Spider-Man 3

De game draait zoals eerder gezegd om de missies. In deze missies neem je het op tegen de bekende villains uit het Spider-Man universum en dat zijn er veel. Zo heb je daar de Lizard, Scorpion, Sandman, Fisk, Venom, Kraven, Carlyle, New Goblin en Rhino. Elke vijand zul je op een andere manier moeten bestrijden en zo kent elke bossfight weer een andere gameplay. Sommige zul je redelijk goed kunnen verslaan door simpelweg wat combo\\\'s uit je controller te schudden, maar vijanden als Venom en Rhino vereisen specifieke taktieken. Er zijn zelfs bossfights waarin je wint door op het juiste moment op de juiste knop te drukken. Uiteindelijk maak je met deze methode elke badguy af, maar er zijn gevechten die draaien om deze gameplay.

Voor dat je het mag opnemen tegen deze grootheden moet er natuurlijk wel wat gebeuren. Voor elk karakter is een korte verhaallijn ontworpen die varieert van een tot vijf missies. In deze missies zul je soms de achtergrond rond deze vijanden ontdekken en soms zul je gewoon het gevecht aangaan om de stad te beschermen. Hoe het verhaal ook in elkaar zit, allemaal zijn ze van vermakelijk tot erg gaaf en soms is het gewoon jammer dat characters niet meer aandacht hebben gekregen. Met name Venom had wat mij betreft wel heel wat meer gedaan mee mogen worden, het is toch een beetje de nemesis van Spidey.

<\/center>

Naast missies die draaien om vijanden heb je ook nog missies waarin je agente DeWolfe helpt met het opsporen van corrupte agenten en je kunt ook fotomissies gaan doen voor de Daily Bugle. Als laatste zal je Mary-Jane ook nog liften moeten geven door Manhattan. Dit zijn races, waarbij je onderweg moet proberen zoveel mogelijk harten te verzamelen door bijvoorbeeld erg snel te slingeren of erg dicht bij de grond.
Als je eenmaal in een Black Suit zit zul je ook een ritje maken waarin je Mary-Jane juist de stuipen op het lijf jaagt. Hier hoef je niks speciaals voor te doen, alleen op tijd door check-points vliegen.

Zoals je wel zult begrijpen draait de game erg veel om gevechten. Is het niet een bossfight dan wel de verscheidene gangs die de stad onveilig maken. Voor deze gevechten heb je drie knoppen tot je beschikking waarmee je kunt aanvallen. Je hebt een light attack, heavy attack en je kunt met web schieten. Door deze knoppen juist te combineren kun je lekkere combo\\\'s uit je controller schudden voor extra veel schade. Als je eenmaal genoeg combo\\\'s hebt gemaakt dan kun je ook een super aanval op je vijanden gooien. Deze doet nog flink wat meer schade aan je tegenstanders en kan erg handig zijn als je flink in de minderheid bent. Als je in je Black Suit zit zul in je in eerste instantie jezelf gewoon extra kracht kunnen geven in plaats van een superaanval, maar daarnaast heb je dus nog een extra krachtige versie van de superaanval. Deze zijn zo krachtig dat je zelfs de gangleiders in één klap om zeep helpt.

<\/center>

Dit alles werkt erg soepel. Je zult al snel de meest brute combo\\\'s op je tegenstanders gooien en naarmate je verder komt worden deze nog sterker en krijg je ook extra combo\\\'s. Erg handig want je zult soms rond de tien vijanden tegelijk moeten bevechten en dan wil je toch wel meer kunnen dan simpelweg wat klapjes uitdelen.
Mocht het toch nog te gevaarlijk worden dan kun je tijdelijk bullettime inschakelen. In deze bullettime-mode ontwijk je automatisch alle aanvallen van je tegenstander en kun je in korte tijd even flink huishouden onder de badguys zonder dat ze iets terug kunnen doen. Deze bullettime kun je ook kort gebruiken om enkele aanvallen van vijanden te ontwijken om ze vervolgens te counteren.