FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 29 augustus 2005

Ferrari schept geen verwachtingen

Ferrari wil voor het komende weekend, waarin de GP van Italië op het programma staat, geen hoge verwachtingen scheppen.

Ferrari is dat jaar een beetje aan het kwakkelen. Dit weekend wordt de thuis-Grand Prix van Ferrari verreden op Monza. Ferrari-teambaas Jean Todt wil de fans alvast op het ergste voorbereiden.

"We zijn gewoon niet goed genoeg dit jaar. We staan derde in het kampioenschap en dat is, gezien onze problemen, nog niet eens zo slecht. Echter kan ik absoluut niet beloven dat we winnen op Monza. We doen uiteraard ons best, maar we zijn zeker niet favoriet zoals voorgaande jaren," aldus Todt die het Italiaanse temperament alvast een beetje wil temmen.

Button-gate raast verder

Button-gate is al een paar maanden bezig, en er zijn sinds de Grand Prix van Turkije weer een aantal nieuwe ontwikkelingen.

Jenson Button wilde vorig jaar dolgraag naar Williams, maar mocht toen niet vanwege zijn contract met BAR. Williams heeft Button toen een contract voor 2006 laten tekenen. Button wil nu dolgraag onder dat contract uit om bij BAR te blijven. BAR wil Button ook graag behouden en heeft Williams al wat voorstellen gedaan, die Williams steeds afsloeg. Kortom: 'Button-gate'.

Nu zijn er zoals het een echte soap betaamt nieuwe ontwikkelingen. Honda zou Button $80 miljoen geboden hebben om hem bij Honda te houden. Met deze $80 miljoen zou Button het contract met Williams mogelijk kunnen afkopen.

Frank Williams reageert ook op dit bericht weer afwijzend. "Ik wil zelfs voor $100 miljoen het contract met Jenson niet afkopen. Jenson rijdt volgend jaar gewoon bij ons." Dit heeft hij ook aan Button laten weten in Turkije door hem een brief te sturen. In deze brief stond 'je rijdt volgend jaar voor ons, of je rijdt niet'. Button reageerde op deze brief met het antwoord: 'dan rij ik toch niet'. Volgens BAR-teambaas Nick Fry is de kans dat Button daar blijft 50%. "Wij hebben geld voldoende om Button te behouden, Williams niet."

Titelverdedigster Kuznetsova al naar huis

De winnares van de US Open van vorig jaar, Svetlana Kuznetsova, kan haar titel niet prolongeren. Ze werd al in de eerste ronde uitgeschakeld door Jekaterina Bitsjkova.

De als vijfde geplaatste Russische had geen schijn van kans tegen haar onervaren landgenote. De setstanden waren 6-3 en 6-2 in het voordeel van de 20-jarige Bitsjkova, voor wie het de eerste wedstrijd op een Grand Slam was.

Gezellig samen zingend douchen in Australië

BaZzY had ons via de nieuws-submit te melden:

In Australië zoeken ze allerlei manieren om water te besparen in verband met de droogte die er nu heerst. In het zuidoosten van het land hebben ze nu een muzikale oplossing.

De autoriteiten hebben de bewoners gevraagd om samen te douchen en de tijdsduur te beperken tot de duur van hun favoriete muzieknummer. "Je moet niet zomaar met iemand onder de douche kruipen, maar douchen met je partner is zeker niet verkeerd", zei Peter Beattie, premier van Queensland vandaag.

Negentig procent van de zuidoostelijke regio heeft te kampen met extreme droogte en in elke stad gelden beperkingen op het gebruik van water.

Op de vraag wat Beattie zelf onder de douche op heeft staan, antwoordt hij met het Beatles-nummer "Let it be", daar kun je twee á drie minuten mee douchen.

Nintendo koopt 1,5 % van hun aandelen terug

Nintendo gaat 2.2 miljoen aandelen terugkopen. De 2.2 miljoen aandelen zijn 1,5 procent van het totale aantal aandelen dat Nintendo nu uit heeft staan (130.08 miljoen).

Nintendo zal volgende week de aandelen gaan terug kopen tegen een bedrag van 106 dollar per aandeel, hetzelfde als de slotkoers van vandaag. In totaal zal Nintendo dus 233,5 miljoen moeten betalen om hun eigen aandelen weer terug te kopen. De reden voor deze aankoop dat Nintendo op deze manier een overname wil voorkomen. Op dit moment bezitten ze 11.59 miljoen aandelen, wat neerkomt op 8.9 % van alle uitgegeven aandelen.

Mercedes onder indruk van Albers

Norbert Haug, motorsport-directeur van Mercedes is nog altijd onder de indruk van Christijan Albers.

Christijan Albers reed vorig jaar nog onder de hoede van het DTM-team van Mercedes en wist daar vijf overwinningen te behalen. Toen Albers dit jaar tijdens de DTM-race op Zandvoort terugkeerde in zijn F1-bolide liet Norbert Haug weten nog altijd gecharmeerd te zijn van onze landgenoot.

"Christijan Albers is zeker iemand die de teams in de gaten moeten houden. Velen nemen hem niet serieus nu hij bij Minardi rijdt, maar ik vind deze keuze helemaal niet gek. Minardi heeft al veel talentvolle coureurs verder in de F1 geholpen, met als beste voorbeeld Fernando Alonso. Christijan is een jongen met heel veel talent, hij houdt zich goed en weet zich te manifesteren binnen de Formule 1," aldus Haug na de DTM-race op Zandvoort.

FC Thun druk bezig op transfermarkt

Het Zwitserse FC Thun is zich flink aan het versterken met het oog op de Champions League campagne. Thun, tegenstander van Ajax, maakte vandaag de komst van twee spelers bekend.

De media in Zwitserland speculeren al dagen over mogelijke nieuwelingen, vlak na de sensationele plaatsing voor de Champions League. De ploeg van Urs Schönenberger zal morgen nog een aanvaller vastleggen, maar vandaag werd al de komst van twee spelers wereldkundig. Het gaat om Grégory Duruz en Adriano Louis Spadoto.

Duruz is 28 jaar en is afkomstig van RC Amiens, een Franse tweedeklasser. Duruz is een linksbenige verdediger, die in Zwitserland een erkende prof is. Hij kwam eerder uit voor Sion en FC Basel. Adriano - niet die van Internazionale – is een rechtsback van 27 jaar. Hij komt over van het Braziliaanse FC Guarani. Gisteren raakte Thun nog een erkende kracht kwijt: David Pallas tekende namelijk bij VfL Bochum.

Thun is op 18 oktober en 2 november de tegenstander van Ajax in de poulefase van de Champions League. In de voorrondes rekende de ploeg onder meer af met Dinamo Kiev. Momenteel bekleedt Thun na zeven speeldagen de vijfde positie in de competitie.

Wallace en Gromit screens

Er zijn weer enkele screenshots opgedoken van de nieuwe Wallace en Gromit-game: The Curse of the Were-Rabbit. Deze zal later dit jaar verschijnen op Xbox en PlayStation en is uiteraard gebaseerd op de gelijknamige film.

Het verhaal van Curse of the Were-rabbit gaat over reusachtige groentes, angstaanjagende konijnen en natuurlijk de mislukte uitvindingen van Wallace.
In het dorp wordt een wedstrijd georganiseerd rond de grootste groentes. Een enorm groente-etend beest komt er op af en Wallace en Gromit worden ingehuurd om hem weg te jagen.








Clijsters, Serena Williams verder

Kim Clijsters en Serena Williams zijn hun campagne op de US Open uitstekend begonnen. Beide favorieten wonnen respectievelijk van Martina Müller en Yung-Jan Chan.

Clijsters is altijd op haar best tijdens wedstrijden in de Verenigde Staten. De Belgische verloor sinds de US Open finale van 2003 namelijk slechts één keer op Amerikaans hardcourt. Ook vandaag liep alles op rolletjes: al na 53 minuten kon de Vlaamse het zegegebaar maken, na een simpele 6-1 en 6-2. De arme Duitse Martina Müller kwam er totaal niet aan te pas.

