FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 15 december 2003

Meeste SMS'jes komen uit China

Sjoelbak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit onderzoek is gebleken dat China met stip op nummer 1 staat van het rijtje landen waar de meeste SMS'jes worden verzonden. Volgens het grootste Chinese bedrijf in mobiele telefonie, China Mobile, zijn er vorig jaar in China namelijk 170 miljard SMS-berichten verzonden. Dat is één derde van alle SMS'jes ter wereld.

In China hebben 250 miljoen mensen een telefoon. Aangezien er ruim 1 miljard mensen in China wonen, betekent dit dat bijna één vierde van de bevolking in het bezit is van een gsm. Ter vergelijking: In Nederland heeft ongeveer 80 procent van de bevolking een mobieltje en werden vorig jaar twee miljard sms'jes verstuurd. Dat betekent dat per mobiele telefoonbezitter in China meer ge-SMS't wordt: 680 SMS'jes per Chinees mobieltje tegenover 160 tekstberichten per Nederlandse gsm.

Een SMS'je kost in China overigens ongeveer 0,1 yuan, wat omgerekend 1 eurocent is.

Inter wil Edgar Davids

Internazionale heeft zich bij Juventus gemeld voor Edgar Davids.

De middenvelder krijgt bij Juventus steeds minder speeltijd en wil daarom zelf ook graag vertrekken bij de Oude Dame. De club uit Turijn heeft bovendien aangegeven het contract van Davids, dat aan het einde van dit seizoen afloopt, niet te willen verlengen.

De zaakwaarnemer van Edgar Davids heeft contact gehad met Inter en later zal een nader gesprek volgen. De Milanezen zouden de 30-jarige speler van het Nederlands Elftal in de winterstop al willen inlijven.

Australische peuters zwaargewond bij ongeluk

Sessy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Australische Sydney zijn zeven peuters gewond geraakt nadat een auto door de muur van hun kinderdagverblijf reed en in brand vloog. Twee kinderen, van twee en drie jaar oud, werden overreden door de auto en zijn met ernstige brandwonden opgenomen in het ziekenhuis.

Omwonenden en passerenden spoedden zich gelijk naar de plaats des onheils om een helpende hand te bieden. "We haalden de kleintjes eruit door ze aan elkaar te overhandigen. Ze waren verbrand en hun hoofden bloedden", aldus één van de eerst aanwezigen. Juist toen gedacht werd dat alle kinderen waren gered, werden de twee onder de wagen ontdekt. Enkele helpers tilden de auto op, waarna de dreumesen onder de auto vandaan konden gehaald.

Een politie-agent, twee volwassenen en de bestuurder van de auto werden naar het ziekenhuis gebracht, omdat zij rook ingeademd hadden. In het kinderdagverblijf waren op het moment van het ongeluk zeventien kinderen aanwezig.

Overvaller gebruikt politiewagen als vluchtauto

FritsFlits en J0han hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man is vanavond in een politieauto gevlucht, nadat hij vermoedelijk met een kompaan een overval had gepleegd op een bedrijf in Almere.

Het tweetal was op de A6 aangehouden. Eén van hen wist zich van zijn boeien te ontdoen en ging er in de politiewagen vandoor. De man botste op de A1 ter hoogte van Muiden rond 18.30 uur op een file. De auto raakte hierbij zwaar beschadigd. Het is nog niet bekend of er verder iemand gewond is geraakt. De gevluchte overvaller werd alsnog opgepakt.

Rond 18.00 uur werd de politie Flevoland gewaarschuwd door een automobilist die was aangereden door een hard rijdende auto. Kort voor de aanrijding was een bedrijf in Almere overvallen. De politie denkt dat er een verband bestaat tussen beide zaken.

Game Review: Crimson Skies: High Road to Revenge

Publisher:Microsoft Game Studios
Developer:FASA Studio
Website:Crimson Skies: High Road to Revenge
Platform:Xbox



In 2000 kwam Microsoft met Crimson Skies op de PC. Hoewel het geen klassieker is geworden, werd het toch positief ontvangen. Dat leek de gigant genoeg reden om ontwikkelaar FASA het spel nieuw leven in te laten blazen op de Xbox. De graphics zijn wat opgepoetst, het spel is wat toegankelijker gemaakt en, uiteraard, voorzien van Live-ondersteuning. Is het allemaal de moeite waard? FOK! koos het luchtruim om het voor jullie uit te zoeken!

Zestig kilo zwaar boek

FrEeZzE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het grootste boek ter wereld is volgens het Guinness Book of Records 1.32 bij 2.13 meter en weegt zestig kilo. Het boek werd door internet-verkoper Amazon.com vergeleken met de omvang van een pingpongtafel.

Het boek 'Bhutan: een visuele odyssee door het laatste koninkrijk van de Himalaya' is geschreven door Michael Hawley. Hij is wetenschapper aan het Massachusetts Institute for Technology in Cambridge bij Boston. Het boek moet minstens 10.000 dollar (8100 euro) per stuk kosten. Het geld komt ten goede aan de bouw van scholen in onder andere Bhutan.

De kosten om het boek te produceren bedragen 2.000 dollar per boek. De boeken worden op bestelling gemaakt. Tot voor kort was 'Birds of America' van John J. Audubon het grootste boek. Het negentiende eeuwse boek was 0.75 bij 1.05 meter groot.

EJ: "Jos maakt een goede kans"

Eddie Jordan heeft laten weten dat Jos Verstappen een goeie kans maakt op een zitje in zijn team.

"Jos heeft veel ervaring en altijd nog talent, ik ben zeer over hem te spreken", zegt Eddie Jordan. Door de economische crisis heeft Jordan grote geldproblemen en het geld van Jos zijn sponsoren is dan ook meer dan welkom.

"Jos heeft erg veel ervaring en ik ben nog steeds overtuigd van zijn talent. Ik heb Jos en zijn management aangespoord om eens samen om de tafel te gaan zitten, aangezien ik grote interesse heb in Verstappen", zegt Eddie Jordan.

"Ik begrijp wel waarom het even geduurd heeft dat ze met mij willen praten, aangezien zij gehoopt hadden in zee te kunnen gaan met Jaguar. Nu dit geen mogelijkheid meer is, komen ze naar ons toe. Dat vind ik een begrijpelijke keuze, aangezien je altijd in de - sportief gezien - beste auto wil rijden", zegt teameigenaar Eddie Jordan.

Eddie Jordan gaf nog niet zo lang geleden aan dat hij heel graag Nick Heidfeld en Heinz-Harald Frentzen in zijn team wilde hebben, maar de laatste komt volgend jaar uit in de DTM. Het ziet er dus goed uit voor Verstappen om een stoeltje bij Jordan te bemachtigen. Na Jordan is Minardi nog de keuze voor de Nederlander. Maar Verstappen heeft al te kennen gegeven dat hij niet nog een jaar wil rijden bij Minardi en is het niet eens met de gang van zaken bij dat team.

