De Sims 4 Mijn Bruiloft

Rusland is lekker bezig. Eerst zo goed als een oorlog willen uitlokken en ook nog eens zorgen dat Electronic Arts De Sims 4 Mijn Bruiloft niet wilde uitbrengen in dat land. De Sims 4-community pikte dat niet en nu is deze nieuwste gamepack dan met wat vertraging alsnog overal te koop, ook in Rusland. Misschien wordt Poetin nu ook weer wat rustiger.

De reden voor de commotie? In De Sims 4 Mijn Bruiloft zit een verhaal waarin twee mensen van hetzelfde geslacht met elkaar trouwen. Helemaal mooi dat De Sims dit ook implementeren, ondanks dat er vast wat Neanderthalers over zullen vallen. De uitgever heeft geluisterd naar de protesten en heeft de beslissing heroverwogen. De maatschappij komt geen steek verder als landen, geloof of wie dan ook nog steeds doen alsof zoiets bijzonders zijn.

De Sims 4 Mijn Bruiloft zelf dan. Helaas is deze ook niet bijzonder. Toen ik voor het eerst de titel hoorde dacht ik meteen aan een nieuwe baan als wedding planner, nieuwe woohoo-plekken voor tijdens de huwelijksnacht en meer. Helaas zit dit er allemaal niet in. Tijdens de preview kregen we te zien dat je een huwelijkstaart en boeket kunt kiezen, maar deze zijn allemaal voor je gemaakt, je kunt niet zelf creatief gaan bakken of bloemschikken.

De Sims 4 Mijn Bruiloft (Foto: Electronic Arts)

De trouwkleding is wel gevarieerd genoeg aanwezig. Er zijn allerlei stijlen: van de klassieke tot de moderne jurken. Niet alles is wit, je kunt ook felle kleuren kiezen als dat je voorkeur heeft. De Chinese en Indiase thema’s zorgen ook voor kleding in die stijl. Daar mochten de ontwerpers lekker los, het zijn de mooiere stukken uit deze uitbreiding. Een jurk met sleep zit er trouwens niet in.

Er zijn zo’n tachtig items voor je huis te koop. Als je wat lui bent ingesteld zijn er ook vijf gestylede kamers voor je gemaakt. Deze hebben natuurlijk te maken met bruiloften. Trouwbogen, een buffettafel, een dansvloer en glas-in-lood ramen zijn enkele van de spullen die je in een kamer of tuin kunt zetten. Ook hier vind je Chinese en Indiase items terug. Met de kleding en items onderscheidt De Sims 4 Mijn Bruiloft zich goed van andere pakketten.

De makers zijn ook losgegaan in het nieuwe gebied, Tartosa genaamd. Dit bestaat uit twee gedeelten. Allereerst is er het centrum waar je bij een bakker taarten kunt proeven en kopen, een bloemenstal waar je je trouwboeket kunt kopen en allerlei speciale plekken waar je je trouwpartij zou kunnen houden. Natuurlijk is er een strandlocatie, maar wil je geen zand in je schoenen dan kun je ook in een lounge trouwen. Wil je er helemaal geen poespas van maken dan is er nog het gemeentehuis, voor een ‘teken hier en veel plezier samen’. China en India komen hier ook weer kijken, want er zijn een Chinese en Indiase eetgelegenheid. Het tweede gebied van Tartosa is wat landelijker. Het is veel bosrijker en er staan maar enkele woonhuizen. Watervalletjes en dergelijke zijn dan weer ideaal voor de trouwfoto’s.

De Sims 4 Mijn Bruiloft (Foto: Electronic Arts)

Het organiseren van je eigen trouwpartij in De Sims 4 Mijn Bruiloft is een kwestie van een wizard doorlopen om te regelen wat je wil voor en na je het ja-woord hebt gegeven. Wil je een eerste dans, wil je toasten, wil je eerst nog een bachelor-party, dat regel je met een paar vinkjes zetten. Het is dus een uitbreiding die het van je inlevingsvermogen moet hebben, want nadat je eens getrouwd bent ga je dit niet heel veel vaker doen. Het zou mooier zijn geweest als je een weddingplanner was en allerlei soorten trouwerijen kon organiseren voor anderen. Door middel van het vrij nieuwe Scenarios voor De Sims kun je dan allerlei drama maken met alle toeters en bellen die De Sims 4 Mijn Bruiloft toevoegt. Nu heb je wel de nieuwe kleding, items en locaties om een scenario te maken, maar de wizard is er alleen voor je eigen bruiloft. 

Ik weet het, het is een gamepack van twintig euro, maar in De Sims 4 Mijn Bruiloft had meer gezeten met wat simpele aanpassingen. Nu is deze gamepack vooral veel items, kleding en een nieuwe locatie. Daar zijn ze in losgegaan. Natuurlijk is het een keer leuk om te trouwen met alle toeters en bellen, maar was het nu zoveel gevraagd om echt een weddingplanner voor anderen te kunnen zijn? Dan hebben al die verschillende thema’s en kleding ook echt nog een functie voor meerdere stelletjes. De Sims 4 Mijn Bruiloft is voor mij geen must-have gamepack, maar als je helemaal into Say Yes to the Dress en dat soort programma's bent, dan beleef je hier vast meer plezier aan.

Gespeeld op MacOS, ook verkrijgbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.