Serena Williams jaagt in New York op haar derde US Open titel, maar is nog allerminst in goede doen. Tegen de Chinese Chan werd het weliswaar 6-1 en
6-3, maar Serena maakte nog veel fouten en kwam in de tweede set zelfs met 3-0 achter. Zelf was de Amerikaanse ook duidelijk gefrustreerd over haar niveau. Naast Clijsters en Williams boekten ook Schiavone, Petrova en Hantuchova een ticket voor de tweede ronde.

Racist

Er zijn nog steeds veel racisten in ons land en niet alleen in ons land, over de hele wereld zijn er nog genoeg racisten die ook actief bezig zijn. In het volgend filmpje zien we een lid van de KKK-clan op een Zuid-Afrikaan afstappen om een beetje benzine te krijgen.
Dit is natuurlijk een van de domste acties die ik ooit gezien heb, ik bedoel hiermee vraag je als het ware dus sla me op mijn smoel.

Bekijk dit filmpje hier en oordeel nou eens zelf.

Update:
Hier is hetzelfde filmpje alleen duurt het langer en zijn er nog andere scene's.

Vrachtwagen in brand op A28 na ongeval

SadKingBilly en -JuRRiaN- hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Op de A28 tussen 't Harde en Wezep is vanavond een tankwagen in brand gevlogen nadat het een vrachtwagen geschampt had. De vrachtwagen stond volgens de politie met pech langs de kant.

Doordat de tankwagen de vrachtauto schampte vloog hij over de kop en kwam in de middenberm tot stilstand. Hierdoor vloog de tankwagen in brand. De 41-jarige tankwagenbestuurder raakte gewond.

Het verkeer vanuit Amersfoort kan niet verder rijden dan 't Harde. De andere richting is gestremd ter hoogte van Wezep. Van beide kanten wordt men omgeleid via de A50 en de A1. Er zijn nog geen files geconstateerd rond 20.00 uur. Volgens de verwachtingen is de A28 nog enkele uren afgesloten. Ook het treinverkeer is door het ongeval ontregeld, maar volgens ProRail zijn de sporen rond 19.45 uur alweer vrijgegeven.

"De tankwagen was geladen met een flinke hoeveelheid brandstof", aldus politiewoordvoerder Bert Top. "Om die reden waren we bang voor ontploffingsgevaar", voegt hij er later nog aan toe. De vlammen konden in korte tijd bedwongen worden omdat vier brandweerkorpsen snel ter plaatse waren.

Op dit moment wordt de tankwagen nog gekoeld. Als de oplegger voldoende is afgekoeld, wordt de resterende brandstof overgepompt in een andere tankwagen. Men is dan nog een tijd bezig om het wegdek schoon te maken. Pas dan kan de weg weer open worden gesteld.

World of Warcraft inmiddels 4 miljoen keer verkocht

Blizzard heeft vandaag aangekondigd dat World of Warcraft in Noord-Amerika al één miljoen keer is verkocht, wat het werelwijde totaal op 4 miljoen brengt. Natuurlijk is Blizzard hier erg blij mee. De game kwam vorig jaar november uit in Noord-Amerika.

Het spel blijft onder meer populair omdat Blizzard constant updates voor de game uitbrengt. Op dit moment is World of Warcraft de grootste en meest populaire online RPG in Noord-Amerika.

De game is niet alleen in Noord-Amerika een succes. Ook in Europa, Australië, Nieuw-Zeeland en Korea zijn de verkopen uitermate succesvol. Sinds 7 juni is World of Warcraft ook verkrijgbaar in China en Singapore, binnenkort volgt Taiwan nog.



Gaudio nu al onderuit op US Open

De eerste grote naam die dit jaar is gesneuveld op de US Open is Gaston Gaudio. De als negende geplaatste Argentijn kon het niet bolwerken tegen Brian Baker.

Gaudio kwam het verlies van de tiebreak in de eerste set nooit meer te boven. Die tiebreak werd met 11-9 gewonnen door Baker, die 195e staat op de wereldranglijst en met een wildcard is toegelaten. De tweede en derde set gingen heel eenvoudig naar de Amerikaan: 6-2 en 6-4. Gaudio is sowieso bezig aan een minder jaar. Hij had zich ook niet optimaal op deze US Open voorbereid door vooral veel graveltoernooien af te werken. De US Open lag de Argentijn toch al niet: nooit kwam hij voorbij de derde ronde.

De Belg Xavier Malisse mag wél naar de tweede ronde. Malisse versloeg de Tsjech Jan Hernych: 6-2, 7-5 en 6-2. Naast Malisse en Baker zijn ook Ljubicic en Massu al verzekerd van een plaats bij de beste 64 op het laatste Grand Slam van 2005.

FOK!radio: downtime en Big Brother

FOK!RadioLuister nu naar FOK!radio en hoor: Anderhalf miljoen kijkers gisteravond. Geen slechte score voor de start van een nieuw seizoen van Big Brother op Talpa, waar niet altijd even hoge kijkcijfers worden gehaald. FOK! heeft een historie met Big Brother. Door de eerste editie van de real-life soap is FOK! groot geworden. Het is dan ook niet gek dat er een hele BBblog werd geopend samen met een compleet subforum. Talpa zelf weet nog niet wie er nu als eerste met de nieuwtjes gaat komen. Wat is de komende tijd de bedoeling en hoe komt FOK! aan die nieuwtjes? We gaan het horen van Silmarwen die in de BB-crew zit. Ze zit vanavond vanaf 20:00 uur in onze uitzending.

Daarnaast was FOK! vandaag weer traag, down, snel, weg, terug, weg, terug, down, traag..... Wat is er allemaal aan de hand? We gaan het vanavond vragen aan de mannen die in het datacentrum bezig zijn aan de servers. Dus mocht FOK! plat gaan, dan weet je waar je een status-update kunt horen!

Natuurlijk zal Yvonne ook weer de laatste roddels met ons doornemen en bellen we Cynix over zijn week. Blinky legt een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


NIEUW!
Ja, we hebben iets nieuws: podcast. Je kunt onze uitzending nu ook op mp3 downloaden en op je mp3-speler zetten. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Hockeyers boeken opnieuw zege

De Nederlandse hockeyheren zijn nagenoeg zeker van een plaats bij de laatste vier op het EK in Leipzig. Tegen Polen werd met 2-1 gewonnen.

Alleen in theorie kan een plaats in de halve finales de hockeyéquipe nog ontgaan. Nederland won zondag al van Frankrijk (5-4) en vandaag ging dus ook Polen voor de bijl, al verliep het weer moeizaam. Nederland startte nochtans goed door al vroeg te scoren: Taeke Taekema benutte na een kwartier spelen een strafcorner. Polen wist echter veel gevaar te stichten voor het Nederlandse doel, vooral dankzij uitblinker Piotr Mikula.

Na 51 minuten scoorde opnieuw Taekema uit een strafcorner. De aansluitingstreffer van Mikula in de laatste minuut deed niet meer terzake. Later vandaag spelen Frankrijk en Spanje nog tegen elkaar in de poule van Oranje. Alléén als Frankrijk wint is Nederland nog niet zeker van de halve finale. Anders moet de ploeg van Oltmans het zelf afmaken in de wedstrijd van donderdag tegen Spanje.


Stand Poule B:

1. Nederland 2-6 (7-5)
2. Spanje 1-3 (2-1)
3. Frankrijk 1-0 (4-5)
4. Polen 2-0 (2-4)

Noodlanding voor voetbalteam Olympique Lyon

Het voetbalteam van de Franse kampioen Olympique Lyon is maandag met de schrik vrijgekomen, toen het vliegtuig waarin de ploeg zat een noodlanding moest maken. Vlak voor de landing, op het vliegveld van Lyon, verloor de piloot de macht over het toestel.

De noodlanding die daarop volgde gebeurde met zo'n harde klap dat alle wielen explodeerden en een vleugel van het toestel ernstig beschadigd raakte. Een stewardess raakte gewond aan een pols en een groot aantal voetballers klaagden over verschijnselen van shock en pijnlijke ribben. Lyon keerde terug van de met 0-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Auxerre.

