FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 3 september 2004

Meer video's Prince of Persia 2: Warrior Within vrijgegeven

Prince of Persia 2: Warrior Within lijkt een meer dan waardige opvolger op het vorige deel te worden. Tenminste, als we de gisteren vrijgegeven video mogen geloven.

Vandaag wordt er nog een schepje bovenop gedaan en vinden we 2 compleet nieuwe in-game filmpjes terug op gametrailers.com. Beiden tonen actiescenes waarbij de gemiddelde onthoofdingsvideo tot kinderfilmpje gereduceerd wordt en waarbij een Agent Smith killing Neo als houterig bestempeld kan worden.


En zo fileer je een vijand

Video 1
Video 2

Nederlandse basketballers winnen!

Het Nederlands herenbasketbalteam heeft de reeks van 19 nederlagen doorbroken. Het won een poulewedstrijd tegen Polen (65-54).

Nederland speelde in het Belgische Luik in het kader van een vierlandentoernooi tegen Polen. Al sinds november 2003 had het team geen zege meer geboekt. De zege zou te danken zijn aan het drietal spelers dat Oranje is komen versterken (Brian Defares, Peter van Paassen, Tjoe de Paula). Defares trok het vertrouwen in het eigen spel bij Oranje op. Hierdoor speelt Nederland komend weekend de finale tegen België.

Oranje staat aan de vooravond van de EK-kwalificatieronde. Plaatsing voor dat toernooi is wederom uitgangspunt.

Releasedatum Burnout 3 voor PS2 verschuift

De geruchten dat de releasedatum van Burnout 3 op de PS2 wordt verschoven naar 23 september nemen steeds sterkere vormen aan. Winkels zoals Dimension Plus en de FRS hebben de datum intussen al verschoven naar de 23e. EA schijnt mailtjes rond te sturen dat de release de 23e is in plaats van de 9e, maar dit zijn geen officiële mailtjes. Er is dus nog (kleine) hoop voor een release op de 9e voor de PS2 bezitters. De Xbox release zal wel rond de 9e plaats vinden, zeker gezien de game in verschillende winkels in Engeland al verkrijgbaar is.

Voetbal: Uitslag Nederland - Liechtenstein

Icon OranjeHet Nederlands Elftal heeft zijn laatste oefeninterland in de aanloop naar de kwalificatiestrijd voor het WK 2006 in Duitsland gespeeld. Liechtenstein werd in de Utrechtse Galgenwaard bedwongen (3-0).


Bondscoach Marco van Basten had vooraf laten weten de wedstrijd als training te beschouwen. Hij wilde twee concepten laten voetballen. Nederland zou onder andere moeten spelen alsof het 0-1 achter stond. In de eerste helft bleek Oranje echter niet in staat meer te doen dan 'gelijk te maken'. Mark van Bommel maakte 1-0 na een voorzet van Dave van den Bergh. Tot snel circulatievoetbal kwam het niet.

In de tweede helft kwamen zes nieuwe spelers in het veld. Pierre van Hooijdonk, Dirk Kuijt, Collins John, Denny Landzaat en Rafael van der Vaart plus keeper Maarten Stekelenburg. Die laatste verslikte zich bijna in een teruggespeelde bal. Het Oranje doel bleef echter schoon. Nederland scoorde wel nog tweemaal. Andre Ooijer tikte na doorzetten van Kuijt een bal binnen en Landzaat schoot fraai via de lat raak (3-0). Nederland speelde het laatste kwartier met tien man omdat Wilfred Bouma geblesseerd het veld moest verlaten. De beschikbare wissels waren reeds in de rust verbruikt.

Er speelden twee Oranje-debutanten mee: Kalid Boulahrouz speelde de hele wedstrijd en Romano Denneboom enkel de eerste helft. Ook Kuijt kwam aan zijn eerste interland.

Aanstaande woensdag wacht nu Tsjechië in het eerste WK kwalificatieduel. Het ligt in de verwachting dat Van Basten in verband met het geringe aantal verdedigers in zijn selectie nog één of meer verdedigers bij de groep zal roepen. Vijf spelers dienen voordien echter nog af te vallen.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Nieuwe screenshots van Garfield-game (PS2)

Met de film Garfield is al een geniaal staaltje van hoogstaande filmmakerij afgeleverd en binnenkort kunnen de talloze fans van de bioscoopversie zich dan ook verblijden met een heuse Garfield-game. HIP Interactive heeft ons namelijk tot het allerlaatste in het ongewisse gehouden over het uiterlijk van deze topper in de dop, daar de game al op 1 oktober uit zal komen!

De plot is simpel doch ehm, ja. Garfield moet op Odie passen maar valt als gewoonlijk weer in slaap. Wanneer hij wakker wordt is het hele huis een bende en moet hij het zo snel mogelijk opruimen. De game zal vol met minigames zitten en je kan door het hele huis en de omgeving lopen.





Uitslag Nederland-Liechtenstein

Het Nederlands Elftal speelde vanavond zijn laatste oefeninterland in de aanloop naar de WK kwalificatiestrijd. Liechtenstein werd in de Utrechtse Galgenwaard voor het oog van 15000 belangstellenden bedwongen (3-0).

Bondscoach Marco van Basten had vooraf laten weten de wedstrijd als training te beschouwen. Hij wilde twee concepten laten voetballen. Nederland zou onder andere moeten spelen alsof het 0-1 achter stond. In de eerste helft bleek Oranje echter niet in staat meer te doen dan 'gelijk te maken'. Mark van Bommel maakte 1-0 na een voorzet van Dave van den Bergh. Tot snel circulatievoetbal kwam het niet.

In de tweede helft kwamen zes nieuwe spelers in het veld. Pierre van Hooijdonk, Dirk Kuijt, Collins John, Denny Landzaat en Rafael van der Vaart plus keeper Maarten Stekelenburg. Die laatste verslikte zich bijna in een teruggespeelde bal. Het Oranje doel bleef echter schoon. Nederland scoorde wel nog tweemaal. Andre Ooijer tikte na doorzetten van Kuijt een bal binnen en Landzaat schoot fraai via de lat raak. Nederland speelde het laatste kwartier met tien man omdat Wilfred Bouma geblesseerd het veld moest verlaten. De beschikbare wissels waren reeds in de rust verbruikt.

Er speelden twee Oranje-debutanten mee: Kalid Boulahrouz speelde de hele wedstrijd en Romano Denneboom enkel de eerste helft. Ook Kuijt kwam aan zijn eerste interland.

Aanstaande woensdag wacht nu Tsjechië in het eerste WK kwalificatieduel. Het ligt in de verwachting dat Van Basten één of meer verdedigers bij de groep zal roepen. Vijf spelers dienen voordien echter nog af te vallen.

Nederland - Liechtenstein (3-0)
23' Van Bommel 1-0
56' Ooijer 2-0
78' Landzaat 3-0

Nederland: Van der Sar (Stekelenburg/46), Boulahrouz, Ooijer, Bouma, Sneijder, Van Bommel (Landzaat/46), Zenden, Davids (Van der Vaart/46), Denneboom (Kuijt/46), Van den Bergh (John/46), Makaay (Van Hooijdonk/46)

Liechtenstein: Heeb, Telser, D'Elia, Vogt, Ritter, Mi. Stocklasa (Rohrer/55), T. Beck, Ma. Stocklasa, Gerster, R. Beck

Nintendo DS populair voor operaties.

Operaties die je uitvoert op je DS, het schijnt de nieuwste rage te worden. Werd er al eerder de opereergame 'Caduceus: Surgial Operations' aangekondigd, nu blijkt dat er zelfs al een tweede game ontwikkelt wordt, genaamd "Tendo Dokuta".

Hoewel het nogal vreemde games zijn, is het een goed teken dat men de touchscreenfunctie van de DS op een originele manier weet te gebruiken. Dit gaat in ieder geval weer een stapje verder dan het touchscreen domweg gebruiken om je gun te richten of om je karakter te besturen. Het is te hopen dat ook andere developers inspiratie genoeg hebben om met originele ideeën te komen.

In Europa zullen we onze stylus waarschijnlijk niet als nobel wapen tegen gezwellen en ontstekingen in kunnen zetten, dit soort vreemde spellen verschijnt vaak alleen op de Japanse markt.
Of het spel ook gebruik gaat maken van de microfoon is niet bekend. Het is nog maar de vraag hoe mensen reageren als je in de trein opeens begint te schreeuwen dat je tien zakken bloed nodig hebt omdat je patiënt doodbloedt, om daarna in snikken uit te barsten omdat hij/zij naar de eeuwige pixelvelden vertrokken is.


Wie goed kijkt ontdekt tussen de berg Japanse tekentjes de eerste screenshot van deze game (klikken om te vergroten).

[update] MoH: Pacific Assault demo gereed

Het vervolg op het populaire Medal of Honor: Allied Assault zal luisteren naar de naam Medal of Honor: Pacific Assault en zal in november uitkomen. Dit is allemaal geen nieuws. Wat wel nieuws is, is het feit dat de demo van de opvolger van de populaire WW2 shooter uit is.

