Trials HD

Naast de gewone banen kent Trials HD ook enkele minigames die je unlockt naarmate je meer banen uitspeelt. Deze minigames zijn prachtig verzonnen en echt ontzettend gaaf om te spelen. Zo is er een minigame waarbij je de motorrijder van een gigantische trap af moet gooien waarna hij zich een weg beukt door glas, tonnen, stenen treden, houten palen en gigantische bowlingpins. Het doel? Zo veel mogelijk botten breken. Een andere minigame vereiste dat je zo hoog mogelijk kwam door jezelf te laten lanceren door gigantische flippers die we kennen van pinballmachines. Om jezelf een extra zetje te geven kun je de motor opblazen. Andere minigames zijn het zo ver mogelijk rijden op een gigantische stalen bal, zo ver mogelijk vliegen door vuurringen die voor raketaandrijving zorgen, zo ver mogelijk rijden terwijl je in de fik staat en meer doldwaze en verslavende varianten.



Trials HD biedt ook online content. Als je ingelogd bent op Xbox Live dan houdt de game jouw scores bij en kom je terecht op de algemene leaderboards. Zo kon ik trots zijn op het feit dat ik maar liefst 60 botten had gebroken tijdens een minigame, maar werd dit al snel de grond ingedrukt door iemand die 236 botten had gebroken. Het belangrijkste dat Trials HD te bieden heeft op het online gebied is het maken en delen van eigen banen. In de editor-modus kun je aan de slag gaan met vrijwel alle onderdelen die je terug vindt in de reeds bestaande banen om het zelf zo gek als mogelijk te maken. De editor is aan het begin niet erg gebruiksvriendelijk maar wanneer je het door hebt, zet je binnen de kortste keren de mooiste creaties neer. Het is alleen zonde dat de banen die aangeboden worden op internet op het moment nog maar karig zijn omdat je alleen van je vrienden kunt downloaden.

Conclusie
Trials HD is een prachtige XBLA game geworden die iedereen een keer geprobeerd moet hebben. De banen zijn stuk voor stuk creatief in elkaar gezet en de game is lekker moeilijk. Ben jij iemand met weinig geduld dan ben je bij deze dan ook gewaarschuwd. Ben je even helemaal klaar met de banen en lukt het echt niet? Dan kun je altijd aan de slag met de hilarische minigames. Om de speelduur te verlengen zit er ook een editor in de game waarin je banen kunt maken die online gedeeld kunnen worden. Op het moment zijn er nog maar weinig briljante creaties te vinden op Xbox Live omdat mijn vrienden niet zo veel doen met Trials HD. Wellicht dat de ontwikkelaar in zal zien dat de content gewoon voor iedereen beschikbaar moet worden gesteld. Ik ga in ieder geval maar eens proberen om die laatste twee extreme-banen te halen.