Kuijt: "Ik blijf bij Feyenoord"

Aanvaller Dirk Kuijt wil dit seizoen niet meer weg bij Feyenoord. Zondag heeft de gewilde spits dat aan de clubleiding laten weten.

"Ik heb mijn definitieve besluit genomen, ik blijf bij Feyenoord", aldus Kuijt. "Het gevoel was niet goed om op het laatste moment zo'n mooie en fantastische club te verlaten."

De aanvoerder van Rotterdammers had zondag met één doelpunt een belangrijk aandeel in de 1-2 zege op Ajax en staat nog in de serieuze belangstelling van Tottenham Hotspur. "Voor dit seizoen gaat het helemaal niks meer worden met andere clubs. Mocht er nu nog een geweldige club komen, dan zal ik het aanhoren, maar ook meteen aangeven dat het pas voor volgend seizoen is", aldus Kuijt.

Alle perikelen rond een eventuele transfer hadden de laatste tijd invloed op het spel van de Nederlander. "In eerste instantie vond ik voor mezelf dat ik er weinig last van had, al merkte ik wel dat mijn omgeving, de spelers, de supporters en de media er veel mee bezig waren. Ik moest veel vragen beantwoorden en aangeven hoe het er voor stond. Daar gingen veel tijd en energie inzitten, waardoor het ook bij mij ging malen en ik er niet aan ontkwam er over na te denken. Dat ik kramp had tegen Ajax, zegt wat dat betreft ook wel iets. Ik heb er een aantal dagen last van gehad. Nu is dat voorbij en ga ik me weer helemaal richten op de enige hoofdzaak, het voetbal."

Vijf luchtvaartmaatschappijen op Franse zwarte lijst

Twisted_TpaU had ons via de nieuws-submit te melden:

In Frankrijk is door de directie van de burgerluchtvaart(DGAC) zondagavond een zwarte lijst gepubliceerd van vijf luchtvaartmaatschappijen die niet meer in het Franse luchtruim mogen vliegen. Volgens DGAC zijn ze niet veilig genoeg om mee te reizen.

De Liberiaanse maatschappij International Air Services, het Thaise Phuket Air, Air Saint Thomas uit de Verenigde Staten, Air Koryo uit Noord-korea en Air Mozambique zijn de maatschappijen die op de zwarte lijst staan. Het is ook bedoeld als waarschuwing naar de rest van wereld.

Vanaf begin juni dit jaar werd Phuket Airlines geweerd uit Frankrijk. Air Koryo was al niet meer welkom sinds april 2001. De andere drie bedrijven waren sinds vorig jaar niet meer welkom.

Vooruitlopend op Europese maatregelen beloofde minister Perben van transport na het ongeluk van tien dagen geleden met een Colombiaans vliegtuig in Venezuela zo'n lijst te publiceren.

Vanaf dit weekeinde staat op vliegveld Charles-de-Gaulle bij Parijs een vliegtuig aan de grond van het Turkse Fly Air. Na een onaangekondigde controle bleken de papieren niet in orde te zijn, de banden kapot en zat er een lek in de brandstoftanks. De 126 passagiers die met het vliegtuig naar Antalya zouden vliegen moesten tot vanmiddag wachten totdat ze met een ander vliegtuig naar hun bestemming konden vliegen. In de afgelopen dagen was dit het derde incident al met Fly Air.

Bejaarde vrouwen aangerand in Ede

In Ede is een verkrachter actief die het gemunt heeft op bejaarden. De bejaarden worden door de man verkracht of aangerand. De politie is al sinds april naar hem op zoek.

De man is actief in bejaardenhuizen en aanleunwoningen. Hij klimt 's nachts door openstaande ramen waarna hij toeslaat. Het is tot nu toe nog onbekend hoeveel slachtoffers hij precies gemaakt heeft want er wordt niet altijd aangifte gedaan. Meestal komt dat door schaamte.

Morgenavond wordt er aandacht aan de zaak besteed in het tv-programma opsporing verzocht. De fiets die de vermoedelijke dader achterliet na een achtervolging is dan ook te zien. Twee weken geleden werd ook al bekend gemaakt dat er in de Kop van Noord-Holland ook bejaarden zijn aangerand.

Heerlense straat afgezet wegens gaslek

Ooggetuige RiFF had ons via de nieuws-submit te melden:

Een deel van de Akerstraat in Heerlen is vanmiddag afgezet in verband met een gaslek. Het lek ontstond in een zogeheten middel-drukleiding toen er werkzaamheden werden uitgevoerd. Energiemaatschappij Essent probeert het gat te dichten.

Hoewel er gas uit de leiding stroomt, is er volgens de brandweer geen sprake van direct explosiegevaar. Wel moeten omwonenden hun ramen gesloten houden.


De waterstralen worden ingezet om het gas te verdunnen. Foto: RiFF

Plassen

Plassen is iets natuurlijks en daarom zijn er wc's ontworpen. Soms is het plassen een lastig geval voorbeelden hiervan zijn, tijdens het autorijden en er is geen tankstation in de buurt of je bent een voetballer en je moet hoog nodig naar de wc. Dit zijn momenten waarbij je het liefst gewoon dicht bij een wc was om vlug te plassen.

De motorrijder in het volgend filmpje had dat geluk wel en hij greep meteen zijn kans.

Duitsers oneens met UEFA over speeldata

De Duitse voetbalbond DFB is het oneens met de speeldata die de Europese voetbalbond heeft vastgelegd voor de komende wedstrijden om de UEFA Cup.

Vijf clubs uit de Duitse Bundesliga moeten spelen op twee donderdagen, 15 en 29 september. Daardoor moeten enkele clubs binnen 48 uur twee voetbalwedstrijden spelen.

Hamburger SV, VfB Stuttgart, Bayer Leverkusen, Hertha BSC en FSV Mainz 05 hebben ook verplichtingen in de Duitse voetbalcompetitie. De Bundesliga heeft de UEFA verzocht om de data te veranderen, maar de Europese voetbalbond weigert om uitzonderingen te maken. De Duitse competitie zit onder meer vast aan afspraken met de televisie.

De UEFA neemt deze starre standpunt vooral in om de Champions League niet in de wielen te rijden. Voor het belangrijkste Europese toernooi zijn de dinsdag en woensdag al gereserveerd. Dan mogen er geen andere voetbaledstrijden worden gespeeld.

Domme dieven laten eigen auto ontploffen

thefunny en Scootmobiel haddden ons via de nieuws-submit te melden:

In het Nieuw-Zeelandse Waipukurau hebben drie diesel-dieven hun eigen auto laten ontploffen. Niemand raakte bij de explosie gewond.

Ze hadden diesel uit een tank van een boerderij overgepompt naar hun benzineauto. Daardoor startte de auto niet en wilden de niet al te snuggere dieven de brandstoftoevoer controleren. Dat deden ze met een aansteker, waardoor de auto meteen in lichterlaaie stond nadat de aansteker ontstoken werd.

Het is dat stomheid geen misdrijf is anders hadden ze een hoge straf gehad. Nu wordt ze alleen diefstal ten laste gelegd.

[update] Punten derde ronde

Dit weekend was de derde speelronde in de Nederlandse competitie. Hieronder vind je de punten.

Winnaar van deze ronde werd JAM met maar liefst 75 punten. Op de tweede plaats eindigden Denizle, ehpsv en pieterfx, met allen 67 punten. ballenenballen en Hilgo bezetten met 66 punten samen de vijfde stek.

In het algemeen klassement moest RayMania zijn leidende posititie afgeven, hij staat nu op de derde plek. De nieuwe nummer één is Loontje met 136 punten. Hij wordt verder nog door sander4444 (tweede), Franco79 (vierde) en orchideusstuifmeelsnuiver (vijfde) op de hielen gezeten.

Bij de subleagues ging de weekoverwinning naar Frankrijk met 48 punten. De deelnemers aldaar bleven die van Jabroni (47 punten) net voor. Op korte achterstand eindigden eveneens MCTC1 en Valkenboskade, beiden met 46 punten.

In het algemeen klassement gaat xyutwel aan de leiding met 111 punten; tweede en derde staan Il Mondo en De Kukamaestro's met respectievelijk 105 en 102 punten.