Waar het eerste deel van de Medal of Honor zich afspeelde in Europa, zal Azië in dit deel centraal staan. In dit voorproefje op het volledige spel zal het draaien om de slag om Henderson Field bij Guadalcanal (wie kent het niet?).

De demo is een gewichtige 556MB groot, en is te downloaden via de officiële website.

Wesp oorzaak van ongeluk met auto

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 21-jarige Nijmegenaar die last had van een wesp in zijn auto is donderdagavond tegen een lichtmast gereden. De wesp was via het geopende portierraam zijn auto binnen gevlogen.

De man had meer oog voor de wesp dan voor de weg toen hij hem probeerde te verjagen en verloor de controle over het stuur. Zijn auto denderde de middenberm in, raakte een lichtmast en kantelde.

De bestuurder werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Hoe de wesp het er vanaf heeft gebracht is onduidelijk.

Rooney-shirts naar Afrika

Wat moet je doen met alle merchandise rond je sterspeler, als die speler vertrekt. Everton weet het wel; je steunt er een goed doel mee.

Voor het nieuwe seizoen had de club in de magazijnen voor de clubwinkels genoeg spullen met de naam van sterspeler Rooney erop liggen. Nadat hij plotseling aan Manchester United werd verkocht, was het de vraag wat de club ermee moest doen. Everton stuurt de spullen nu naar een een project voor voormalig Liberiaanse kindsoldaten, in de hoop dat die er blij mee zullen zijn.

Allan Lincoln, directeur van de overkoeplende organisatie van het project is er in ieder geval blij mee: "De kinderen zijn allemaal bezeten van voetbal en zijn grote fans van Rooney. Veel van hen hebben weinig kleding, dus ze zullen er geen probleem van maken wat voor kleur hun shirt van Rooney heeft."

Misschien heeft Ajax ook nog wat Ibrahimovic-spullen liggen voor het goede doel?

Helikopter stort neer in Turkije

Een helikopter van de Turkse boswachten is vrijdag in het zuidwesten van Turkije neergestort. Bij het ongeluk kwamen alle vijf de inzittenden om. Dat heeft een woordvoerder van de gouverneur van Megla bekend gemaakt.

De helikopter, van het type MI-17 gebouwd in Rusland, was gehuurd om bosbranden te bestrijden. Drie van de verongelukte bemanningsleden waren Russen. De andere waren van Turkse afkomst.

Japanse Viewtiful Joe 2 info

Capcom Japan heeft de nieuwe naam voor Viewtiful Joe 2 bekend gemaakt en het is 'Viewtiful Joe 2: Black Film no Nazo' (Viewtiful Joe 2: Mystery of the Black Film) geworden. Verwacht wordt dat in Amerika en in Europa de game een soortgelijke naam zal krijgen. De Japanse releasedatum is 16 december 2004.

Meer info over VJ2 kun je (mits je Japans begrijpt) op de officiële site, welke hier te vinden is.

Naast de GameCube komt VJ2 ook uit op de PS2.

Nieuwe screenshots en informatie Guilty Gear Isuka

Sammy Studios heeft vandaag nieuwe screenshots en informatie vrijgegeven over Guilty Gear Isuka. Guilty Gear Isuka is het nieuwste deel van de Guilty Gear serie 2D fighters, waarvan de eerste game op de PlayStation uitkwam.

De belangrijkste toevoeging in Isuka is de "Robo Ky II Factory Mode". In deze mode kan een van de nieuwe karakters, Robo Ky II, aangepast worden naar de wensen van de speler door hem te programmeren. Op deze manier kan Robo Ky II bijvoorbeeld sterker worden of moves van andere karakters leren. Om deze upgrades te betalen worden punten gebruikt, die in de Scramble-mode verdiend kunnen worden.

Een andere nieuwe toevoeging is de Boost Mode, een beat 'm up in de stijl van spellen als Double Dragon en Tekken 4's Tekken Force Mode. Het spel heeft meerdere varianten, waaronder de eerder genoemde Scramble Mode.

De derde nieuwe feature in Guilty Gear Isuka die vandaag aangekondigd is, is het feit dat het nu mogelijk is om met 4 spelers tegen elkaar te vechten, waarbij naast gevechten waar het ieder voor zich is, ook in teamverband gevochten kan worden.

De verwachting is dat het spel in de herfst van dit jaar uitkomt voor de PlayStation2.




Clinton in ziekenhuis na hartaanval

Rob Hagman, Bard_Yttap en sizzler hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De voormalig president van de Verenigde Staten (1993-2001) Bill Clinton is opgenomen in een ziekenhuis in New York om een hartoperatie te ondergaan. Volgens The New York Times heeft hij een hartaanval gehad. CNN en CBS meldden eerder al dat de oud-president een viervoudige bypassoperatie moet ondergaan na aanhoudende klachten over pijn op de borst en zware vermoeidheid.

Waarschijnlijk wordt de nu 58-jarige Clinton morgen al geopereerd.

Ethiopische atletiekbond schorst Adere

De Ethiopische atlete Berhane Adere is door de atletiekbond van haar land geschorst.

De Wereldkampioene op de 10 km kan hierdoor niet meedoen aan de 5000 meter vrijdagavond op de Ivo van Damme Memorial in Brussel, tevens de vijfde wedstrijd uit de Golden League serie.

De reden waarom Adere geschorst is, is niet bekend gemaakt. De Ethiopische atlete was afwezig bij de Spelen in Athene omdat ze uit vorm was.

Donner krijgt veto bij terrorismedreiging

Minister Donner van Justitie wordt de 'terrorisme-expert-minister' in geval van acute dreiging, zo heeft het kabinet besloten. Bij dreigende situaties krijgt hij het recht alle noodzakelijke maatregelen te nemen. Hierbij mag hij andere ministers passeren. Als Donner bijvoorbeeld Schiphol wil sluiten heeft hij de toestemming van de minister van Verkeer niet nodig.

Deze in politieke termen omschreven 'doorzettingsmacht' moet voorkomen dat er bij acute dreiging geen goed coördinerend bewindspersoon aanwezig is.

Verder komt er één organisatie die dé spil wordt van de terrorismebestrijding. Deze organisatie zal worden geleid door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) en gaat vallen onder de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken.

Hirsi Ali naar onderduikadres

VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali is ondergebracht in een zogeheten safe house, waar ze permanent bewaakt wordt door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging. Reden is dat een islamitische internetsite haar geheime privé-adres in Den Haag publiceerde en daarbij meedeelde dat de 'Muwahhidin Brigade' op weg was naar H.A. en T.V.G. De afkortingen lijken te staan voor Hirsi Ali en Theo van Gogh.

Het bericht verscheen op groups.msn.com/MuwahhidinDeWareMoslims, waar Hirsi Ali een 'Ongelovige duivelse mortadda' ('afvallige') werd genoemd en Van Gogh een 'Ongelovige duivelse spotter'. De tekst was op de site gezet door ene 'Abu Nawwaar El Hosaymi', die volgens de gegevens van de site 'assist-beheerder' van de website is.

De bedreigingen volgden op de uitzending van de film 'Submission', die Hirsi Ali samen met Van Gogh maakte.

De VVD-politica wordt al sedert eind 2002 buiten haar huis permanent beveiligd nadat zij was bedreigd wegens haar kritiek op de islam. De afgelopen twee jaar is zij herhaaldelijk bedreigd, per telefoon, e-mail en post, steeds nadat zij een controversiële uitspraak in de media had gedaan. De afzenders zijn meestal islamitische groepen uit Nederland en Duitsland.

Stel 26 jaar gescheiden zonder het te weten

Twee Zuid-Afrikaanse echtelieden kwamen onlangs tot de ontdekking dat zij niet meer getrouwd waren, maar al 26 jaar gescheiden bleken te zijn. Corrupte ambtenaren hadden de twee 'officieel' uit elkaar gehaald, zodat ze op papier konden hertrouwen met buitenlanders die op deze manier hoopten langer in Zuid-Afrika te kunnen wonen.

De 49-jarige, vrouwelijke helft van het stel kwam achter de situatie nadat ze bij een routinecontrole haar burgerlijke staat nakeek. "Mijn echtgenoot is een doctor in de theologie, een heel gelovig man, en nu heeft hij ontdekt dat hij al die tijd in zonde heeft geleefd", aldus Lorraine van Rensburg. Om de officiële onjuistheid ongedaan te laten maken, wil het koppel voor het eerst in de geschiedenis van Zuid-Afrika annulatie van een echtscheiding aanvragen.

De Zuid-Afrikaanse overheid heeft na de ontdekking van het bedrog iedereen opgeroepen zijn burgelijke staat te laten controleren.

Vrouw breekt Brits record spookrijden

Een 37-jarige vrouw uit Wales is het gelukt om op één van de drukste wegen van Groot-Brittannië vijftig kilometer lang tegen de rijrichting in te blijven rijden. Hoewel de politie er niet blij mee is, heeft de vrouw hierdoor onbedoeld een nieuw spookrijd-record gevestigd.