Winnaars FOK! Prijsvragen week 50

Winnaars, winnaars, winnaars... we gaan weer 10 mensen ontzettend blij maken. We houden het kort deze keer. Het goede antwoord van de Ilse DeLange prijsvraag moest natuurlijk zijn: Kane
De winnaars zijn geworden:
sop
MieHie
Phate
MrWes
cindyvandorst


De winnaars hebben inmiddels een mailtje ontvangen. Veel plezier a.s. zondag bij Ilse DeLange!

De winnaars van de Scary Movie 3 prijsvraag zijn geworden:
WefDiNaini
J-East
odenda
Sgt_Death
unwfreeze

Het goede antwoord moest zijn: Leslie Nielsen
Gefeliciteerd allemaal! De prijzen komen zo spoedig mogelijk naar jullie toe.

De winnaartjes van de Winnie de Poeh kleurplaat worden in de loop van de week in het Ouders Forum bekend gemaakt. Nog even geduld dus.

Schaduw is lichaamsdeel volgens hersenen

McGuyver en Flying_Vee hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onze hersenen zien de schaduw van het menselijke lichaam als een lichaamdeel. Dit is vandaag gebleken uit een wetenschappelijk onderzoek. Als iets onze schaduw dreigt te raken, registreren de hersenen dat alsof het lichaam zelf geraakt wordt.

Onderzoekers aan de universiteit van Londen en Trento (Italië) testten de reactiesnelheid van proefpersonen en leidden hen af met flitslichten. Het bleek dat de proefpersonen dezelfde reactie vertoonden als er licht bij hun hand of schaduwhand kwam.

De wetenschappers verklaren de reactie door een soort plattegrond van het lichaam, die ieder mens in zijn hoofd heeft. De schaduw is een onderdeel van deze plattegrond. Leider van de onderzoeksgroep Umberto Castiello zei tegen de BBC: "Onze schaduw helpt ons een voorwerp te pakken en om te bewegen."

[update] FOK! Radio van 15 december

Fok! Radioupdate 01:37 uur:
FOK! Radio was vanavond alweer voor de achtste keer te horen. Voor iedereen die het niet gehoord heeft of het nog wil naluisteren is er nu een stream beschikbaar.

Klik hier om te luisteren

Originele bericht

Het is alweer maandag en dat betekent dat er vanavond weer een verse FOK! Radio naar jouw oren wordt verstuurd. Vanavond zonder Nolius. De presentatie ligt dus in de vertrouwde handen van SunChaser.

Vanavond is het de uitzending van de kansen. We nemen namelijk nog een keer contact op met Boebiedoe. Vorige week zat hij al in de uitzending, waarna hij zich niet veel op het forum meer durfde te vertonen. Normaal laat hij zich nogal gelden, maar hij was in de uitzending erg stil. Vanavond krijgt hij de herkansing en gaan we echt meer over deze man uit Elst te weten komen.

Mr.Orange zei twee weken geleden dat hij voor Chanty uit de FP-crew wilde gaan. Helaas mislukte dit jammerlijk toen Chanty vorige week zelf live in de uitzending verkering vroeg aan iemand anders. Tijd dus om de zoon van Yvonne aan de vrouw te helpen. Robert 'SunChaser' ten Brink gaat zijn best voor hem doen. Kans dus voor hem om aan de vrouw te komen.

In de studio verwelkomen we MikeyMo en zijn vriendin Patries86.

Meer over het forum hoor je uiteraard weer van Knut. Hij neemt de afgelopen week op het forum op geheel eigen manier met je door. Zelf zit hij nu ook in de crew, dus niks blijft meer geheim voor hem! En we gaan ook weer roddelen. Yvonne was vorige week ziek, maar deze week is ze weer van de partij en ook vandaag zal ze weer de Albert Verlinde van FOK! Radio zijn. Natuurlijk hoor je ook weer de column 'SunChaser gaat offtopic' die, zoals de titel al doet vermoeden, door SunChaser zal worden voorgedragen. Hij geeft zijn visie op de week die geweest is.

We gaan vanavond ook weer prijzen weggeven. Je kunt twee kaarten winnen voor Hardhouse Generation op 26 december in Schaijk. In drie zalen kun je genieten van de hardstyle dance met dj's als The Prophet, Zany en Showtek. Als speciale gast zal DJ Neophyte een early rave set neerzetten. Ook aankomend talent krijgt een kans.

En we draaien veel muziek. En wel de muziek die door jullie zelf is uitgezocht via dit topic op het forum. Maar ook via de mail, radio@fok.nl, kun je plaatjes aanvragen. De aangevraagde plaatjes waarbij een leuke motivatie gegeven is, hebben voorrang.

Hoe kan ik luisteren?
FOK! Radio is te horen op ActiveRadio. Dit station draait nu op proef en begint op 1 januari defintief met uitzenden. Maar speciaal voor FOK! Radio gaan ze op maandagavond vanaf 19:00 uur op volle kracht uitzenden.

Om te luisteren moet je Winamp, Real Player of Windows Media Player hebben. Het beste kun je luisteren via Winamp. Dit kun je gratis downloaden. Heb je al Winamp? Download dan ook de plug-in 'mp3 pro'. Met deze plugin hoor je de uitzendingen in top kwaliteit!

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

Lukt het luisteren met Winamp niet meteen? Klik dan op een van deze servers:
Stream 1 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Stream 2 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Stream 3 (64 kbps, middel kwaliteit)
Stream 4 (24 kbps, lage kwaliteit)
Met dank aan netMastering.nl
Kom je niet op een van deze servers? Dan zitten deze helaas vol. Toch kun je de uitzending nog horen want deze komt achteraf op de Frontpage te staan.

Reageren?
Wil je reageren op de uitzending? Dan kan dat via een speciaal topic op het forum. Je kunt ook radio@fok.nl toevoegen aan je MSN of naar hetzelfde adres een mail sturen. Oude uitzendingen terug luisteren kan via deze pagina! Daarnaast hebben we ook een irc kanaal: #fokradio!

Veel luisterplezier!

FOK! Radio heeft overigens ook een eigen pagina! Deze kun je hier vinden!

Richard Witschge naar Genoa

Richard Witschge lijkt een contract te gaan tekenen bij het Italiaanse Genoa dat in de serie B uitkomt.

Nadat in de afgelopen week Oscar Moens al een contract afsloot bij Genoa gaan nu in Italië de geruchten dat de 34-jarige middenvelder uit Amsterdam dicht bij een contract is.

Eerder leek het alsof Witschge's carrière afgelopen was na zijn vertrek bij Ajax en het afwijzen van een contract bij RBC Roosendaal. Witschge speelde eerder ook voor Barcelona, Girondins Bordeaux, Blackburn Rovers en Alaves. Nu zal hij of op proefstage gaan of direct een contract tekenen met Genoa.

