FOK!games kijkt terug op 2004
Eervolle vermeldingen
Spellen die ik net niet in de top 3 kwijt kon maar zeker een eervolle vermeldingen verdienen: naast de adventures Myst IV, Schizm 2 en The Omega Stone ook Kult: Heretic Kingdoms dat met het verhaal en de sarcastische ondertoon in de conversaties veel indruk op me maakte; Animal Crossing dat ik na een jaar nog steeds regelmatig speel, al is het maar om even het onkruid op te ruimen; Harvest Moon: Friends of Mineral Town dat erg verslavend is; Fable dat ik zelf nog niet gespeeld heb maar wel erg leuk is om naar te kijken als een ander het speelt en tenslotte Mario Golf Toadstool Tour. Het blijft leuk om even een mini-game te spelen of te proberen een nieuwe baan vrij te spelen.
Top 3 van 2004
Op de derde plek staat voor mij Beyond Good and Evil. Deze action-adventure heeft een geweldige sfeer en sympatieke hoofdrolspelers. Het spel gaat niet snel vervelen door de afwisseling; naast puzzelen en vechten moet je ook een catalogus aanleggen van foto\\\'s van levensvormen, racen en sluipen. De wereld (de planeet Hillys) is erg goed uitgewerkt en geloofwaardig.
De tweede plaats is voor Syberia 2. Het tweede deel van deze adventure sluit naadloos aan op het verhaal van deel één. Kate Walker moet op zoek naar de eigenaar van een fabriek die mechanisch speelgoed maakt. Na een tocht door intrigerende, prachtige werelden vindt Kate hem aan het einde van het eerste deel. Syberia heeft een goed verhaal, leuke puzzels en adembenemende graphics. Het enige nadeel is dat het zo snel afgelopen is; dit spel zou eigenlijk gewoon minstens honderd uur moeten duren.
De eerste plaats gaat echter naar The Legend Of Zelda: The Minish Cap. Naast een geweldige combinatie van puzzelen en vechten heeft dit spel ook een goed verhaal. Het principe van het verkleinen om andere plekken te bereiken en met miniatuurwezentjes te praten is erg leuk gevonden en prima uitgewerkt.
Teleurstelling
De award voor de absolute flop gaat naar Cold Case Files, dat de naam \\\"game\\\" eigenlijk niet eens verdient. Het was meer een soort advertentie voor de TV-serie waarin je af en toe mag klikken zonder ook maar één moment zelf na te hoeven denken.