0) weten dat het mogelijk om een 'vrij serieuze blessure' gaat.

De Schot sloot daarnaast direct uit dat Bent woensdag in actie kan komen tegen Nederland. De spits was opgenomen in de Engelse selectie van interim-bondscoach Stuart Pearce, die Fabio Capello opvolgde na diens vertrek. Het is onduidelijk of Pearce een vervanger gaat oproepen.

Oranje treedt volgende week op Wembley aan tegen Engeland. De oefeninterland stond gepland voor augustus 2011, maar vanwege rellen in Londen ging de wedstrijd toen niet door. Daarom werd besloten om het duel te verplaatsen. Oranje treedt in een nieuw uittenue aan.

Del Potro klopt Tsonga in halve finale Marseille

Juan Martin del Potro heeft ten koste van thuisfavoriet Jo-Wilfried Tsonga de finale van het ATP-toernooi in Marseille bereikt. De als vierde geplaatste Argentijn was in drie sets te sterk voor de hoogst geklasseerde Fransman: 6-4, 6-7 (9), 6-3. De 23-jarige Del Potro stond vorige week al in de eindstrijd van het toernooi in Rotterdam. Daarin verloor hij van Roger Federer.

Tsonga sloeg zaterdag wel meer aces dan Del Potro, 25 om vijftien, maar teveel onnodige fouten kostten hem een plek in de finale. De winnaar van de US Open in 2009 neemt het zondag op tegen de Fransman Michaël Llodra, die de Serviër Janko Tipsarevic (3) met 6-4, 7-6 (10) versloeg. Del Potro was Llodra in de eerste ronde in Ahoy nog de baas.


Del Potro klopt Tsonga in halve finale Marseille (Foto: Novum)

[Six Nations] Wales verslaat Engeland en pakt Triple Crown

Op Twickenham in Londen heeft Wales Engeland geklopt. Het werd 12-19 voor de Welshmen. Door deze overwinning verstevigt Wales de koppositie en hebben ze de Triple Crown gewonnen. 

Wales opende sterk en hadden de eerste twintig minuten het meeste balbezit, tot een try kwam het echter niet. Daarna begon Engeland warm te draaien. De Engelsen kwamen met een goede aanvalsopbouw, dit werd beloond door Owen Farrel die twee strafschoppen raak mocht schieten. Wales kwam echter iedere keer weer op gelijke hoogte doordat  Leigh Halfpenny ook twee keer raak schoot na overtredingen van Engeland. Met 6-6 ging men de rust in. 

De tweede helft was Engeland. Tot een try kwam het echter niet. Farrell schoot wel twee keer de bal tussen de palen om Engeland op een 12-6 voorsprong te brengen. Zeker toen Welshmen Rees Priestland naar de strafbank moest voor tien minuten na een overtreding op een Engelse speler.   Engeland ging echter fouten maken en Halfpenny zorgde dat Wales tien minuten voor tijd op gelijke hoogte bracht. 

Het slot was hectisch. In de 75ste minuut pakte Scott Williams de bal en schoot de bal naar voren, kan de bal opnieuw pakken en de bal over de achterlijn drukken. Halfpenny zorgde voor de bonuspunten. Engeland zette alles op alles om er nog een gelijkspel uit te slepen. In de laatste minuut leek Engeland misschien een try te scoren, er was een videoscheidsrechter nodig om een te kijken of het een try was. Dit bleek geen try te zijn. 

Het is de twintigste keer dat Wales de Triple Crown wint. De Triple Crown is prijs die sinds 1883 wordt uitgereikt als één van de home countries de overige landen verslaat. Deze home contries zijn Engeland, Ierland, Schotland en Wales. In 2009 werd deze prijs voor het laast gewonnen, toen won Ierland.  

Eerder deze dag had Ierland geen kind aan Italië. In Dublin werd het 42-10 voor Ierland. Italië ging in het begin nog goed meer, maar werd in de tweede helft afgedroogd. Morgen spelen Schotland en Frankrijk nog tegen elkaar. 

Boonen: "Ging te vroeg aan"

Niet de grote favoriet van de Belgen Tom Boonen, maar zijn 23-jarige landgenoot Sep Vanmarcke won vandaag de opening van het Vlaamse wielerseizoen, Omloop Het Nieuwsblad. Boonen baalde dan ook direct na afloop van de sprint die hij verloren had.

"Ik heb vanochtend de aankomst nog bekeken, maar toch heb ik me laten vangen. Ik dacht dat ik op het goeie moment vertrok, maar ik vertrok en viel stil. De koers was 50 meter te lang. Ik had kunnen winnen. Mijn conditie is goed, maar in topvorm ben ik nog niet. Vanmarcke? Ik sta er niet van te kijken. Hij was enorm sterk, dat had ik op Lange Munte al gevoeld. Ik mispakte me in de spurt omdat ik te snel aanzette. Maar alle lof voor de winnaar," zei Boonen tegen Sporza.

Politietrainers Kunduz blijven tijdelijk binnen

De Nederlandse trainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz is tijdelijk stilgelegd. De trainers blijven voorlopig binnen omdat de situatie buiten de poort te onrustig is, zegt een woordvoerder van Defensie zaterdag.

In heel Afghanistan demonstreren duizenden mensen al dagen tegen de verbranding van Korans op een Amerikaanse legerbasis. In Kunduz vielen zaterdag drie doden bij ongeregeldheden. Er werd onder meer met stenen naar de politie en regeringsgebouwen gegooid.

Volgens de woordvoerder worden nu veel Afghaanse agenten ingezet bij de demonstraties. Ze hebben daarom geen tijd om mee te doen aan de trainingen. Omdat Nederlandse agenten hen niet bijstaan, is de missie tijdelijk stilgelegd.

Defensie beslist zondag of er maandag weer trainingen kunnen worden gegeven. De woordvoerder benadrukt dat de Nederlanders geen gevaar lopen in het kamp.


Politietrainers Kunduz blijven tijdelijk binnen (Foto: Novum)

Mugabe opent aanval op homo's en buitenlanders

De Zimbabwaanse dictator Robert Mugabe heeft de viering van zijn 88e verjaardag zaterdag aangegrepen voor een nieuwe aanval op homoseksuelen en buitenlanders. Hij deed dat tijdens een bijeenkomst in een sportstadion in de oostelijke stad Mutare.

De Britse premier David Cameron, die onlangs pleitte voor respect voor de rechten van homoseksuelen in Zimbabwe, verdient volgens Mugabe een plek in de hel. Non-gouvernementele organisaties zoals Human Rights Watch en Amnesty International zouden Zimbabwe volgens Mugabe willen destabiliseren met "idiote ideeën".

Cameron zei vorig jaar tijdens een internationale conferentie dat landen die Britse hulp ontvangen, de rechten van homoseksuelen dienen te respecteren. Zimbabwe was in het verleden een kolonie van Groot-Brittannië.

Mugabe is al staatshoofd van Zimbabwe sinds 1980, toen het land onafhankelijk werd. De president hield in het verleden vele tirades tegen homoseksuelen, politieke tegenstanders en buitenlanders. Met name de Britten moeten het steevast ontgelden.

Jarige Mugabe opent nieuwe aanval op homo's
Jarige Mugabe opent nieuwe aanval op homo's (Foto: ANP)

[Premier League] Eindelijk weer zege voor Chelsea

Chelsea heeft na vier wedstrijden zonder zege eindelijk weer eens drie punten gepakt in de Premier League. De Londense club, die bovendien deze week in de Champions League een pijnlijke 3-1 nederlaag leed tegen Napoli, won thuis met 3-0 van Bolton Wanderers. De doelpunten van David Luiz, Didier Drogba en Frank Lampard vielen allemaal in de tweede helft.

Chelsea stijgt door de overwinning naar de vierde plaats. Arsenal kan zondag in punten gelijk komen, maar dan moet de ploeg van Robin van Persie wel de derby tegen Tottenham Hotspur winnen.

Tim Krul leverde met Newcastle United twee punten in tegen Wolverhampton Wanderers. Door goals van Papiss Cissé en Jonas Gutierrez werd in de eigen Sports Direct Arena weliswaar een vroege 2-0 voorsprong genomen, maar in de tweede helft slaagden Matt Jarvis en Kevin Doyle erin om de Nederlandse doelman te passeren: 2-2.

Martin Jol handhaaft zich met Fulham veilig in de middenmoot. Door een vroege goal van Pavel Pogrebnyak won de ploeg van de Nederlandse trainer met 1-0 bij Queens Park Rangers, dat door een rode kaart van Samba Diakité bijna een uur met tien man speelde. Fulham staat elfde in de Premier League.


Eindelijk weer zege voor Chelsea (Foto: Novum)

Radwanska wint finale in Dubai

Agnieszka Radwanska heeft zaterdag het WTA-toernooi in Dubai op haar naam geschreven. De als vijfde geplaatste Poolse was in de finale met 7-5 en 6-4 te sterk voor Julia Görges. De Duitse schakelde in de halve eindstrijd nog Caroline Wozniacki uit. Voor Radwanska is het de achtste titel in haar loopbaan.

De 22-jarige Radwanska kwam sterk uit de starblokken met een break in de openingsgame, maar zag Görges weer op gelijke hoogte komen. Een nieuwe break bij 5-5 van de mondiale nummer zes bleek alsnog voldoende voor de eerste set.

In het tweede bedrijf sloeg Radwanska wederom als eerste toe. Görges wist echter opnieuw een achterstand ongedaan te maken. Nadat Radwanska toe had geslagen bij 4-4 moest de nummer negentien van de wereld wel het antwoord schuldig blijven.


Radwanska wint finale in Dubai (Foto: Novum)

Beth Holloway waarschuwt leerlingen voor Aruba

De moeder van de verdwenen Natalee Holloway heeft de leerlingen van een Amerikaanse school vrijdag gewaarschuwd voor 'de gevaren' van reizen naar het buitenland. Vooral op Aruba lopen tieners gevaar om bijvoorbeeld gedrogeerd en beroofd te worden, zei ze vrijdag volgens lokale Amerikaanse media.

Beth Holloway deed haar uitspraken op de Augusta Preparatory Day School in de staat Georgia. Volgens Holloway zijn Amerikaanse toeristen in het buitenland vaak slachtoffer van criminelen. Holloway heeft een website geopend om tieners die in het buitenland reizen te helpen.

De 18-jarige Natalee verdween in mei 2005 op Aruba. Ondanks uitgebreide zoektochten naar het meisje is haar lichaam nooit gevonden. Joran van der Sloot, die in januari in Peru tot 28 jaar cel werd veroordeeld voor de moord op de 21-jarige Stephany Flores, geldt als hoofdverdachte in de verdwijningszaak.

Een dag na de veroordeling van Van der Sloot werd Natalee Holloway door een Amerikaanse rechter officieel doodverklaard. Beth Holloway vertelde de scholieren dat zij er zeker van is dat Van der Sloot haar dochter heeft meegelokt en vermoord.

[Oscarspecial] De Vier... films die eigenlijk niet genomineerd hadden moeten worden

In de serie De Vier... kiezen vier FOK!film-redacteuren de film die volgens hen het best bij het onderwerp van deze week past. In de Oscars-themaweek kan dat natuurlijk maar één onderwerp zijn, en dat is de Oscars. Welke film had volgens hen genomineerd moeten worden? Lonewolf2003, CoJackso, dekatophetspek en Beaudelaire maakten hun keuze en lichten deze hieronder toe.

Onderzoekers willen WOII-archief openbaren

Britse en Amerikaanse onderzoekers dringen aan op het toegankelijk maken van een omvangrijk maar grotendeels onbekend VN-archief met documenten over tienduizend rechtszaken van oorlogsmisdadigers uit de Tweede Wereldoorlog.

De dossiers hebben niet alleen historische waarde, benadrukken de onderzoekers, maar kunnen ook juridische precedenten bevatten die kunnen bijdragen aan het berechten van hedendaagse oorlogsmisdadigers.

In het archief liggen honderdduizenden pagina's opgeborgen in vierhonderd dozen. De documenten zijn al meer dan zestig jaar niet inzichtelijk voor het publiek. De zaken variëren van een Belgische aanklacht tegen Adolf Hitler tot een aanklacht wegens het aanzetten tot verkrachting door een Japanse officier.

Stoere FOK!ker eet pizza 'inferno'

Er loopt op het moment al een aantal dagen een discussie over een pizza op het FOK!forum. Het is geen gewone pizza maar de pizza 'inferno' te koop bij de Lidl. Deze zou zo pittig zijn dat je hem niet helemaal zou kunnen opeten.

