FOK!games kijkt terug op 2004

Wie in november een beetje de releaselijsten heeft gevolgd weet dat er dit jaar in november enorm veel goede spellen zijn uitgekomen. De rest van het jaar was iets minder goed voorzien maar toch waren er nog genoeg genoeg spellen om het rest van het jaar mee door te komen, al was het in de zomer wel wat minder.

Voor mijn favoriet, de gamecube, was het een heel goed jaar. Een nieuw deel in de Metroid serie, eindelijk een Europese versie van Animal Crossing, Donkey Konga, Pikmin 2 en Paper Mario 2. Ook de andere platformen waren ruim voorzien waardoor er dit jaar meer goede spellen zijn dan dat er geld en tijd is. Als je ook krap in je tijd en geld zit dan kan ik je de volgende spellen in ieder geval van harte aanraden:


Fable is zo enorm gehypt dat het spel vanaf het moment dat het werd aangekondigd al niet waar kon maken wat het beloofde. Als je dit niet meeneemt in je oordeel dan is Fable toch meer dan gewoon een goed spel. Het spel zuigt je op en neemt je mee naar een fantasiewereld. Het enige grote minpunt is dat je het spel na zo\\\'n vijftien uur hebt uitgespeeld, maar die vijftien uur zijn dan wel goed besteed.
<\/center>


Op het station, vlak voordat de bus me naar mijn wintersport bestemming bracht, toch nog even dit spel gekocht. Vervolgens heeft het spel m\\\'n hele relatie bijna verwoest doordat er maar een cart mee was op vakantie terwijl er twee mensen tegelijk mee wilden spelen. Deze nieuwe zelda is een geweldig avontuur, ook voor de beginnende Zelda spelers.
<\/center>


Soms heb je van die spellen die je uitspeelt en vervolgens ga je hopen op een vervolg. Paper Mario was een van die spellen en in november dit jaar was het eindelijk zover: deel 2 lag in de winkels! Vaak is het zo dat een spel waar je lang op wacht uiteindelijk erg tegenvalt maar in dit geval niet. Paper Mario 2 heeft mij op geen enkel vlak teleur kunnen stellen en daarom staat dit spel bij mij ook op de eerste plaats. Iedereen zou dit spel op zijn minst even moeten proberen.
<\/center>

Grote tegenvallers heb ik dit jaar niet gespeeld. Dat is het voordeel van het hebben van weinig geld en tijd; dan kies je de games waar je wel je geld aan besteed wat beter uit.