Paauwe blesseert hamstring

Patrick Paauwe heeft een blessure aan zijn linker hamstring.

De verdediger van Feyenoord liep de kwetsuur op in de verloren competitiewedstrijd tegen FC Twente. Door de verrekte hamstring kan Paauwe woensdag niet meespelen in het Amstel Cup duel tegen Vitesse om een plaats in de kwartfinale.

Normaal gesproken zou de spier na tien dagen hersteld moeten zijn, maar Paauwe heeft hoop dat met een intensieve behandeling hij komend weekend tegen RKC Waalwijk al weer zal kunnen spelen.

Utrecht ontvangt boete van KNVB

De KNVB heeft FC Utrecht een boete van 2.000 euro opgelegd.

De boete heeft Utrecht te danken omdat ze in het thuisduel tegen Roda JC op 30 november de niet-gerechtigde jeugdspeler Leendert van Steensel als invaller in het veld brachten, terwijl de jongeling officieel geschorst was.

De negentienjarige Van Steensel kreeg in het duel Jong FC Utrecht - Jong FC Twente een rode kaart vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler. Utrecht wist niet dat de schorsing die volgde ook voor het eerste team gold.

"Chelski" soap duurt voort

Sinds het aantreden van "Big-spender" Roman Abramovich blijft Chelsea wekelijks de gemoederen op de transfermarkt bezig houden.

Werd vorige week nog gesproken over de 25 miljoen euro die op Juventus sterspeler Pavel Nedved was geboden. Deze week is het de beurt aan AS Roma speler Francesco Totti om gelinkt te worden aan de Londense club. Totti wordt momenteel algemeen gezien als één van de beste spelers op de Italiaanse velden.

Chelsea heeft naar verluid een bod van £25m (35 miljoen euro) uitgebracht op de spelmaker en het troetelkind van de Romanista. "We hebben tot nu toe geen enkel contact gehad met welke club dan ook, tevens is het bod ronduit belachelijk" aldus sportief directeur Franco Baldini. Totti zelf liet via zijn zaakwaarnemer weten nog een contract te hebben tot 2006 en zich daar aan te houden.

In hoeverre het bod belachelijk is blijft de vraag. AS Roma heeft al jaren een torenhoge schuld. Een financiële klapper voor sterspeler Totti zou de problemen voor de Rode Romeinen in één klap wat meer draagbaar maken.


Voornaam: Francesco
Achternaam: Totti
Geboortedatum: 27-09-1976
Geboorteplaats: Rome, Italië
Nationaliteit: Italiaans
Club: AS Roma
Seizoen 2003/04: wedstrijden 12 - goals 7
Totaal: wedstrijden 263 - goals 85

MSN.nl meestbezochte site

Onderzoeksbureau Multiscope, dat dit jaar voor de vierde keer op rij een ranglijst heeft opgesteld van de best bezochte Nederlandse sites, constateert dat de sites van de grote landelijke kranten dit jaar minder bezoekers hebben getrokken. Volgens het bureau komt dit door de invoering van een (gratis) registratiemodel.

Volgens de onderzoekers werpt verplichte registratie een drempel op: "Alles wat met registratie heeft te maken, schrikt bezoekers een beetje af". Alleen de site van de Telegraaf is de enige landelijke krantensite die nog in de top-20 van Multiscope voorkomt. De site zakte wel van acht naar plek 16.

De best bezochte sites van Nederland zijn volgens Multiscope respectievelijk Msn.nl, Pagina.nl en Google.nl.

De top 10:

1. MSN.nl
2. Pagina.nl
3. Google.nl
4. Startpagina.nl
5. Ilse.nl
6. Detelefoongids.nl
7. Marktplaats.nl
8. Startkabel.nl
9. Planet.nl
10. RTL.nl

Het verschil tussen de nummer één en twee is volgens Multiscope miniem. Opvallend is verder dat RTL.nl de site van de publieke omroep (Omroep.nl) voorbij is.

-
Volledige top 20

DJ's in actie tegen zinloos geweld

had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wie zaterdag naar een discotheek gaat maakt kans om indirect zijn of haar steentje bij te dragen aan het goede doel. Ruim 120 dj's zullen dan namelijk een deel van hun opbrengsten afstaan aan de Landelijke Stichting tegen Zinloos Geweld.

Het initiatief van de actie komt van de website www.apres-ski.net. De aanleiding is de aanhoudende berichten over zinloos geweld tijdens het uitgaan. Volgens K. Reijnen, één van de organisatoren, wilde men eerst een single opnemen. "Maar dat mislukte. We zijn toen bij elkaar gaan zitten en kwamen op het idee voor deze actie." Volgens de initiatiefnemers zijn dj's het boegbeeld voor een uitgaansavond en kunnen zij daarom goed aangeven dat er geen excuses zijn om agressie en geweld toe te passen.

Ook uitgaansgelegenheden zelf dragen een steentje bij. Zo worden er collectebussen neergezet en wordt bijvoorbeeld een deel van het loon van de werknemers gedoneerd. Ook kunnen ze t-shirts, bierviltjes, speldjes of een stoeptegel bestellen met een speciaal logo van de actie.

De speciale actiewebsite

18 jaar cel voor dubbele moord Klundert

In Breda is vandaag de 36-jarige C. van D. uit Klundert conform de eis tot 18 jaar cel veroordeeld. De rechtbank achtte bewezen dat de man zijn 23-jarige buurvrouw en haar tweejarig kind om het leven heeft gebracht.

Van D. stak op 17 maart 2002 in de vroege ochtend de vrouw met een mes neer. Daarna wurgde hij haar met een snoer. Vervolgens bedwelmde hij het dochtertje met chloroform om haar vervolgens met een panty te wurgen.

De man zou drank en harddrugs hebben gebruikt. Volgens het OM zou Van D. een seksuele relatie hebben gehad met zijn buurvrouw, een prostitué uit Litouwen.

Na de moorden vloog de woning in brand. Van D. werd daarvoor vrijgesproken. Van D. ontkende twee weken geleden in alle toonaarden ook maar iets met de dood van zijn buren te maken te hebben gehad. Hij gaf wel toe diezelfde nacht te hebben ingebroken om de kluis leeg te halen.

Marilyn Manson wordt niet vervolgd

Neftizz had ons via de newssubmit het volgende te melden: Marilyn Manson niet vervolgd

Shockrocker Marilyn Manson wordt door justitie in Zwitserland niet vervolgd voor aanzet tot geweld en het overtreden van de wet op de bescherming van godsdienst. Dat heeft het openbaar ministerie in Zürich vandaag gezegd.

De aangifte was gedaan door de organisatie Christenen voor de Waarheid. Men vond dat de rocker drie jaar geleden bij een concert in Zürich veel tever gegaan was. Volgens Manson ging hij zijn artistieke vrijheden echter niet te buiten en wilde hij alleen maar een discussie over geweld en religie op gang brengen. Het openbaar ministerie vond die verklaring voldoende.

