FOK!games kijkt terug op 2004

Terugblik:
avatarVoor de eindejaarspecial moeten we een games top drie samenstellen van dit jaar. Ze hadden natuurlijk wel een makkelijkere eindejaarspecial kunnen verzinnen dan dit... Want er zijn zoveel toppers dit jaar uitgekomen dat ik eigenlijk meer neig naar een top vijf. Zelfs dat zou eigenlijk nog te weinig zijn. Na flink wikken en wegen heb ik toch de moeilijke beslissingen kunnen maken. Zo hebben toppers als Burnout 3, Viewtiful Joe , GTA:SA en Riddick de top drie niet gehaald. Wat niet weg neemt dat dit fantastische games zijn. Integendeel; het zijn juist supergames die ik met veel plezier speel of heb gespeeld. Alleen zijn er drie games die ik net iets vaker heb gespeeld of games waar ik net iets meer plezier aan heb beleefd:

Top 3

Ninja Gaiden

Een fantastisch en onmogelijk moeilijk vechtspel. Althans voor mij moeilijk want ik zit nog steeds vast bij de eindbaas. Maar ondanks dat is dit echt een fantastisch spel. De graphics zijn op de Xbox wat mij betreft alleen door Halo 2 geëvenaard. De gameplay in dit spel is voor mij ook de meest verslavende van dit jaar! Dat vechten is echt prima uitgewerkt en je voelt jezelf groeien in het spel. Ik ben vaak heel kwaad geworden omdat ik niet verder kwam, maar dat was vooral omdat ik gewoon niet goed genoeg ben.
<\/center>

Fable

Na drie jaar wachten is hij eindelijk uitgekomen: Fable. Ik heb hier drie jaar naar uitgekeken en ik telde de dagen af naar de launch. Dit spel was misschien wel één van de meest gehypte games allertijden en daarom zijn een hoop mensen afgeknapt op dit spel. Maar dat maakt voor mij allemaal niet uit: dit is duidelijk nummer twee van het jaar! Ondanks (of juist door) alle verwachtingen is het spel niet geworden wat het zou moeten zijn volgens Peter Molyneux. Desondanks is het nog steeds een ontzettend leuke action-adventure game met een sfeer die ik nog nooit eerder had gezien in een game. Gewoon lekker choppen en quests oplossen, terwijl je in elke stad een vrouw hebt. Aan alles in de game kon je zien dat er goed over nagedacht is. Iedereen zeurt maar over wat er mist, maar bedenk maar eens wat ze allemaal wel goed hebben gedaan... Die dingen vallen niet op, maar zijn wel essentieel voor de ervaring van de game. Ik kijk zeker uit naar Fable 2 op de Xbox 2 (waar wel alle verwachtingen waar gemaakt kunnen worden)
<\/center>

Halo 2

Iedereen met een Xbox zat te wachten op deze game. Ik niet echt eigenlijk want ik hield me meer bezig met Fable. Daarom heb ik niet heel veel van de hype meegekregen en misschien vind ik het juist daarom een prachtig spel. De singleplayer vind ik net als een film spelen, met een leuk verhaal en fantastische omgevingen. De singleplayer ga ik zeker nog een keer spelen, alleen al om de ervaring. En dat vind ik echt mooi gedaan van Bungie. Er zijn maar weinig games waarbij ik de SP nog een keer wil uitspelen, maar Halo 2 is hier duidelijk één van. Dan heb je nog de multiplayer: oneindig veel spelplezier! Ik kan me hier echt uren mee vermaken. Er zitten wel kleine schoonheidsfoutjes in, maar die heeft elke game. Voor mij is dit het Live-spel op de Xbox (na PGR2, maar die telt dit jaar niet mee...).
<\/center>

Teleurstelling:

Second Sight: Ik heb het na tien minuten alweer weggelegd. Het kon me totaal niet boeien. Het zag er grafisch niet leuk uit en ook de controls waren een beetje vreemd. Misschien dat als ik er goed voor ga zitten dat ik het dan wel een goed spel vind. Maar helaas zijn er op dit moment betere spellen die mijn aandacht eisen.

Ps: De Zodiac heb ik maar niet mee laten doen... Want die steekt namelijk met kop en schouders overal bovenuit