FOK!ker HAL9000S beweerde dat hij de pizza zonder problemen in zijn mik kon stoppen en zou daar een filmpje van maken en deze op YouTube zetten. 

Ook beweert Guus Muisarm dat de pizza niet pittig zou zijn, "Och, ik heb 'm ook al een aantal keren op. Ik heb er zelf meestal nog een paar pepers bijgesneden en erop geflikkerd. Zo heel speciaal scherp issie ook weer niet", aldus deze stoere FOK!ker.

In het filmpje is te zien dat HAL90006 geen pizza's lust, dus besluit hij om de gehele vulling inclusief habanerosaus te nuttigen. Zonder problemen laat hij zien dat hij het heeft opgegeten zonder een traan te laten.


Filmpje van HAL9000S met zijn pizza/wrap 'inferno'.

Scannen in Mass Effect 3

Over iets minder dan twee weken komt Mass Effect 3 uit voor Windows, Xbox 360 en PlayStation 3. IGN mocht alvast aan de slag gaan en heeft twee filmpjes online gezet.

In het ene filmpje zien we een stukje actievolle gameplay op de planeet Mars. In een ander filmpje zien we hoe het vernieuwde scannen in elkaar steekt. Bekijk de filmpjes hieronder, Mass Effect 3 komt 9 maart uit. Onderstaande filmpjes kunnen lichte spoilers bevatten.

[Bundesliga] Augsburg bederft debuut Rehhagel

Otto Rehhagel heeft een vervelend debuut beleefd als trainer van Hertha BSC. De 73-jarige König Otto zag zijn ploeg met 3-0 verliezen van FC Augsburg, dat wordt gecoacht door de Nederlander Jos Luhukay. Hertha komt door de nederlaag onder de degradatiestreep terecht. Augsburg stijgt twee plaatsen en staat nu vijftiende.

Torsten Oehrl was met doelpunten in de 61e en 63e minuut de grote man bij Augsburg. Invaller Marcel Ndjeng maakte er in blessuretijd 3-0 van. Bij de thuisploeg stonden aanvoerder Paul Verhaegh en Gibril Sankoh in de basis. Lorenzo Davids bleef de hele wedstrijd op de bank.

Khalid Boulahrouz beleefde met VfB Stuttgart een uitstekende middag. De verdediger won met zijn ploeg met 4-1 van hekkensluiter SC Freiburg. Zelf nam de Nederlander het derde doelpunt voor zijn rekening. Stuttgart staat achtste in de Bundesliga.

Bayer Leverkusen steeg van de zesde naar de vijfde plaats. De Champions Leaguedeelnemer won de Rheinderby tegen FC Köln met 2-0. Lars Bender maakte in Keulen beide doelpunten.


Augsburg bederft debuut Rehhagel (Foto: Novum)

Atleet Smith kan ook met kogel naar Spelen

Kogelstoter Rutger Smith heeft zaterdag in Apeldoorn aan de limiet voor de Olympische Spelen van Londen voldaan. De 30-jarige Groninger legde met een afstand van 20,56 meter en passant beslag op de Nederlandse titel indoor. Hij overschreed de limiet voor de Spelen van komende zomer met zes centimeter.

"Na de warming-up had ik er iets meer van verwacht, ik wilde richting Nederlands record. Maar ik moet hier heel tevreden mee zijn", liet Smith weten. Hij heeft met 21,62 het nationale record stevig in handen.

Smith kwalificeerde zich eerder voor het WK indoor in Istanbul en het Europees kampioenschap in de buitenlucht van Helsinki. Hij heeft al een olympische nominatie bij het discuswerpen opzak.

Clubs willen niet met FIFA in gesprek

De Europese voetbalclubs verenigd in de European Club Association willen voorlopig niet met wereldvoetbalbond FIFA om tafel. De reden hiervoor is dat de FIFA in de ogen van de clubs te weinig doet om het aantal interlands tot een voor hen aanvaadbaar niveau terug te brengen. Voor 5 maart stond een gesprek gepland.

"Met de UEFA zijn we goed in gesprek, maar het overleg met de FIFA verloopt teleurstellend. Voorlopig staken we de gesprekken," zei ECA-woordvoerder Marc Schmidgall in The Guardian. Bij de organisatie zijn 201 clubs aangesloten, waaronder de Nederlandse teams Ajax, AZ, PSV, Feyenoord, sc Heerenveen, FC Utrecht en FC Twente.

De ECA wil het liefst het aantal interlands terugbrengen tot zes per kalenderjaar, toernooien uitgezonderd. Hierbij worden met name de oefenwedstrijden in juli en augustus genoemd als te schrappen duels. Daarnaast wil de ECA dat de FIFA zich verzekert om zo de salrissen uit te kunnen betalen van spelers die geblesseerd raken als ze met het nationale team onderweg zijn.

Aangifte tegen VUmc en Eyeworks

Zeker drie patiënten die tegen hun zin gefilmd zijn in het Amsterdamse VUmc doen aangifte tegen het ziekenhuis, de behandelend artsen en producent Eyeworks. Dat heeft advocaat Peter Plasman zaterdag laten weten.

De beelden werden op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis gemaakt voor het inmiddels geschrapte RTL-realityprogramma 24 uur: Tussen Leven en Dood. Het programma raakte woensdag in opspraak toen bleek dat er in sommige gevallen zonder toestemming werd gefilmd.

Plasman doet waarschijnlijk maandag aangifte voor de drie patiënten. Een aantal anderen overweegt nog om naar de politie te stappen. Volgens de advocaat is er een goede kans op vervolging omdat de partijen het medisch beroepsgeheim hebben geschonden. Daar staat maximaal een jaar celstraf of een boete van 20 duizend euro op.

Het programma werd donderdag vroegtijdig uitgezonden om de kijker zelf een kans te geven om een oordeel te vormen over de discussie die over het programma was ontstaan. Vrijdag werd besloten om de overige afleveringen te schrappen op verzoek van het VUmc.

UFC Undisputed 3 debuteert in verkooptoptien

Het vechtspel UFC Undisputed 3 is binnengekomen op de tweede plaats van de Nederlandse verkooptoptien. Het gaat hier om de versie van het spel voor de PlayStation 3. De versie voor de Xbox 360 komt binnen op de zevende plaats. Dat blijkt vrijdag uit gegevens van marktonderzoeksbureau GfK.

De nummer een van de verkooptoptien is het dansspel Just Dance 3 voor de Nintendo Wii. De dansgame neemt het stokje over van het voetbalspel FIFA 12, dat deze week vierde staat. Ondertussen is het schietspel Call of Duty: Modern Warfare 3 weer een plaats gestegen naar de derde plaats.

Onderin de verkooplijst is het racespel Mario Kart 7 voor de Nintendo 3DS teruggekomen in de top tien. Dit spel staat nu negende. Daarnaast heeft het vijf maanden oude spel Skylanders: Spyro's Adventure voor de Nintendo Wii op de tiende plek zijn debuut in de verkooptoptien gemaakt.

01. Just Dance 3 (Nintendo Wii)
02. UFC Undisputed 3 (PlayStation 3)
03. Call of Duty: Modern Warfare 3 (PlayStation 3)
04. FIFA 12 (PlayStation 3)
05. Battlefield 3 (PlayStation 3)
06. Mario & Sonic op de Olympische Spelen 2012 (Nintendo Wii)
07. UFC Undisputed 3 (Xbox 360)
08. Mario & Sonic op de Olympische Spelen 2012 (Nintendo 3DS)
09. Mario Kart 7 (Nintendo 3DS)
10. Skylanders: Spyro's Adventure (Nintendo Wii)


UFC Undisputed 3 debuteert in verkooptoptien

NAVO-staf weg bij Afghaanse ministeries

De internationale troepenmacht ISAF heeft besloten al het personeel terug te roepen dat werkzaam is op Afghaanse ministeries in en rond de hoofdstad Kabul. Dat maakte ISAF, dat onder leiding staat van de NAVO, zaterdag bekend.

Het besluit werd genomen na een schietpartij op het ministerie van Binnenlandse Zaken zaterdag, waarbij twee Amerikaanse militairen om het leven kwamen. Zij werkten namens ISAF als adviseurs op het departement.

NAVO-staf weg bij Afghaanse ministeries
NAVO-staf weg bij Afghaanse ministeries (Foto: ANP)

Sijsling naar finale in Wolfsburg

Igor Sijsling heeft de finale van het challengertoernooi in Wolfsburg bereikt. De als tweede geplaatste Amsterdammer was zaterdag een maatje te groot voor de Bosniër Amer Delic (7): 7-6 (3), 6-3. Sijsling schreef twee weken geleden al de challenger in het Franse Quimper op zijn naam.

De 24-jarige Sijsling en zijn opponent wisten in de eerste set elk een keer toe te slaan, waardoor een tiebreak uitkomst moest bieden. In het tweede bedrijf liet de Nederlander het niet zover komen. Hij benutte zijn enige breekkans en stelde daarmee een plaats in de finale veilig.

Sijsling neemt het zondag in de eindstrijd op tegen de Pool Jerzy Janowicz of Evgeny Korolev. De Kazach was vrijdag verantwoordelijk voor de uitschakeling van de als eerste geplaatste Thomas Schoorel.

Woning beschoten in Nijmegen

In Nijmegen is vrijdagavond een woning beschoten. Niemand raakte gewond. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen.

De bewoner van het huis aan de Waterstraat ontdekte dat een van zijn ruiten vernield was en belde de politie. Pas zaterdagochtend zag de 64-jarige man dat er een kogel in het glas zat. Ook bleek een van de banden van zijn auto vernield.

Buurtbewoners hoorden vrijdagavond even na 22.00 uur enkele knallen, waarna een auto wegreed. Daar werd toen echter geen aandacht aan geschonken. Het is niet duidelijk waarmee is geschoten en waarom de woning onder vuur is genomen.

The Voice Kids verliest kijkers

The Voice Kids heeft een flink aantal kijkers verloren.  De aflevering van vrijdagavond, waarnaar ruim 2,4 miljoen mensen keken, was de slechtst bekeken uitzending tot nu toe. De afgelopen twee weken trok de kinderversie van The Voice of Holland nog 2,7 miljoen kijkers.

De zangshow was wel het best bekeken programma van de avond, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. In de top drie staat ook Goede Tijden, Slechte Tijden, waarvoor bijna 1,7 miljoen mensen thuisbleven.

Moordvrouw werd vrijdag, in tegenstelling tot vorige week, beter bekeken dan Flikken Maastricht. Naar de RTL 4-serie met Wendy van Dijk keken 1,6 miljoen mensen, terwijl 1,5 miljoen mensen afstemden op de TROS-serie.

Adam Levine vindt zichzelf vrouwenmagneet

Adam Levine heeft nooit te klagen gehad over aandacht van vrouwen. Hoewel de zanger van Maroon 5 naar eigen zeggen een 'nerdy muzikant' was op de middelbare school, had hij altijd geluk met de dames.

"Ik vond het geweldig om met vrouwen om te gaan", zegt de 32-jarige Levine over zijn middelbareschooltijd. "Voor mij ging het allemaal heel gemakkelijk. Nu ik beroemd ben, is het nog duizend keer zo erg. Ik doe het aardig", vertelt de zanger lachend.

Levine, die ook als coach is te zien in het Amerikaanse The Voice, ontkende onlangs geruchten dat zijn relatie met Victoria's Secret-model Anne Vyalitsyna voorbij zou zijn. Eerder was hij samen met tennisster Maria Sharapova.

Vliegende zilvervloot in Madrid geland

Twee vliegtuigen van de Spaanse luchtmacht zijn met een zilverschat met een waarde van ongeveer 380 miljoen euro aangekomen in Spanje. De zilveren en gouden munten, afkomstig uit een Spaans galjoen dat in 1804 door Britse oorlogsschepen tot zinken werd gebracht, werden gevonden door schatzoekers, maar zijn na een slepende rechtszaak in de Verenigde Staten toch toegewezen aan de Spaanse staat.

De vliegende zilvervloot landde zaterdag op de luchthaven van Madrid. De miljoenenlading wordt overgebracht naar een niet nader genoemde locatie, meldde de zender RTVE.

De schatzoekers van Odyssey Marine Exploration vonden de schat in een Spaans galjoen, de Nuestra Senora de las Mercedes, in 2007 voor de kust van Portugal. Spanje spande een rechtszaak aan en verklaarde nooit afstand gedaan te hebben van het eigendomsrecht op het schip of de lading ervan. Volgens het Spaanse ministerie van cultuur zijn de zilveren munten Spaans nationaal erfgoed en moeten ze daarom in Spanje blijven om tentoongesteld te worden.

