FOK! Lijsttrekkersenquête 2006

NAAM
Bergfeld
VOORNAAM
Tamara
PARTIJ
Tamara's Open Partij (TOP)

1. Waarom bent u lijsttrekker geworden?
Omdat ik degene was die besloot om een partij op te richten.
En de partij richtte ik op, omdat ik al 17 jaar weiger te stemmen op slogans en beloften die niet worden nagekomen.

2. Wat is uw grootste prioriteit voor de komende vier jaar?
Een referendum-wet.

3. Wat denkt u dat jongeren in Nederland belangrijk vinden en welke actiepunten van uw partij zijn daar specifiek op gericht?
Naar jongeren luisteren en ze serieus nemen. Ik heb ladingen punten gekregen van jongeren waarvan zij vinden dat het in de kamer moet wordt besproken, omdat zij dat belangenrijk vinden.
Ik had mijn hele programma-ABC ermee kunnen vullen.

Maar op 1 stond luisteren dus dat heb ik gedaan en in mijn programma opgenomen.

4. Welke plannen heeft uw partij met betrekking tot het onderwijs in Nederland (maximaal 300 woorden)?
Mijn persoonlijke belang gaat uit naar het speciaal onderwijs. mijn jongste zoontje heeft zelf cluster 4-onderwijs, wat wil betekenen, dat hij op een wachtlijst staat met nog 7500 kinderen. hij heeft al 2jaar thuisgezeten omdat hij op een wachtlijst stond. Natuurlijk vind ik elke vorm van onderwijs belangenrijk, maar kinderen met een handicap komen er tot nu toe het slechtste vanaf. Ik kan een heel stuk gaan schrijven over wat er allemaal in het onderwijs beter moet en kan, maar wat is het nut daarvan? Er zal echt niks nieuws tussen zitten. Ook als partij zal ik mij vooral ingaan zetten voor gehandicapten kinderen. Verder heb ik een open programma, mochten mensen andere punten hebben die niet of nauwelijks worden besproken in de kamer, dan zal TOP zich ook voor hen in gaan zetten.

5. Vindt u dat er strengere straffen opgelegd moeten kunnen worden in Nederland, of staat u een ander beleid inzake strafvervolging voor?
Strengere straffen helpen niet. Ook al staat er in een aantal landen de doodstraf op smokkelen, het weerhoud mensen niet om het toch te proberen. Onze grootste probleem zijn de draai-deur criminelen.
Want er is nog steeds onvoldoende begeleiding voor ex-detineerden.
Voordat een beleid verandert wordt moeten eerst de wachtlijsten worden weg-gewerkt. Dat niet doen is de oorzaak van problemen op vele vlakken.
Ex-detenineerden worden niet of te weinig ingezet als buddy of voor begeleidings projecten. Terwijl dit de aangewezen personen hiervoor zijn.

6. Hoe dient de Europese Unie zich volgens u verder te ontwikkelen; als een samenwerkingsverband van soevereine landen, of als een federale 'Verenigde Staten van Europa'?
Een samenwerkingsverband met soevereine landen.

7. Als Nederland opnieuw moet instemmen met een Europese Grondwet, bent u dan voor of tegen een referendum?
Ik strijd voor een referendumwet, en ik juich een nieuw referendum over de Europese Grondwet toe. Nu is er vooral tegen gestemd uit onvrede over de Euro.

8. Wat gaat uw partij doen om er voor te zorgen dat de samenleving, autochtoon én allochtoon, weer op een normale manier met elkaar gaan samenleven?
Helaas bestaat deze partij maar uit 1 persoon, een allochtoon. Dat ik een allochtoon ben, besef ik pas sinds ik in Amsterdam woon. In het dorp waar ik vandaan kom was/is er geen onderscheid. Wat echt verandert moet worden is de positieve discriminatie. Daar ergeren mensen zich dan ook het meeste aan.Het is geen weg naar gelijkheid. Ik heb genoeg voorbeelden gezien waar allochtonen en autochtonen prima met elkaar konden/kunnen samenleven.
Aan deze vorm van positief bezig zijn wordt te weinig aandacht besteed. En zien eten...doet eten.
Maar het eerste wat ik ga doen is ten strijden trekken tegen de woorden: allochtoon en autochtoon, want daarmee is de kloof begonnen.

9. Hoe vindt u de houding van Nederland ten opzichte van de Verenigde Staten de afgelopen vier jaar geweest en vindt u dat deze moet veranderen?
Nederland kruipt voor de V.S, laat zich onder dwang zetten en gedraagt zich als een klein kind dat niet mee mag spelen. Natuurlijk moet deze houding veranderen.
De kamer en ministers hebben wat heropvoeding nodig: NEE = nee!!!!