De volgende ronde is ronde 4. Je kunt voor deze ronde wisselen tot vrijdag 9 september 17:59 uur.

Wedstrijden ronde 4:
RKC Waalwijk - Roda JC
AZ - RBC Roosendaal
Willem II - Ajax
SC Heerenveen - Heracles Almelo
PSV - FC Utrecht
NAC Breda - ADO Den Haag
Feyenoord - NEC
FC Twente - Vitesse
FC Groningen - Sparta

-
Dit bericht is zojuist geupdate. Eerder op de dag bevatte het foute informatie betreffende de rondewinnaars en de nieuwe standen. Onze excuses daarvoor.

Petacchi klopt Boonen in Vuelta

Alessandro Petacchi heeft in Puertollano de tweede etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De 31-jarige Italiaan was de snelste in de massaspurt. Bradley McGee blijft de leider.

De tweede rit in lijn stond in het teken van de hitte. Met een temperatuur van bijna veertig graden Celsius leken de omstandigheden om te koersen haast ondraaglijk. De organisatoren hadden ook nog eens wat hellinkjes uitgetekend, weliswaar ver van de finish, maar toch. Ondanks de weersomstandigheden lag het tempo aan het begin van de etappe erg hoog: de aanvallen volgden elkaar op. Niemand kreeg echter meer dan een halve minuut. Na zeventig kilometer kreeg Javier Pascual Rodriguez (Comunidad Valencia) wél wat ruimte, al snel liep hij uit naar een voorsprong van rond de drie minuten.

Het parcours was echter in het nadeel van de eenzame leider: lange, kaarsrechte wegen zodat vluchters altijd in het zicht blijven. Fassa Bortolo nam al snel haar verantwoordelijkheid in het peloton, met Petacchi in haar gelederen. Op zo’n 25 kilometer van de finish zag Pascual Rodriguez het nutteloze van zijn aanval in en liet zich inlopen door de meute.

De volgende die het probeerde was de Duitser Thomas Ziegler, van Gerolsteiner. Het jonge talent (in 2006 actief voor T-Mobile) reed al rap dertig seconden uit voor de hoofdmacht. Uiteraard liet het peloton Ziegler niet begaan en werd hij op vijf kilometer van de meet weer tot de orde geroepen.

De troepen van Petacchi bereidden de sprint uitzonderlijk goed voor en Alejet zelf rondde bekwaam af. Erik Zabel eindigde nog voor Tom Boonen knap als tweede. Max van Heeswijk werd zesde. Voor Petacchi is het zijn dertiende etappezege in de Vuelta. Zijn eerste twee ritten won hij in de editie van 2000. Morgen is de kans op een nieuwe massasprint groot.

Uitslag 2e etappe Córdoba – Puertollano:

Positie:Naam:Land:Ploeg:Tijd:
1A. PetacchiITAFAS3.48.40
2E. ZabelDUITMO0'00''
3T. BoonenBELQUI0'00''
4T. HushovdNOOCA0'00''
5G. BonomiITALAM0'00''


Klassement na twee etappes:

Positie:Naam:Land:Ploeg:Tijd:
1B. McGeeAUSFDJ8.50.32
2L. BertagnolliITACOF0'32''
3J. FlechaSPAFAS0'39''
4J. RodriguezSPASAU0'41''
5A. ViciosoSPALIB0'41''

Parlementszetel te winnen in loterij

Icoon opmerkelijk nieuws Tegenwoordig wordt alles wat los en vast zit verloot, maar een Oostenrijkse politicus maakt het wel heel erg bont. Gerhard Hirschmann verloot namelijk een zetel in de Oostenrijkse Eerste Kamer als afgevaardigde van de deelstaat Stiermarken. De baan komt compleet met het riante salaris van 54.000 euro per jaar.

Hirschmann, zelf lid van de regerende Volkspartij, voert al een tijdje campagne voor de afschaffing van de Eerste Kamer. Dit orgaan zou volgens hem overbodig zijn, en bovendien veel te veel geld kosten. Voordat hij de zetel weg kan geven, moet hij hem overigens nog wel eerst krijgen in de verkiezingen van 2 oktober. Daarvoor heeft 8,5 procent van de stemmen in de deelstaat nodig.

"U kunt kiezen om mee te doen met de debatten of u kunt doen zoals de overige 61 senatoren: uitbetaald krijgen en je mond te houden", aldus Hirschmann op zijn website. Inmiddels zouden zich al duizenden kandidaten gemeld hebben.

Fahrenheit gecensureerd in VS

Onlangs was David Cage, maker van het spel Fahrenheit, aanwezig op het forum van GameFaqs om vragen te beantwoorden van bezoekers. Hier wist hij onder andere te melden dat de Amerikaanse versie van het spel, in Amerika Indigo Prophecy genaamd, deels gecensureerd gaat worden. Gevolg is dat het spel in Amerika iets later uitkomt dan gepland.
"[...]
ESRB asked is to get rid of all the sex scenes in the game, not only not to show any nudity or sexual act in the game, but to make sure the data are not even on the DVD, which gave us some issues in matter of data management. I really thought there was nothing offending in this game, just people in love making love, but after the Hot Coffee affaire, this was obviously even too much. Although I was unhappy to be forced to change the game, it does not dramatically change the experience.
[...]"


Italiaanse scheidsrechter Collina stopt ermee

Icon Sport - Voetbal Pierluigi Collina is scheidsrechter af. De wereldberoemde Italiaanse scheidersrechter met zijn karakteristieke kale hoofd heeft zijn ontslag ingediend bij de scheidsrechterscommissie AIA nadat hij van de Italiaanse bond alleen nog maar mocht fluiten in de Serie B.

Collina had eigenlijk vorig seizoen al moeten stoppen met fluiten, omdat hij de leeftijdsgrens (dit seizoen wordt hij 46) voor Italiaanse scheidsrechters was gepasseerd. De Italiaanse bond besloot de arbiter echter een jaar dispensatie te geven.

Door een sponsordeal van Collina met Opel, de shirtsponsor van AC Milan, één van de clubs uit de Italiaanse Serie A, raakte Collina vervolgens in opspraak. De Italiaanse bond vreesde belangenverstrengeling en sommeerde Collina de overeenkomst ter waarde van 800.000 euro direct op te zeggen. Collina weigerde en daarop oordeelde de bond dat Collina enkel nog in de Serie B mocht fluiten.

"Na 28 jaar heb ik besloten mijn ontslag in te dienen bij de AIA. Ik kan het niet helpen. De mensen moeten in een scheidsrechter geloven. Uiteindelijk hebben we allemaal verloren", aldus de scheidsrechter. Collina brak internationaal door nadat hij de Olympische finale van 1996 tussen Argentinië en Nigeria in goede banen leidde. In 1999 floot hij de historische Champions League eindstrijd tussen Manchester United en Bayern München. Zijn hoogtepunt was ongetwijfeld de WK finale van 2002, waarin Brazilië met 2-0 Duitsland klopte.


Collina staat, behalve om zijn goede kwaliteiten als scheidsrechter,
vooral bekend om zijn karakteristieke kale hoofd


Kijk voor meer voetbalnieuws ook eens op de FOK! Voetbalmanager!

Screenshots RCT3: Wild!

Atari heeft vandaag nieuwe screenshots uitgegeven voor alweer de tweede addon, RCT3: Wild! Bij deze addon kan de speler een mix van dierentuin en pretpark maken. Zo willen de makers van het spel ook een soort thematiek toevoegen. Zo kunnen de spelers kiezen uit een afrikaans park, vol met zebra's en giraffes, of een prehistorisch thema, vol met uitgestorven diersoorten. Er is nog geen releasedate bekend van de game.




Cagliari zet coach al op straat

Na één wedstrijd heeft Attilio Tesser, de coach van Cagliari, alweer zijn congé gekregen. Tesser was sinds medio juli in dienst bij de club uit de Serie A.