Odyssey bestreed de claim van Spanje op de schat. Volgens het bedrijf is het schip nooit geïdentificeerd als de Nuestra Senora de las Mercedes. En zelfs al zou het dit schip zijn, dan was het schip op een handelsmissie, aldus Odyssey. Dat zou inhouden dat Spanje het schip niet kan claimen. De Amerikaanse rechtbank ging hier echter niet in mee en wees de schat toe aan Spanje.


Vliegende zilvervloot in Madrid geland (Foto: Novum)

Vanmarcke verrast Boonen in Omloop

Sep Vanmarcke heeft verrassend Omloop Het Nieuwsblad, de opening van het Vlaamse wielerseizoen, op zijn naam geschreven. De pas 23-jarige Garmin-Cervélo-renner klopte na 200 kilometer in Gent in de sprint Tom Boonen en Juan Antonio Flecha.

De eerste 150 kilometer van de koers werd kleur gegeven door een kopgroep van zeven man waarin ook de Nederlanders Arnoud van Groen en Lieuwe Westra zaten. Laatstgenoemde ging op 55 kilometer op een klimmetje tegen de vlakte toen een supporter zichzelf belangrijker vond dan de wedstrijd. In de achtervolgende groep viel Lars Boom die voor de Taaienberg Tom Boonen wilde inhalen, maar naast de weg kwam. Ook de winnaar van vorig jaar Sebastian Langeveld viel.

Op de Taaienberg ging Boonen op de pedalen staan, waarna alleen Flecha, Hayman, Vanmarcke, Breschel, Hushovd en Devenyns nog konden volgen. Philippe Gilbert reed op een slecht moment lek en kon niet meer bij de koplopers aansluiten. Zijn ploeg BMC probeerde samen met enkele andere teams nog wel terug te keren, maar slaagde hier niet in.

Vooraan konden Breschel en Hushovd het tempo op de kasseistrook Paddestraat niet meer volgen en zij zakten terug in het peloton. Vanmarcke plaatste op de kasseistrook Lange Munte verrassend de aanval en reed met Boonen en Flecha weg. In de laatste kilometers waren er enkele aanvalletjes, maar het trio bleef bij elkaar. Boonen ging de sprint aan, maar Vanmarcke wist verrassend over hem heen te komen. Flecha werd derde. De sprint van het peloton werd gewonnen door de Oostenrijker Heinrich Haussler.

[Oscars] Kortfilm: The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore is een adembenemende kortfilm van William Joyce, Brandon Oldenburg. Het door Joyce geschreven verhaal is een eerbetoon aan de grootheden van weleer zoals Buster Keaton en The Wizard Of Oz en zelfs Hurricane Katrina komt in de kortfilm voorbij.

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore is één van de kanshebbers om een Oscar te winnen in de categorie Beste Korte Animatiefilms. In de film wordt een mooie combinatie gemaakt van stop motion, computeranimatie en ouderwets goed tekenwerk van de hand van William Joyce. The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore heeft een sfeer van de ouderwetse stomme films gemixt met de kleurige MGM Technicolor musicals uit de jaren vijftig en zestig. Een authentiek beeld in een modern jasje.

Geniet hieronder van The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore.


Is dit een kanshebber of niet?

Boksster Fontijn wint toernooi in Sofia

Boksster Nouchka Fontijn heeft op weg naar de Olympische Spelen van Londen goede zaken gedaan door in het Bulgaarse Sofia in de klasse tot 75 kilogram de Strandja Cup op haar naam te schrijven. De 24-jarige Nederlandse hoefde hiervoor de finale niet eens te boksen, omdat haar tegenstandster Li Jinzi vanwege een oogblessure niet in actie mocht komen.

Fontijn behaalde met haar toernooizege belangrijke punten op weg naar het WK waar de tickets voor de Olympische Spelen verdeeld worden. Ze vecht voor het ticket in de klasse tot 75 kilogram een strijd uit met Marichelle de Jong die eind 2011 de overstap maakte vanuit de niet-olympische 69 kilogram-klasse.

Bermbom doodt Afghaanse militairen

Zes Afghaanse militairen hebben zaterdag de dood gevonden toen zij probeerden een bermbom te ontmantelen en het explosief ontplofte. Zestien raakten gewond. Dat heeft het Afghaanse ministerie van defensie gezegd. Het noodlottige ongeval vond plaats in het district Mukar, in de westelijke provincie Baghdis.

In andere delen van Afghanistan demonstreerden duizenden Afghanen voor de vijfde opeenvolgende dag tegen de verbranding van Korans op een Amerikaanse legerbasis. Diverse Amerikaanse hoogwaardigheidsbekleders, onder wie president Barack Obama, hebben hun verontschuldigingen aangeboden en spraken van een vreselijke fout.

Gunnewijk wint Omloop voor vrouwen

Loes Gunnewijk heeft de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen gewonnen. De Nederlandse die in dienst is van het Australische GreenEdge wist na 119 kilometer in de sprint in Gent landgenote Ellen van Dijk te verslaan. Derde werd de Duitse Trixi Worrack.

Van Dijk ging op dertig kilomter van de streep op de kasseistrook Paddestraat in de aanval, tien kilometer later wist Gunnewijk aan te sluiten. Het duo bouwde een voorsprong op de achtervolgsters op en mocht vervolgens in Gent sprinten om de zege. Daarin was Gunnewijk de beste.

Taylor Swift vraagt zieke tiener mee als date

Taylor Swift heeft een tiener uit New Jersey meegevraagd als date naar de uitreiking van de ACM Awards. De 18-jarige Kevin McGuire, die aan leukemie lijdt, had de zangeres via Facebook gevraagd of ze meewilde naar zijn eindbal op school. Swift moest verstek laten gaan.

"Het spijt me Kevin, maar ik kan niet naar het bal komen", schrijft de 22-jarige Swift op Facebook. "Maar de ACM Awards komen eraan en ik vroeg me af of je mijn date wil zijn?"

McGuire heeft Swifts uitnodiging aan zijn zus Tori te danken. Zij wilde Kevin, bij wie vijf jaar geleden leukemie werd geconstateerd, een steuntje in de rug geven nu hij opnieuw moet worden behandeld aan de ziekte. Tori zette daarom de Facebookpagina 'Taylor Swift gaat met Kevin McGuire naar het eindbal' op. "Niemand kan Kevins dag beter opfleuren dan Taylor Swift."

"Natuurlijk heb ik ja gezegd", laat Kevin weten aan de krant USA Today. Toch is het niet zeker dat de tiener, die in het ziekenhuis ligt, zijn idool kan ontmoeten. "Ik ben ziek en misschien kan ik niet mee." De Academy of Country Music Awards worden op 1 april uitgereikt.

Drie aanhoudingen na schietpartij in Almere

Drie mannen zijn gearresteerd na een schietpartij vrijdagnacht op de Grote Markt in Almere. Bij de schietpartij raakte een 25-jarige Almeerder lichtgewond. Dat meldt de politie.

Rond 02.00 uur kreeg de politie de melding dat er geschoten was in het Almeerse horecagebied. Uitgerukte politieagenten troffen de beschoten man aan. Ambulancepersoneel kon hem ter plaatse behandelen.

De politie kon de vluchtauto van de daders snel achterhalen. In de auto troffen zij twee Rotterdammers aan van 24 en 36 jaar en een inwoner van Papendrecht van 26 jaar. Zij zijn aangehouden voor verhoor. Het is nog onbekend of de drie het slachtoffer kenden.

In de auto werd een wapen aangetroffen inclusief munitie. Of dit het wapen is waarmee is geschoten, wordt onderzocht. De politie gebruik bij haar onderzoek de camerabeelden die worden gemaakt van het uitgaansgebied in Almere.

Flinke files van en naar skigebieden

Op de wegen van en naar de Europese wintersportgebieden staan lange files. Dat meldt de ANWB zaterdagochtend. Aan het einde van de middag wordt de grootste drukte verwacht.

Nederlanders in het zuiden en midden van het land, voor wie de vakantie voorbij is, keren dit weekeinde terug naar huis. Wintersportgangers uit het noorden van het land vertrekken juist.

In Oostenrijk staat de langste file op de A10 van Salzburg naar het noorden. Daar staat dertig kilometer langzaam rijdend en stilstaand verkeer. Bij de grensovergang bij Kufstein op de weg tussen Innsbruck en Rosenheim staat nog eens twintig kilometer file vanwege terugkerende wintersporters.

Door vertrekkende skiërs en snowboarders loopt het vast op de A7, die in Oostenrijk overgaat in de B9. Op de Fernpas staat 20 kilometer file. Tussen München en Salzburg staat het vast in beide richtingen.

In Frankrijk staan er twee files van beide twintig kilometer op de A43 tussen Lyon en de Alpen. Op de A40 tussen Mâcon en Genève staan twee plukken file van ieder vijftien kilometer. In Zwitserland vallen de files mee.

Rust is teruggekeerd bij ziekenhuis Innsbruck

De rust is zaterdag teruggekeerd bij de universiteitskliniek van het Landeskrankenhaus in Innsbruck, waar prins Friso is opgenomen. Alle media hebben de boel opgebroken. De satellietwagens van televisiestations, die er vrijdagavond nog stonden, zijn vertrokken.

De Rijksvoorlichtingsdienst verzocht journalisten de privacy van de koninklijke familie te respecteren, zodat zij het trieste nieuws over de gezondheidssituatie van Friso kan verwerken. De media, ook de Oostenrijkse, lijken zich hieraan te houden.

Brug vernielt Nederlands schip in Brugge

Een brug over de ringvaart in het Belgische Brugge heeft zaterdagmiddag een deel van een Nederlands schip vernield toen hij te vroeg naar beneden kwam. De stuurhut werd daarbij volledig verwoest. De schipper kwam met de schrik vrij, melden Belgische media.

Op het moment dat het schip de brug wilde passeren, kwam deze door nog onduidelijke oorzaak naar beneden. De Nederlandse schipper legde zijn motoren stil en vluchtte met drie andere opvarenden naar de voorkant van het schip. Niemand raakte gewond.

Door het ongeluk kan er geen verkeer meer over de brug. In tegenstelling tot het schip lijkt de schade aan de brug mee te vallen. Mogelijk is het ongeval te wijten aan een menselijke fout.

Mysterieuze ballon houdt politie bezig

De Dienst Luchtvaart van de politie doet onderzoek naar de herkomst van een ballon die vrijdag in het Zuid-Hollandse Numansdorp uit de lucht werd gehaald. Het object van 3 bij 5 meter sleepte een lange kabel achter zich aan met een kastje met meetapparatuur. Dat liet de politie zaterdag weten.

Bewoners van de Handelstraat zagen de ballon vrijdagmiddag overvliegen en schakelden de politie in. De kabel van het ding raakte een stroomdraad nabij Den Bommel, wat zorgde voor een knal en een flits. Daarna beschadigde de kabel zeker één geparkeerde auto. Nadat de kabel achter een auto bleef haken, kon de ballon door de brandweer met een lier naar beneden worden gehaald.

De politie vermoedt dat het gaat om een weerballon, maar weet dat nog niet zeker.

Van der Garde nog een seizoen in de GP2

Giedo van der Garde zal nog een seizoen in de GP2 Series gaan racen. De Nederlander zal uit gaan komen voor Caterham, het team waar hij in de Formule 1 ook al derde coureur van is. De coureur maakte het nieuws via Facebook bekend.

"De combinatie van het testen voor Caterham in de Formule 1 en racen voor Caterham Racing in de GP2 is voor mij ideaal. Ik zal hierdoor tijdens alle raceweekends aanwezig zijn bij het Formule 1-team, en daarnaast een compleet seizoen in de GP2 rijden," zei Van der Garde die aan zijn vierde GP2-seizoen zal gaan beginnen. Twee keer werd hij in de titelstrijd zevende en vorig jaar eindigde hij als vijfde. Hij heeft in totaal in deze raceklasse drie keer gewonnen en twaalf podiumplaatsen behaald.

Van der Garde is blij dat hij naast de positie van derde coureur bij Caterham, waarbij hij enkele vrijdagen in actie mag komen, ook nog aan racen toe zal komen. "Het is ideaal om Formule 1-ervaring op te doen en gelijktijdig in de GP2 te racen, want dat zal me scherp houden. Ik ben erg blij dat mijn agenda voor 2012 zo vol is."

Naast Van der Garde zal ook Nigel Melker racen in de GP2. Hij sloot al eerder een overeenkomst met Ocean Racing.

[Upd] Uitspraak in proces Berlusconi verwacht

De drie rechters in het corruptieproces van de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi zijn zaterdag na het slotpleidooi van de verdediging in beraad over het vonnis in de zaak. Dat wordt binnen enkele uren verwacht.