Zidane wederom voetballer van het jaar

Blizt had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zinedine Zidane, middenvelder van Real Madrid, is wederom gekozen tot voetballer van het jaar. Dit is al de derde keer dat de Franse voetballer dit geluk treft. Al eerder gebeude dit toen hij bij Juventus speelde.

De voetballer kreeg 264 stemmen van de bondscoaches van de nationale voetbalteams die de stemmen uitbrengen. Vooral voor zijn prestaties bij Real Madrid, die hij de Spaanse titel bezorgde. Ook Frankrijk heeft wat te danken aan de man, zij gaan naar het EK voetbal van 2004 in Portugal.

De tweede en derde plaats werden veroverd door de Fransman Thierry Henry (Arsenal) en Ronaldo, teamgenoot van Zidane.

Zidane wereldvoetballer van het jaar

Zinedine Zidane is bij de verkiezing voor beste voetballer van de wereld van 2003 als beste gekozen.

Ieder jaar stellen alle bondscoaches een top drie samen van de beste voetballers van dat jaar. Dit jaar zetten 35 van de 142 bondscoaches Zidane bovenaan het lijstje. Met daarnaast 27 tweede plaatsen en 8 derde plaatsen eindigde Franse voetballer met 264 punten bovenaan. Achter hem behaalden Thierry Henry en Ronaldo de respectievelijk tweede en derde plaats. Het is al de derde maal, na 1998 en 2000, dat Zidane deze prijs wint.

De eerste Nederlander was Ruud van Nistelrooy op een verdienstelijke zesde plaats, nog achter Pavel Nedved en Roberto Carlos. Naast van Nistelrooy kwamen er slechts twee andere Nederlanders, Roy Makaay en Rafael van der Vaart, in de lijst voor.

Hoofdredacteur RTV West stapt op

Hoofdredacteur Ron Fresen van RTV West heeft zijn functie neergelegd omdat hij "niet meer boven elke discussie verheven staat". Dat heeft hij zelf laten weten. Het gaat momenteel erg slecht met de omroep. Volgens het rapport-Welters zijn de hoofdredacties mede schuldig aan het wanbeleid bij de Zuid-Hollandse regionale omroepen RTV Rijnmond en RTV West. Gevolg is dat de omroepen bijna failliet zijn.

Fresen trekt nu zijn conclusies. Hij wil nog wel werkzaam blijven bij de omroep. "Er is veel misgegaan bij Radio TV West. Ik vind het nu mijn verantwoordelijkheid om de weg vrij te maken voor een nieuwe start en het terugwinnen van vertrouwen."

Al 92.000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen

lenny25 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er was afgelopen vrijdag al voor 92.000 kilo aan illegaal vuurwerk in beslag genomen. In dezelfde periode vorig jaar was dat minder. In totaal werd in 2002 130.000 kilo in beslag genomen. Dat hebben de politie en het Openbaar Ministerie (OM) laten weten.

De controle op het illegaal opslaan, het vervoeren en verkopen van vuurwerk is dit jaar verhevigd. Zo wordt aankoop en het vervoer van vuurwerk door particulieren uit België scherp in de gaten gehouden. Een gespecialiseerd bedrijf vernietigt al het in beslag genomen materiaal.

Keroppi en de PonnyMiepen

Keroppi en de Ponny-miepen

Bijna elk meisje heeft rond de leeftijd van zo’n 7 a 8 jaar opeens haar “paarden periode”. Of het gewoon in de vrouwenhersenen ingeprogrammeerd zit, of dat het door de omgeving komt, ik zou het niet weten. Maar feit is dat bijna ieder meisje door deze “paardenkoorts’ wordt bevangen. In die periode willen opeens alle meisjes massaal op paardrij-les, nemen en masse een verzorgpony en zeuren bij hun ouders om een abonnement op de Penny. (Met gave stikkers en posters!)

Afgezien van een Penny-agenda in groep 6 en een keer paardrijden op vakantie, schijnt deze periode echt straal langs mij gegaan te zijn. Nooit stond een paard c.q. ponny op mijn verlanglijstje, de Penny heb ik maar 1x doorgebladerd en paardrijles hoefde van mij nou ook al weer niet.
Tuurlijk heb ik in mijn jeugd wel eens zo’n Bianca boekje gelezen. (Voor de onwetende: dat zijn boekjes waarin een meisje in de leeftijd van de doelgroep allerlei spannende avonturen beleefd met haar paard. Met happy end natuurlijk.) Maar ondanks dat die boekjes het hebben van een paard onwijs verheerlijken hoefde het van mij nog steeds niet.

Grappig is dan te zien dat het dochtertje van een kennis daarin mijn absolute tegenpool is. Die laat bijna in elke zin wel vallen dat haar ouders haar niet gelukkiger zouden kunnen maken, dan met het geven van een paard. Ook vernam ik dat punt 1 tot en met 10 op haar lijstje “een paard” was. En als kleine meisjes iets heel graag willen kunnen ze nog bijster gewiekst zijn. Zo probeerde ze via mijn ouders te lobbyen om zo toch stiekem haar zin door te drijven. Erg vermoeiend.

Afgezien van een paardrij-tocht op vakantie met vriendinnen (“Whaha je bent net een echt Penny Paardemeisje met zo’n cap op” werd ik uitgehoond) heb ik ook mijn verdere leven redelijk paard-vrij kunnen houden.

Tot ik aan diergeneeskunde begon…

Want dacht je misschien (net als ik) dat er maar een paar dames in Nederland zijn die de luxe van een eigen paard hebben, dan heb je het goed mis. Vooral in het begin leek het wel of iedereen in mijn omgeving zijn/haar (vooral ‘haar’) eigen paard had.
Uiteindelijk viel het toch wel mee, maar zaak blijft dat echt bijna elk meisje op mijn opleiding toch wel paardrijdt.

Opzich geen probleem hoor, ponnymiepen zijn ook maar mensen, en over het algemeen ook best wel aardig. Maar soms… dan hangt het gekwebbel over dressuur, balkjes draven en concours je toch wel een beetje de keel uit. Waarschijnlijk omdat ik er gewoon echt niet over mee kan praten.

Misschien toch een gemis uit mijn jeugd?

Nederlander rekent nog veel terug naar de gulden

Klonk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

68 procent van de Nederlanders rekent nog om naar de gulden. Dat blijkt uit het Europeese 'Eurobarometeronderzoek' dat onder ongeveer duizend inwoners per euro-land wordt gehouden. Slechts 14 procent kijkt alleen naar het bedrag in euro's. Europees gezien houden Nederlanders daarmee het meeste vast aan de oude munt.

Gemiddeld rekent 54 procent van de mensen in de euro-landen nog terug naar de oude valuta. Slechts 16 procent van alle eurogebruikers rekent de prijzen niet meer om.