De vrouw had een vriend uit een psychiatrische inrichting opgehaald, waarna ze besloot een uitstapje naar de kust te maken. De eerste dertig kilometer verliepen normaal, maar nadat de vrouw gestopt was om te tanken, reed ze de verkeerde kant van de weg op. Pas na vijftig kilometer vol slalom-manoeuvres en bijna-botsingen lukte het de politie om de vrouw middels een barricade tot stilstand te dwingen.

De spookrijdster, die achteraf 'behoorlijk dronken' bleek te zijn, gaf aan dat niet zij, maar alle andere auto's fout zaten. De rechter legde de vrouw desondanks een straf van vijf jaar ontzegging van de rijbevoegdheid op.

Kleine Nederlandse deelname Vuelta

Met slechts acht Nederlanders gaat morgen de Vuelta van start. Positief is dat een aantal jonge Nederlanders een kans krijgt.

De Rabobank-ploeg heeft met zes Nederlanders het merendeel van de Nederlanders in de ploeg. Jan Boven, Maarten den Bakker, Pieter Weening, Joost Posthuma, Ronald Mutsaars en Thorwald Veneberg hebben een plek in de Vuelta-ploeg van Rabobank gekregen. Boven en Den Bakker hebben al drie keer de Vuelta gereden en moeten binnen de ploeg de debutanten begeleiden en proberen zelf in een goede ontsnapping mee te zitten.

De andere vier Rabobank-Nederlanders zijn debutanten. Mutsaars en Veneberg zijn met respectievelijk 25 en 26 jaar niet echte jonkies meer te noemen, maar maken wel hun Vuelta-debuut. Mutsaars zal moeten kijken of er een kans ligt in een etappe en proberen Freire te helpen. Veneberg is meer een klimmer die moet kijken in hoeverre hij in het Spaanse hooggebergte kan meekomen.

Posthuma en Weening worden gezien als talenten en krijgen de kans ervaring op te doen. Er wordt echter meer van ze verwacht. Weening moet laten zien hoe hij bergritten achter elkaar verwerkt en moet proberen in een bergetappe vooraan mee te doen. Van Posthuma wordt een top-20 notering in de eerste lange tijdrit verwacht.

Voor US Postal komt Max van Heeswijk in actie en voor Quick Step - Davitamon komt Bram Tankink in actie. Van Heeswijk zal vooral in de sprint zijn kansen zien. Vooral in de iets zwaardere etappes waar het peloton bij elkaar blijft maakt hij een goede kans in de sprint. Bram Tankink zal vooral in de weinige vlakke etappes voor zijn kans moeten gaan. Verder is het voor de 25-jarige Nederlander ervaring en koershardheid opdoen.

Casagrande overweegt te stoppen

Francesco Casagrande overweegt om een eind te maken aan zijn wielrenloopbaan.

De 33-jarige Italiaan van de Lampre-ploeg kwam niet door de gezondsheidscontrole heen voorafgaand aan de ronde van Spanje en mag daardoor twee weken niet koersen.

In de Italiaanse sportkrant Marca zegt de Italiaan dat hij verrast en verontwaardigd is. "Dit kan wel eens het einde van mijn wielercarrière zijn," aldus de Italiaan.

Casagrande heeft zelf geen verklaring over de uitlag van de gezondheidscontrole die hij moest ondergaan. "Dinsdag ben ik nog getest in Italië en toen was alles goed. Ik snap er dus helemaal niets van," aldus Casarande.

Power Unlimited Gameplay

De Power Unlimited Gameplay, het grootste gamesevenement van Nederland heeft de definitieve line-up bekend gemaakt. Je kan op 11 en 12 september het volgende allemaal bekijken:

Nokia:
Pathway to Glory
Ashen

Microsoft:
Halo 2
Forza Motorsport
Fable

Xboxworld:
Kameo Elements of Power
Conker: Live and Uncut
Blinx 2

Gamevillage:
Outrun 2 competitie

Cubezone:
Onder ander Tales of Symphonia en grote Mario Kart en Super Smash Brothers Melee competities

Ubisoft:
Splinter Cell: Chaos Theory
Prince of Persia Warrior Within
Ghost Recon 2
Playboy:The Mansion
Brothers in Arms

CD Contact Data:
Tony Hawk Underground 2
Call of Duty: United Offensive
Mortal Kombat: Deception

Atari:
Outrun 2
Rollercoaster Tycoon 3
Worms Forts Under Siege
Obscure
Forgotten Realms: Demon Stone
SEGA Superstars

Sony:
WRC4
Killzone
The Getaway Black Monday
Ratchet & Clank: Up your Arsenal
Jak 3

Electronic Arts:
FIFA 2005
Def Jam: Fight for New York
Lord of the Rings: Third Age
The Urbz: Sims in the City
Need for Speed Underground 2
Goldeneye: Roque Agent
Burnout 3: Takedown

Nintendo:
Metroid Prime 2: Echoes
Donkey Konga
Pikmin 2
Paper Mario 2
Tales of Symphonia
Geist
Star Fox 2

Game Boy Advance:
Legend of Zelda: Minish Cap
Super Mario Ball
Mario Party GBA
DK King of Swing

Plantronics:
Groot Doom 3 toernooi. Prijs: complete PC’s, getuned en al.
Joint Operations

Logitech:
GT 4 Prologue
Pirates
Call of Duty
De Sims 2
Battle of Middle Earth

Verder schijnen er nog een aantal titels te komen die een verrassing moeten blijven. We zijn benieuwd.

Naast het spelen van games en het bijwonen van de awardshow kun je ook naar enkele optredens gaan kijken. De artiesten die gaan optreden zijn:

Extince & Skate
Lange Frans en Baas B.
Liftid (metal)
De Hardheid (ska)
Beyond 93 (punk)

Griekse regering laat voetballers in de kou staan

De Griekse voetballers die afgelopen zomer Europees kampioen Werden in Portugal, kunnen waarschijnlijk fluiten naar hun overwinningsbonus.

De Griekse regering beloofde toen aan iedere speler een bedrag van 1 miljoen Euro, inmiddels is dit gedaald naar 173.000 euro.

De spelers hebben in een verklaring hun teleurstelling kenbaar gemaakt. En volgens hen "niet vanwege het financiële gedeelte, maar omdat de regering is teruggekomen op hun belofte."

De Griekse voetbalbond, de EPO, staat achter de internationals en overweegt om zelf het bedrag aan te vullen tot zeven ton.

Robben weer in training

Arjen Robben is weer op de weg terug. De aanvaller heeft de training weer hervat bij zijn club Chelsea.

Na een scheurtje in het middenvoetsbeentje van zijn kleine teen moest Robben de Engelse competitiestart van zijn nieuwe club Chelsea missen en moet hij ook de interlands van het Nederlandse elftal missen. Zijn voet is nu weer genoeg hersteld om rustig aan met de training te beginnen. Hij hoopt zo snel mogelijk weer volledig fit te zijn, om dan bij Chelsea om een basisplaats te kunnen strijden.

Robben blijft echter nog wel even voorzichtig: "Het gaat elke dag beter, maar ik moet wel geduldig blijven. Ik ben weer met lopen begonnen, dus ik hoop snel terug te zijn."

Löwik kiest voor Rabobank

Gerben Löwik rijdt volgend jaar voor de Rabobank-ploeg. De Nederlander tekent een contract voor twee jaar bij de ploeg.

Rabobank probeerde Löwik al langere tijd vast te leggen. De renner twijfelde echter of een toekomst bij de Rabobank-ploeg voor hem het beste was. Hij stond in 2001 ook al bij de ploeg onder contract, maar wist toen geen indruk te maken. Na zijn goede prestaties van dit jaar, derde plek in de Driedaagse van De Panne en vijfde plaats in de HEW Cyclassics, is hij nu echter een zekere versterking voor de ploeg.

Ploegleider Erik Breukink is dan ook blij met de renner: "Gerben is een zeer welkome aanvulling voor de ploeg. Met zijn kwaliteiten kan hij met name een belangrijke rol in de klassiekers gaan spelen. Vooral omdat hij over een goed eindschot beschikt, verwacht ik komend seizoen veel van hem."

Bij de Rabobank-ploeg wordt van de renner vooral veel verwacht tijdens de klassiekers. Ze hopen echter ook dat Löwik touretapes in de toekomst voor de ploeg kan winnen.

[Update] DK Ultimate Bongo Bundle Pak naar Europa

Alle wilde apen zonder Nintendo Gamecube opgelet! Donkey Konga, het muziek spel dat volledig bestuurd word door een heuse bongo, zal net als tientallen andere spellen gebundeld worden met een Nintendo Gamecube. Het "Donkey Konga Ultimate Bongo Bundle Pak" zal vanaf 15 October te koop zijn voor maar 133 Euro. Het pakket zal het volgende bevatten: een zwarte Nintendo Gamecube, één zwarte Gamecube controller, het spel Donkey Konga & een Donkey Konga Bongo.