Aanklagers hebben een gevangenisstraf van vijf jaar tegen Berlusconi geëist. De oud-premier wordt ervan beschuldigd een Britse advocaat steekpenningen te hebben betaald om te liegen in rechtszaken tegen mediabedrijven van Berlusconi. De advocaat zou ruim vier ton hebben ontvangen.

Berlusconi was zaterdag zelf niet aanwezig in de rechtszaal.

Update 15.29 uur:
Het corruptieproces van Silvio Berlusconi is verjaard. Dat hebben de rechters, na twee uur beraad, zaterdag besloten. Hiermee eindigt de rechtszaak in een nieuwe juridische overwinning voor de Italiaanse oud-premier.

De advocaten van Berlusconi beweerden, met succes, dat de zaak is verjaard en verworpen moest worden.

Doden bij schietpartij in ministerie Kabul

Bij een schietpartij in het Afghaanse ministerie van binnenlandse zaken zijn zaterdag twee Amerikaanse adviseurs om het leven gekomen. De schutter was ook een westerling. Dat hebben bronnen bij het ministerie gezegd.

De schietpartij vond plaats in een kamer die alleen door buitenlandse adviseurs wordt gebruikt. Zowel het ministerie als de NAVO bevestigde dat er twee westerlingen zijn gedood.

Meer details over de schietpartij zijn niet bekend. Het voorval valt samen met de grootschalige protesten in Afghanistan tegen de verbranding van Korans op een Amerikaanse legerbasis.

Sacha Baron Cohen toch naar Oscars

Sacha Baron Cohen is meer dan welkom bij de Oscars, ook als hij verkleed gaat als het hoofdpersonage van zijn nieuwe komedie The Dictator. Dat zei de producent van de show, Brian Grazer, tegen de Amerikaanse show Extra.

"We vinden het fantastisch als hij komt en als The Dictator over de rode loper gaat. Tenzij hij op het laatste moment van gedachten verandert", aldus Grazer.

Eerder deze week liet de Academy of Motion Picture Arts and Sciences weten absoluut geen zin te hebben in de door Baron Cohen aangekondigde promotiestunt voor The Dictator. Daarop bedreigde de 40-jarige komiek in de huid van zijn personage admiraal generaal Aladeen de organisatie achter de Oscars. In een videoboodschap, waarin Baron Cohen een opgeplakte baard en legerkostuum droeg, zei hij onder meer dat hij de organisatie zou straffen als hij voor zondag geen tickets zou hebben voor de show.

Nadat hij vernam dat hij toch welkom is, reageerde hij verheugd op de website van The Dictator. "Wij hebben gezegevierd. We hebben gewonnen van de zionistische slangen van Hollywood. Wat ik wil zeggen, is dat de Academy zich heeft overgegeven en twee tickets en een parkeerpas heeft gestuurd."

De Oscars worden zondagnacht uitgereikt in Los Angeles.


Sacha Baron Cohen toch naar Oscars (Foto: Novum)

Genomineerde Melissa McCarthy mist Oscars wellicht

Melissa McCarthy kan zondag mogelijk niet naar de Oscaruitreiking. De actrice, die kans maakt op een beeldje voor beste vrouwelijke bijrol vanwege haar spel in Bridesmaids, is ziek. Volgens The Washington Post heeft McCarthy last van een keelontsteking.

De 41-jarige McCarthy liet donderdag verstek gaan op een feestje waar ze samen met Michelle Williams geëerd zou worden in aanloop naar de Oscars. Een woordvoerder vertelt aan het Amerikaanse blad Us Weekly dat de actrice stemrust moet houden. "Ze moet rustig aan doen, zodat ze op tijd weer fit is voor de Oscars."

De actrice brak vorig jaar door bij het grote publiek met haar in Bridesmaids. Ook won ze een Emmy Award voor haar rol in televisieserie Mike & Molly.


Genomineerde Melissa McCarthy mist Oscars wellicht (Foto: Novum)

Man richt ravage aan met klassieke Mercedes

Een bestuurder van een oude Mercedes heeft vrijdagnacht met zijn voertuig in Baarn grote schade toegebracht aan veertien auto's. Ook ramde de man met zijn bolide flink wat paaltjes. De man is gearresteerd. Dat meldt RTV Utrecht.

De dollemansrit vond plaats in de Professorenbuurt in de Utrechtse plaats. Een aantal van de geraakte auto's is total loss. Uiteindelijk kwam de stationcar 'rokend tot stilstand', schrijft de regionale zender. De politie weet nog niet wat de reden was voor de actie van de man, en of hij wellicht onder invloed was.

Na het incident heeft de politie de eigenaren opgeroepen hun voertuig niet te verplaatsen totdat onderzoek verricht kon worden om de schade vast te stellen. Dat moest in de loop van de ochtend gebeuren.

McClaren: "Spelers moeten weer goede mentaliteit tonen"

FC Twente speelt morgenmiddag zijn derde wedstrijd in een week tijd. In eigen huis wacht dan namelijk de confrontatie met FC Utrecht. Trainer Steve McClaren blikte op de officiële website van de Tukkers vooruit.

"We spelen zondag onze derde wedstrijd in een week tijd en ook in deze serie is het laatste duel altijd het belangrijkst. Fysiek staan we er goed op en het team zal zondag weer een goede mentaliteit moeten tonen. Voor de spelers is het een nieuwe test", begon de Brit zijn verhaal.

"FC Utrecht heeft ook dit jaar met spelers als Frank Demouge, Nana Asare, Eduardo Duplan en Rodney Sneijder een goed team", waren vervolgens de lovende woorden van McClaren over FC Utrecht. "Ze hebben met de recente zeges op Ajax en AZ  bewezen van de beste teams in de competitie te kunnen winnen. Zondag zullen ze daar weer voor gaan."

Peter Wisgerhof behoort komende zondag niet tot de selectie van FC Twente. De verdediger zit namelijk een schorsing uit. Daarnaast zijn ook Wesley Verhoek, Nicky Kuiper en Denny Landzaat nog niet van de partij.

Wielrenners beschoten tijdens training

Vijf Italiaanse wielrenners zijn tijdens een training in de buurt van Treviso beschoten met een luchtbuks. Sacha Modolo en Marco Coledan van Colnago-CSF waren met drie jeugdrenners op pad toen een motorrijder plastic kogels op hen afvuurde.

Op enkele blauwe plekken na kwamen de vijf met de schrik vrij. Modolo heeft geen idee wat de motorrijder bezielde. "Je moet compleet gestoord zijn om zoiets te doen", zegt de voormalig nummer vier van Milaan-San Remo aan La Gazzetta dello Sport.

"Je moet er niet aan denken wat er was gebeurd als een van ons een kogeltje in zijn oog had gekregen."

Rutten: "Feyenoord is op de goede weg"

Voor PSV staat komend weekend de belangrijke wedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Vorig seizoen eindigde dit duel in een 10-0 overwinning voor de Eindhovenaren. Fred Rutten blikte gisteren vooruit op het duel tegen de Rotterdammers.

Rutten liet weten zich niet bezig te houden met de tegenstander. "Je moet bezig zijn met je eigen team en niet focussen op de tegenstander", aldus de trainer, die vervolgens naar de schorsing van John Guidetti refereerde. "Wij zijn ook niet afhankelijk van één speler. Met het beleid dat Feyenoord voert, met creatief inkopen of huren van spelers die een toegevoegde waarde hebben, vind ik wel dat ze op de goede weg zijn en kun je zien dat spelers zich op een dusdanige manier ontwikkelen dat het team beter wordt."

Men verwacht dat PSV zondagmiddag drie punten zal pakken, maar ondanks dat bleef Rutten sceptisch. "Met alle respect wat er de aflopen jaren bij Feyenoord is gebeurd, ze zitten in een andere fase. Ze mogen alles, niet alleen individueel maar ook als team. In ons eigen stadion worden wij afgeschilderd als favoriet en daar kan ik wel mee leven. Ik kan niet inschatten wat voor een wedstrijd het zal gaan worden. We gaan spelen met de bedoeling om de drie punten in eigen huis te houden."

Janssen en Bulykin terug bij Ajax

Theo Janssen en Dmitry Bulykin zijn weer terug in de selectie van Ajax. Beide heren misten afgelopen donderdag de Europa League-wedstrijd met Manchester United (2-1), maar zijn fit genoeg om tegen Excelsior aan te treden.

Bovenstaande geldt echter nog niet voor Kolbeinn Sigthorsson, Derk Boerrigter, Eyong Enoh, Gregory van der Wiel en Nicolai Boilesen. Het is nog niet duidelijk wanneer zij hun rentree bij de club uit Amsterdam zullen maken.


Dmitry Bulykin maakt morgen mogelijk zijn rentree (Foto: Pro Shots)

"PSG moet elk seizoen kampioen worden"

Paris St. Germain (PSG) moet op korte termijn elk seizoen met de landstitel aan de haal gaan. Dat zijn de woorden van de technisch directeur van de ploeg uit de Franse Ligue 1, Leonardo.

"PSG moet ieder seizoen kampioen worden. Telkens als dit niet lukt, zal het een grote teleurstelling voor ons zijn", was de duidelijke taal van Leonardo in de Franse sportkrant L'Équipe. "Na zeventien jaar zonder prijs, zal het een hele klus zijn om de hoofden weer omhoog te krijgen."

PSG pakte zeventien jaar geleden de laatste landstitel. In de jaren die daarop volgden, waren onder meer Olympique Lyon (7) en Girondins Bordeaux (2) de gelukkige ploegen.

Dit seizoen presteert PSG in elk geval naar verwachting. Dit hangt overigens samen met de komst van een Qatarese investeringsmaatschappij, die miljoenen in de club heeft gepompt. Hierdoor was het onder meer mogelijk om Javier Pastore voor 43 miljoen euro over te nemen van het Italiaanse Palermo.

Motorsport opnieuw in rouw na dodelijk ongeval

De start van het nieuwe motorsportseizoen heeft een zwart randje gekregen. Op het circuit van Phillip Island is Oscar McIntyre, een 17-jarige coureur, om het leven gekomen na een crash.

Het noodlottige ongeval gebeurde tijdens een wedstrijd om het Superstock-kampioenschap. Deze race is een bijprogramma tijdens het WK superbike, dat op het Australische circuit wordt verreden. McIntyre was aanvankelijk zwaargewond, maar is hier later alsnog aan bezweken.

Vorig seizoen kwam ook Marco Simocelli om het leven bij een crash. Dit gebeurde tijdens de MotoGP-wedstrijd in het Maleisische Sepang.

Havenaar en Yoshida in selectie Japan

Mike Havenaar en Maya Yoshida maken deel uit van de selectie van Japan. De spits van Vitesse en de verdediger van VVV-Venlo zijn door bondscoach Alberto Zaccheroni opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijd van woensdag tegen Oezbekistan.

Ook Ryo Miyachi is geselecteerd. De aanvaller werd vorig seizoen tijdelijk door Arsenal verhuurd aan Feyenoord en voetbalt inmiddels voor Bolton Wanderers. In totaal zitten er tien spelers in de Japanse selectie die in Europa hun geld verdienen.

Sportief staat er voor Japan en Oezbekistan woensdag weinig op het spel. Beide landen zijn al doorgedrongen tot de tweede kwalificatieronde.

The Truman Show

Soms denk ik wel eens dat mijn leven één grote Truman Show is. Aan alle lezers die nu al geen flauw idee hebben waar dit over gaat: ga maar weg, het heeft geen enkel nut om nu verder te lezen. Ga eerst maar eens die goede film bekijken en kom dan terug om dit stuk van begin tot eind te kunnen begrijpen. Ikzelf heb de film al zeker tien keer gezien. De eerste keer begreep ik er echt helemaal niets van, maar na de tweede keer kon ik de conclusie trekken dat ik een schitterende film had gezien. Sterker nog, na de derde, vierde, tiende keer ben ik de Truman Show steeds meer gaan waarderen.

Politie vindt 41 wapens bij fouilleeractie

Bij een fouilleeractie in Amsterdam-Oost trof de politie vrijdagmiddag in totaal 41 wapens aan. Zes mensen werden aangehouden. Dat liet de politie zaterdag weten.

Bij de grootschalige wapencontrole werden op verschillende locaties, waaronder de NS-stations Muiderpoort en Amstel, in totaal 900 voorbijgangers preventief gefouilleerd. Agenten troffen daarbij onder meer 37 messen, een busje pepperspray, een stroomstootwapen en een ploertendoder aan.