Alonso "nog" niet in Ferrari

Fernando Alonso heeft laten weten dat hij in de nabije toekomst nog niet in een Ferrari te zien zal zijn.

Alonso heeft nog een contract tot het einde van 2005 en liet weten aan het Italiaanse Gazetto dello Sport dat hij voor die tijd ook niet naar een ander team zal gaan.

Alonso is niet van plan om op een korte termijn naar Ferrari te verhuizen, maar zijn doel voor volgend jaar is om in ieder geval het gevecht met Ferrari aan te gaan.

"Dat is ons doel. We willen ook vechten tegen Williams en McLaren maar ik zeg niet dat het gemakkelijk zal zijn. We zouden echter een paar races moeten winnen", zegt Fernando Alonso.

De nieuwe auto van Renault zal een tijdje later gelanceerd worden dan de McLaren en de Williams FW26.

"Ik denk niet dat dat een nadeel zal zijn," zegt Alonso. "Neem nu Williams als voorbeeld. Zij waren de enige van de top drie teams die hun wagen bij het begin van het seizoen al introduceerde en nu kunnen we zeggen dat ze de titel verloren door het eerste deel van het seizoen".

Volgens Alonso is Michael Schumacher ook de favoriet voor de titel in 2004.
"Mijn favoriet om de 2004 titel te winnen blijft nog altijd Michael Schumacher, en zeker als hij een hele betrouwbare Ferrari heeft", eindigt Alonso.

Extra journaals niet massaal bekeken

Het bekend worden van het nieuws dat de Iraakse oud-leider Saddam Hussein was opgepakt heeft niet tot extra kijkers naar het Journaal geleid. Dat blijkt uit gegevens van NOS Kijk- en luisteronderzoek. Direct na het bekend worden van het nieuws bracht de NOS extra nieuwsuitzendingen. Hiernaar keken 1,5 miljoen mensen.

De Studio Sport-uitzending van gisteravond 19:00 uur was het best bekeken programma van de afgelopen week. Kopspijkers was tweede met 3,249 miljoen belangstellenden. Ook de Champions League-wedstrijden van afgelopen week waren goed voor veel kijkers. Idols deed het minder goed dan de eerste aflevering, maar er waren toch nog altijd ruim 2,6 miljoen kijkers.

Haverkort tonguitsteker?

AjaxAmsterdam wist ons vandaag het volgende te melden:
Gisteren was diverse keren op televisie te zien hoe Patrick Lodewijks woedend in de kleedkamer van scheidsrechter Haverkort verhaal ging halen.

Er bleef flink wat geheimzinnigheid hangen rond dit voorval. Tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Twente leken er geen dusdanige situaties zich te hebben voorgedaan die deze woede verklaarden.

Gisteren in NOS-Studio Voetbal wist Hugo Borst te melden dat Haverkort verschillende keren zijn tong naar Lodewijks zou hebben uitgestoken. Lodewijks had dit door de telefoon aan hem gemeld, maar hij was er niet in geslaagd Haverkort aan de telefoon te krijgen. Hugo Borst van NOS-Studio Voetbal dreigde ,indien Haverkort hem niet terugbelt, volgende week nog wat verhalen uit het verleden naar boven te halen.

In het Algemeen Dagblad reageerde Haverkort wel: "Lodewijks schold me de huid vol, in plaats van een gele kaart te geven heb ik besloten op een zelfde kinderachtige wijze terug te reageren".

[Update]Ilic wellicht naar Vitesse

Alexander Ilic staat op het punt te tekenen bij Vitesse Arnhem

De 34-jarige Servische verdediger van Anderlecht, die een vrije transfer kreeg zal wellicht vanaf 1 januari de rangen van de Arnhemse ploeg versterken. Volgens Ilic moeten enkel nog een paar details geregeld worden. Bij Vitesse zou hij een contract kunnen tekenen tot 2006.

Ilic, die op een blauwe maandag ooit nog speelde voor Atletico Madrid en Rode Ster Belgrado, was eind de jaren 90 één van de beste verdedigers in de Belgische competitie. Zijn grootste successen behaalde hij met Club Brugge. Daar werd hij éénmaal landskampioen en won éénmaal de Beker van België. Na zijn transfer naar Anderlecht kwijnde hij weg door blessures en raakte dit seizoen verzeild in de B-ploeg.

Update:
Ilic vertrekt hoogstwaarschijnlijk niet naar Vitesse, maar naar Bergen. Vitesse had niet het geld om de speler te kopen of te huren. Het salaris dat Ilic bij Anderlecht verdient ligt boven het huurbedrag dat Vitesse kan betalen. De transfer van Anderlecht naar Bergen wordt waarschijnlijk vandaag afgerond.

Kwaliteit van bankpassen is slecht

McGuyver had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De kwaliteit van bankpasjes is zo slecht dat consumenten er vaak problemen mee hebben bij de geldautomaat. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder ongeveer tweehonderd mensen. Volgens de Bond komen de problemen ook voor met nieuwe pasjes. De banken zeggen dat het aan mobiele telefoons of diefstalpoortjes ligt. Dit soort apparaten verstoren het het magnetisch veld van de pas.

Een nieuw pasje moet door de consument betaald worden, zo zegt de Bond. Zij wil nu dan ook dat de banken een oplossing zoeken.

Eerste spammer gearresteerd in de VS

rebelwithagroove herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

In de Amerikaanse staat Virginia is gisteren een man gearresteerd die wordt beschuldigd van spammen. Hij is de eerste spammer die wordt berecht volgens de nieuwe anti-spam wet. De verdachte, Jeremy Jaynes, staat bij de anti-spamorganisatie SpamHaus te boek als de nummer acht van 's werelds grootste spammers.

Ook een andere man, Richard Rutowski, worden dezelfde feiten ten laste gelegd. Hij is alleen nog niet opgepakt. De nieuwe wet stelt een maximum aan het aantal berichten dat een marketeer mag verspreiden. Jaynes en Rutowski worden ervan verdacht dat maximumaantal te hebben overtreden en de verzendinformatie vervolgens te hebben vervalst. Ze kunnen nu een gevangenisstraffen krijgen tussen de 1 en 5 jaar. En een boete van 2500 dollar per overtreding.

De twee verdachten zouden afgelopen zomer in een maand tijd meer dan 100.000 berichten hebben verzonden met informatie over lage hypotheektarieven en software om internetsporen te wissen.

Weekeinde eist veel verkeersdoden

Op de weg zijn afgelopen weekeinde ten minste vijf mensen om het leven gekomen. Het eerste ongeluk was in het Limburgse Velden. Hier vielen zeven gewonden die allen naar het ziekenhuis moesten.

Een 33-jarige man uit Helmond overleed zaterdagochtend nadat hij met zijn auto tegen een boom was gereden op de Kasteel Traverse in zijn woonplaats. In de buurt van het Friese Dronrijp werd een 55-jarige jager zaterdagmiddag door een trein gegrepen.