Tesser wordt opgevolgd door Daniele Arrigoni, die na afloop van het vorige seizoen nog opstapte bij de rossoblù. Arrigoni verkaste naar het aanvankelijk gepromoveerde Torino. Later werd Torino echter teruggezet naar de Serie B wegens financiële problemen. Arrigoni verrichte vorig jaar een zeer knappe prestatie door Cagliari naar de tiende plaats in de Serie A te loodsen. De keuze voor de 47-jarige Tesser stuitte al op veel onbegrip bij de tifosi, want met Triestina eindigde hij als negentiende in de Serie B.

T-Mobile haalt Bernucci

Lorenzo Bernucci rijdt in 2006 voor T-Mobile. De 25-jarige Italiaan tekent een contract voor twee seizoenen bij het Duitse ProTour-team.

De 25-jarige Bernucci verlaat Fassa Bortolo, waarvoor hij slechts één seizoen koerste. Daarvoor was hij drie jaar actief voor Landbouwkrediet. Bernucci heeft met slechts één profzege geen gevuld palmares. Die ene overwinning vierde hij echter wel in de Tour 2005 in de rit met aankomst in Nancy. De Italiaan had die dag wel het geluk aan zijn zijde, want het halve peloton moest wegens een valpartij in de laatste bocht voet aan de grond zetten. Bernucci kon ook naar Lampre-Caffita, maar kiest dus voor T-Mobile.

Wakker-Maak-en-Auto-Grappen

Mensen wakker maken in de ochtend wordt een rage, aangezien er steeds meer en meer filmpjes over online worden gezet. Hier hebben we een filmpje waarbij ze een masker pakken en deze voor iemand zijn gezicht zetten en het licht even aan zetten waardoor hij zich helemaal dood schrikt.

Autograppen worden ook steeds beroemder. In het volgend filmpje zien we iemand op de achterbank van een auto zitten en hij krijgt het op een gegeven moment toch wel heel erg benauwd.

Verbrugghe definitief naar Cofidis

Het hing al een aantal dagen in de lucht, maar nu is het definitief: Rik Verbrugghe rijdt de komende twee seizoenen voor Cofidis. De Waal is afkomstig van Quick-Step.

De 31-jarige Belg werd tijdens het eerste Vuelta-weekend al meermaals gelinkt met een overgang naar het Franse ProTour-team. Nu bevestigt Verbrugge het zelf ook: ”Dit kon ik niet laten liggen. Toen Cofidis me een voorstel deed, heb ik meteen open kaart gespeeld met manager Patrick Lefèvre en ploegleider Wilfried Peeters. Ze stelden allebei dat ik deze kans met beide handen moest aangrijpen.”

Voordat Verbrugghe voor Quick-Step kwam koersen was hij actief voor Lotto en Lotto-Domo. Het succesvolste jaar uit zijn loopbaan is ongetwijfeld 2001. Toen won Verbrugghe de proloog in de Giro, een Touretappe, de Waalse Pijl en het Critérium International. Dit jaar was de Belg de beste in de proloog van de ENECO Tour.

Collina stopt met fluiten

Pierluigi Collina is scheidsrechter af. De kale leidsman heeft zijn ontslag ingediend bij de scheidsrechterscommissie AIA nadat hij van de Italiaanse bond alleen mocht fluiten in de Serie B.

Collina had aanvankelijk vorig seizoen al moeten stoppen met fluiten, omdat hij de leeftijdsgrens (dit seizoen wordt hij 46) was gepasseerd. De Italiaanse bond besloot de arbiter echter een jaar dispensatie te geven. Collina kwam vervolgens in opspraak na een sponsordeal met Opel, de shirtsponsor van AC Milan. De Italiaanse bond vreesde belangenverstrengeling en sommeerde Collina de overeenkomst (ter waarde van 800.000 euro) op te zeggen. Collina weigerde en daarop oordeelde de bond dat Collina enkel nog in de Serie B mocht fluiten.

“Na 28 jaar heb ik besloten mijn ontslag in te dienen bij de AIA. Ik kan het niet helpen. De mensen moeten in een scheidsrechter geloven. Uiteindelijk hebben we allemaal verloren,” aldus de scheidsrechter. Collina brak internationaal door nadat hij de Olympische finale van 1996 tussen Argentinië en Nigeria in goede banen leidde. In 1999 floot hij de historische Champions League eindstrijd tussen Manchester United en Bayern München. Zijn hoogtepunt was ongetwijfeld de WK finale van 2002, waarin Brazilië met 2-0 Duitsland klopte.

Tweede Tokkie

Alles moet kunnen, en liefst nog op televisie.
De sperma-show gaat voorlopig nog effe niet door, maar gelukkig is er nog keus genoeg. Zeker nu in de nieuwste Big-Brother serie op Talpa een zwangere vrouw live wil bevallen. Iets wat niet iedereen bevalt. En dan bedoel ik niet alleen het inwoners van Staphorst of Urk, maar een veel grotere groep mensen. En misschien ook wel terecht. Er zullen bijvoorbeeld veel mensen denken: Is dit nou die prachtige hoogstaande cultuur waarin wij moeten integreren? Waar een praktisch altijd bezopen Patty Brard stront aan het zeven is. En nu, bij de nieuwe Big Brother een vrouw dus live wil bevallen? Een vrouw die tijdens haar zwangerschap ook nog eens hevig rookt, Een tweede Tokkie?
Als dat gelijk staat met het Westen, dan zullen deze mensen terecht beweren dat de drie wijzen niet voor niets uit het oosten kwamen.
Het Westen is in de vooronderstelling dat het zo liberaal en verlicht is. Maar uiteindelijk is het niets verder dan de tijd van de donkere middeleeuwen, waar men op het dorpsplein ter vermaak iemand ophing, iemand radbraakte of iemand op een rokende brandstapel wierp.
Alleen moet het nu allemaal op tv. Schaamteloos, want alles moet kunnen: Tokkies, troep en Talpa-televisie.
John de Mol heeft niet alleen een bord voor zijn kop, maar ook een schotelantenne als hij in deze tijd zo onverstoorbaar de grenzen van de Westerse moraal wil verleggen. Nederland staat echt niet alleen vanwege die paar duizend soldaten in Irak zo hoog op Al Quaida's verlanglijstje! En een avondje Nederlandse televisie is niet echt goeie reclame voor die hoogstaande Westerse cultuur. Schetst net zo'n scheef beeld van de Nederlandse samenleving als wij inmiddels van de islam hebben. John de Mol graaft zo zijn graf. En wij het onze, want De Mol zendt uit wat wij blijkbaar willen zien? En wordt het graf net zo diep als De Mols programma's gezonken zijn. John kan in zijn extremistische jacht op kijkcijfers misschien wel een duister homevideootje door zuslief Linda laten uitzenden. Als hij tenminste een beetje voor de uitzendrechten van Al Jazeera wil betalen...
Wij zullen met zijn allen wel kijken. "Straks: na de reclame, de onthoofding van Gerard Joling, Gordon en een derde kijkcijferkanon van Talpa naar keuze, live op televisie, SMS nu!"

Een andere gezonde roker, Theo van Gogh, weet nu immers ook dat dát helaas de gevolgen kunnen zijn. De gevolgen van het idee: alles moet kunnen, en het liefst nog op televisie...

FOK! Prijswinnaars week 34

Net als iedere week kon je op de FOK!frontpage weer een aantal mooie prijzen winnen! Om in aanmerking te komen voor twee kaarten voor Earth in de Melkweg in Amsterdam, hoefde je alleen maar de Engelse vertaling van 'melkweg' op te zoeken. De gelukkige winnaars van de kaarten zijn:

Boes21
Brief
mardeleintje

Daarnaast gaven we ook vijf maal de nieuwe single "Don't Lie" van de Black Eyed Peas weg. Om die te winnen, moest je de voornaam van de zangeres van de band weten. Natuurlijk wordt zij meestal 'Fergie' genoemd, maar aangezien ze eigenlijk 'Stacy' heet, hebben we dat ook goed gerekend. De winnaars van de singles zijn:

Edjuhh
kruup000
primal-pdw
Stievus
The_Goaly

De singles worden zo spoedig mogelijk opgestuurd. De winnaars van de kaarten voor Earth ontvangen hier later vandaag nog een e-mail over. Mocht je deze e-mail niet krijgen, neem dan even contact met ons op! Alle winnaars namens ons natuurlijk gefeliciteerd met jullie prijzen!