'Barça ziet in Javi Martinez opvolger Keita'

FC Barcelona zou Javi Martinez komende zomer willen halen als Seydou Keita de club verlaat. Pep Guardiola zou een zwak hebben voor de speler van Athletic de Bilbao.De 23-jarige Martinez maakte in 2006 de overstap naar Bilbao en speelde sindsdien meer dan tweehonderd officiële wedstrijden voor de club.

Volgens El Mundo Deportivo ziet Barça het wel zitten in de Spanjaard, maar is een overstap een lastige zaak. In het contract van de international zou een clausule zijn opgenomen, die hem pas bij een bod van veertig miljoen euro laat vertrekken.

Bilbao is aan een uitstekend seizoen bezig in de Primera División en zou geen reden zien om Martinez te verkopen. De club presteert volgens het Spaanse medium ook op financieel gebied naar behoren en zou de speler daarom het liefst aan zijn contract houden. Hij ligt nog tot medio 2016 vast bij de Basken.

Martinez is sinds de overstap van Osasuna B naar Athletic de Bilbao een vaste waarde. In competitieverband kwam hij al tot honderdnegentig opwachtingen in de hoofdmacht. Daarin trof hij 22 keer doel.

Kramer laat World Cup Heerenveen schieten

Sven Kramer komt volgend weekeinde niet in actie tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. De wereldkampioen allround heeft bedankt voor de 1500 meter en maakt ook geen gebruik van de aanwijsplaats op de tien kilometer die hem door de selectiecommissie van de KNSB was toegekend.

De afmelding van Kramer is goed nieuws voor Lars Elgersma en Rob Hadders. Elgersma mag de opengevallen plaats op de schaatsmijl invullen. Hadders krijgt het vijfde startbewijs op de tien kilometer.

De wereldbekerwedstrijden in Heerenveen worden van 2 tot en met 4 maart in Thialf gehouden. Een week later staat in Berlijn de finale van de World Cup op het programma.

Vrouw vliegt ex voor de camera in de haren

Wat een gelukkige hereniging tussen dochter Neena en vader Gerrit Wille had moeten worden, explodeerde op zeer onverwachte wijze. In het tv-programma Vermist (vanaf de zeventiende minuut) is te zien hoe moeder Chandima de vader van haar dochter gillend en krijsend in de haren vliegt.

Voor het oog van haar dochtertje Neena en de crew van het TROS-programma ontsteekt ze in razernij en beukt genadeloos in op haar ex, die in 2003 het hazenpad koos. Gerrit vlucht met pijn op de borst weg en is naar het ziekenhuis gebracht, waar hij is gedotterd. Twee dagen na het ongelukkige voorval werd hij alsnog herenigd met dochter Neena. Hij heeft beterschap beloofd en wil voortaan een vader voor haar zijn.

Schaamte en woede over lekken bij PvdA

PvdA-voorzitter Hans Spekman noemt het lekken uit de PvdA-fractie 'walgelijk'. "Ik hou niet van linkeballen", zei hij zaterdag tijdens de politieke ledenraad in Utrecht. Kamerlid en waarnemend fractievoorzitter Jeroen Dijsselbloem zei zich te schamen hoe sommige fractiegenoten de afgelopen weken met elkaar zijn omgegaan.

Tijdens de ledenraad blikken PvdA'ers terug op het vertrek van Job Cohen als partijleider. De 64-jarige Cohen, die met een staande ovatie werd ontvangen, zei dat hij 'dolgraag was doorgegaan'. Toen hij echter tot de conclusie kwam dat hij niet langer degene was om de PvdA effectief te leiden verbond hij hier consequenties aan, zo legde hij uit.

"Er zijn dingen gezegd die niet gezegd hadden mogen worden", zei Cohen. Maar dat was niet de reden om de handdoek in de ring te gooien, onderstreepte hij. "Maar laten we nu ook ophouden met naar binnen kijken."

Voor Dijsselbloem is de kous echter nog niet af. Hij noemt het lekken van de interne mail die Frans Timmermans stuurde 'onacceptabel'. "De PvdA staat voor mensen die elkaar vertrouwen en ik schaam me voor de manier waarop sommige mensen met elkaar omgaan", zei hij. Dijsselbloem verklaarde dat hij een 'klotegevoel' heeft. "Je wilt je niet hoeven schamen voor de ellende in je partij."

"Er is een aantal mensen dat iets heeft gedaan dat niet mag en ook niet bij de PvdA thuishoort", zei Spekman. Hij vindt echter dat niet de hele fractie daar op mag worden aangekeken. Ook Dijsselbloem zei dat de PvdA-fractie 'fantastisch' is.

Frans Timmermans heeft zaterdag laten weten dat hij zich niet kandidaat stelt voor het partijleiderschap van de partij totdat degene die zijn kritische mail naar de NOS heeft gelekt zich meldt. Hij zou niets liever doen dan zich kandideren, maar spreekt van een 'grauwsluier' over zijn kandidatuur. "Als degene die de mail heeft gelekt zich voor dinsdag bekendmaakt doe ik het misschien alsnog", zegt Timmermans over een eventuele sollicitatie.

Zoektocht naar vermiste op IJsselmeer gaat verder

De zoektocht op het IJsselmeer naar een sinds woensdag vermiste man is zaterdagochtend voortgezet. Dat meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Het schip waarop het slachtoffer voer, zonk woensdagavond ten oosten van Den Oever. De twee bemanningsleden hadden via een mobiele telefoon gemeld dat hun schip aan het zinken was. Het twaalf meter lange schip werd pas enkele uren later gezonken teruggevonden, zonder opvarenden.

Donderdagmiddag werd het stoffelijk overschot van een van de opvarenden al teruggevonden. Naar het tweede slachtoffer wordt nu nog gezocht met een helikopter en meerdere schepen.

Ronde van Baskenland en Clasica San Sebastian verkeren in financieel zwaar weer

Wielerwedstrijden Ronde van Baskenland en Clasica San Sebastian dreigen dit jaar niet door te kunnen gaan. Dit heeft Jaime Ugarte, de organisator van beide wedstrijden, laten weten aan de UCI. ''Driekwart van de sponsors hebben afgehaakt als gevolg van de economische crisis die woekert in Spanje'', aldus Ugarte.

 De tijd dringt voor de Ronde van Baskenland. Deze wedstrijd staat tussen 2 en 9 april op de kalender. Voor veel wielrenners wordt deze koers gezien als voorbereiding op de klassiekers in de Ardennen. ''Ook een bijeenkomst met de Baskische autoriteiten heeft ons niet uit de problemen gehaald. Voorlopig beschikken we over slechts zestig procent van het nodige budget'', aldus de organisator.  ''Als er niet snel een oplossing komt, dan moeten we onze rittenkoers afgelasten en ziet het er ook slecht uit voor de Clasica San Sebastian.'' Deze laatste is voorzien op 14 augustus, vlak voor de Vuelta. De Ronde van Spanje wordt georganiseerd door het Franse ASO. 

Koeman: "Zege op Trabzonspor zegt niks"

Feyenoord-trainer Ronald Koeman vindt het nietszeggend dat PSV donderdag een goede generale kende tegen Trabzonspor. Zondag treft zijn club de Eindhovenaren in het Philips-stadion. PSV schakelde Trabzonspor zonder moeite uit in de tweede ronde van de Europa League. De formatie van trainer Fred Rutten was vorige week in Turkije met 1-2 te sterk en maakte het karwei in eigen huis af: 4-1.

Koeman is niet onder de indruk van de ruime overwinning van de koploper van de Eredivisie. "Die zege zegt niks, Trabzonspor was één groot drama", zei de oefenmeester tegen het Algemeen Dagblad.

Desondanks vindt de coach dat PSV de beste papieren heeft om de landstitel binnen te slepen. "Dat heb ik al vaker gezegd, maar daar kreeg ik zondag even spijt van toen ik de ploeg in Groningen aan het werk zag. PSV blijkt ook erg onregelmatig te presteren, dat geldt dus niet alleen voor Feyenoord."

"C&C: Generals 2 krijgt meer verhaal"

Mede-oprichter van BioWare Ray Muzyka heeft aangegeven mogelijkheden te zien om meer verhaal toe te voegen aan Command & Conquer: Generals 2 dan in de vorige delen het geval was. De game zal volgens hem van "BioWare-kwaliteit" zijn wanneer hij uitkomt in 2013.

"We want to bring BioWare quality", aldus Muzyka. "We want to bring a compelling story to a real-time strategy kind of experience and it's a really interesting opportunity to add more story into that space. We see that as an opportunity to kind of innovate and give people more, but in a way that's appropriate for the genre. We want to make it a more compelling, immersive experience for real-time strategy fans."

Muzyka en Greg Zeschuk speelden vroeger vaak de originele Command & Conquer, terwijl ze eigenlijk bezig moesten zijn met BioWare. Volgens Muzyka is het gevechtssysteem van Baldur's Gate ook zwaar geïnspireerd door Real Time Strategy-games. C&C: Generals 2 is de eerste game uit de serie die ontwikkeld wordt door BioWare Victory, waar de eerdere delen voor rekening waren van Westwood Studios en EA Los Angeles.

Huntelaar heeft respect voor FC Twente

Klaas-Jan Huntelaar kijkt uit naar de Europa League-duels met FC Twente. De spits treft in maart met zijn club Schalke 04 de Tukkers twee maal in de achtste finales van de Europa League.

"Het is altijd leuk om tegen clubs uit je eigen land te voetballen", aldus Huntelaar tegen De Telegraaf. "Ik heb respect voor FC Twente, vind het knap dat de club een blijvertje is gebleken en nu weer meedoet om de landstitel."

Morgen staat in de Bundesliga het duel tegen Bayern München op het programma voor Schalke 04. "Nu morgen tegen Bayern München en daarna meld ik me met vertrouwen bij Oranje", zegt de spits van het Nederlands Elftal. Woensdag speelt Nederland een oefenduel op Wembley tegen Engeland.

RKC houdt contact met Fulham over samenwerking

Fulham-trainer Martin Jol aast op een samenwerking met zijn voormalige werkgever RKC Waalwijk. Ondanks een langdurige stilte zijn beide partijen elkaar niet uit het oog verloren. Jol klopte al in de afgelopen zomer aan de deur bij RKC. Trainer Ruud Brood en hoofdscout Janus van Gelder bezochten een wedstrijd van de beloftes van Fulham, maar daar kwam vooralsnog niets uitrollen.

"Janus onderhoudt contacten met Cock, de broer van Martin (tevens lid van de staf van Fulham, red.). Dat verloopt positief", verklaarde Brood aan Voetbal International. "Martin heeft RKC in zijn hart zitten. Hij volgt de club nog steeds en wil met ons meedenken. Of het op korte termijn iets oplevert is afwachten, maar voor ons blijft dit interessant."

RKC komt in aanmerking om Fulham-talenten een kans te bieden op het hoogste niveau. "Zo'n constructie met spelers zou voor RKC natuurlijk een heel mooi scenario zijn", vindt Brood. "Maar of dat gaat gebeuren, ligt mede aan Martin."

Unit 13-demo Vita niet meer beschikbaar voor Europa

De launch van PlayStation Vita in Europa is redelijk succesvol te noemen. Echter, nog niet alles werkt zoals het hoort, wat er, na het verwijderen van de Facebook-app, nu voor gezorgd heeft dat er daadwerkelijk een game verdwenen is uit Europese PS Vita-Store.

De demoversie van Unit 13 zorgde in veel gevallen voor problemen, van het wegvallen van de audio tot het niet meer kunnen openen van andere programma's na het sluiten van de demo. Sommige Vita's zijn zelfs compleet gecrasht door de demo. PlayStation Europe zette de volgende Tweet op Twitter: "You may have noticed that the Unit 13 demo has been removed from PS Store. We are working to reinstate it as soon as possible."

Unit 13 is nog wel in de Amerikaanse Vita-Store te vinden, maar de vraag is voor hoelang. Of en wanneer de demo weer voor iedereen beschikbaar zal zijn is nog niet bekend.

Redknapp verdedigt omstreden Wenger

Trainer Arsène Wenger ligt onder vuur bij de supporters door de tegenvallende prestaties van Arsenal. Volgens Harry Redknapp hoeft de Fransman zich nog geen zorgen te maken.

De oefenmeester van Tottenham Hotspur stelt dat het niet aan Wenger ligt dat Arsenal ondermaats presteert. "Arsenal kan niet beter presteren dan het materiaal waarover zij beschikt. Wenger kan daar niet voor afgerekend worden. Hij heeft ongelooflijk goed gepresteerd en is een fantastische trainer", aldus Redknapp op een persconferentie.

"Arsenal-fans moeten zuiniger op hem zijn. Ze hebben een fantastische tijd achter de rug met vijftien achtereenvolgende plaatsingen voor de Champions League. Dat is erg knap", vindt de coach van The Spurs.