Door een auto-ongeluk in Haarlo, in de Achterhoek, stierf zaterdagavond een onbekende passagier. Op zondagavond kwam een man om het leven nadat hij op de A67 ter hoogte van Lierop tegen de vangrail botste met zijn auto. Op de A58 bij Goirle kwam rond dezelfde tijd een man om het leven nadat hij de macht over het stuur verloor. Hij botste frontaal tegen een portaal van de rijstrooksignalering.

Oranje sluit jaar af als vierde

Het Nederlands elftal maakt op de FIFA-ranglijst van beste landenteams een sprong van de zesde plaats naar de vierde plaats en zal zo ook het jaar afsluiten.

Door de overwinning op Schotland en daarmee de kwalificatie voor het EK in Portugal heeft Nederland op de FIFA ranglijst goede zaken gedaan.

Brazilië sluit het jaar als beste team af en Frankrijk en Spanje zijn respectievelijk nummer twee en drie. Het blijft een opmerkelijke lijst, want zowel Nederland als Brazilië hadden niet bepaald een topjaar. Brazilië verloor dit jaar vier wedstrijden.

De grootste stijger dit jaar was Bahrein (plaats 64) dat 41 plaatsen opschoof. Ook Koeweit (48e) en Jordanië (47e) met respectievelijk 36 en 31 plaatsen stijging deden het goed. Toerkmenistan klom 35 plaatsen tot juist in de top 100. Grootste daler was Nieuw-Zeeland (88e) dat liefst 39 plaatsen inleverde.

Wereldranglijst 15 december 2003


1Brazilië848 (0)
2Frankrijk827 (0)
3Spanje798(0)
4Nederland752(2)
5Argentinië744(-1)
6Tsjechië743(4)
7Mexico740(-2)
8Engeland738(0)
8Turkije738 (-1)
10 Italië734(1)
11Verenigde Staten732(1)
12Duitsland729(-3)
13Denemarken715(0)
14Ierland712(1)
14Kameroen712(0)
16België696(0)
17Costa Rica682 (2)
17Portugal682 (1)
19Zweden677(-2)
51Letland556 (5)
158Suriname234 (-3)
186Nederlandse Antillen119(0)

Chinees krijgt doodstraf voor moord op collega's

dristie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Chinese stad Wenzhou heeft een vuilnisman de doodstraf opgelegd gekregen omdat hij tien collega's heeft vermoord en daarna in stukken gesneden. De moorden vonden plaats tussen februari en mei van dit jaar.

De 20-jarige man lokte zijn collega's mee naar zijn huis, waar hij ze doodde en in gemakkelijk te dumpen stukken sneed. De politie vond in totaal 229 lichaamsdelen in 29 zakken op verschillende vuilnisbelten. Vermoedelijk was geld het motief van de man; hij stal in totaal 1300 euro van zijn slachtoffers.

Verleden week werd al een 29-jarige Chinees tot de doodstraf veroordeeld wegens de moord op zeventien scholieren. Ook bleek een andere Chinees 67 mensen omgebracht te hebben.

Maja vermoord om opmerking ouders

Yzord had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 16-jarige Maja Bradaric is vermoord vanwege een verkeerde opmerking van haar ouders. Dat zegt advocaat D. Moszkowicz die de 16-jarige verdachte Goran P. bijstaat. De ouders van Maja zouden iets kwetsends hebben gezegd over het zusje van de 18-jarige hoofdverdachte Goran M. Hierop zou hij hebben besloten dat Maja dood moest.

Maja werd 17 november gewurgd met een stuk touw en daarna in brand gestoken in het Gelderse Bemmel, bij Nijmegen.

Saddam wilde onderhandelen na arrestatie

McGuyver had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na de arrestatie van Saddam Hussein in Al-Dawr bij Tikrit, wilde hij onderhandelen. Saddam zei volgens een lid van het militaire arrestatieteam: "Ik ben Saddam Hussein. Ik ben de president van Irak en ik wil onderhandelen." Als antwoord gaven de soldaten: "Groeten van president Bush."

Minister Rumsfeld van Defensie zei dat Saddam tijdens de eerste verhoren niet wilde meewerken. Het Amerikaanse blad Time schrijft dat Saddam wel liet weten dat zijn regime "natuurlijk niet" over massavernietigingswapens beschikte.

De VS wil eerst achterhalen wat zijn rol was bij het Iraakse verzet. Het is onduidelijk waar de krijgsgevangene nu is. Volgens bronnen is hij van Bagdad naar een VS-basis in Qatar gebracht.

Schiet- en knokpartij bij zaalvoetbalwedstrijd

Vision had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij de zaalvoetbalwedstrijd tussen de Fermonia Boys en ZVV Hilversum heeft zich vrijdagavond een schietpartij voorgedaan. Het voorval had waarschijnlijk niks te doen met de wedstrijd in de Roermondse Jo Gerris sporthal. De politie is dit weekeinde een onderzoek gestart, dat zich richt op informatie van getuigen en de identiteit van de tot nu toe onbekende schutter.

Vier mannen kwamen vlak voor het einde van de westrijd de sporthal binnen en startten een knokpartij tegen een man op het podium. Al snel breidt het gevecht zich uit naar de rand van het veld. De trainer, het bestuur en de spelers proberen de zaak te sussen. Enkele mensen van Fermonia weten het viertal al snel weer de sporthal uit te werken. Fermonia staat op dat moment voor met een uiterst comfortabele 9-4. Van een grimmige sfeer is geen moment sprake geweest.

Naar wat nu blijkt heeft de knokpartij niks te maken heeft met wat op het veld gaande is. Trainer John Fermont zegt achteraf de man tegen wie het geweld was gericht, van gezicht te kennen. Volgens Fermont probeerde het viertal de man vanaf de tweede rij weg te trekken.

Maar na het incident in de hal is het nog niet voorbij. Buiten blijft het viertal de man opwachten. Ter voorbereiding op de komende knokpartij doen binnen op de tribune verschillende personen hun ketting en horloges af en er wordt druk met gsm's gebeld. Als deze mensen buiten komen begint inderdaad de knokpartij. Volgens een ooggetuige gaat het er hard aan toe.

Dan komt er een witte auto aanrijden. Er stapt een man uit die een of meerdere schoten lost. Hierna springt hij weer in de auto en rijdt weg.

Waarom de vechtpartij is begonnen en wat het met de voetbalwedstrijd te maken had, is tot nu toe totaal onbekend.

Lauryn Hill schoffeert Vaticaan

Ferdo en rebelwithagroove hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Lauryn Hill, een Amerikaanse hiphopzangeres, heeft zaterdagavond tijdens een kerstconcert in het Vaticaan kritiek geleverd op de Rooms-Katholieke Kerk. De bij het concert aanwezige hooggeplaatste rooms-katholieken waren verbijsterd. Lauryn Hill beschuldigde de kerk van corruptie, seksueel misbruik en uitbuiting.