Heb je al een Gamecube, maar wil je toch op het ritme van ruim 30 verschillende liedjes trommelen? Dan kun je vanaf de zelfde datum het spel inclusief bongo voor de normale adviesprijs bij je lokale spelletjesboer kopen.

Update 03-09-04 13:30

Volgens Gamefront komt het "Donkey Konga Ultimate Bongo Bundle Pak" alleen uit in Engeland. Of deze set ook nog in Nederland verkocht gaat worden is nog niet bekend, Nintendo heeft alleen bevestigd dat de set voorlopig alleen in Engeland te koop zal zijn.

Speciale versie S.T.A.L.K.E.R. voor 64-bit processor

Sinds een tijdjes zijn er ook 64-bit processoren te koop. Hier zijn alleen nog geen games voor ontwikkeld die hier optimaal gebruik van kunnen maken. S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl is het eerste spel dat gebruik zal gaan maken van de 64-bit technologie in een speciale versie van het spel. Hierdoor zullen de maps nog groter worden en ook zal de AI een stuk sterker worden. Roger Carpenter Directeur Project Ontwikkeling bij THQ UK ltd heeft hierover het volgende te zeggen:

"we zijn erg opgewonden om de mogelijkheid te hebben om gebruik te maken van de laatste AMD Atlhon 64 bits processor. Deze mogelijkheid zorgt voor een enorme sprong vooruit in de gameplay en de gametechnologie wat zich simpelweg vertaalt in nog meer opwinding voor spelers van S.T.A.L.K.E.R."

S.T.A.L.K.E.R. heeft de potentie om een topper te worden op de PC, mede door zijn prima graphics en geavanceerde technologie. De launch van dit spel staat gepland op 20 januari 2005. Dus nog tijd genoeg om te sparen voor die 64-bit processor...

Sauber gaat Liuzzi testen

De Italiaan Vitantonio Liuzzi zal in de komende weken een Sauber gaan besturen. Sauber is druk bezig een vervanger voor Giancarlo Fisichella te zoeken die volgend seizoen bij Renault rijdt.

De 22-jarige Liuzzi heeft pas het Formule 3000 kampioenschap gewonnen en wil graag Formule 1 gaan rijden. De Italiaan neemt een grote sponsor mee, hij wordt namelijk ondersteund door Red Bull.

Op 16 september zal hij op het circuit Jerez in Zuid-Spanje de Sauber gaan besturen. Al deze gegevens maken de Italiaan een serieuze kanshebber op een Formule 1 stoeltje in 2005.

Peter Sauber: "Het verleden heeft uitgewezen dat Vitantonio Liuzzi veel talent heeft. Wat het meeste indruk op mij maakte is de wijze waarop hij de Formule 3000 dit jaar domineerde. Tijdens de test willen we bekijken hoe hij zijn vaardigheden aanwendt om een Formule 1 wagen te besturen."

Advertentie The Suffering verboden

In Groot-Brittannië is een poster voor Midways bloederige spel The Suffering verwijderd uit metrostations en verboden door de Advertising Standards Authority. De advertentie laat een doodsbange gevangene zien, die onder het bloed zit en om hulp roept van achter de tralies. Achter hem doemt een dreigende schaduw op.

Het reclame-instituut ontving klachten dat de poster "weerzinwekkend, angstaanjagend en ongeschikt voor kinderen" zou zijn. De klacht werd gegrond verklaard omdat hij "waarschijnlijk erge en wijdverspreide weerzin zou veroorzaken". Midway heeft beloofd de advertentie niet meer te gebruiken, al voegen ze er aan toe dat de poster de aard van het spel wel goed weergeeft.



In zijn review omschreef Fathom het spel als volgt: "Qua bloed zit het wel goed in 'The Suffering'; na je eerste gevecht (dat je zult houden met een mes) ben je van top tot teen bedekt met bloed."

Ralf: Schuld ligt bij verzekeraar

Ralf Schumacher zelf zegt fit te zijn en goed hersteld te zijn. Wat hem betreft kan hij gewoon racen op Monza. Zijn verzekeraar was het daar echter niet mee eens.

Ralf: "Ik voel me fit en ik heb hard getraind. Maandag had ik een medische test. Alles was goed, goed hersteld, goede conditie, geen pijn en mijn ruggengraat was stabiel."

Ook de dokter gaf hem het groene licht om te gaan racen op Monza. De problemen kwamen vanuit een onverwachte hoek. Zijn verzekeraars wilden dat hij twaalf weken zou rusten na de crash op Indianapolis.

Ralf Schumacher: "Deze twaalf weken zijn voorbij in het Monza weekend. Maar voor ik dan ga racen moet ik daarvoor natuurlijk testen. Dat is te vroeg voor mijn verzekeraars, één week precies. Geen uitzonderingen, geen vrijstellingen, geen race."

Star Wars: KOTOR voor de Mac bereikt gold status

Op de Xbox en PC was Star Wars: Knights of The Old Republic al een denderend succes. Het spel zag er mooi uit, er werd de speler heel erg veel vrijheid gelaten zelf het verloop van het verhaal te bepalen, en het was voor het eerst sinds tijden dat je eindelijk weer eens minimaal 60 uur erover deed om een spel uit te spelen.

Aspyr nam de taak op zich om ervoor te zorgen dat de mensen met een Mac al dit moois ook zouden meemaken. Dit is ze gelukt, want Star Wars: KOTOR voor de Mac heeft de gold status bereikt. Net als in de versies voor de Xbox en PC zul je een party van 3 mensen maximaal tegelijk onder je hoede hebben, met één hoofd character die altijd van de partij zal zijn.

Als alles goed gaat, zal Star Wars: KOTOR voor de Mac op 7 september in de winkels liggen.

Grootste evacuatie ooit in Florida

Icoon Buitenlands nieuws De autoriteiten van de Amerikaanse staat Florida hebben 2,5 miljoen mensen opgeroepen hun huizen te verlaten in verband met de naderende orkaan Frances. Volgens de Miami Herald is de evacuatie daarmee de grootste ooit in Florida. Naar verwachting zal de tropische storm vrijdagavond of zaterdag de oostkust van de Verenigde Staten bereiken. De snelwegen staan vol met mensen die het natuurgeweld proberen te ontvluchten.

Vorige maand werd er ook al grote schade aangericht door de orkaan Charley. Deze orkaan eiste ongeveer 27 doden, verwoestte tienduizenden huizen en zorgde voor miljarden dollars aan schade. Met de komst van de orkaan Frances zal het voor het eerst in een eeuw zijn dat Florida door twee zware orkanen in één jaar getroffen wordt.

Frances valt momenteel in schaal 4 van de Saffir & Simpson-schaal en is daarmee een 'zeer krachtige' orkaan, sterk genoeg om bijvoorbeeld daken weg te blazen. Volgens het National Hurricane Center dreigt Frances dan ook 'extreme schade' te gaan aanrichten.

Infrarood-opnamen van Frances
Een Infrarood-opname van Frances (Bron: NOAA)

Eindelijk duidelijkheid voor Schalken

Sjeng Schalken heeft na een medisch onderzoek eindelijk te horen gekregen wat de oorzaak zijn van zijn fysieke klachten, de tennisser heeft de ziekte van Pfeiffer.

Voor Schalken, die onlangs noodgedwongen zijn seizoen vroegtijdig beëindigde, was de uitslag van het onderzoek een hele opluchting.

"Ik weet nu eindelijk wat de oorzaak is van mijn klachten, en ik hoef niet meer te gissen wat ik mankeer. Wel verbaast het me dat de ziekte niet eerder is vastgesteld bij bloedonderzoeken door onder meer toernooi-artsen," aldus de Limburger.

Leipheimer naar Gerolsteiner

Levi Leipheimer heeft een twee jarig contract getekend bij Gerolsteiner.

De Amerikaan, de laatste drie jaar actief bij de Rabobank-ploeg, legde eerder een nieuwe en verbeterde contractaanbieding van de Nederlandse ploeg naast zich neer.

Leipheimer is vooral met het oog op de grote rondes in huis gehaald door Gerolsteiner. "Zijn komst is een grote versterking en betekend dat we Totschnig ook wat kunnen ontlasten. En de ervaring van Levi kan onze nog jonge ploeg verder brengen," aldus manager Holczer van de wielerploeg.

Lepheimer, in de afgelopen Tour De France negende, had ook een aanbieding gekregen van Discovery, de nieuwe ploeg van Lance Armstrong, maar deze heeft hij naast zich neergelegd.

Advocaat maakt Van der Vaart excuus

Voormalig bondscoach Dick Advocaat heeft excuses aangeboden aan Rafael van der Vaart. Advocaat had in een interview in het blad De Voetbaltrainer het 'onbegrijpelijk' genoemd dat een speler zich met een vetpercentage van 17% meldde bij Oranje.