Dit weekend treffen Arsenal en Tottenham Hotspur elkaar in de Premier League. Om de vierde plek te behouden, is het noodzakelijk dat The Gunners een zege boeken. Chelsea staat slechts op doelsaldo op de vijfde plaats, terwijl de afstand met nummer zes Newcastle United maar één punt bedraagt.

Charmeoffensief Griekse bedrijven

Een groep Griekse ondernemers is zaterdag een internationale campagne begonnen waarin ze vragen hun land een kans te geven. In een paginagrote advertentie in verschillende dagbladen wijzen ze erop dat de maatregelen die Griekenland moet nemen om zijn begroting op orde te krijgen, een 'dramatische impact' hebben op het leven van elke Griek.

De campagne Geef Griekenland een Kans is een initiatief van een groep ondernemers, 'hardwerkende burgers die trouw hun belasting betalen'. Ze vinden dat ze onverdiend een stereotiep etiket krijgen opgeplakt, terwijl ze een constructieve rol willen spelen binnen Europa.

"We hebben al heel wat opgeofferd. We zijn bereid om nog meer te doen", zo staat in de advertentie, die in Nederland onder meer geplaatst is in De Telegraaf en NRC Handelsblad. De hoge prijs van de maatregelen, zoals een werkloosheid die momenteel al 21 procent bedraagt, mag volgens hen niet tevergeefs zijn.

De campagne wordt uitgevoerd door drie Griekse reclamebureaus, en wordt gesteund door een reeks grote bedrijven. Daaronder bevinden zich enkele banken, Coca-Cola Hellenic, Hellenic Petroleum, de luchtvaartmaatschappij Aegean en de brancheorganisatie van toerismebedrijven.

De ministers van financiën van de landen in de eurozone en het Internationaal Monetair Fonds zeiden Griekenland eerder deze week een tweede steunpakket van 130 miljard euro toe. Deze toezegging kwam pas nadat ze garanties hadden gekregen van de Griekse regering dat een groot pakket aan bezuinigingen en hervormingen ook echt uitgevoerd zou worden.


Griekse ondernemers breken lans voor vaderland (Foto: Novum)

Nelson Mandela opgenomen in ziekenhuis

Nelson Mandela is met langdurige buikklachten in het ziekenhuis opgenomen. Dit staat in een verklaring van de Zuid-Afrikaanse regering. De 93-jarige oud-president heeft al langer last van zijn gezondheid. Het WK voetbal in 2010, dat in Zuid-Afrika plaatsvond, was een van de laatste gelegenheden dat Mandela in het openbaar verscheen.

In 1993 ontving Mandela de Nobelprijs van de Vrede voor alles wat hij gedaan heeft om een vreedzaam einde aan het apartheidsregime te maken. Mandela heeft 27 jaar in gevangenschap doorgebracht op Robbeneiland, tijdens de apartheid, en werd in 1990 vrijgelaten. In 1994 werd hij president van Zuid-Afrika.

Boonen: "Koelbloedigheid is mijn grootste wapen"

Tom Boonen geldt ook vandaag weer als één van de favorieten bij Omloop Het Nieuwsblad. In vergelijking met vorig jaar, toen Boonen een slecht seizoen kende, heeft de Belg nu al enkele zeges op zijn naam staan en lijkt hij weer sterker dan ooit.

"Toch is het fanatisme nooit weg geweest", benadrukte Boonen in een gesprek met Telesport. "Ik heb altijd de drive voor de sport gehad. De laatste jaren misschien meer dan ooit. Het is echter moeilijk om aan iemand duidelijk te maken dat je helemaal voor de sport leeft, wanneer de uitslagen minder zijn. Ik kende de pech dat ik lang met mijn linkerknie gesukkeld heb."

"In 2010 was ik vier maanden uit de roulatie en sloot het seizoen met slechts vijf overwinningen. Heel die winter heb ik eigenlijk alleen maar gerevalideerd. Het was niet trainen, maar werken om het been sterk te krijgen. Uiteindelijk kon ik met de hakken over de sloot nog aan het seizoen beginnen. Ik denk dat ik vorig jaar achteraf bekeken nog een goed jaar heb gereden. En daarin viel ik in de Tour nog hard op mijn hoofd, terwijl ik in de Vuelta mijn handwortelbeentje brak."

Even makkelijk als vroeger kwamen de zeges al jaren niet meer bij Boonen, hij moest er altijd hard voor werken, zelfs als hij als enige absolute kopman in de ploeg aanwezig was. De renner van Omega Pharma-Quick Step denkt zelfs dat hij in zo'n situatie zich van zijn beste kant laat zien.

"Zelf denk ik dat mijn koelbloedigheid een van de grootste wapens is geweest. Ik heb alle klassiekers al meer dan een keer gewonnen. Ik kan overal relaxed aan de start verschijnen. Ik weet dat ik dit jaar weer het niveau van mijn grote jaren haal en kan meestrijden voor de zeges. Dat voel ik gewoon. Of ik weer de jonge Boonen ben geworden? Hmm, misschien wel sterker. Iets taaier zelfs."

Vermoedelijke art Jack the Ripper-game gelekt

Na het voltooien van Dead Space, begon ontwikkelaar Visceral Games aan een game genaamd The Ripper. In deze game, die gericht was op de HD-consoles, zou Jack the Ripper een vampierjager zijn. Nu is er concept art opgedoken van de game, die nooit officieel aangekondigd is.

Een concept artist met de bijnaam Joebot die voorheen voor Visceral Games heeft gewerkt, heeft afbeeldingen online gezet van ondode wezens en een personage dat lijkt op Jack the Ripper. Joebot werkte mee aan Dead Space en zou na afronding van die game werken aan een nieuwe game die tussen 2008 en 2009 uit zou moeten komen. Rond die tijd kwamen ook de geruchten van The Ripper op gang, dus de kans dat het hier gaat om daadwerkelijke art rond deze game is vrij groot.

The Ripper is nooit officieel aangekondigd en waarschijnlijk nooit verder gekomen dan het conceptstadium, dus het enige wat we kunnen doen, is kijken naar de sfeervolle concept art hieronder.

theripper1

theripper2theripper3theripper5theripper6theripper7theripper8theripper9

Melzer verslaat Isner in Memphis

John Isner is uitgeschakeld bij het ATP-toernooi van Memphis. De Amerikaan, als eerste geplaatst in zijn thuisland, verloor in twee sets van de Oostenrijker Jürgen Melzer; 3-6 en 6-7 (6). Melzer treft in de halve finale Radek Stepanek, die met 7-6 (5) en 6-0 won van Sam Querrey.

Iser had in de vorige rondes nog geïmponeerd, mede door het slaan van liefst 48 aces. Ook in de kwartfinale wist hij elf aces te slaan, maar verder dan een setpunt in de tweede set kwam hij niet. De andere halve finale op het toernooi gaat tussen de Canadees Milos Raonic en de Duitser Benjamin Becker.

Albayrak vierde kandidaat leiderschap PvdA

Nebahat Albayrak heeft zich als vierde aangemeld als kandidaat voor het partijleiderschap van de PvdA. Dat maakte de 43-jarige oud-staatssecretaris en Tweede Kamerlid zaterdagochtend bekend.

De in Turkije geboren Albayrak kwam in 1998 in de Kamer. Tussen 2007 en 2010 was zij staatssecretaris van Justitie.

De functie van partijleider van de PvdA is vacant sinds het vertrek van Job Cohen afgelopen maandag. Eerder stelden Martijn van Dam, Diederik Samsom en Ronald Plasterk zich al kandidaat.

Frans Timmermans gaf in een interview in NRC op zaterdag aan wel partijleider te willen worden. Hij stelt zich echter toch niet beschikbaar voor de functie. Zijn mail over in een interview van Cohen zou namelijk een 'grauwsluier' over zijn kandidatuur werpen.


Albayrak vierde kandidaat leiderschap PvdA (Foto: Novum)

Ajax in gesprek met talentvolle Van Rhijn

Ricardo van Rhijn kan een nieuwe tweejarige verbintenis tekenen bij Ajax. De jonge verdediger is bezig met zijn eerste seizoen als volwaardig lid van de A-selectie. Ajax-trainer Frank de Boer posteerde Van Rhijn de afgelopen weken in het basiselftal vanwege de afwezigheid van rechtsback Gregory van der Wiel.

Het leverde het talent onder meer complimenten op tijdens het Europa League-treffen met Manchester United van afgelopen donderdag (1-2 zege). Uit tevredenheid over zijn prestaties is het bestuur van Ajax van zins om Van Rhijn twee jaar langer vast te leggen, met een optie op nog een seizoen. Zijn huidige verbintenis loopt na dit seizoen ten einde. Vorige week startten de eerste gesprekken met de jongeling.

De twintigjarige Van Rhijn is van nature een centrale verdediger, maar speelde al zijn duels in de hoofdmacht van Ajax als rechtsachter. Naast vijf competitieduels mocht hij ook twee keer in de Europa League en één keer in de KNVB-beker uitkomen.

Oostenrijkse kranten treuren om Friso

Het trieste nieuws over het ernstige hersenletsel van prins Friso stond zaterdag prominent in de Oostenrijkse kranten. "Een zware slag voor de koninklijke familie", kopte de Tiroler Tageszeitung op de voorpagina.

De krant wijdde binnenin nog een hele pagina aan Friso, met een reportage uit Lech en een uitleg over hoe iemand in coma terechtkomt.

De populistische Kronen Zeitung, de grootste krant van Oostenrijk, plaatste op de voorpagina een grote foto van Friso en een kleine foto van een treurende prinses Mabel. "De prins zal niet meer ontwaken", luidt de kop.

Verkleed je Avatar als Beavis en Butt-head

Beavis en Butt-Head is misschien wel het meest idiote duo dat ooit op televisie bestaan heeft. Voor gamers die hun liefde voor het duo willen betuigen door hun Xbox 360-Avatar van Beavis en Butt-Head-kleding te voorzien, zijn er nu verschillende accessoires beschikbaar.

Onder de accessoires vallen kleding, pruiken en zelfs het iconische televisietoestel dat door de twee gebruikt werd om de TV-programmering belachelijk te maken. De verschillende items zijn nu verkrijgbaar via de Avatar Marketplace.

beavisenbutthead

Drugs en wapens ingenomen langs A4

De politie heeft vrijdag bij een controle op de beruchte parkeerplaats Den Ruygen Hoek opnieuw drugs en wapens in beslag genomen. Vijf personen zijn aangehouden. Agenten mogen sinds december op de parkeerplaats preventief fouilleren en auto's doorzoeken. Eerder deze maand werden ook al wapens aangetroffen.

Op de parkeerplaats ter hoogte van Haarlemmermeer controleerde de politie in totaal 73 voertuigen. Daarbij werden twee messen, veertien kilo henneptoppen, 120 kilo qat, meer dan 6500 euro aan contant geld en twee auto's in beslag genomen.

Het geld werd gevonden bij een automobilist die tankte zonder te betalen. Zijn auto had valse kentekenplaten. De man kon niet goed verklaren waar het geld vandaan kwam en zit nu vast op verdenking van witwassen.

Eerder deze maand werd bij een controle op de parkeerplaats een geladen vuurwapen aangetroffen. In januari werden onder meer illegaal zwaar vuurwerk, een stiletto, een ploertendoder, diverse knuppels, zes messen en een handgranaat in beslag genomen. Ook werden drie personen aangehouden op verdenking van mensenhandel.

Tweede etappe Langkawi prooi voor Guardini

Andrea Guardini heeft de tweede etappe gewonnen van de Ronde van Langkawi. De Italiaan van Farnese Vini-Sella Italia was de snelste in de massasprint. Hij versloeg daarin Jacob Keough en Christian Delle Stelle. Raymond Kreder werd vijfde.

Vorig jaar liet de jonge Italiaan al zijn talent blijken in deze koers. Toen wist hij vijf etappes op zijn naam te schrijven. David Zabriskie blijft de leider in het klassement.

Van Marwijk: "Pieters er graag bij"

Bondscoach Bert van Marwijk riep Erik Pieters, ondanks zijn gebrek aan wedstrijdritme, op voor de oefeninterland tegen Engeland. Hij acht de aanwezigheid van de back noodzakelijk. Pieters raakte vier maanden geleden geblesseerd en speelde sindsdien pas negentig minuten op het hoogste niveau.

