Pokťmon Go Fest 2021

Vorige week vond het Pokémon Go Fest 2021 plaats. Tijdens dit evenement waren er een heleboel extra features, bonussen en beloningen te verdienen. FOK!er en speler van het eerste uur Vermecelli nam deel aan het event en schreef zijn belevenissen voor ons op.

Het evenement was opgedeeld in gebeurtenissen voor iedereen en extra gebeurtenissen voor mensen die een ticket hadden gekocht. Voor iedereen waren er dit jaar bijvoorbeeld vier thema-gebieden: Jungle, Desert Mountain, Ocean Beach en Cave, die tijdens het evenement draaien. De thema’s wisselden door middel van tijdsloten. Tijdens elk thema verschenen er bepaalde Pokémon vaker in het wild. Dan moet je denken aan meer Scythers, Aipoms en Froakies als het tijd was voor de Jungle en meer Skarmory, Shieldon, Hippopotas tijdens Desert Mountain.

Op zaterdag werkten ticketbezitters samen om elk uur een gezamenlijke uitdaging aan te gaan. Als ze de uitdaging op tijd voltooien, verdienen ze een bonus voor de rest van het uur. Wanneer er een thema actief is, maakte Incense het makkelijker om nog specialere pokémon te vangen. Pokémon die in het wild aangetrokken werden door Incense hadden een grotere kans om Shiny te zijn. En voor de muziekliefhebbers, de exclusieve Pikachu Rock Star en Pikachu Pop Star zorgden ervoor dat de ingame tune aangepast werd. Voor de spelers had een ticket dus op papier duidelijke bonussen. Dat heeft de ontwikkelaar ook gemerkt, want ze hebben met dit speciale weekend 21 miljoen dollar verdiend. Een ticket kostte ook maar 5 euro, dus de drempel was wel erg laag.

Pokémon Go Summerfest 2021 (Foto: The Pokemon Company International)

User Vermecelli was vorig weekend ook druk bezig tijdens het Pokémon Go Fest 2021. Zijn mening lees je hieronder:

Al met al vond ik het een geslaagd event: de community in mijn woonplaats is lekker actief, er zijn (rare) spawns en door diverse bonussen een goede manier om een goede bak XP te vergaren voor wie ooit nog level 50 wil worden. Echter, met de ervaring van vorige Go Fest 2020 vond ik het dit jaar qua spawns teleurstellend: vorig jaar was er (vlak) voor Go Fest een redelijk grote release van nieuwe pokémons, die dit jaar miste. Resultaat, 80% van wat er te vangen was, was voor de meer ervaren actieve speler allemaal al oud of niet interessant.

Wat resulteert is dat Go Fest met name zaterdag voor de actieve speler een shiny-hunt fest is geworden. Ik verwacht dat Niantic dat ook weet en zodoende Go Fest groter/breder organiseert en zorgt dat er bijvoorbeeld meer battles zijn, meer (goede) rewards uit bijvoorbeeld trainer gifts of activiteiten mbt Team Rocket en Giovanni.

Ik heb zaterdag in totaliteit ±600 pokémons gevangen, een paar fijne kunnen vinden waar ik nog wel wat evoluties of candy's van nodig heb, maar daar is dan ook alles wel mee gezegd.

Zondag heb ik korter gespeeld dus daar kan ik dan ook kort over zijn. Ook hiervoor geldt dat 90% van de actieve spelers alle legendaries al hebben. Dit gaat dus ook puur om het verkrijgen van shiny versies en rewards. Daar mag zeker voor de beginnende speler wel beter naar gekeken worden.