Gadget: iTeufel Clock v3

In mei dit jaar hebben we een review geschreven over de iTeufel Radio v2, een radio, wekker en docking station voor je iPod of iPhone in één. Dit keer gaan we de wat compactere iTeufel Clock v3 testen. Eens zien of hij een net zo goede beoordeling zal ontvangen als voorgaande producten van Teufel!

iTeufel Clock v3

Het eerste wat opvalt is de compactheid. Met een grootte van 17x18x7cm en een gewicht van nog geen 0,7 kg is het een mooi en klein apparaat om op je nachtkastje te zetten. Zoals Teufel wel eens zegt "maximale techniek, minimale luxe" en dat is ook zeker bij dit product weer te zien. De radiowekker is namelijk enkel te koop in de kleur zwart en heeft ook een redelijk neutraal uiterlijk, maar past daarom juist waarschijnlijk in vele interieurs. Het product voelt degelijk aan, staat netjes op zijn pootjes en lijkt wel tegen een stootje te kunnen.

iTeufel Clock v3

De knoppen, die duidelijk zijn en voor zichzelf spreken, zijn geplaatst op de bovenkant van de wekker en met name de belangrijkste knop (snooze/dimmer) is van een mooi formaat en staat ook prominent vooraan. Tussen al deze knoppen bevindt zich het docking station die voor vele soorten iPods en iPhones passend te maken is dankzij de verschillende adapters die meegeleverd zijn.

iTeufel Clock v3

Naast de verschillende adapters die zijn meegeleverd zit er ook een afstandsbediening bij die werkt op een CR2025 batterij en wordt bediend via infrarood, wat betekent dat je de afstandsbediening wel op de wekker dient te richten bij gebruik. Met deze afstandsbediening kun je op een afstandje bijvoorbeeld het volume regelen, je iPod of iPhone bedienen, overschakelen naar radio, die een geheugen voor zes voorkeurzenders heeft, en andere handige zaken buiten de functies van de wekker om (dus nee, snoozen of de wekker uitzetten gaat helaas niet werken met de afstandsbediening).

iTeufel Clock v3