Gadget: VT 11 Stereo Set

Vorige maand kon je een review lezen over de Hoofdtelefoon Aureol Massive van Teufel. De conclusie daarvan was dat hij van goede kwaliteit was en er een zeer mooi geluid uit kwam. Zal de VT 11 Stereo Set, bestaande uit 2 compacte boekenkastluidsprekers, eenzelfde beoordeling krijgen? Lees verder om hier achter te komen.

VT 11 Stereo Set

De luidsprekers worden geleverd in een flinke doos met de nodige bescherming om ze heelhuids aan te laten komen. In de doos zitten de luidsprekers, een handleiding in zowel het Duits als Engels en rubber dopjes om onder de luidsprekers te plakken die dienen als een soort voetjes. De luidsprekers zien er zeer eenvoudig uit en worden maar in één kleur geleverd; zwart. De behuizing van de luidsprekers is gemaakt van MDF en is afgewerkt met folie. Als reden voor de eigenlijk wat summiere keuze die je hebt geeft Teufel: "maximale techniek, minimale luxe". Daar komen we uiteraard later op terug in deze review.

VT 11 Stereo Set

De luidsprekers maken gebruiken van het zogenaamde basreflexsysteem waarbij een extra poort, in dit geval aan de achterzijde van de kast, zorgt voor volle lage tonen in een (relatief) kleine kast. Bij het afnemen van de voorzet aan de voorzijde komen ook nog een tweeter met een doorsnede van 25mm, en een midrange woofer met een doorsnede van 130 mm tevoorschijn die zorgen voor de hoge tonen en de basweergave. Ze hebben een continu vermogen van 50 Watt en een piek vermogen van 80 Watt. Bij de specificaties van het product is niet te vinden wat het frequentiebereik is. De kasten hebben een afmeting van 20x15,6x26cm en wegen 2,8kg per stuk en passen dankzij deze afmetingen makkelijk in een kast, maar je kunt ze natuurlijk ook ophangen of op een statief plaatsen. 

VT 11 Stereo Set