Review: Kussen op maat

Ieder kussen van kussenopmaat.nl is uniek, het kussen wordt specifiek op iemands persoonlijke maten gemaakt. De maker is zelf fysiotherapeut en weet dus waar hij het over heeft. Wanneer je de metingen niet zelf wilt of kunt doen, of gewoonweg meer informatie wil, kun je altijd contact opnemen met Thijs van der Hilst, of bij een van de op zijn pagina genoemde adressen. De kussens worden, afhankelijk van iemands slaapgewoonten, van verschillende soorten schuim gemaakt. De kussens zijn van synthetisch materiaal en dus ook geschikt voor mensen met een allergie. Bij het maken van de kussens wordt bijvoorbeeld ook rekening gehouden met je slaaphouding, zodat jij je niet aan het kussen hoeft aan te passen (zoals bij een standaardkussen). Het kussen is dus nooit te hoog of te laag, te breed, te smal, te hard of te zacht.

En hoe ligt dat dan?

Het kussen werd keurig op tijd bezorgd in een handig plastic draagtasje (dat helaas wel in een enorme doos zat). Ik vond het jammer dat er verder niks van uitleg bij zat, alleen een bevestiging van de gegevens. Inmiddels behoorlijk nieuwsgierig geworden, heb ik het kussen meteen in mijn kussensloop gemonteerd, hetgeen lastig kan zijn omdat het kussen een beetje gekke vorm heeft. Het kussen rook een beetje raar toen ik het uitpakte, maar eenmaal in de kussensloop heb ik daar helemaal geen last meer van gehad. Vol verwachting ging ik op één oor liggen die nacht...

Eerlijk is eerlijk, ik heb die nacht inderdaad heerlijk geslapen, hetgeen iets wil zeggen, aangezien ik al een hele tijd niet makkelijk in slaap val en onrustig slaap. Hiermee is natuurlijk niet gezegd dat dit per definitie door het kussen komt, of dat dit voor iedereen geldt. Maar, het kussen doet dus in ieder geval wat het belooft: ik slaap heel vast en ontspannen sinds ik het kussen heb. Het was best even wennen, aangezien het een heel plat (laag) kussen is, met een opstaande rand bij de nek.


Die opstaande rand vond ik het belangrijkste verschil met mijn oude kussen, het geeft een heerlijke ondersteuning aan je nek. Verder lag mijn schouder minder onder me in gepropt (ik slaap op mijn zij dus...) waardoor ik het gevoel kreeg dat ik überhaupt rechter lag.