Gadget: Jabra EXTREME for PC

Jabra EXTREME is een draadloze headset die je kunt koppelen aan acht verschillende Bluetooth®-apparaten die compatibel zijn met Bluetooth® versie 1.1 of hoger en een headset-, handsfree of advanced audio distribution (A2DP)-profiel ondersteunen. Er kunnen twee apparaten gelijktijdig verbonden zijn met de headset, wat het erg handig maakt als je bijvoorbeeld zowel een privé- als een zakelijke mobiele telefoon hebt waarop je handsfree bereikbaar wilt kunnen zijn. Daarnaast kun je de headset ook middels de bijgeleverde USB-adapter aan je computer koppelen en zodoende de headset gebruiken met bijvoorbeeld Skype.

Jabra EXTREME

Voordat ik de headset uitgebreid ga testen is het de bedoeling dat hij eerst in zijn geheel opgeladen wordt. Je kunt hem opladen via de USB-oplader en hem hiermee in je computer pluggen, of via een 220v oplader. Ik kies voor de laatstgenoemde optie. Zodra ik hem inplug gaat er een geel lampje aan, wat betekent dat de headset tussen de 70% en 100% is opgeladen.

Ondertussen bekijk ik de verpakking inclusief inhoud nog eens en lees vast de handleiding door die uit welgeteld 6 kleine bladzijdes bestaat. Een ietwat uitgebreidere handleiding is uiteraard te downloaden als PDF-bestand via Jabra.com, maar ik heb zo'n vermoeden dat je met de Quick Start Manual ook een heel eind zult komen. De inhoud van de verpakking bestaat uit de Jabra EXTREME headset, de Jabra LINK 320 USB adapter, 2 Ultimate-fit EargelsTM, 2 oorhaken (maten S/M en L), een 220v en een USB-oplader, de handleiding in 19 verschillende talen en een mini-CD met daarop de Jabra PC Suite, handleidingen en de mogelijkheid tot productregistratie.

Jabra EXTREME inhoud

Na zo'n 20 minuten gaat de headset in slaapstand, wat betekent dat hij volgeladen is. Tijd om hem te testen. Aangezien ik niet zo'n fan ben van de oorhaken (vaak zijn deze te groot voor mijn oortjes), zet ik er gelijk maar een Ultimate-fit Eargel op. De Eargel zit niet om je oor zoals de standaard haken, maar in je oorschelp, waardoor de grootte van je oor niet ter zake doet. Het vervangen van het originele dopje door de ultimate-fit Eargel gaat erg eenvoudig en de pasvorm is inderdaad zelfs voor mijn kleine oor prima. Na wat heen en weer geschud met mijn hoofd blijft de headset in ieder geval nog steeds braaf op zijn plek zitten en het valt me op dat hij weinig weegt (10 gram).