Tegen de 7500 genodigden in de Paulus VI-zaal naast de Sint Pieter zei ze: "Ik ben hier niet om zoals u de geboorte van Christus te vieren, maar om u te vragen waarom u niet rouwt omdat hij op deze plaats dood is. God is getuige geweest van de corruptie, de uitbuiting en het misbruik waaraan hoge functionarissen van de kerk zich schuldig maken."

Hill doelt op de schandalen in de Amerikaanse Rooms-Katholieke kerken. Verscheidene priesters blijken daar jongeren en andere gelovigen seksueel te hebben misbruikt.

In de zaal was onder andere kardinaal Camillo Ruini aanwezig. Hij bestuurt namens paus Johannes Paulus het bisdom Rome. Ruini's naaste medewerker, mgr. Rino Fisichella, noemde Hills uitlatingen een "ondoordachte uitbarsting, een grofheid die een gebrek aan respect toont voor de plaats waar zij was uitgenodigd en voor degenen die haar hadden uitgenodigd."

Dennis Bergkamp trefzeker

Dennis Bergkamp heeft Arsenal weer aan de kop van de ranglijst gebracht. De aanvaller scoorde het enige doelpunt in de wedstrijd met Blackburn Rovers (1-0).

Bergkamp kon al na elf minuten na een loopactie van Kolo Toure de 1-0 aantekenen. Blackburn was niet bij machte daar nog wat aan te doen. Arsenal kreeg nog enkele mogelijkheden, maar benutte die niet. Het was de tweede treffer van de Nederlander dit seizoen. Hij speelde al twaalf competitiewedstrijden, maar stond slechts tweemaal in de basis.

Arsenal staat nu een punt voor op Manchester United en twee punten op Chelsea.

Update:
Bergkamp heeft aangegeven graag nog een extra jaar bij Arsenal te spelen. Op Tribalfootball.com zegt Bergkamp: "Ik voel me goed en ik wil volgend seizoen zeker weer voor Arsenal spelen. Het is misschien nog wat vroeg om deze beslissing nu al te maken, maar tot nu toe zie ik geen reden waarom dit seizoen mijn laatste zou zijn. Het spelen naast Thierry Henry geeft mij zoveel voldoening en enthousiasme. Hopelijk kan ik snel met Arsenal om de tafel gaan zitten om mijn contract nogmaals te verlengen."

PSV wil jeugd behouden

In tegenstelling tot sommige berichten is PSV druk bezig de jeugd in het eigen team te behouden.

Nadat eerder al Hofland een makkelijk vertrek werd geweigerd is men nu ook bezig het contract met Bouma te verlengen. PSV wil het contract, wat nog doorloopt tot juli 2005, nu al verlengen. Bouma lijkt dit ook wel te zien zitten gezien zijn uitspraken in de Telegraaf: "In principe denk ik me hier nog verder te kunnen ontwikkelen, dus sta ik open voor een goede aanbieding. Ik ben een jongen uit de eigen jeugd en die hebben op dat vlak toch een achterstand. Maar behalve het financiële verhaal, is voor mij ook belangrijk hoe het elftal er in de toekomst eruit gaat zien."

Ondanks de pogingen om de jeugd te behouden ziet PSV mogelijk Robben eerder vertrekken. Hugo Borst meldde gisteren in NOS-Studio Voetbal dat Real Madrid de club is die bij PSV heeft geïnformeerd naar Robben.

Rode kaart Frank de Boer

Galatasaray heeft zondag voor eigen publiek met 1-2 verloren van Trabzonspor. Frank de Boer kreeg 8 minuten voor tijd rood wegens het neerleggen van een doorgebroken tegenstander.

Fatih Tekke profiteerde in de 11e minuut gretig van een fout van de Boer. Ibrahim maakte er nog voor rust 0-2 van. Cesar Prates deed na ruim een uur nog wel iets terug.

Trabzonspor is in de algemene rangschikking nu tweede, op zes punten van Besiktas. De koploper won zaterdag met 2-1 bij Sebatspor. Fenerbahce, de ploeg met Pierre van Hooydonk, versloeg Denizlispor met 2-0.

Dreiging van aanslagen op het Vaticaan

Vanwege de dreiging van aanslagen op 'belangrijke symbolen van het Christendom', heeft de Italiaanse regering besloten om de beveiliging rondom het Vaticaan en vele andere religieuze en niet-religieuze trekpleisters te verscherpen. De Italiaanse media melden dat de Israëlische inlichtingendienst heeft gewaarschuwd voor aanslagen van moslim-extremisten.

Italië telt vele belangrijke symbolen van het Christendom. Er komt meer en strengere beveiliging rondom de Sint Pieter, diverse kerken in Rome, de kathedralen van Florence, Turijn en het San Marcoplein in Venetië. Voor bezoekers geldt een strikt verbod op het meenemen van rugzakken en grote handtassen. Bezoekers aan de Sint Pieter worden aan strengere visitaties onderworpen. Ook wordt voor het eerst in de geschiedenis de toegangsweg naar het Vaticaan, de Via della Conciliazone, gedurende de nachten afgesloten voor al het publiek.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Pisanu, zal morgen met het comité Nationale Veiligheid overleggen of er op basis van de Israëlische informatie nog strengere veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden. Gisteren was het ook nog onduidelijk of ook de belangrijkste toegangsweg naar het Vaticaan gesloten blijft tijdens de traditionele kerstnachtmis in de Sint Pieter. Deze mis trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Opnieuw zware bomaanslag in Irak

Irak Bij een aanslag met een autobom op een politiebureau zijn vanmorgen negen doden gevallen. De explosie vond plaats bij een politiebureau in het dorp Husseiniyah, ongeveer dertig kilometer ten noorden van Bagdad.

De aanslag is mogelijk het werk van Saddam-aanhangers. Vooralsnog is het onduidelijk of met de aanhouding de aanslagen in Irak zullen verminderen. Op korte termijn wordt wel een opleving van anti-Amerikaans geweld voorzien.

Bij een politiebureau in de wijk Amiriyah in Bagdad werd een tweede autobom gevonden. Die wordt onschadelijk gemaakt. Gisteravond werden in Koeweit twee militaire konvooien aangevallen. Dit lieten we jullie eerder vandaag al weten. Gisterochtend vond er ook al een zware aanslag plaats, die aan zeker zeventien mensen het leven kostte.

Antillen wensen eigen aanpak fraude

Het Nederlandse rechercheteam RST moet zich niet langer meer bemoeien met fraudeonderzoeken op de Antillen. Dat heeft de Antillaanse minister Ben Komproe van Justitie gezegd. Alleen wanneer er sprake is van grensoverschrijdende criminaliteit zou het RST zich ermee moeten bezig houden, terwijl de Antillaanse Landsrecherche zich op fraudezaken gaan richten.

