Boek: Lotte Hagen - Lekker belangrijk of : Hoe ik altijd weer in de problemen kom


Lotte Hagen won in 2010 een columnwedstrijd op chicklit.nl en is sindsdien een geliefde en geroemde columniste op die website. Ze heeft al meerdere malen geroepen dat ze ooit een boek zou gaan schrijven. Dat heeft de Amsterdamse bij dezen gedaan en zeker niet onverdienstelijk. Dit boek zal vooral in de smaak vallen bij meisjes in de leeftijd van 12 tot 15 jaar.

Review


Puck is een veertienjarige middelbare scholiere. Ze is dol op dansen en heeft daarvoor ook dansles. Echter heeft de danslerares, Lonneke, het niet zo op Puck. Puck snapt er niks van, maar met alles wat ze bij dansles doet, wordt ze door Lonneke tegengewerkt.

Op een dag hangt er op school  een aankondiging dat de school de musical Alice in Wonderland gaat uitvoeren. Puck wil dolgraag in het dansensemble en doet auditie. Tot haar grote ontsteltenis blijkt Lonneke de leiding over het dansen te hebben. Toch probeert Puck er alles aan te doen om toch mee te mogen dansen tijdens de voorstelling.

Puck schrijft ook brieven naar allerlei bedrijven en instanties om op een luchtige, eigenwijze manier te klagen over de producten of diensten die het desbetreffende bedrijf aanbiedt. Ondertussen vrolijkt ze, samen met haar hartsvriendin Sterre, de ernstig zieke oud-lerares mevrouw Reuzer op en probeert ze de jongen op wie ze smoorverliefd is te ontlopen.

Hagen heeft met haar debuut een erg leuk meisjesboek neergezet. Vol met humor en hedendaagse dingen waar meisjes van tussen de 12 en 15 tegenaan kunnen lopen. Vooral de brieven die Puck schrijft brengen de lachspieren in werking.
Al met al is dit een prima debuut, waar ook ouders of andere volwassenen best wel om kunnen lachen.