Telefoon: UMIDIGI S2 - langgerekt

3. Scherm, Camera & Batterij

Scherm: 

Het scherm in de UMIDIGI S2 is een LCD met 720x1140 pixels van SHARP waarbij de touch in het scherm ingebouwd is (gelamineerd). Het contrast is met 1010:1 van het scherm is zoals we vaak bij goedkopere sharp schermen zien prima. De kleurechtheid van het scherm zou iets beter kunnen; vooral de blauwe kleuren zijn oververtegenwoordigd, al is dit in het Miravisionmenu dat te vinden is onder beeldinstellingen iets bij te stellen.

De maximale helderheid is 420 cd/m2 niet erg hoog, de helderheid is voldoende maar in de zomer in de volle zon zal aflezen een uitdaging zijn. Over de resolutie kunnen we zijn; op 6 inch is 720P weinig, je ziet duidelijk dat de resolutie niet hoog is. Zelf vond ik dit soms storend, vooral teksten lezen is door de lagere resolutie in mijn optiek minder prettig. 

Camera:

De camera van de Oukitel is een 21MP IMX258 cameramodule van het merk Sony. Ondanks de Sony sensor had ik geen enorm hoge verwachtingen en dit lijkt gegrond. De software voor de beeldverwerking is matig, en ook over de Mediatek Camera app ben ik niet altijd te spreken, al zijn er gelukkig in deze versie wel handmatige fotoinstellingen (Pro Photo mode). 

De 4K video modus maakt gebruikt van interfaced frames waardoor je niet verder komt dan 15 echte FPS. En ook de beelden in het donker zijn niet om over naar huis te schrijven. 

Het grootste probleem van de camera is overexposure; het dynamische bereik is (te) klein waardoor delen van je foto snel te licht of donker worden. Verder haalt de sensor weinig licht uit donkere situaties en schiet de ruis op dit soort momenten omhoog. Zoals in onderstaande foto's die op vrijwel het zelfde moment genomen zij te zien is, is het lastig om bij tegenlicht een goede foto te maken. 

S2 camera DNR1
Dynamic range 1

S2 camera DNR2
Dynamic range 2

Overige voorbeelden van foto's laten ook geen geweldig beeld zien. Wel leuk is dat het bokeh effect door de dubbele Sony camera op dit toestel wel lijkt te werken:

S2 camera bokeh

 S2 camera VlindersS2 camera kippen

S2 camera ijsspegels

S2 camera donker

 

Frontfacing camera:

S2 camera front

 

Batterij

De batterij van de UMIDIGI S2 is 5100mAh, dit is bovengemiddeld hoog voor een toestel van 6 inch in combinatie met deze afmetingen. Het is goed om te zien dat UMIDIGI het voor elkaar heeft gekregen om deze batterij in de vrij beperkte body te plaatsen. 

Dat de batterij groot is is dan ook goed te zien, met gemak kom je een dag door met het toestel. Twee hele dagen zal wellicht niet voor iedereen weggelegd zijn. Tijdens het testen heb ik meermaals schermtijden van 10 uur gezien. 

s2 scherm

Ook de andere benchmarks laten vergelijkbare scores zien. Al met al is de batterijduur is prima te noemen. Ook in de praktijk worden deze scores bevestigd, ik had geen enkele dag moeite om het eind van de dag te halen. Twee dagen is vaak te hoog gegrepen.