Gadget: Hoofdtelefoon Aureol Massive

Anne

Tegenwoordig lijkt elke fabrikant wel een hoofdtelefoon in het goedkopere segment te hebben, zo ook Teufel. Zal deze vriendelijk geprijsde hoofdtelefoon, de Aureol Massive, erin slagen om de klanten voor zich te winnen? 

Hoofdtelefoon Aureol Massive

De Aureol Massive wordt geleverd in een nette doos waarin de hoofdtelefoon zelf, 2 kabels, een nette (van 3.5mm naar 6.3mm) adapterplug en een draagtasje zitten. Als men de hoofdtelefoon uit de doos haalt, vallen meteen de goede omvang van de oorschelpen op, de nette afwerking en de soepel werkende gewrichten.

Hoofdtelefoon Aureol Massive

Uit de doos en aansluiten maar. De lekker lange (2.5 meter) spiraalkabel en toegevoegde 3 meter extra kabel maken een stevige indruk. Van mooi materiaal gemaakt en maar liefst 2.5 millimeter dik. Ook de stekkers zien er goed verguld uit. Gezien het feit dat mijn installatie geen 3.5 ingang heeft maar een 6.3, komt de vergulde adapterplug me goed van pas. Adapter aan de spiraalkabel geklikt en de andere kant van de spiraalkabel in de hoofdtelefoon. Door deze erin te steken en een slag te draaien zit deze vast en kan hij er niet per ongeluk uitgetrokken worden.

De geluidskwaliteit is gewoonweg echt goed te noemen. Of je nou luistert naar rap, rock, klassiek of jazz, de Teufel staat zijn mannetje. Bassen dreunen lekker door, hoge tonen zijn goed te horen en ook het midden streelt de oren. Zet je het volume wat hoger, vind de Teufel dat alleen maar lekker en trakteert je op echt lekker zuivere tonen met een hoog volume. Ook op zeer laag volume is het geluid gewoonweg goed. Ik keek hier nogal van op en heb de boel eens opengetrokken om te zien wat voor drivers hier nou in zaten..

Hoofdtelefoon Aureol Massive

Groot was mijn verbazing toen ik drivers met een diameter van maar liefst 50 millimeter zag. Normaal gesproken zijn deze (vooral in deze prijsklasse) een stuk kleiner. Dit verklaarde echter een hoop. Deze drivers leveren 1W aan vermogen (98dB/1m) en hebben een bereik van 10 tot 22.000 Herz. Dat verklaart dus meteen de lekkere klank waar deze Teufel hoofdtelefoon je mee verwent.