Minder werk voor jongeren

Twisted_TpaU had ons via de nieuws-submit te melden:

Er zijn minder jongeren (15 tot 24 jaar) aan het werk dan voorheen. In vergelijking met het tweede kwartaal van 2001 zijn er ruim 100.000 werkzame jongeren minder. De jeugdwerkloosheid is in diezelfde periode met ongeveer 50.000 gestegen.

Van de jongeren die niet werken, volgt het grootste deel een studie. Door de onzekere arbeidssituatie wordt dat aantal steeds groter. In het middelbaar beroepsonderwijs steeg het aantal leerlingen met bijna 6%. Het aantal jongeren in het hoger onderwijs nam toe met ruim 9%.

De populatie jongeren groeide sinds 2001 met ruim 60.000 tot bijna 1,95 miljoen in het tweede kwartaal van 2005. Op dit moment is 43,9% actief op de arbeidsmarkt. In het tweede kwartaal van 2001 was dit aandeel nog 48,2%.

Het aantal banen voor schoolverlaters ging in de periode 2001-2004 fors omlaag. In 2001 waren er nog 74.000 vacatures, in 2004 nog maar 13.000.

Jongeman gebruikt jassen als wc-papier

QyRoZ had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Gelderse Borculo is een 19-jarige inwoner van die plaats aangehouden voor diefstal en vernieling van twee jassen. De man had zaterdagnacht zitten kotsen en poepen in een cafétoilet, en daarbij zijn reet afgeveegd (danwel zijn derrière gereinigd) met de twee jassen.

De twee cafébezoekers die hun jas misten, vonden die besmeurd met poepresten terug in het toilet.

Eerlijkheid kost James WK-kwalificatiewedstrijden

David James ontbreekt in de Engelse selectie van Sven-Göran Eriksson voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wales en Noord-Ierland, begin september.

Na zijn bekentenis over zijn slechte invalbeurt tijdens de oefenwedstrijd tegen Denemarken (4-1 verlies) werd James geslachtofferd. Hijbekende na afloop van de wedstrijd dat hij zijn invalbeurt niet had voorbereid.

"Ik wist dat ik niet zou starten en daarom heb ik mijn voorbereiding niet goed uitgevoerd", aldus de keeper van Manchester City.

Als keepers riep Eriksson Paul Robinson, Robert Green (Norwich City) en Chris Kirkland (West Bromwich Albion) voor de WK-wedstrijden op. De Zweed zei wel dat 'de deur niet dicht is' voor James.

Bebloede dronkelap uit winkelbed gehaald

In Oud Gastel werd dit weekend een 69-jarige man door de politie uit een bed in een meubelzaak gevist. De man lag badend in het bloed in het bed. Hij bleek dwars door een winkelruit te zijn gevallen waarbij hij diverse snijwonden en een pijnlijke schouder had opgelopen.

De gewonde man was niet alleen onder invloed van alcohol, maar ook van verdovende middelen. Hij werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

SC Heerenveen haalt Finse international

SC Heerenveen heeft zich versterkt met de Finse spits Niklas Tarvajärvi. De 22-jarige aanvaller komt over van
Mypa-Myllykosken Pallo.

Tarvajärvi tekent een contract voor twee seizoenen bij de Friese club. De Fin kwam twee keer uit voor de nationale ploeg en was ook een vaste kracht in allerlei vertegenwoordigende jeugdelftallen. Zo deed hij elf keer mee met Jong Finland. Vandaag voegt de nieuwste aanwinst zich al bij de selectie van trainer Verbeek. Nadeel voor SC Heerenveen is dat Tarvajärvi niet speelgerechtigd is in de UEFA Cup. De aanvaller speelde namelijk al voorrondewedstrijden met Mypa.

Oplossing voor de Dure BenzinePrijzen.

De laatste tijd is de prijs van benzine ongeloofelijk gestegen. Het is niet meer aantrekkelijk om een auto te rijden. Hoelang zal het nog duren voordat we dadelijk 2 euro per liter gaan betalen?

Ik heb de perfecte oplossing gevonden voor de mensen die gratis benzine willen ontvangen. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een midget.

Bekijk het filmpje en je weet meteen wat ik bedoel.

Wereldtitel De Koning/Berkhout

Marcelien de Koning en Lobke Berkhout hebben in San Francisco de wereldtitel in de Olympische 470-klasse veroverd. Het Nederlandse duo bleef de Engelsen Bassadone en Clark nipt voor.

De Koning/Berkhout nam al na de eerste van in totaal veertien manches de leiding, maar kon nooit een grote voorsprong nemen in het klassement. Op de laatste dag waren er nog twee races: in de eerste race eindigden onze landgenoten als zevende, maar de afsluitende manche werd winnend afgesloten. Het Nederlandse tweetal is nu wereldkampioen omdat het meer races heeft gewonnen dan Bassadone/Clark. Beide duo's eindigden namelijk met hetzelfde puntenaantal.

”Het was ontzettend spannend, maar we bleven rustig en in onszelf geloven. De hele week was onze bootsnelheid uitstekend en ook in de laatste wedstrijd konden we daarop vertrouwen. Toch kon ik het na de finish nog niet geloven. Ik was bang voor een rekenfout, omdat het Britse team als tweede was geëindigd. Toen we ook door hen werden gefeliciteerd, wisten we het zeker,” aldus een dolgelukkige stuurvrouw De Koning.

''Bouma naar Aston Villa''

Na Lee, Van Bommel, Park en Vogel raakt PSV vandaag waarschijnlijk nog een basisspeler kwijt. Wilfred Bouma is namelijk op weg naar Birmingham, waar hij vanmiddag zal worden gekeurd door Aston Villa.

Over de hoogte van de transfersom en de lengte van het contract is nog niets bekend, maar Bouma’s zaakwaarnemer Ger Lagendijk verwacht vandaag tot overeenstemming te komen: ”De kans is negentig procent dat Bouma vertrekt. We hopen vandaag een akkoord te bereiken met de club.”

De 27-jarige Bouma had nog een contract tot medio 2008 bij de landskampioen, maar in zijn verbintenis zou een clausule zijn opgenomen die de hoogte van de afkoopsom bepaalt. Eerder deze maand zou een club uit de Premier League het bedrag al op tafel hebben gelegd, maar werd er met Bouma geen akkoord bereikt over de salarisvoorwaarden. Aston Villa is nog op zoek naar een centrale verdediger, want over de fitheid van Martin Laursen bestaan grote vraagtekens.

Stagiair duwt collega met geweld in wasdroger

Pven en Patje30 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Duitse politie heeft afgelopen zondag bekendgemaakt dat in Fulda een 33-jarige medewerker van een wasserette door een 16-jarige stagiaire met geweld in een van de wasdrogers is geduwd waarna het apparaat werd aangezet. De politie vermoedt dat de tiener op verzoek handelde van een derde medewerker van de wasserette die ruzie had met het slachtoffer.

Uit de politieverhoren blijkt dat de stagiair de vrouw op zijn rug nam waarna hij rondjes begon te draaien. De vrouw, slechts 1,50 meter groot, werd hier zo duizelig van dat hij haar gemakkelijk in een van de slechts 48 centimeter diepe wasdrogers kon stoppen. Toen de droger begon te draaien en warm werd, raakte de vrouw in paniek. Ze wist uiteindelijk het deurtje met haar ellebogen uit het apparaat te duwen.

Ondanks het incident werkte de vrouw door tot sluitingstijd. Thuis werd zij echter onwel en in het ziekenhuis werd geconstateerd dat zij een hersenschudding en een gebroken rib had opgelopen. Tegen de dader en de opdrachtgever is een aanklacht ingediend.

Mp3 en meer 6

Weer wat opendirs om de week door te komen, vooral rock muziek dit keer.. hebben die gothics ook eens wat .