10. Hoe wilt u de problemen op de woningmarkt oplossen (maximaal 300 woorden)?
Alleen kan ik natuurlijk het probleem op de woningmarkt niet oplossen. Zonder een meerderheid van de kamer sta ik nergens.
Wel kan ik natuurlijk de verantwoordenlijk minister hierop aanspreken. Iedereen weet wat de oplossing is....eerlijke huren en leegstaande kantoorgebouwen bewoonbaar maken.
En daar kan ik een heel lang betoog over houden, maar ik hou het liever simpel.

11. Kunt u aangeven waarom de wachtgeldregeling voor politici er is en wat vindt u van deze regeling?
De wachtgeld regeling is eigenlijk natuurlijk gewoon een hele hoge uitkering. Het is bedoeld om een gewezen kamerlid de tijd te geven om te solliciteren naar een nieuwe baan zonder verlies van inkomen.
Twee jaar wachtgeld vind ik net aan acceptabel.1 jaar zou beter zijn. Ik ga ervanuit dat kamerleden in vier jaar riant kunnen sparen voor hun toekomst. Met uitzondering van SPers, want die zijn verplicht een groot gedeelte van hun loon af te staan aan de partijpot.

12. Op welke punten zou u het politieke stelsel in Nederland willen veranderen (maximaal 300 woorden)?
Uiteraard meer directe democratie. Dat hoort er al te zijn. Waarom wordt je anders VOLKS-vertegewoordiger? Kamerleden zouden verplicht moeten zijn om in bijvoorbeeld scholen,ziekenhuizen,bejaardentehuizen enzovoort mee te lopen. De kamer hoort een afspiegeling te zijn van onze samenleving. Wat ik als eerste zou willen veranderen dat is de traagheid. Over dat onderdeel is bijna de gehele kamer het wel eens.
Wat betreft het lokale politieke stelsel? Dat moet inderdaad op de schop. Het moet makkenlijker worden voor de burger om van een raadslid af te komen Ik woon in Amsterdam en mensen die het nieuws volgen is het vast niet ontgaan....het is een corrupt zootje in zuid-oost.
Verder zou ik aan ons politieke stelsel nu niks willen veranderen.

13. Stel dat u morgen plots de president van de Verenigde Staten zou zijn. Wat zou de eerste beslissing zijn die u neemt?
Weg uit Irak. De VS had zich met Darfoer moeten bezig houden

14. Wat is de grootste blunder of fout in uw politieke carrière tot nu toe geweest?
Ik heb nog geen politieke carriere, en dat is mijn grootste blunder!

15. Wat is uw ergste wetsovertreding ooit geweest?
Ik heb nog nooit bewust de wet overtreden.

16. Heeft u wel eens (soft)drugs gebruikt en welk standpunt heeft uw partij met betrekking tot drugs?
Ja, ik heb wel eens soft-drugs gebruikt. Mijn eerste jointje rookte ik toen ik 24 was. Nu rook ik wel eens een hasj-jointje vanwege pijn in mijn spieren. Mijn standpunt is: legaliseren de boel. Nu blijft alles in handen van de grote criminelen.
Een coffee-shop zou via legale wiet-verbouw in hun(onze) behoefte moeten worden voorzien. KLeine teelers kunnen gewoon belasting betalen. Nederland zou betreft dit onderwerp in Europa zijn poot stijf moeten houden. Nederland heeft veel aangepast ten behoeve van Europa. Dit moet van 2 kanten komen.

17. Downloadt u weleens muziek via zogenaamde peer-to-peer-netwerken en hoe staat uw partij hier tegenover?
Nee ik doe(nog) niet aan downloaden. Ik heb pas ruim een week internet. De muziek industrie is zich behoorlijk aan het aanpassen, vanwege alle
internet mogenlijkheden. En muziek maak je toch om te delen?

18. Met welke politicus, die niet afkomstig is uit uw eigen partij, kunt u het beste opschieten en waarom?
Ik heb maar weinig politici uit de kamer gesproken. De laatste was Boris v/d Ham en met hem kon ik het beste opschieten. Hij is een eerlijke aardige man.
En zet zich keihard in voor onze samenleving. Ach, kijk gewoon op zijn website!

19. Kunt u in maximaal drie zinnen vertellen waarom we juist op uw partij moeten stemmen?
De mensen die op mij gaan stemmen willen dat het over hen gaat in de kamer.

20. Tot slot: kende u de website FOK! (www.fok.nl) al?
Niet van internet, wel van horen zeggen.