Film: Final Destination 3

Als het principe van de Final Destination reeks op waargebeurde feiten gebaseerd zou zijn, heeft de mensheid een groot probleem. Final Destination is tegenwoordig een van de weinige films die niet beweert op waarheid te berusten. Een opluchting binnen het genre, maar blijft ook het derde deel overeind staan of sterft het genre langzaam maar zeker een gruwelijke dood?

De hoofdrol in het derde deel wordt wederom door Magere Hein vertolkt. Op de achtergrond ditmaal een pretpark, waar een aantal studenten zich aan een achtbaanritje wagen. Zodra ze de karretjes bestijgen krijgt Wendy (net zo een zweefteef als in het vorige deel) een verontrustend gevoel. Dit klopt wanneer het karretje na enkele minuten van de baan af schiet en alle leerlingen ter plekke sterven.

De openingsscŤnes van Final Destination 3 is een van de weinige zekerheden in het leven; ze zijn retestrak in beeld gebracht en houden niet in op ranzigheid. Het gevolg is pretentieloos popcornvermaak, dat vreemd genoeg leuk blijft zolang het grapje maar niet te vaak wordt herhaald. Final Destination heeft daarnaast een monopolie als het gaat om gruwelijke sterfscŤnes: We nemen een onthoofding, een op hol geslagen zonnebank en natuurlijk iemand die verplet wordt. Heerlijk.

De hoofdrollen waren vreemd genoeg sterker dan het vorige deel, waar de hoofdpersoon een muts was en de bijpersonen minder interessant. Misschien komt het omdat Final Destination 3 terug naar zijn roots gaat: Er spelen alleen jonge acteurs in, terwijl het vorige deel mikte op oudere slachtoffers. Het is en blijft een tienerslasher, dus je weet wat je te wachten staat. Maar het eindresultaat staat weer als een huis. Voor iedereen die niet naar Hostel durfde te gaan, maar wel weer toe is aan een goede portie horror, is aan het juiste adres bij Final Destination 3.


Label: United International Pictures Releasedatum: 6 April 2006
Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!