PSV-trainer Fred Rutten houdt hem aanstaande zondag tegen Feyenoord nog op de bank, maar de kans bestaat dat hij woensdag tegen Engeland aan de aftrap verschijnt. "Het is de laatste echte oefenwedstrijd van Oranje voordat de voorbereiding op EURO 2012 van start gaat. Daar wil ik Erik Pieters graag bij hebben", aldus Van Marwijk tegen De Telegraaf. "Hij is een belangrijke speler voor ons, want iedereen weet dat de linksachterpositie niet overmatig bezet is bij het Nederlands elftal."

De keuzeheer hield contact met PSV-assistent Philip Cocu over de situatie rondom Pieters. Hij vindt dat men zich in Eindhoven geen zorgen hoeft te maken over de fitheid van de verdediger. "Bij PSV hoeven ze niet bang te zijn dat ik hem zal overbelasten. Dat heb ik nog nooit gedaan met een speler, omdat ik dan mijn eigen glazen ingooi."

Toivonen blij met absentie Guidetti

Ola Toivonen denkt dat PSV een goede kans maakt om Feyenoord te verslaan, nu topschuttter John Guidetti bij de opponent ontbreekt vanwege een schorsing. De middenvelder annex aanvaller ziet Guidetti als een van de belangrijkste schakels aan Rotterdamse zijde.

"Het is absoluut een voordeel voor ons dat Guidetti niet meedoet. Hij heeft de afgelopen maanden aan de lopende band gescoord", zei hij tegen De Telegraaf. PSV blunderde afgelopen weekend met een 3-0 nederlaag tegen FC Groningen, maar Toivonen ziet dat niet als reden om minder voor de dag te komen tegen Feyenoord. Hij beseft echter wel dat de Eindhovenaren niet meer, zoals vorig seizoen, met 10-0 zullen winnen.

"Het wordt ditmaal een heel andere wedstrijd natuurlijk. Feyenoord speelt nu veel beter. Maar bij ons is het vertrouwen ook groot. Afgezien van het echec in Groningen zijn we goed in vorm." Feyenoord kan PSV bij een overwinning op één punt naderen. PSV-trainer Fred Rutten waakt dan ook voor onderschatting. "Ik geloof niet dat Feyenoord afhankelijk is van één speler (Guidetti, red.). Dat zijn wij ook niet", aldus de oefenmeester. "Aan het begin van het seizoen heb ik al gezegd dat Feyenoord niet uitgevlakt moet worden."

Peter van Straaten (76) stopt met dagelijkse prent

Na meer dan een halve eeuw stopt cartoonist Peter van Straaten bij Het Parool. Zaterdag 31 maart verschijnt zijn laatste dagelijkse prent. De 76-jarige cartoonist kan de druk om elke dag een tekening te maken niet meer aan, zegt hij zaterdag in de Amsterdamse krant. "Ik red het niet meer." Van Straaten blijft nog wel verbonden aan NRC Handelsblad en Vrij Nederland.

Met de vrijgekomen tijd wil Van Straaten 'leuke dingen' gaan doen. "Ik weet alleen nog niet wat." Van Straaten debuteerde op 26 juli 1958 voor de krant met een tekening bij een recensie van een Snip & Snap-revue in Carré. De rubriek Dagelijks Leven, waar hij nu mee stopt, verscheen voor het eerst eind jaren tachtig.

Van Straaten blijft zijn wekelijkse column in NRC schrijven. Ook tekent hij nog steeds de politieke spotprent in Vrij Nederland. Met een van die prenten won Van Straaten vorig jaar de Inkspotprijs 2010. Op de prent over het misbruik in de katholieke kerk, was een geknielde en biddende jongen met een kruis in zijn achterste afgebeeld.

Vorig jaar kreeg Van Straaten een eredoctoraat van de Universiteit Leiden. Hij kreeg de onderscheiding voor de 'uiterst scherpzinnige wijze waarop hij mensen en maatschappelijke verschijnselen observeert en analyseert, en gedrags- en denkprocessen blootlegt'.

Februaristaking herdacht in Amsterdam

Zaterdag wordt in Amsterdam herdacht dat 71 jaar geleden de Februaristaking begon. Sijbolt Noorda, voorzitter van het Amsterdams 4 & 5 Mei Comité en de vereniging van universiteiten VSNU zal de herdenking openen. Cabaretière Soundos el Ahmadi zal enkele gedichten voordragen.

De herdenking vindt zoals altijd plaats bij het standbeeld van de Dokwerker, op het Jonas Daniël Meijerplein. Na de toespraak en de gedichten volgt een defilé.

Op 25 en 26 februari 1941 legden tienduizenden mensen hun werk neer uit protest tegen de vervolging van joodse landgenoten. Aanleiding was een razzia waarbij 427 joodse mannen door de Duitse bezetter werden bijeengedreven op het Meijerplein.

De staking begon in Amsterdam en breidde uit naar onder meer de Zaanstreek, Haarlem, Hilversum, Utrecht en Weesp. De staking wordt gezien als een van de weinige openlijke acties van de Nederlandse bevolking tegen de Jodenvervolging. De meeste van de opgepakte joden overleefden de oorlog overigens niet.

Friezen 'gediscrimineerd' door politie

De politie handelt in strijd met de wet. Dit stelt het adviesorgaan van het rijk. Sinds 2010 zijn mensen uit Friesland aangewezen op het standaardnummer 0900-8844 en wanneer zij dit nummer bellen, wordt hun belletje beantwoord door de centrale in Groningen.

Als de beller in het Fries begint te spreken, krijgt deze het verzoek om 'gewoon' Nederlands te praten. Pas wanneer de beller volhoudt in het Fries te willen praten, is de centralist bereid om iemand te zoeken die het Fries machtig is.

Amerikaanse spionnen zien Iran geen bom maken

Amerikaanse inlichtingendiensten zien geen hard bewijs dat Iran heeft besloten een kernwapen te bouwen. Dat meldde The New York Times zaterdag een dag nadat de nucleaire waakhond van de Verenigde Naties in een rapport stelde dat de regering in Teheran haar programma om uranium te verrijken heeft opgeschroefd.

In 2007 concludeerden de 16 Amerikaanse inlichtingendiensten dat in Iran in 2003 zijn programma om een kernwapen te bouwen had opgegeven. Volgens bronnen in de krant houden de geheime diensten nog steeds vast aan deze visie.

Timmermans gaat PvdA niet leiden

Oud-staatssecretaris en Tweede Kamerlid Frans Timmermans stelt zich niet kandidaat voor het partijleiderschap van de PvdA vanwege zijn rol bij het aftreden van Cohen. Dat zegt hij zaterdag in een interview in NRC Handelsblad. Hij zou niets liever doen dan zich kandideren, maar spreekt van een 'grauwsluier' over zijn kandidatuur.

Een kritische e-mail van Timmermans aan de fractie over de koers van de partij kwam vorige week op straat te liggen. De mail was een reactie op een dubbelinterview van de inmiddels afgetreden partijleider Job Cohen en partijvoorzitter Hans Spekman in dagblad Trouw. "Als degene die de mail heeft gelekt zich voor dinsdag bekendmaakt doe ik het misschien alsnog", zegt Timmermans nu over een eventuele sollicitatie.

Nadat Cohen maandag bekendmaakte dat hij zich terugtrekt uit de landelijke politiek hebben drie fractieleden zich gemeld om de partij te leiden tot de eerstvolgende Kamerverkiezingen. Het gaat om Martijn van Dam, Ronald Plasterk en Diederik Samsom.

De leden van de PvdA praten zaterdagochtend in Utrecht over het vertrek van Cohen als partijleider. Tijdens deze politieke ledenraad kunnen leden afscheid nemen en hun hart luchten over de ontstane situatie. Ook Spekman en leden van de Tweede Kamerfractie zijn bij de bijeenkomst in de Jaarbeurs.


Timmermans gaat PvdA niet leiden (Foto: Novum)

'TLS voorziet voortduren problemen ov-chipkaart'

Het systeem achter de ov-chipkaart blijft voorlopig instabiel. Dat schrijft De Telegraaf zaterdag op basis van een uitgelekte interne memo van het bedrijf achter de chipkaart, Trans Link Systems (TLS).

Afgelopen donderdag kampte het systeem voor de zoveelste keer met een grote storing. Het saldo kon niet worden opgeladen en producten kon worden opgehaald. In- en uitchecken kon wel gewoon. Het was niet de eerste storing van het systeem.

"Eind 2011 en begin 2012 hebben we te maken gehad met operationele incidenten met grote impact", citeert de krant uit de vertrouwelijke memo van directeur Gerben Nelemans. Uit de memo zou blijken dat de verstoringen zo ernstig zijn dat ze een rem vormen op de vernieuwingen van het falende systeem.

GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent liet weten minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) ter verantwoording te willen roepen over het onderwerp.

Sinds de door velen ongewenste invoering van het verguisde systeem is onder meer gebleken dat de kaart erg fraudegevoelig is, inbreuk maakt op privacy, vaak veel duurder is dan het oude systeem, het mensen onnodig lastig maakt en reizen soms onmogelijk is wegens falende techniek.


'TLS voorziet voortduren problemen ov-chipkaart' (Foto: Novum)

Het Sky Lancewapen van PlanetSide 2

Sony heeft een nieuwe video uitgebracht voor PlanetSide 2. In de video legt senior artist Roel Jovellano het ontstaan uit van het Sky Lancewapen voor het spel. Het is een luchtafweergechut met volgens de makers 'accuratesse en onvoorstelbare kracht'.

Het wapen is gemaakt om Galaxy hot drops te bevechten in bevriende gebieden met één schot.

Er is nog geen releasedatum bekend voor PlanetSide 2.

'Belastingdienst wil uitleg Belgische spaarders'

Zeshonderd Nederlandse spaarders met een Belgische bankrekening moeten daarover uitleg geven aan de Belastingdienst. Hun aangifte in Nederland klopt niet met wat op de rekening staat. Dat meldt het Algemeen Dagblad zaterdag.

De fiscus schrijft nu eerst de 'grootste vissen' aan, schrijft de krant. Bij deze zeshonderd rekeninghouders zou het verschil tussen aangifte en saldo op de rekening gemiddeld oplopen tot zeventigduizend euro. De Belastingdienst wil daar opheldering over. Een eventuele boete kan oplopen in de tienduizenden euro's.

De fiscus bekeek de informatie van 43 duizend spaarrekeningen. Die informatie is verkregen van de Belgen. Verwacht wordt dat later nog meer gevallen aan het licht komen.


'Belastingdienst wil uitleg Belgische spaarders' (Foto: Novum)

Brein: Wij stuurden geen waarschuwing naar RuG

Stichting BREIN laat bij monde van haar leider Tim Kuik weten géén waarschuwingen te hebben gestuurd naar de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) over vermeend illegaal downloaden en uploaden door studenten. Dat meldt NU.nl

Nadat de RuG bekend maakte het populaire en door veel legale diensten gebruikte torrentprotocol te blokkeren in studentenflats omdat zij veel waarschuwingen van de auteursrechtenorganisatie zou hebben ontvangen.

In een reactie aan Nu.nl laat Tim Kuik echter weten dat dat niet het geval is: "Wij sturen geen meldingen met betrekking tot individuele gebruikers over het illegaal uitwisselen van films, maar alleen meldingen met betrekking tot illegale sites. Onze aanpak is gericht op websites en niet op individuele gebruikers. Als Rijksuniversiteit Groningen meent meldingen te hebben gekregen van Brein, dan heeft iemand zich als ons voorgedaan. Misschien om een relletje te creëren," vervolgt hij.

Maandag zal BREIN contact opnemen met de universiteit om uit te zoeken wat er aan de hand is. Of dit zou kunnen betekenen dat de censuurregel van de RuG van de baan is moet nog blijken.


Foto: ANP

Strauss-Kahn niet welkom bij Britse studenten

Op de Britse universiteit Cambridge is onrust ontstaan over een gepland bezoek van voormalig Frans toppoliticus Dominique Strauss-Kahn. Honderden studenten willen dat de uitnodiging aan de 62-jarige Strauss-Kahn wordt ingetrokken.

De gewezen IMF-topman spreekt op 9 maart bij een debatingclub op de universiteit over de wereldeconomie. Boze studenten eisen nu dat Strauss-Kahn wordt geweerd. Zij vinden het ongepast om de Fransman een podium te geven, omdat het een klap zou zijn voor slachtoffers van seksueel geweld. De politicus is het afgelopen jaar diverse malen in opspraak geraakt door zijn seksuele uitspattingen.

Hoewel een petitie tegen de komst van Strauss-Kahn zaterdag al zeker 362 handtekeningen telde, ziet de debatclub geen reden om de uitnodiging in te trekken. "Hij is uitgenodigd omdat hij een fascinerende persoon is met grote kennis van dit veld", liet de voorzitster weten. Ze benadrukte dat de uitnodiging niet moet worden uitgelegd als steun voor de in opspraak geraakte oud-politicus.