Volgens Komproe is dit in september afgesproken tijdens Justitie-overleg tussen de Antillen, Aruba en Nederland.

Direct gevolg van deze afspraak is dat het onderzoek naar Komproe's broer Hedwig, ex-directeur van de posterijen, stil komt te liggen. Hij wordt beschuldigd van omvangrijke fraude. Het zou gaan om een fraudezaak van meer dan 300.000 euro.

Ozzy Osbourne fysiek wrak door medicijnen

johnny_bravo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vaste kijkers van de reality-soap "De Osbournes" zal het niet zijn ontgaan; Ozzie Osbourne leek regelmatig knetterstoned te zijn. Zijn familie heeft nu ten overstaan van Britse zondagskrant The Sunday Telegraph verklaard dat dit is veroorzaakt door de vele medicijnen die een Amerikaanse arts hem voorschreef.

Ozzie kreeg van deze arts in een jaar tijd 13.000 doses van 32 verschillende medicijnen voorgeschreven. Bij tijd en wijle slikte de zanger tot wel 42 pillen per dag.

De uit Californië afkomstige arts, dr. David Kipper, is geen onbekende in het celebrity-wereldje. Hij zou ook aan andere beroemdheden tijdens ontwenningskuren grote hoeveelheden medicijnen hebben voorgeschreven. Er loopt inmiddels een zaak tegen de arts bij de medische tuchtraad in z'n thuisstaat.

Vorig jaar juni zocht Osbourne de hulp van Kipper, om hem te helpen van z'n geneesmiddelenverslaving af te komen. De arts schreef hem een tien dagen durende en peperdure kuur voor. Deze leek aanvankelijk een succes te zijn, totdat bij Ozzie's vrouw Sharon kanker werd geconstateerd. De zanger viel toen meer terug op z'n verslaving dan ooit.

Zijn overmatige medicijnengebruik leidde uiteindelijk zelfs tot psychoses, waartegen hij geleidelijk aan steeds meer opiaten, kalmeringsmiddelen, amfetaminen en antidepressiva kreeg voorgeschreven. Uiteindelijk bedroeg de rekening voor alle behandelingen die Ozzie in een jaar genoot zo'n 650.000 dollar, exclusief de kosten voor de medicijnen zelf: nog eens 58.000 dollar.

Osbourne brak zijn behandeling bij dokter Kipper twee maanden geleden af, nadat hij gehoord had dat er een onderzoek tegen de arts was geopend. Op dit moment verblijft hij in een ziekenhuis in Slough, nabij Londen, om te herstellen van een zwaar ongeval dat hem een week geleden trof.

"Ambassade helpt asielzoeker niet"

"Zeker tien ambassades weigeren structureel mee te werken aan terugkeer van asielzoekers." Dit zei de directeur van Vluchtelingenwerk Nederland, Nazarski, in het Radio 1 Journaal. Nazarski reageert hiermee direct op uitspraken van minister Verdonk van Integratie.

Verdonk liet vorige week weten dat asielzoekers niet zomaar op straat zullen worden gezet. "Wie terug wil, kan ook terug. Er is geen ambassade die eigen onderdanen weigert", aldus Verdonk.

Nazarski zegt dat de ambassades, onder meer China, Etiopië, Libanon ,Sudan en ex-Joegoslavië, om verschillende redenen weigeren hun medewerking te verlenen. Hij zal Verdonk van zijn conclusies op de hoogte brengen.

Instroom WAO daalt fors door advies SER

De instroom in de WAO daalt zal volgend jaar sterk dalen, wanneer het advies van de Sociaal-Economische Raad (SER) over de WAO geheel wordt ingevoerd. Dit verklaarde gisteren een woordvoerster van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV).

Vorig jaar kwam de SER met het advies. Het advies hield in dat werknemers, die gedeeltelijk arbeidsongeschikt raken, niet meer in de wao terechtkomen. De SER wil dat dit personeel in dienst moet blijven bij de werkgever. Hiermee hoopt de SER de instroom in WAO te beperken tot 25.000 mensen per jaar.

In eerste instantie werd het SER-advies door het kabinet niet toegepast. Onder druk van de sociale partners gaat het kabinet opnieuw advies vragen aan de SER over een nieuw WAO-stelsel. De raad is hier nu mee bezig. Ook zullen de nieuwe cijfers hierin worden meegenomen. Het kabinet wil per 1 januari 2006 een nieuw WAO-stelsel invoeren.
_
Het volledige artikel

Mislukte aanslag op president Pakistan

TisWatVandaag had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gistermiddag heeft de Pakistaanse president Musharraf een aanslag op zijn leven overleefd. Ongeveer één minuut nadat hij met zijn konvooi langs een brug reed, ontplofte een explosief. Het incident vond plaats bij een brug in Rawalpindi, op 15 kilometer van de hoofdstad Islamabad. Bij de ontploffing raakte niemand gewond, maar stortte wel de brug deels in.

Een legercommandant zei dat Musharraf op weg was naar huis, na een bezoek te hebben gebracht aan de zuidelijke stad Karachi. De commandant zei dat het hier duidelijk om een terreurdaad ging.

Musharraf kwam in 1999 aan de macht bij een geweldloze coup. Militante moslims haten hem omdat hij inzake Afghanistan de zijde koos van de Amerikanen.

Irak: geweld tegen Amerikanen duurt voort

lucprevoo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Irak Ondanks de arrestatie van van Saddam Hussein, die gisteren bekend werd gemaakt, houdt het geweld in Irak tegen de Amerikanen aan. Zo vond gisterochtend één van de gruwelijkste aanslagen plaats, sinds de Amerikaanse president Bush op 1 mei jongstleden afkondigde dat de oorlog voorbij was.

In de Iraakse stad Khalidiya ontplofte een autobom. Hierbij kwamen zeker zeventien mensen om het leven en raakten 32 mensen gewond. De doden zijn allemaal Iraakse politiefunctionarissen.

Khalidiya is een stad die ongeveer zestig kilometer ten westen van de Iraakse hoofdstad Bagdad gelegen is. Een woordvoerder van de Amerikaanse strijdkrachten in Irak gaf aan dat er bij de aanslag geen personeel van de door de Verenigde Staten geleide militairen van de coalitietroepen zijn omgekomen.

Gisteravond werden in Koeweit twee militaire konvooien aangevallen. Hierbij raakten vier Amerikaanse militairen gewond. Het Koeweitse persbureau KUNA sprak in dit geval van een "terroristische aanslag".

Volgens de Amerikaanse strijdkrachten raakten de militairen gewond door glassplinters. Koeweit was in maart van dit jaar de uitvalsbasis voor de militaire operatie tegen Saddam Hussein in buurland Irak. Duizenden Amerikaanse militairen zijn nog altijd in Koeweit gestationeerd.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.