Catwoman

Knoppen
Met A spring je, B wordt gebruikt om te meppen met je zweep of met je handen/klauwen, met L ga je in de stealthmode en met R kun je langs de muren op lopen. Het besturen gaat vrij makkelijk; je haalt meteen de meest spectaculaire moves uit zonder een ingewikkelde knoppencombinatie te hoeven indrukken. Even steekt een vage herinnering aan Prince of Persia de kop op. De eerste onruststokers liggen dan ook al snel aan je voeten.

Button Bashen
Hmm, dat ging wel erg makkelijk; door constant op B te rammen waren ze rap uitgeschakeld. Ik hoopte dat ik later de bewakers wat tactischer aan hun einde kon laten komen, maar dat bleek al snel valse hoop. De meeste bewegingen en aanvallen van Catwoman schud je zo uit je duim door steeds op B te rammen. Je kunt wel moeilijk gaan doen en special moves (die je verdient door kristallen te verzamelen) proberen uit te voeren, maar deze zijn meestal lang niet zo effectief. Weinig uitdaging en variatie dus te vinden in het vechtsysteem. Zelfs de tussenbazen en die eindbaas leggen na een ongenegeerde ramsessie het loodje.

Een ander irritant dingetje is dat Catwoman het af en toe nodig vindt een of ander lullig stukje meubilair aan gruzelementen te meppen met haar zweep, wanneer je net verwikkeld bent in een verwoed close combat gevecht. Slecht voor je levensenergie, aangezien je tegenstanders rustig doormeppen.

Halle de Acrobaat
Naast vechten bestaat het spel voor een groot deel uit acrobatische beklimmingen van gebouwen. De meeste zwier- en zwaaistukjes zijn leuk om te doen, maar na een tijdje wordt ook dit weer eentonig. Daarnaast valt het perspectief af en toe zo slecht uit, dat je geen idee hebt waar je nou heen springt en in welke richting je moet gaan om dat andere platform te bereiken.

Stealth
Dan het stealthgedeelte. Op een gegeven moment moet je langs wachters sluipen. Jammer genoeg word je alleen verteld DAT je het moet doen, en niet HOE je het moet doen. En in plaats dat ze het even makkelijk houden met een kort inleidend stukje, moet je meteen door het gezichtsveld van drie bewakers sluipen. Na ettelijke pogingen ging ik weer de aloude rambotechniek proberen, ook wel de ‘ik-ren-op-alles-af-en-sla-er-maar-op-lostechniek’ genoemd. En guess what, ook in de stealthgedeeltes is deze erg effectief! De bewakers die me eerst het leven zuur maakten, waren binnen no time uit de weg geruimd. Exit stealthmode dus.