Gadget: Hoofdtelefoon Aureol Massive

Toch maar eens de telefoon gepakt om te zien hoe de Aureol Massive zich daar staande mee gaat houden. Geen enkel probleem. Eigenlijk geen merkbaar verschil met het geluid uit een echte versterker. Net zo mooi vol, ook op maximaal (en minimaal) volume.

Hoofdtelefoon Aureol Massive

Inmiddels had ik de hoofdtelefoon al een tijdje op en merkte dat hij toch wel erg comfortabel zat. De 400 gram welke hij weegt zijn niet te merken en de oorschelpen sloten goed aan zonder ál het omgevingsgeluid te dempen. Met deze hoofdtelefoon zou ik dus ook wel over straat durven zonder bang te zijn dat ik word aangereden omdat ik iets niet heb horen aankomen. Eén klein puntje van kritiek; De oorschelpen zijn van een soort kunstleer wat mij (na een 2.5 uur durende film te hebben gekeken met deze hoofdtelefoon op) een beetje 'zweetoortjes' gaf.

Hoofdtelefoon Aureol Massive

Over films gesproken: ook spraak geeft deze hoofdtelefoon prima weer. Dus een filmpje kijken met deze Aureol Massive op je hoofd is absoluut geen straf, het zal in 9 van de 10 gevallen beter klinken dan een gemiddeld setje 2.0 speakers of de speakers van je TV zelf.

Nadat ik de hoofdtelefoon af heb gedaan heb ik eens kritisch gekeken naar deze Teufel, maar om jullie eerlijk te zeggen kon ik eigenlijk (buiten het nepleer waar ik het al eerder over had) niets negatiefs hierover vinden. De afwerking is zéér netjes gedaan en de hoofdtelefoon zit gewoonweg goed in elkaar. Mooi gezette schroeven blinken je tegemoet en een groot voordeel vind ik dat de kabel niet vast aan de hoofdtelefoon zit. Dit heeft namelijk als voordeel dat áls je een keer een kabelbreuk zou krijgen, deze kabel makkelijk te vervangen is.