OST
5th Element
Bad Taste
The matrix reloaded
Team America

ROCK
3 Doors Down
Avril Lavinge
Evanescence
Linkin Park - Hybrid Theory
Linkin Park - Meteora
Lost Prophets - Start Something
Lost Prophets - The Fake Sound of Progress
Papa Roach - Infest
System Of A Down - System Of A Down
Slipknot - IOWA
CKY
The Pogues
Within Temptation - Mother Earth
Scissor Sisters - Filthy Gorgeous
Mastodon - Leviathan
The Distillers - Coral Fang

POP
Maroon5 - Songs About Jane
Coldplay - X&Y
Coldplay - Acoustic
Jennifer Lopez - Rebirth
Dresdon Dolls - Live
Meerdere Artiesten
Oasis - Don't Believe the Truth

R&B
Dr. Dre - The chronic

Aanrader van de week
Arcade Fire

Als je zelf nog een leuke Open dir hebt dan kun je die gewoon submitten gebruik dan als titel Open dir.
En dan staat je open dir er de volgende keer misschien ook bij.

Dirs leeghalen doe je natuurlijk met DownThemAll

Als de tunnel donker blijft

Van onze vaste gastcolumnist SCH:

Een Fok-user heeft zichzelf deze week van het leven beroofd. Gefascineerd lees ik de reacties op het forum, vooral de veroordelingen. "Zelfmoord is zo egoïstisch." Klopt, misschien is zelfdoding zelfs wel de ultieme vorm van egoïsme. Maar wellicht is het ook de eerste keer dat iemand echt helemaal voor zichzelf kiest. En helaas meteen de laatste keer.

Late afzegging Safin voor US Open

Marat Safin doet niet aan de US Open. De Russische nummer vijf van de wereld kampt al de hele zomer met tendinitis aan zijn linkerknie en laat verstek gaan voor Flushing Meadows.

Al voor Wimbledon kampte Safin met de kwetsuur, maar toch nam hij deel aan het fameuze grastoernooi. Na Wimbledon lastte hij een rustperiode in, om twee weken geleden weer terug te keren in Cincinnati. Daar speelde Safin redelijk en sneuvelde pas in de kwartfinales tegen Robby Ginepri. De 25-jarige Rus, in 2000 winnaar in New York, wordt vervangen door de Duitser Björn Phau. Safin zou vannacht uitkomen tegen Alexander Popp.

Nederlandse roeiers beginnen goed aan WK

De Nederlandse ploeg is de WK roeien in het Japanse Gifu prima begonnen. De tropische hitte op de rivier Nagara was totaal geen belemmering.

De lichtgewicht skiffeurs Marit van Eupen en Gerard van der Linden wisten hun series overtuigend te winnen. De vier-zonder-stuurman Cirkel, Gabriels, Vellenga, Vermeulen liet in de voorwedstrijd de veruit beste tijd klokken. Jeugdwereldkampioen skiff Sjoerd Hamburger maakte indruk in een race tegen wereld- en olympisch kampioen Olaf Tufte. Hij verloor nipt van de Noorse gigant.

Blake pakt eindwinst New Haven

James Blake heeft zijn rentree in 2005 extra kleur gegeven door het toernooi van New Haven te winnen. De Amerikaan, deelnemer dankzij een wildcard, won in de finale van Feliciano Lopez: 3-6, 7-5 en 6-1.

Lopez leek de wedstrijd onder controle te hebben, totdat regenbuien een onderbreking noodzakelijk maakten. Op dat moment was de Spanjaard de betere speler, leidde al met 1-0 in sets, en in de tweede set ging het gelijk op. Na de pauze trof Lopez echter een Blake die zich had hervonden. De Amerikaan liet nog maar weinig heel van Lopez en won zijn tweede ATP-titel.

”Onnodig om te zeggen dat hiermee een droom uitkomt. Het kan niet mooier dan een toernooi winnen in je eigen regio,” aldus Blake, die is geboren in het nabijgelegen Connecticut. Blake tuimelde vorig jaar uit de top-200, vanwege ziekte en blessures. Vandaag staat hij dankzij een uitstekende zomer weer bij de eerste vijftig van de wereld. Op de US Open ontmoet hij morgen Greg Rusedski in de eerste ronde.

Zeges Charlton, Manchester, Chelsea

In de Premier League waren er dit weekend zeges voor Chelsea en Manchester United. Charlton Athletic blijft het ondertussen verrassend goed doen.

Manchester United bleef zonder puntenverlies door Newcastle United op Saint James’ Park met 2-0 te kloppen. The Magpies staan nu negentiende en hebben nog niet één keer gescoord. Gisteren was er wel verbetering in het spel, vooral dankzij aankoop Alberto Luque. Toch was het ManU dat met de volle buit naar huis ging, omdat Newcastle-verdediger Boumsong tot tweemaal toe in de fout ging. Eerst profiteerde Rooney na een uittrap van Van der Sar en vlak voor tijd miste de Franse verdediger de bal, zodat Van Nistelrooij eenvoudig kon intikken.

Chelsea blijft op kop dankzij een 2-0 zege op White Hart Lane tegen Tottenham Hotspur. Mido kreeg al vroeg een rode kaart vanwege een elleboogstoot tegen Del Horno. Chelsea profiteerde optimaal met treffers van diezelfde Del Horno en Duff. Spurs was eigenlijk volkomen kansloos, ondanks een felle Davids, die zijn derde gele kaart in drie duels kreeg.

Naast Manchester United en Chelsea is er nog maar één ploeg zonder puntenverlies: Charlton Athletic. De Londense ploeg won zeer eenvoudig met 0-3 bij Middlesbrough. Rommedahl, Perry en Bent tekenden voor de doelpunten. De topper tussen Liverpool en Arsenal werd uitgesteld, omdat Liverpool vrijdag nog om de Europese Super Cup speelde.


Uitslagen 4e Speeldag Premier League:
Newcastle United – Manchester United 0-2
Middlesbrough – Charlton Athletic 0-3
Tottenham Hotspur – Chelsea 0-2
West Ham United – Bolton Wanderers 1-2
Manchester City – Portsmouth 2-1
Wigan Athletic – Sunderland 2-1
Fulham – Everton 1-0
West Bromwich Albion – Birmingham City 2-3
Aston Villa – Blackburn Rovers 1-0

Stand na vier speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Chelsea4128 - 0
2Manchester City4106 - 3
3Charlton Athletic397 - 1
4Manchester United395 - 0
5Bolton Wanderers476 - 4
6Tottenham Hotspur474 - 2
7Arsenal366 - 2
8Astn Villa454 - 4
9Liverpool241 - 0
10West Ham United344 - 3
11Blackburn Rovers443 - 5
12Middlesbrough443 - 5
13Birmingham City444 - 7
14Fulham443 - 6
15West Bromwich Albion444 - 8
16Wigan Athletic331 - 2
17Everton331 - 3
18Portsmouth413 - 7
19Newcastle United410 - 6
20Sunderland402 - 7

Topscorers:
Bent – Charlton Athletic – 4 goals
Horsfield – West Bromwich Albion – 4 goals

Cohen de grote winnaar

Dat was me het voetbalweekendje wel weer. Blijft een feit dat we de ene mens het succes wat meer gunnen dan de andere, zo ook als het gaat om AZ. Prachtig dat AZ op titelkoers ligt natuurlijk maar toch ook weer jammer dat deze vrolijke vriend dan ook weer volop in de schijnwerpers komt te staan. Waarschijnlijk moeten we dat voor lief nemen en moeten we gewoon blij zijn dat we eindelijk weer eens een andere landskampioen krijgen. Na het gestuntel van Ajax gistermiddag en de moeizame overwinning van onze provinciaaltjes uit Eindhoven is het wel duidelijk dat AZ de te kloppen ploeg is, of vergeet ik nu nog een club?

Voetbalsucces was er ook voor Cohen. Arrogante kop of niet, Cohen kan toch zeggen dat hij het goed heeft gedaan met zijn beleid rond Ajax-Feijenoord. Ook dat heeft echter een schaduwzijde, want dit betekent dat het voor Ajax-Feijenoord uitgestippelde beleid navolging zal krijgen en de normale supporter op een gegeven moment toch een keer de dupe zal zijn. Maar ook hier geldt dat we ons dan maar moeten vastklampen aan het positieve aspect, tevens het beste voetbalnieuws van dit weekend: "Er waren geen rellen".