De kritiek van Advocaat was niet gericht aan Van der Vaart, maar aan diens trainer bij Ajax, Ronald Koeman. "Koeman had het nooit zo ver mogen laten komen", aldus de ex-bondscoach. Nadat de media van de passage lucht had gekregen richtte de aandacht zich volledig op Van der Vaart. Advocaat belde daarop met Van der Vaart om zijn intentie uit te leggen.

Advocaat liet eerder al weten dat Koeman zich te nadrukkelijk in de watten had laten leggen door het programma Villa BVD ten tijde van Euro 2004 en daarin ongepaste kritiek zou hebben geuit op zijn functioneren.

Tweede fase preload Half-Life 2 gestart

Terwijl gamers over de hele wereld nog steeds discussiëren over het al dan niet gold zijn van Half-Life 2, is de tweede fase van de preload van deze game via Steam gisteren gestart.

De tweede fase houdt in dat Steam-users het grootste deel van de audio van Half-Life 2 kunnen downloaden, uiteraard in versleutelde vorm.

Op het moment dat het spel straks beschikbaar wordt, zullen Steam-gebruikers die het spel hebben gekocht en gepreload meteen kunnen beginnen met spelen.

Dode man aangetroffen op station Santpoort-Noord

LiesBitch en rbman hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsVanochtend is op het treinstation van Santpoort-Noord een dode man aangetroffen. Over de doodsoorzaak kon een politiewoordvoerder vanochtend nog niets zeggen, de recherche doet momenteel onderzoek op het perron.

Door de vondst van de man is het perron tijdelijk buiten gebruik. Treinen rijden nog wel op het traject, maar die zullen niet op het station stoppen. Vanaf het station kunnen reizigers de bus nemen naar de dichtbijzijnde stations in Santpoort-Zuid en Driehuis. Tot wanneer het station buiten gebruik is, is nog niet bekend.


Het station waar de dode man werd gevonden (foto: Nu.nl)

Webber heeft bewust gekozen

Mark Webber zal in 2005 uitkomen voor het Williams-team. Renault had ook interesse maar Mark heeft bewust gekozen voor Williams.

Renault heeft serieus interesse getoond in Webber, maar hij wilde graag voor Williams racen. Mark geeft ronduit toe dat ook Renault een optie was. "Er was zeker interesse van Renault maar zelf wilde ik naar Williams."

Rijden voor Williams is een soort van droom voor Mark. Toen hij nog F3 reed bezocht hij de fabriek en ontmoette daar Frank Williams. Hij kreeg een rondleiding en toen Mark de wagens aan het bekijken was zei hij dat hij er klaar voor zou zijn tegen de FW27. "Het was toen maar een grapje, maar het blijkt nu nog te kloppen ook", aldus Mark Webber.

Seedorf langer bij Milan

Clarence Seedorf (28) heeft zijn contract met AC Milan verlengd tot 2009.

Seedorf blijft daarmee nog eens vier jaar langer bij de Italiaanse club. Momenteel speelt de Nederlander niet als gevolg van een blessure. Hij liet eerder een botsplinter uit een bovenbeen verwijderen. De middenvelder mikt echter op de seizoensopener tegen Livorno op 12 september.

Als gevolg van zijn blessure kwam Seedorf mede niet in aanmerking voor selectie voor het Nederlands Elftal, dat hem als rechtshalf mogelijk had kunnen gebruiken. Bij Milan speelt hij centraal.

Michael crasht op Monza

Donderdagmiddag is Michael Schumacher er hard afgegaan op Monza. Door de enorme impact moest Michael even gaan liggen om bij te komen.

Na Michelin heeft nu ook Bridgestone problemen, zo lijkt het. De linkerachterband van de Ferrari begaf het op een snelheid van zo'n 300 kilometer per uur. Schumacher reed op dat moment op het rechte stuk dat naar de eerste chicane leid.

"Het gaat prima met Michael. De reden dat hij even ging liggen in het gras was om bij te komen van de enorme impact van de crash. Hij heeft gelukkig nergens last van.", aldus een Ferrari woordvoerder.

Ook Schumacher zelf zegt dat niemand zich zorgen hoeft te maken of hij wel kan racen en vertelde "in orde" te zijn.

Nieuwe screenshots Def Jam: Fight for New York

Toen deel één uit kwam van Def Jam Vendetta was ik persoonlijk erg onder de indruk. De muziek, gameplay en spelen met bekende rappers vond ik een top combinatie. EA heeft besloten om na het eerste succes een opvolger op de markt te brengen met de naam Def Jam: Fight for New York. Wederom is er weer een deal met Def Jam Records en zullen we in deze game neer krijgen dan in deel één. Zo zullen Busta Rhymes, Carmen Electra, Fat Joe, Flava Flav, Freeway, Ghostface, Ice T, Joe Budden, Kimora Lee Simmons, Lil' Kim, Ludacris, Method Man, Redman, Sean Paul, Slick Rick, Snoop Dogg, Xzibit en nog vele meer hun opwachting maken in deze game.

EA heeft gisteren een vijftal screens voor deze game vrij gegeven.





Colin meldt zich ziek

PSV-er Jurgen Colin heeft zich ziek gemeld bij PSV. Hij kan zich door verschillende teleurstellingen niet meer motiveren om te komen trainen.

Colin mag bij PSV vertrekken nadat hij geen basisplaats kon afdwingen in de voorbereiding. Kort achter elkaar zag hij echter een transfer naar Everton en een overgang naar NAC Breda afketsen. De speler raakte daardoor dusdanig teleurgesteld dat hij zich tijdelijk heeft ziek gemeld.

Het afketsen van de overgang naar NAC was erg teleurstellend voor de speler. PSV en NAC waren het eens en Colin was met NAC rond. Toen PSV echter hoorde dat de transfer werd gefinacierd door Ho-Cla bv, het bedrijf dat nog een kort geding heeft lopen tegen PSV, blokkeerde de club de transfer van Colin alsnog.

''Bestrijden VS in Irak moslimplicht''

Het is de plicht van iedere moslim om alle Amerikanen in Irak te bestrijden, of ze burger of militair zijn maakt niet uit. Dat heeft de vooraanstaande islamitische geestelijke sjeik Youssef al-Qaradawi uit Egypte gezegd. Letterlijk zei hij: ''De Amerikanen in Irak zijn allemaal strijders en indringers. Er bestaat geen verschil tussen een Amerikaanse burger en een Amerikaanse soldaat in Irak. Het bestrijden van Amerikaanse burgers is een plicht voor iedere moslim.''

De sjeik sprak deze week op een door Egyptische journalisten georganiseerde conferentie. Zijn uitspraak was te lezen op verschillende islamitische websites en in verschillende Arabische kranten.

Al-Qaradawi heeft veel aanhangers, dat komt deels doordat hij zich niets aantrekt van de door veel Arabische overheden aan geestelijken geadviseerde zelfcensuur, maar ook door zijn gepeperde uitspraken. In Groot-Brittannië startte jusititie eerder dit jaar een onderzoek naar hem, omdat hij tijdens een bezoek aan Engeland zou hebben gezegd dat Israël de Palestijnse zelfmoordaanslagen verdient.


Sjeik Youssef al-Qaradawi

De sjeik riep eerder alle moslims op geen Amerikaanse en Israëlische producten te kopen. Homoseksualiteit noemde hij al eens "een ziekte waar een medicijn voor gevonden moet worden". Desondanks staat Al-Qaradawi te boek als een gematigd geestelijke, die fel gekant is tegen terrorisme.

Duitser licht ziekenhuizen op met 'ziektebeeld'

Icoon Binnenlands nieuwsEen Duitser heeft zich in de afgelopen drie maanden laten opnemen in Nederlandse ziekenhuizen, door middel van het nabootsen van de symptomen van een ziekte. De man was echter kerngezond. Op het moment dat er ontdekt werd dat de man helemaal niet ziek was, had de man zich al uit de voeten gemaakt. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Bij het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven, het Medisch Centrum Alkmaar en het Rotterdamse Ikazia Ziekenhuis werden gedupeerd door de 'zieke' man. Het ziekenhuis in Eindoven heeft aangifte gedaan tegen de man.

De man imiteerde de symptomen van ziektes zo goed, dat hij zonder twijfel werd opgenomen, zonder dat hij zijn verzekeringspapieren af moest geven. Zodra de acteur ontdekt dreigde te worden, verdween hij met de Noorderzon. Het Catharina-ziekenhuis had toen voor 50.000 euro kosten gemaakt.

Via een vakblad zijn alle Nederlandse ziekenhuizen op de hoogte gebracht van de Duitser. De man zou vermoedelijk aan de ziekte van Münchhausen lijden, waarbij de patiënt een psychische aandoening heeft en de verschijnselen van ziektes imiteert.

Thomas Dekker wint tijdrit

In de Tour de l'Avenir heeft Thomas Dekker opnieuw zijn kwaliteiten laten zien. De 19-jarige renner won de openingstijdrit.

