DVD: Wargames - The Dead Code

Will en Dennis zijn echte gamers, als het kan spelen ze voor geld, veel geld. Maar dat is ook wel eens misgegaan, dus heeft Will aan zijn moeder beloofd niet meer te spelen. Maar Dennis heeft een nieuwe game ontdekt, The Dead Code, en hij haalt Will over om geld in te zetten, geld dat ze even lenen van de rekening van de buurman. Helaas blijkt deze game bedoeld te zijn om terroristen aan te trekken en laat nu net de rekening van de buurman misbruikt worden voor het witwassen van het geld van de terroristen. De computer achter The Dead Code heet 'Ripley' en is gebaseerd op de supercomputer uit de jaren tachtig genaamd 'Joshua'. De combinatie van herkomst van het geld en de kennis en behendigheid van Will zorgen ervoor dat 'Ripley' hem bestempeld als een groot gevaar voor de nationale veiligheid. Als Will dan met een schooltrip naar Canada vliegt, merkt hij dat ze achter hem aan zitten. Tevens blijkt 'Ripley' er heel andere ideeën op na te houden over hoe ze met de bedreigingen om moet gaan. Gelukkig is er één iemand die Will kan helpen, een persoon die ook zeer bekend is met 'Joshua'.

Wargames – The Dead Code is een vervolg op de film Wargames uit 1983. In die film belde een jonge hacker in op het computersysteem van het Amerikaanse leger en ontketende bijna een nucleaire oorlog. In 2008 werd het vervolg op de markt gebracht, rechtstreeks op dvd. De hoofdrol is weggelegd voor Matt Lanter. De regie was in handen van Stuart Gillard.


Als je de trailer leuk vind, dan mag je de film zelf ook kijken

Het is natuurlijk altijd moeilijk om te moeten opboksen tegen een kassucces. Het is iets wat vaker mis is gegaan dan dat het een succes werd. Ook Wargames - The Dead Code is het niet gelukt om het succes van zijn voorganger te evenaren. Het acteerwerk is niet slecht en het plot lijkt ook redelijk op orde te zijn, maar er zijn toch teveel toevalligheden en onbeantwoorde vragen aanwezig blijkt wanneer je de film hebt afgekeken. Wel zitten er de nodige verwijzingen naar vroeger in de film, neem bijvoorbeeld het trucje om gratis te kunnen bellen. Wargames - The Dead Code is een vermakelijke film waarbij je niet te veel moet nadenken. Als je nog tijd over hebt, kun je nog even kijken naar de extra's bij deze dvd, er is namelijk een 'Making Of' te vinden op de dvd, altijd interessant om te kijken.

Label: Releasedatum: Kijkwijzer:
Waardering Film: Waardering extra's:

Kijk voor meer films en dvd's in Film, Tv & Radio.