De Sims 4 Mijn Bruiloft

In De Sims 4 Mijn Bruiloft mag je, je raadt het nooit, je eigen bruiloft organiseren. Je kunt de locatie, aankleding, dresscode, feest en taart kiezen. Er worden niet alleen standaard Westerse bruiloften aangeboden, je kunt ook meer voor een Indiase of Chinese bruiloft gaan. Op de nieuwe map kun je huizen kopen, maar ook bruiloftslocaties kiezen. De map bestaat uit verschillende omgevingen, er zijn bijvoorbeeld een plek met waterval, een tropische kust en een bosrijke omgeving. Voor ieder wat wils dus.

Om een bruiloft te starten maak je een nieuw event in de familie-agenda. Je kunt naast de bruiloft ook kiezen voor andere bijbehorende events, zoals een verlovingsdiner, een familiebijeenkomst of een vrijgezellenfeest. Je kiest daarna de andere sims die je daarbij wil hebben. Dan is het een kwestie van wat voor gebeurtenissen je wil plannen. Wil je een toast uitbrengen tijdens je bruiloft, moet er rijst worden gegooid, wil je samen de taart aansnijden? Je mag van alles kiezen, of van alles laten, als je het niet wil. Zo kies jij hoe de bruiloft er uit gaat zien.

De Sims 4 Mijn Bruiloft (Foto: Electronic Arts)

De kleding op je bruiloft is natuurlijk ook een dingetje, deze kun je voor de twee lovebirds van tevoren plannen. De makers hebben ook gedacht aan het feit dat in sommige landen wit juist een kleur bij begrafenissen is, dus je hoeft geen standaard jurk te kopen, er is van alles.
Dan resten de locatie en de tijd nog. Je hoeft niet alles via de wizard te doen. Als je bijvoorbeeld naar een van de nieuwe locaties Baia Dell ’Amore gaat, dan is daar een bloemist, een bakker en een trouwwinkel. Daar kun je ook alles regelen, zoals het boeket, taart proeven of kopen of je garderobe bij elkaar passen.

Om je bruiloft beter aan te kleden zijn er allerlei nieuwe items te vinden. Als we zelf met De Sims 4 Mijn Bruiloft aan de gang kunnen zullen we ze eens uitzoeken of ze de moeite waard zijn. Deze DLC heeft ook twee thema’s: daardoor kun je niet alleen Chinese en Indiase bruiloften organiseren maar ook wat nieuwe items kopen, zoals een theeset. Ook zijn er wat mogelijkheden om typische gerechten uit de twee landen te kopen. Of je ze ook kunt leren koken moeten we nog even checken.

De Sims 4 Mijn Bruiloft (Foto: Electronic Arts)

De eerste indruk van De Sims 4 Mijn Bruiloft is bij mij een “ik weet niet of ik dit zelf zou kopen”. Maar ik ben dan ook niet romantisch aangelegd, terwijl ik dit schrijf is het Valentijnsdag en ik ben niet eens naar het tankstation gegaan om een bloemetje voor mijn vrouw te kopen. Het is vooral een verhalende DLC, je kunt je eigen bruiloft in scène zetten. Of je ook drama kunt maken zoals iemand die tijdens het jawoord roept dat ie er niet mee eens is weten we nog niet. En op de vraag of er meer ‘woohoo’-mogelijkheden zijn hebben we ook nog geen antwoord. Het is nog maar kort wachten om het zelf te proberen, want De Sims 4 Mijn Bruiloft is vanaf 17 februari verkrijgbaar voor pc en Mac via Origin en Steam, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en Xbox One.