De eerste etappe in de Tour de l'Avenir, de Tour van de toekomst, was een tijdrit over 12,2 kilometer in de Noord-Franse badplaats Fort-Mahon-Plage. Dekker reed een tijd van 14 minuten en 16 seconden en reed met een gemiddelde snelheid van 51,3 kilometer per uur. Daarmee bleef hij de Spanjaard Gustavo César Veloso 25 seconden en de Duitser Christian Muller 28 seconden voor.

Dekker ziet zichzelf niet als een favoriet om de ronde te winnen, maar was tevreden: "Dit tracé lag me, want er zaten niet al te veel bochten in, niet telkens weer aanzetten", lichtte Dekker na afloop toe. "Ik ben geen favoriet voor de eindzege in deze Ronde, maar hoop nog wel een aantal dagen in de leiderstrui te rijden. Ik zal vooral moeten oppassen voor de Franse equipes."

Politiewagens uitgebrand in Vleuten

Via de nieuws-submit werd ons gemeld:

Vier wagens van het Vleutense politiekorps zijn afgelopen nacht geheel uitgebrand. De auto's stonden op de binnenplaats van het politiebureau aan de Dorpsstraat.

De technische recherche heeft de zaak in onderzoek en houdt rekening met eerdere gevallen. In Deventer gingen in de nacht van dinsdag op woensdag vijf wagens in rook op en begin juli verloor het korps van Nederhorst den Berg drie wagens door brand. Bovendien waren in mei en juni drie politieauto's in Muiden ook het doelwit van brandstichting.

Pantani-monument gestolen

Een monument ter nagedachtenis aan Marco Pantani is gestolen. Het stond op de beklimming de Gessi, waar Pantani vaak kwam om te trainen.

De inwoners van de voormalige woonplaats Cesenatico hadden het monumentje ter nagedachtenis aan hun geliefde plaatsgenoot opgericht. Donderdag werd ontdekt dat het was verdwenen.

Het is onbekend of het het werk is van vandalen of dat het om een verzamelaar gaat. De burgemeester van Cesenatico heeft aangekondigd dat het zo snel mogelijk wordt vervangen.

Dief rijdt met gestolen auto tegen boom

netniks en GoingStrong hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In de Gelders plaats Rheden is gisteravond een 18-jarige Duitser om het leven gekomen toen hij in een gestolen auto tegen een boom reed. De man was op slag dood.

Rond 20.10 uur kreeg de politie de waarschuwing dat op de Schietbergseweg een wandelaar met een vuurwapen schoot en automobilisten bedreigde. Op een parkeerplaats bij een restaurant dwong hij een paar uit Zutphen uit hun auto te stappen. In deze wagen reed de man vervolgens met hoge snelheid weg, maar knalde 400 meter verderop tegen een boom aan.

Volgens de politie speelde dit alles zich binnen een tijdbestek van negen minuten af. De agenten waren pas na het ongeval ter plaatse.

Minardi krijgt nu al betere motoren

Vorige week werd bekend dat Minardi volgend jaar dezelde Cosworth-motoren krijgt als Jaguar en nu is er opnieuw goed nieuws voor het team. Op Monza heeft het team een betere versie van de CR3L-motor.

Sinds het begin van het seizoen rijdt Minardi met een drie seizoenen oude Cosworth-motor die is geupgrade om het hele weekend mee te kunnen. Nu heeft Minardi de beschikking over een verbeterde versie van deze motor. Gisteren kon Gianmaria Bruni voor het eerst met deze motor testen. Het team hoopt de motor op Monza te kunnen gebruiken.

Gisteren werd voor Minardi getest door Bas Leinders en Gianmaria Bruni. Leinders hield zich bezig met aerodynamische en algemene set-up zaken. Bruni testte de nieuwe motor in combinatie met verschillende set-ups. Vandaag zullen Zsolt Baumgartner en Gianmaria Bruni nog testen.

Rockstar gaat samenwerken met Interscope Records

Al enige tijd worden we lekker gemaakt met screenshots, opties en verhalen hoe geweldig de nieuwe GTA: San Andreas wel niet gaat worden. Maar hoe zit het nu eigenlijk met de muziek? Want dat is iets waar de meeste mensen toch ook wel nieuwsgierig naar zijn. Rockstar heeft nu bekend gemaakt dat het samen gaat werken met Interscope Records, welke een onderdeel vormt van de Universal Music Group. Zij zullen zich bezig gaan houden met de soundtrack voor de game. Helaas zullen we nog geduld moeten hebben tot 19 oktober voor we horen welke tracks daadwerkelijk te beluisteren zullen zijn in de game.

Jimmy Iovine van Interscope Geffen A&M Records zegt erg blij te zijn met de samenwerking tussen zijn bedrijf en Rockstar voor de GTA game. Hij is er van overtuigd dat de soundtrack nu iets heel speciaals zal gaan worden.

Op de website van Interscope is een lijst te zien met alle artiesten. http://www.interscope.com/artists/

Man wil cobra door zijn neus laten kruipen

De één haalt het nieuws door melk te drinken en dat uit zijn oog te spuiten, de ander door een giftige slang via zijn neus uit zijn mond te laten kruipen. De Indiase Manoharan 'Snake' Manu uit Madras hoopt door een cobra via zijn neusgat zijn mond uit te laten komen, in het Guinness Book of Records te komen.

De man heeft overigens eerst geoefend met een ongevaarlijke slang.


Deze slang is nog is ongevaarlijk, de cobra waarmee hij het wil gaan proberen niet.

EA investeert in mobiel gamen

Electronic Arts heeft een overeenkomst gesloten met het Schotse bedrijf Digital Bridges om meer spellen geschikt te maken voor mobiele telefoons. Analisten verwachten dat 'mobiel gamen' de komende jaren explosief zal groeien, en dat er in 2009 220 miljoen mensen zullen gamen op mobiele telefoons.

Gerhard Florin, Senior Vice President van Electronic Arts zegt veel opwindende mogelijkheden te zien om buitenshuis te kunnen gamen. "Consumenten over de hele wereld schuiven steeds meer richting interactieve entertaiment," zo zei hij op de Europese Games Network beurs in Londen.

Door de nieuwe samenwerking hoopt EA van de expertise van Digital Bridges in het ontwikkelen en distribueren van games voor mobiele telefoons te kunnen profiteren. EA heeft al wel ervaring met games voor handhelds zoals de GameBoy Advance en heeft plannen om spellen te ontwikkelen voor de PSP en de Nintendo DS. Toen EA besefte welke bedragen mensen uitgeven aan ringtones zagen ze het potentieel van mobiele, downloadbare games.

"We hebben er lang en diep over nagedacht," zei Gerhard Florin tegen BBC News Online. "De mobiele markt is nu nog erg klein en het is nog erg vroeg, maar we geloven dat dit het juiste moment is." EA denkt ook dat de telefoon een manier is om mensen die normaal geen spelletjes spelen, waaronder vrouwen, te bereiken.

Een van de grote titels die EA op de mobiele telefoon uit wil brengen is een versie van The Sims. Daarnaast wil men Fifa Football 2005, Tiger Woods PGA Tour 2005 en Need for Speed Underground 2 uitbrengen. Op de lange termijn wil het bedrijf mobiele games en console games linken, zodat je bijvoorbeeld The Sims kan spelen op je telefoon en dan de veranderingen uploaden naar de PC of console. Maar EA geeft toe dat dat nog ver in de toekomst ligt.

Volgens een recent rapport van onderzoeksbureau Ziff Davis, is de populariteit van mobiel gamen in de Verenigde Staten in 2004 verdubbeld naar meer dan 16 miljorn huishoudens. Bijna 70% van de gamers in de VS hebben een mobiele telefoon en 50% speelt spelletjes op een mobiel apparaat.

Bush officieel presidentskandidaat

Icoon US verkiezingen 2De Amerikaanse president George W. Bush heeft donderdagavond de nominatie als presidentskandidaat namens de Republikeinse partij geaccepteerd. Op het hoogtepunt van de vierdaagse Republikeinse Conventie in New York beloofde Bush aan een veiliger wereld te werken door het gevecht tegen terrorisme te winnen.

‘Ik zal bij de verdediging van Amerika nooit toegeven’, stelde Bush voor meer dan tienduizend jubelende gedelegeerden. ‘Daarom hebben we de terroristen over de hele wereld bevochten, niet voor de eer, niet voor macht, maar omdat de levens van onze burgers op het spel staan.’

Cheney zet Kerry fel in de hoek
Woensdagavond haalden de Republikeinen al verrassend hard en persoonlijk uit naar de Democratische presidentskandidaat John Kerry. In ondermeer de speech van vice-president Dick Cheney ging het hard aan toe. Zo hard dat direct na afloop van verschillende kanten de vraag werd gesteld of de Republikeinse aanval niet in hun nadeel zal werken.

Cheney sprak zoals altijd: scherp, in een vlakke toonsoort. Na bijna elke zin werd zijn toespraak onderbroken door applaus. Cheney vulde de helft van zijn tijd met het aanvallen van de presidentskandidaat van de Democraten. Dat is ook de traditie, de vice-president valt de presidentskandidaat aan. Gisteravond rees echter al snel de vraag of Cheney niet te ver was gegaan in het aanvallen.

