Spider-Man 3

Vanwege de flinke hoeveelheid supervillains ben je wel even zoet met de game. De gemiddelde speler zal zo\\\'n 10 tot 15 uur nodig hebben om door alle missies heen te spelen. Ben je daar eenmaal klaar mee dan heb je dus nog de gangs en de minigames. Aangezien ik de eerste al behandeld heb zal ik overgaan tot de tweede, de minigames dus. Deze zijn opgedeeld in een aantal typen. Zo heb je de gewone races, de bomb tours, de combat tours, trick races en kun je gaan skydiven.

Van elke minigame zijn er een flink aantal verpreid over Manhattan. Daarbij zijn ze ook nog eens opgedeeld in moeilijkheidsgraad: easy, medium of hard, alleen het skydiven kent maar een niveau. De namen van de games geven al aan wat de bedoeling is. In de gewone races zul je zo snel mogelijk door wat checkpoints moeten gaan op weg naar een finish. Hierbij moet je soms een checkpoint over de grond passeren, soms door de lucht en soms maakt het niet uit. In de bomb tours moet je zo snel mogelijk bommen ontmantelen, in de combat tours zo snel mogelijk de badguys uitschakelen etc.

<\/center>

Er zijn enorm veel van deze minigames en ze zouden dus enorm de levensduur van de game kunnen rekken, helaas doen ze dat niet. De reden hiervoor is simpel; ze zijn saai en vervelend. Ja, het ontmantelen van bommen in een missie is leuk en uitdagend, maar er is geen bal aan als het helemaal geen doel heeft. Ja, het aftuigen van criminelen is vermakelijk, maar niet als het doel is binnen 10 minuten er 70 te pakken te krijgen op verschillende locaties in de stad, zonder health terwijl je beschoten wordt met rocket launchers. Ja, het slingeren door Manhattan is een fantastische ervaring, maar in races werkt het voor geen meter. Je bent veel te snel overzicht kwijt als je moeilijke dingen moet gaan doen en het slingeren werkt gewoon niet fijn als je het moet doen met lage gebouwen.

Het zijn dus niet de minigames die het spel leuk houden, nadat je het hebt uitgespeeld. Toch blijft de game vermakelijk om te spelen en wel om het volgende: Black Spiderman. Als je de game hebt uitgespeeld mag je opnieuw beginnen in het zwarte pak. De reden dat dit gaaf is, is dat je in dat pak stukken sterker bent. Het voelt zo relaxt om door Manhattan te slingeren en af en toe wat criminaliteit moeiteloos aan te pakken. Het is een van de leukere dingen aan de game, mede omdat je nu geen last hebt van grote groepen vijanden. Tegen de tijd dat je de game hebt uitgespeeld ken je zoveel combo\\\'s dat je die in no time dood hebt.

<\/center>

Het slingeren door Manhattan is ook leuk, omdat de stad er gewoon goed uitziet. Ok, het is geen Gears of War, maar het is goed genoeg om je wel de ervaring te geven van Spider-Man. Wat dan ook weer jammer is, is dat de auto\\\'s die rondrijden niet heel erg variëren; er zijn er maar een stuk of zes, zeven en hoewel je er toch niet op let, is dat wel een gemis. Er rijden namelijk meer auto\\\'s door New York dan taxi\\\'s alleen.
De game is verder grafisch ook niet heel indrukwekkend. De cut-scenes zien er nog wel redelijk uit, maar ingame stelt het weinig voor. De individuele gang-members zien er allemaal hetzelfde uit, gezichten van bijvoorbeeld Peter Parker zijn ronduit lelijk en de eerste keer dat ik J. Jameson iets zag doen, dacht ik dat hij geen ruggegraat had, letterlijk.