Ophef door bezoek Strauss-Kahn aan Cambridge
Ophef door bezoek Strauss-Kahn aan Cambridge (Foto: ANP)

Samba eerste versterking voor Hiddink bij Anzhi

Guus Hiddink heeft zijn eerste versterking binnen sinds hij trainer is van Anzhi Makachkala. Christopher Samba komt over van Blackburn Rovers en tekende een vierjarig contract bij de Russische ploeg.

Anzhi betaalt een bedrag van ruim veertien miljoen voor de 27-jarige verdediger uit Congo. Bij deze aankoop zal het voorlopig blijven voor Anzhi, aangezien de transfermarkt in Rusland vannacht om twaalf uur sloot.

Velthuizen: "We bakten er niets van"

Vitesse-doelman Piet Velthuizen maakt zich grote zorgen over de prestaties van zijn ploeg. Vrijdagavond gingen de Arnhemmers in Waalwijk met 1-0 ten onder tegen RKC.

"We hebben er niets van gebakken. Vooral de tweede helft was ondermaats”
, aldus de doelman van Vitesse. De doelstelling van de Gelderse ploeg dit seizoen is kwalificatie voor Europees voetbal. "Zoals we nu spelen hebben we daar niks te zoeken. Kijk naar de manier waarop wij dat doelpunt tegen krijgen. In 10 seconden tijd staan er twee keer twee man helemaal vrij. Dat kan echt niet", vervolgde de keeper.

Hongerstaker krijgt celstraf

De rechtbank in het Wit-Russische Vitebsk heeft activist Sergej Kovalenko vrijdag veroordeeld tot 35 maanden celstraf. Kovalenko, die sinds zijn arrestatie eind december uit protest weigert te eten, kondigde na het vonnis aan zijn hongerstaking voort te zetten.

Kovalenko, een fel tegenstander van de autocratische president Aleksandr Loekasjenko, kreeg in 2010 drie jaar gevangenisstraf opgelegd omdat hij de vlag van de oppositie had gehesen in de gemeentelijke kerstboom. Hij werd vervroegd vrijgelaten, maar op 19 december opnieuw opgepakt. Met de politieke activiteiten die hij zou hebben ontplooid schond hij volgens de autoriteiten de voorwaarden voor zijn vervroegde vrijlating.


Celstraf voor hongerstakende activist Wit-Rusland (Foto: Novum)

The Artist zegeviert bij Cesar Awards

The Artist is gisteren bij de Cesar Awards behoorlijk in de prijzen gevallen. Op de Franse equivalent van de Oscars mocht de film in totaal zes beeldjes mee naar huis nemen.

De stomme film won onder meer een Cesar voor beste film, beste actrice en beste regisseur. Hoofdrolspeler Jean Dujardin zag de prijs voor beste acteur aan zijn neus voorbij gaan. Deze ging naar Omar Sy voor zijn rol in Intouchables. Zijn echtgenote Berenice Bejo had meer geluk. In de categorie voor beste actrice moest ze het opnemen tegen tegenstanders zoals Leïla Bekhti (La Source Des Femmes) en Karin Viard (Polisse).

The Artist mag dan opgenomen zijn in Hollywood, de cast bestond uit Franse acteurs en de film werd geregisseerd door de Franse filmmaker Michel Hazanavicius. Hazanavicius werd verkozen tot beste regisseur. In de categorie beste bijrol voor een acteur ging de Cesar naar Michel Blanc voor zijn rol in het politieke drama The Minister. Carmen Maura mocht een beeldje voor beste bijrol voor een actrice in ontvangst nemen.

Kijk hieronder voor een volledig overzicht van alle winnaars van de 37e editie van de Cesar Awards.

The Artist screenshot

Beste Film
The Artist, Michel Hazanavicius

Beste Regisseur
Michel Hazanavicius, The Artist

Beste Acteur
Omar Sy, Intouchables

Beste Actrice
Berenice Bejo, The Artist

Beste Acteur in een Bijrol
Michel Blanc, The Minister

Beste Actrice in een Bijrol
Carmen Maura, Service Entrance

Beste Nieuwkomer, Acteur
Gregory Gadebois, Angele et Tony

Beste Nieuwkomer, Actrice
Naidra Ayadi, Polisse
Clotilde Hesme, Angele et Tony

Beste Debuutfilm
Sylvain Estibal, When Pigs Have Wings

Beste Scenario
Pierre Schoeller, The Minister

Beste Bewerking van een Scenario
Yasmina Reza, Roman Polanski, Carnage

Beste Productie Ontwerp
Laurence Bennett, The Artist

Beste Buitenlandse Film
A Separation, Asghar Farhadi

Beste Camerawerk
Guillaume Schiffman, The Artist

Beste Animatiefilm
The Rabbi's Cat, Joann Sfar, Antoine Delesvaux

Beste Documentaire
Tous au Larzac, Christian Rouaud

Beste Filmmuziek
Ludovic Bource, The Artist

Zondag mogelijk meer informatie over nieuwe Pokémon-game

De Pokémon-franchise wordt dit jaar zestien jaar oud en heeft op het moment van schrijven al meer dan vijftig games op haar naam staan. Echter er is een zeer grote kans dat er nog een game toegevoegd gaat worden op deze lange lijst van Pokémon-games.

Vandaag liet Junichi Masuda, een van de bedenkers van Pokémon en de director van Pokémon Black en Pokémon White, op zijn blog weten zeer spannend nieuws te hebben. Junichi Masuda meldt op zijn blog het volgende: "[...] And, for those of you who can't watch television on live, I will announce the same information right after the show via Twitter."

Eerder deze week vroegen fans van de franchise al om informatie over het nieuwste deel in de franchise. Junichi Masuda zei toen nog dat hij niets mocht loslaten, en dat ze zondag naar Pokémon Smash moesten kijken.

Moslimrechter beschuldigt aanklager van uitlokking

Een rechter in Pennsylvania heeft een atheïstische man ervan beschuldigd het eerste amendement te hebben misbruikt om moslims te schofferen. De rechter zelf is een moslim. De man, Ernest Perce, had een rechtszaak aangespannen tegen een moslim die hem had geprobeerd te wurgen, omdat hij zich als een zombie Mohammed verkleed had met halloween. Hij zou hebben gedaan alsof hij opgestaan was uit de dood en op deze manier de profeet van de moslims belachelijk hebben gemaakt.

Rechter Mark Martin zei onder meer in zijn betoog: "Ik denk dat onze voorouders het eerste amendement hebben opgesteld zodat we vanuit ons hart kunnen praten, niet om andere religies en culturen af te zeiken, en dat is wat u hebt gedaan." Hij sprak de gedaagde vrij omdat hij van mening was dat het de eigen schuld was van Perce dat hij werd aangevallen door de moslim.

De Scranton Atheism Examiner meldt dat de atheïst daarnaast gearesteerd kan worden voor het op internet zetten van een audiofragment. In dit fragment scheldt de rechter de man uit voor het beledigen van Mohammed. Martin heeft gedreigd om Perce vast te houden voor minachting van het hof door de audio online te zetten. De man stelt echter dat hij toestemming had om de opname op internet te plaatsen.


Het bewuste audiofragmen


De uitspraak

Vertonghen: "Tottenham een prachtige club"

Jan Vertonghen staat al maanden in de belangstelling van Tottenham Hotspur. De Ajacied ziet een overstap naar Spurs wel zitten, zo weet Goal.com te melden.

Manager Harry Redknapp zat donderdagavond opnieuw op de tribune om Vertonghen te bekijken. Tegen Manchester United maakte de Belgische aanvoerder van Ajax een goede indruk. De 24-jarige Vertonghen gaf na afloop van de 2-1 overwinning op The Red Devils aan dat hij volgend seizoen graag op White Hart Lane speelt.

"Tottenham is een prachtige club. Dit seizoen doen ze het erg goed", zei Vertonghen na afloop in gesprek met Goal.com. "Zij staan in de top drie van Engeland en dat is waar ik wil spelen."

Over eventuele gesprekken met de club liet de international niets los. "Daar kan ik niets over zeggen. Maar ik denk wel dat mijn speelstijl past bij het Engelse voetbal. De sfeer is hier indrukwekkend. De beste voetballers ter wereld spelen hier. Alles 'ademt' voetbal. Het is een van mijn doelen om in de beste competitie te spelen tegen de beste spelers. Het is ook de enige competitie die ik bekijk, naast wedstrijden van Barcelona."

Vertonghen staat ook in de belangstelling van Newcastle United en Arsenal, terwijl ook Manchester City wordt genoemd. "Het is een prachtige competitie, de beste naar mijn mening. Ik hoop dat ik op een dag kan spelen in de Premier League. Spelen in de Premier League, voor welk team dan ook, is waar ik voor ga. Natuurlijk voel ik me gevleid wanneer ik in verband gebracht word met al die clubs. De geruchten geven me vertrouwen, maar ik blijf iedere wedstrijd gewoon mijn stinkende best doen," zei de Belg die weet dat ook teamgenoot Christian Eriksen op Engelse belangstelling kan rekenen. Hij adviseert de Deen echter om nog een jaar bij Ajax te blijven.

Brawn: "W03 nog geen winnaar"

Mercedes AMG-teambaas Ross Brawn vindt dat de nieuwe W03 nog niet in staat is om races te winnen. De Brit trekt deze conclusie na de testweek in Barcelona waarbij de auto voor het eerst echt aan de tand is gevoeld.

"Ik denk niet dat de W03 al een winnende auto is, dus aan zeges denken we nog niet. Aan de andere kant geloof ik wel dat de nieuwe auto op dit moment al een aanzienlijke stap vooruit is ten opzichte van zijn voorganger. We staan er echt veel beter voor dan twaalf maanden geleden en ik denk dat iedereen ook wel kan zien dat deze auto een goede basis is die ons mogelijkheden biedt," zei Brawn tegen Autosport.

"Op dit moment is het belangrijkste echter dat er zo te zien niks wezenlijks mis is met de W03. We hebben geen grote problemen gehad en alles lijkt prima te werken. Zoiets kan natuurlijk altijd nog de kop op steken, maar vooralsnog gaat alles goed en kunnen we dus beginnen met het werk om de auto sneller te maken," zei de Brit die in het duister tast ovre waar zijn team nu staat ten opzichte van de concurrenten.

Release Bullet To The Head uitgesteld

Warner Bros. Pictures heeft bekendgemaakt dat de release van Bullet To The Head is uitgesteld. De film zou oorspronkelijk vanaf 13 april in de bioscopen gaan draaien.

Bullet To The Head is een film van Walter Hill waarin we de lotgevallen kunnen volgen van een huurmoordenaar (Sylvester Stallone) die een team gaat vormen met een politieagent (Sung Kang), om wraak te nemen op de moordenaar van hun partners. Ook Jason Momoa en Christian Slater spelen in de film mee.

De film wordt geproduceerd door Joel Silver's filmmaatschappij Dark Castle. Daar Warner Bros. alleen voor de reclame activiteiten en distributie hoeft te zorgen is het voor hen gemakkelijker om de verschijningsdatum te veranderen. Het is nog onbekend wanneer de film nu gaat verschijnen.

Arshavin tijdelijk terug bij Zenit

Arsenal-aanvaller Andrei Arshavin keert tijdelijk terug bij Zenit Sint-Petersburg. De 30-jarige Rus wordt tot juli gehuurd van de Londense formatie. Arshavin begon zijn carrière in 2000 bij Zenit, waar hij 71 keer scoorde in 310 wedstrijden. Hij vertrok in 2009 voor vijftien miljoen euro naar Arsenal, maar kon dit seizoen niet op een basisplaats rekenen.

Guus Hiddink krijgt bij Anzhi Makhachkala de beschikking over verdediger Christopher Samba. De 27-jarige Congolees komt over van Blackburn Rovers. Hij tekent een verbintenis voor vier seizoenen bij de club uit Dagestan, die naar verluidt ruim veertien miljoen euro overmaakt.

De transfermarkt in Rusland sluit vrijdagnacht.


Arshavin tijdelijk terug bij Zenit (Foto: Novum)

Even 200 euro laten aftappen

De donor ligt onder vuur, want hij wordt aansprakelijk gesteld voor de grote winsten die Sanquin maakt. Sorry, overschotten, daar praten we over. Sanquin heeft grotere overschotten dan de gemiddelde bank in Nederland, al is deze vergelijking in deze tijden van crisis natuurlijk niet zo veel meer waard. Maar het klinkt toch mooi, een bloedbank die het financieel beter voor elkaar heeft dan een gewone bank.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.