Cheney begon met de vaststelling dat Kerry ‘elke keer opnieuw de verkeerde keuzes heeft gemaakt’. Hij noemde ondermeer Kerry’s opvatting dat de oorlog tegen het terrorisme ‘gevoelige’ diplomatie vereist. Cheney: ‘Alsof Al Qa’ida onder de indruk zou zijn van onze softe kant.’

Net als Cheney de dag ervoor schilderde Bush zijn Democratische rivaal voor de verkiezingen van 2 november, John Kerry, af als een inconsistente politicus, die steeds wisselend en tegenstrijdige standpunten inneemt. Hij verweet de Democraat dat die tegen een wet stemde waarmee de militaire operaties in Afghanistan en Irak worden betaald.

Cheney hekelde Kerry’s standpunt dat de VS meer en intensiever internationale steun hadden moeten zoeken voor de oorlog tegen Irak. Cheney: ‘Alsof de totale bedoeling van onze buitenlandse politiek is enkele hardnekkige critici te plezieren.’ Onder stormachtig applaus zei hij: ‘George W. Bush zal nooit om permissie vragen om het Amerikaanse volk te verdedigen.’

Senator Zell Miller uit Georgia kreeg woensdag nog meer applaus dan Cheney. De 72-jarige Democraat stemt als enkele jaren overwegend met de Republikeinen. Woensdagavond haalde hij voor de Republikeinse tribune fel uit naar de kandidatuur van zijn partijgenoot John Kerry, die twintig jaar lid is van de Amerikaanse Senaat. ‘Stemgedrag van twintig jaar kan veel meer vertellen over iemand dan twintig weken van electorale retoriek,’ zei Miller ondermeer. Het leverde hem een staande ovatie op.

De eerste politiek redacteur van CNN John King wees op het feit dat aanstaande vrijdag nieuwe cijfers uitkomen over de werkgelegenheid die vermoedelijk opnieuw niet gunstig zullen zijn voor president Bush. King meent daarom dat de Republikeinen door de gang van zaken behoefte hebben aan bliksemafleiders. Hij zei: ‘Er is een reden waarom de Republikeinen John Kerry zo hard aanpakken: ze moeten wel.’

Politiek analist Joe Klein van weekblad Time heeft al acht presidentsverkiezingen meegemaakt. Na woensdagavond zei hij: ‘Nog nooit heb ik het zo boosaardig en vuil meegemaakt. Wat senator Miller aan zogenaamde feiten over Kerry naar voren bracht, zat er mijlen naast. Er zijn mensen die vinden dat de Democraten vorige maand in Boston te terughoudend en positief zijn geweest. Dit was over de grens in de andere richting.’

Nieuwe Elderscrolls titel op komst?

Over een week zal er op de website van Elderscrolls een nieuw spel aangekondigd worden. Waarschijnlijk gaat het om "Oblivion", dit zou dan het vierde deel in de RPG-reeks worden na Arena (1994), Daggerfall (1996) en Morrowind (2002). Er zijn ook een aantal spinoffs gemaakt, namelijk An Elder Scrolls Legend: Battlespire (1997), The Elder Scrolls Adventures: Redguard (1998) en een serie games voor mobiele telefoons in 2003, The Elder Scrolls Travels.

Sinds donderdag 2 september staat er een speciale teaser op de site die de dagen aftelt.
Onder en boven een vaag plaatje staat een tekst die lijkt te suggereren dat het spel over draken zal gaan.

Donderdag stond er:
When the dragon dies, the empire dies (eight).
Vrijdag:
Where is the dragon's blood, the empire's sire? (seven).
Zaterdag:
And from the womb of the void, who shall stem the blood tide? (six).
Zondag:
So long as the blood of the dragon prince runs strong in her rulers,
the glory of the empire shall extend in unbroken years (five).
Maandag:
His heart's blood bleeds in darkness (four).
Dinsdag:
For once the portals are opened, who shall shut them upon the rising tide? (three)
Woensdag verscheen een cirkelvormige tekst:
For Lord Dagon forever reborn in blood and fire from the waters of oblivion (two)
Donderdag veranderde het plaatje naar de Romeinse cijfers IV


en de tekst
Find him... and close shut the marble jaws of oblivion (one)

In de forums op de website wordt uiteraard druk gespeculeerd over het spel.

Franse journalisten overgedragen

De hoofdredacteur van de Franse krant 'Le Figaro' heeft gemeld dat de twee Franse journalisten Georges Malbrunot en Christian Chesnot door hun ontvoerders zijn overgedragen aan een andere soennitische verzetsgroep. Deze zou bereid zijn hen vrij te laten. Volgens de Franse minister van Buitenlandse Zaken Michel Barnier maken de twee het goed.

Malbrunot en Chesnot werden op 20 augustus ontvoerd door het 'Islamitische Leger in Irak'. Deze groepering eiste dat Frankrijk het hoofddoekjesverbod, dat gisteren inging, zou intrekken. De regering weigerde dat echter.

Dinsdag werd al gemeld dat de reporters 'binnen enkele uren' vrij zouden komen. Deze signalen kwamen van het staatspersbureau van Jordanië en de Arabische zender al-Arabiya.

[update] "Moeders moesten kind kiezen"

DopeBoy had ons via de nieuws-submit te melden:

Hoewel de officiële Russische bronnen melden dat gijzelnemers in de Noord-Ossetische stad Beslan 328 mensen, onder wie 140 kinderen, in een school gevangen houden, spreekt de lokale bevolking dit tegen. Volgens hen zijn er zeker 1000 mensen gegijzeld.

De ouders, die soms al sinds het begin van de gijzeling onafgebroken buiten de school staan te wachten, rekenen voor dat de school elf jaargangen telt, dat er per jaargang drie klassen zijn, waarin per klas zeker twintig kinderen zitten. Dat komt neer op zeshonderd gegijzelde leerlingen, de gevangengenomen ouders en leraren niet meegerekend.

Na de eerste vrijlating van gistermiddag, waarbij ook een enkele maanden oude baby het pand mocht verlaten, heeft zich nog geen verbetering voorgedaan in de toestand. De vijftien tot twintig gijzelaars weigeren voedsel, water en medicijnen. De rebellen blijven zo nu en dan in het rond schieten en zouden rond het schoolgebouw mijnen aangebracht hebben.


Een militair brengt de zojuist vrijgelaten baby Alina in veiligheid


Update 11.27 uur: Moeders moesten kind kiezen
De dertig gijzelaars die gisteren door de rebellen zijn vrijgelaten verklaren dat sommige moeders voor een onmogelijke keuze werden gesteld. Ze mochten het schoolgebouw verlaten, maar slechts één kind meenemen. Voor moeders die met meerdere kinderen opgesloten zaten volgde een zware beslissing.

De 27-jarige Zalina werd samen met haar tweejarige zoontje Alan en zesjarige dochter Alana gegijzeld. Toen ze hoorde dat ze naar buiten kon, probeerde ze net te doen of haar dochter het kind van haar schoonzus was, maar de gijzelnemers doorzagen de truc en Zalina moest haar dochter achterlaten. "Hoe kon ik kiezen? Mensen zeggen dat ze blij zijn dat Alan en ik naar buiten konden, maar hoe kan ik gelukkig zijn als mijn dochtertje nog binnen is", aldus de vrouw.

De vrijgelaten gevangenen verklaren dat de gijzelaars eerst water uit de kraan mochten drinken maar dat daarmee gestopt moest worden toen duidelijk werd dat de rebellen geen hoge functionaris te spreken zouden krijgen. De baby's mochten mondjesmaat met wat melkpoeder gevoerd worden.

Volgens Zalina werden vlak na de inval twintig mannen de zaal uitgeleid, de volgende dag kwamen er tien terug. Ze vermoedt dat de andere tien gedood zijn. Ook zouden twee vrouwelijke gijzelnemers zichzelf opgeblazen hebben, hun daad werd in ieder geval door de mannelijke leden geprezen tegenover de gevangenen.

Massu en Gaudio naar huis

Roland Garros-winnaar Gaston Gaudio heeft zich niet weten te plaatsen voor de derde ronde van de US Open.

De als negende geplaatste Argentijn verloor in vier sets van de Zweed Thomas Johansson: 3-6, 6-2, 4-6, 4-6.

Johansson, de winnaar van de Australian Open in 2002, speelde solide en liet Gaudio veel fouten maken. De Argentijn, die slechts eenmaal de derde ronde haalde in New York, had vooral erg veel moeite met de snelheid van de baan.

Ook Olympisch kampioen Nicolas Massu werd uitgeschakeld. De Chileen was niet opgewassen tegen Sargis Sargsian: 7-6, 4-6, 6-3, 6-7, 4-6. In de wedstrijd, die ruim vijf uur duurde, kreeg Massu in de vierde set bij 6-5 in de tiebreak een matchpoint, maar wist deze niet te verzilveren, doordat Sargsian drie punten op rij maakte en er een vijfde set uitsleepte.

Agassi door na opgave tegenstander

Andre Agassi heeft zich weten te plaatsen voor de derde ronde van de US Open.

De tegenstander van Agassi, Florian Mayer, moest in de vierde set opgeven vanwege een blessure. De stand was toen 7-5, 2-6, 6-2 en 1-0 in het voordeel van de Amerikaanse winnaar van het toernooi in 1994 en 1999.

In de derde ronde treft Agassi de winnaar van de partij tussen Jiri Novak (Tsj, 25) en Alex Calatrava (Spa).

Myskina uitgeschakeld in tweede ronde

Anna Tsjakvetadze heeft in de tweede ronde van de US Open voor een grote verrassing gezorgd door haar als vierde geplaatste landgenote Anastasia Myskina te verslaan, setstanden waren 7-6 en 6-3.

Het spel van Roland Garros-winnares Myskina stond bol van de fouten en bovendien liep haar opslag totaal niet. De 17-jarige Russin, die zich via het de kwalificaties voor het hoofdtoernooi moest plaatsen, brak in de tweede set maar liefst drie maal de opslag van Myskina.

Titelverdedigster Henin had twee uur nodig om de derde ronde te bereiken. De Israëlische qualifier Tzipora Obziler maakte het de Belgische erg moeilijk. In de tweede set, toen Henin met de stand 5-4 voor de wedstrijd mocht serveren, verslapte ze, waardoor Obzilervia een break een derde set afdwong.

Daarin nam Henin een 4-1 voorsprong en gaf de wedstrijd uiteindelijk niet meer uit handen.

Dronken echtelieden riskeren celstraf in India

In bepaalde delen van India riskeren mannen straks mogelijk een gevangenisstraf van maximaal drie jaar, indien zij alcohol consumeren zonder toestemming van hun vrouw. Dit wetsvoorstel is ingediend door de Bihar Women's Commission (BWC), een vrouwen-emancipatiebeweging die strijdt tegen de vele vormen van geestelijke en lichamelijke mishandelingen die veel vrouwen in India binnen hun huwelijk moeten ondergaan.

De BWC claimt dat een groot deel van deze mishandelingen ontstaat door drankmisbruik van de man binnen het gezin. Dit voorstel maakt deel uit van een pakket aan voorstellen, die nu zijn aangeboden aan Rabri Devi, de premier van de deelstaat. Het rapport werd later door het ministerie omschreven als "een zeer revolutionaire stap naar emancipatie."

Voortplanting panda's succesvol na bekijken seksvideo

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Eén van de meest bedreigde diersoorten in Azië, waarvan tevens bekend is dat deze zich in gevangenschap heel moeizaam voortplanten, is de panda. Vandaar dat het heel bijzonder is dat een Chinese panda in gevangenschap nu is bevallen van een tweeling.

De wijze waarop de panda is aangezet tot voortplanting mag gerust opmerkelijk heten; medewerkers van het Zuid-Chinese wildreservaat lieten de panda, Hua Mei genaamd, 'seksfilms' van parende panda's zien in de hoop haar geslachtsdrift op te wekken. Daarna werd ze middels een 'blind-date' aan een mannetjespanda gekoppeld en deze 'therapie' bleek dus uiterst succesvol.

Medewerkers konden in ieder geval al verheugd vaststellen dat één van de twee baby's een jongetje is.

Helderse Antillianenoorlog noopt tot ingrijpen ministeries

IcoonDe ministeries van Justitie, Binnenlandse Zaken en van Vreemdelingenzaken en Integratie gaan waarschijnlijk ingrijpen om de oorlog tussen jonge Antillianen in Den Helder tot staan te brengen. Alleen lijkt Den Helder de zaak niet meer de baas te kunnen, alhoewel de lokale politie blijft volhouden dat het om een samenloop van omstandigheden zou gaan.

''Een opeenstapeling van incidenten'' noemt N. Modder, politie-afdelingshoofd in Den Helder, de gewelddadigheden onder de Antillianen. Burgemeester en wethouders van Den Helder geloven echter niet meer in toeval. Zij hebben onlangs al in het geheim met de ministerietop in de marineplaats overlegd.

De gewelddadigste feiten: Op 20 september 2003 wordt Nishmael Dorothea doodgestoken; Op 14 mei 2004 wordt 'Sami', de jongere broer van de dader van die steekpartij, doodgeschoten en op 22 augustus wordt Steven Sewpersad doodgestoken; De 17-jarige hoofdverdachte is een vriend van de overleden Dorothea.

Een woordvoerder van een Antilliaanse stichting in Den Helder vermoedt dat er twee groepen van bij elkaar zo'n 50 voornamelijk Antilliaanse jongeren van tussen de 14 en 22 jaar op voet van oorlog leven. Dit is mede om greep te krijgen op de drugshandel. De groepen wisselen regelmatig van samenstelling. Hun ouders zijn vaak straatarm en leven op de Antillen. De jongeren zijn 'alleen' in Nederland en wonen wisselend bij kennissen of familieleden.

De lokale politiek in Den Helder zit met de handen in het haar. Zij kunnen niet voorkomen dat er nog steeds Antilliaanse jeugd naar Nederland komt. Terwijl volgens de lokale VVD Den Helder echt niet meer Antillianen aankan. ''Meer Antillianen kunnen we echt niet aan. De bevolking is gespannen, dat merk je aan alles. Extra politie is één. Maar we hebben ook meer geld nodig uit Den Haag. Dit kan zo niet langer.''

Dijkstal excuseert zich voor anti-Verdonk uitlatingen

Voormalig VVD-lijstrekker en leider Hans Dijkstal heeft aan minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie zijn excuses aangeboden voor zijn zware kritiek op het vreemdelingenbeleid. Begin juni zei Dijkstal in een interview met het Algemeen Dagblad dat de plannen van Verdonk om vignetten in te voeren die de mate van integratie van allochtonen aangeven, wel leken op het invoeren van een jodenster. Bovendien zaaiden veel huidige Kamerleden en ministers haat jegens allochtonen en moslims volgens Dijkstal. De opmerkingen leidden indertijd tot woede en ontzetting in VVD-kringen.

Dijkstal die deel uitmaakt van de commissie PaVEM, welke de deelname van allochtone vrouwen aan de Nederlandse maatschappij moet stimuleren, heeft vorige week een indringend gesprek gevoerd met Verdonk. Daarbij was ook PaVEM-voorzitter Paul Rosenmöller aanwezig.

Volgens minister Verdonk hebben beiden verklaard dat de woorden die Dijkstal heeft gebezigd niet gezegd hadden mogen worden. Ook in de toekomst zal dit niet meer gebeuren, zo verzekerden zij de minister. Voor Verdonk is de kwestie hiermee afgedaan.

[update] Geert Wilders stapt uit VVD-fractie

VVD-Kamerlid Geert Wilders heeft besloten de VVD-fractie te verlaten. Hij blijft wel in de Kamer. Het omstreden Kamerlid had vanavond een gesprek met fractievoorzitter Van Aartsen, vice-premier Zalm en partijvoorzitter Van Zanen. VVD-fractieleider Van Aartsen sprak na afloop van een dramatisch besluit.

Eerder op de dag had Van Aartsen nog de hoop uitgesproken op een 'positieve uitkomst' van het gesprek. Wilders liet vooraf weten dat hij wil dat er 'een eind komt aan deze soap'. "Ik ben het geneuzel meer dan zat", meende de Limburger.

De breuk vindt zijn oorzaak in herhaaldelijke scherpe uitspraken van het Kamerlid. Enkele maanden geleden publiceerde Wilders samen met fractiegenoot Oplaat een tienpuntenplan, waarin een pleidooi werd gevoerd voor een rechts-conservatieve koers van de liberalen. De discussie tussen Wilders en Van Aartsen spitste zich met name toe op de vraag of Turkije ooit lid kan worden van de EU. Nee, stelt Wilders, waarmee hij zich weigert te conformeren aan het fractiestandpunt waarin een toetreding op termijn onder voorwaarden wordt geaccepteerd.

Update 0:41 uur
Wilders noemde het besluit om uit de VVD-fractie te treden 'diep triest'. "Ik neem vandaag afscheid van een club waar ik 20 jaar actief voor ben geweest en het raakt me in mijn ziel." Wilders zal als éénmansfractie doorgaan. Op termijn wil hij een nieuwe rechtse beweging oprichten die zich richt op de kiezers aan de rechterkant van de politiek. Aansluiting bij de LPF sloot hij uit.

Fractieleider Van Aartsen zei 'alles te hebben gedaan om Wilders binnenboord te houden'. Hij ontkende dat aan het Kamerlid een ultimatum was gesteld. Volgens Van Aartsen was Turkije niet de kern van het probleem. "Het gaat erom dat de fractie als team kan functioneren", aldus de VVD'er.


Geert Wilders

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.