Anderhalf miljoen kijkers voor Big Brother

Bijna anderhalf miljoen mensen hebben gisteren de eerste uitzending van het nieuwe seizoen van Big Brother gevolgd. Dat blijkt uit de kijkcijfers die zojuist zijn gepubliceerd. Talpa zendt het vijfde seizoen van de reallife-soap uit.

Gisteren werd al bekend dat de Arbeidsinspectie actie dreigt te ondernemen tegen het verblijf van een baby in het Big Brother-huis. In het huis zit nu de 27-jarige Tanja die zeven maanden zwanger is. Op verzoek van minister van Sociale Zaken Aart Jan de Geus onderzoekt de dienst wat het voor een zuigeling betekent om in een tv-programma ter wereld te komen. Daarbij staat de vraag centraal of de aanwezigheid van de baby kan worden opgevat als een vorm van kinderarbeid.

Op de BBlog zullen streamverslagen, screenshots, nieuws en columns te vinden zijn die allemaal te maken hebben met Big Brother. Ook komt er elke week een nostalgieblog, geschreven door de echte oldbies van FOK! Uiteraard is er ook het Big Brother 5 forum.

Green Day grote winnaar MTV Video Awards

Green Day is de grote winnaar geworden van de MTV Video Music Awards die gisteravond in Miami werden uitgereikt. De Amerikaanse punkrock-band sleepte zeven awards in de vorm van een astronaut in de wacht.

'Boulevard Of Broken Dreams' won onder meer de prijs voor beste video van het jaar. De groep uit Californië liet daarmee Coldplay, Gwen Stefani, Kanye West en Snoop Dogg achter zich. "Het is goed om te weten dat rock muziek nog steeds een plek heeft op MTV", zei zanger Billie Joe Armstrong van Greenday toen hij de prijs in ontvangst nam.


Uitmarkt trekt half miljoen bezoekers

De Amsterdamse Uitmarkt heeft net als vorig jaar een half miljoen bezoekers getrokken. Afgelopen weekeinde was de 28e editie van het festival gehouden, dat gezien wordt als de opening van het culturele seizoen. Naast theatergezelschappen lieten ook musea en uitgeverijen hun programma voor het komende seizoen zien.

Dit jaar was er in het Vondelpark voor het eerst een speciale Uitmarkt voor kinderen en ook die markt was een groot succes. "We willen het volgend jaar weer doen", aldus Uitmarkt-organisator H. van Karnebeek.

De Uitmarkt richt zich steeds meer op een breder publiek. De organisatie wil vooral de jongere generatie naar de theaters trekken. Behalve optredens zondag van Ali B., Lange Frans en Baas B. en Osdorp Posse op de grote podia, was de zogenoemde The Remix het terrein van de jongeren.

Van alles en nog wat...

Na het doorstruinen van de submit blijkt dat er weer heel wat te beleven valt op het web:

Een nieuwe clip van de makers van de videoclip creep.
Wilt u ook wat ijs in uw water?
Bouw je eigen BMW. Ik heb de prijs van de 7 serie al naar 194.000 Euro opgejaagd. Dat kunnen jullie vast beter.
Een anti-roken asbak
En nog een keer onze Kate met de hoef.
En als laatste wat willekeurige plaatjes van naaktende vrouwen.

Met dank aan sizzler, Hammer20, Big_Fat_Wombat, Finder_elf_towns, en nog wat anoniemen!

Voetbal: Uitslagen Eredivisie (week 34)

Dit weekend was de derde speelronde in de Nederlandse Eredivisie.

Deze ronde stond de klassieker tussen Feyenoord en Ajax op het programma. Feyenoord wist in de ArenA drie punten binnen te slepen.

Landskampioen PSV won gemakkelijk bij Roda JC. AZ had in Arnhem weinig moeite met Vitesse en won overtuigend met 0-5.


Uitslagen

Vrijdag 26 augustus
ADO Den Haag - SC Heerenveen 1-0

zaterdag 27 augustus
NEC - RKC Waalwijk 1-3
Sparta - NAC Breda 1-0
Vitesse - AZ 0-5

zondag 28 augustus
Ajax - Feyenoord 1-2
FC Utrecht - FC Twente 1-3
Heracles - FC Groningen 2-1
RBC Roosendaal - Willem II 1-1
Roda JC - PSV 0-3

De stand na de derde speelronde vind je hier

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

Van der Struijk breekt voet

Willem II-verdediger Frank van der Struijk heeft aan de wedstrijd tegen RBC Roosendaal een gebroken voet overgehouden. De speler moest al na zes minuten gewisseld worden na een overtreding van RBC-aanvaller Donny de Groot.

Deze blessure is een forse domper voor Willem II, aangezien men zeer dun in de verdedigers zit. Frank van Mosselveld viel in de competitiewedstrijd tegen NAC Breda uit en is minimaal een maand uitgeschakeld. Daarnaast kampen ook Van Nieuwstadt en Kreek met blessures.

10 kleine negertjes deel 3


lees eerste de voorgaande delen!
10 kleine negertjes deel 1
10 kleine negertjes deel 2

Van een diskette: neger001.doc

Tien kleine negertjes gingen uit eten langs verre wegen,
Één overat zichzelf, toen waren er nog maar negen.
Negen kleine negertjes praatten tot diep in de nacht,
Één kon niet meer wakker worden, toen waren er nog maar acht.
Acht kleine negertjes kwamen op een eiland aangedreven,
Één zei dat hij niet verder wilde, toen waren er nog maar zeven.
Zeven kleine negertjes kapten hout met een kapmes,
Één sloeg zichzelf in tweeën, toen waren er nog maar zes.
Zes kleine negertjes hielden een honingbedrijf,
Één werd gestoken door een bij, toen waren er nog maar vijf.
Vijf kleine negertjes kregen met het recht gemier,
Één kwam terdege in de knoei, toen waren er nog maar vier.
Vier kleine negertjes gingen naar zee en zie,
Een rode haring verzwolg er één, toen waren er nog drie.
Drie kleine negertjes gingen naar Artis mee,
Een grote beer drukte er één fijn, toen waren er nog maar twee.
Twee kleine negertjes gingen naar 't zonnebad heen,
Één verbrandde er helemaal, toen was er nog maar één.
[b]Één klein negertje bleef helemaal alleen,
Hij hing zich tenslotte maar op, dus bleef er toen niet één.

In de vorige delen konden jullie het begin van dit spannende verhaal lezen. In deel 1 heb ik verteld hoe we naar de meet gingen, en in deel 2 ging die verder.
Na het telefoongesprek dat ik met Nietzman had gehad, ben ik toch weer in bed gekropen. De volgende dag was ik niet bij de computer weg te slaan. De mensen van de meet bleven praten over wat er gebeurd was, en ook de rest van de crew was heel erg geschrokken. De users hadden nog niks door, aangezien het net leek alsof Cptmarco gewoon door bleef posten door het timed bloggen en al de blogjes van hem die nog stonden te wachten. Om half drie vroeg mijn moeder of ik de hond uit kon laten, en dat heb ik toen maar gedaan. Ik betrapte mezelf erop, dat ik niet kon ophouden met rondkijken. Ik was echt bang dat er uit de bosjes iemand zou kunnen komen. Zo snel als ik kon liep ik door. Normaal gesproken wandelden we vaak van de paden af, en renden mijn hond en ik achter elkaar aan door de bosjes en tussen de bomen door. Dit keer was dat niet zo, maar het voelde zo alsof mijn trouwe viervoeter me begreep. Ook hij leek zenuwachtig, maar misschien kwam dat omdat het mijn gevoelens overnam. Opeens gingen zijn rugharen overeind staan. Mijn kleine zwarte labrador begon te grommen, en toen ik in de richting keek waar hij naartoe keek, zag ik iemand wegschieten achter een boom. Normaal gesproken liepen er vaak andere hondenbezitters in het bos, maar deze persoon wilde niet graag gezien worden. Hij of zij droeg zwarte kleren, en ik werd nog banger dan ik al was. Ik draaide me om en zo snel mogelijk liepen we terug naar huis. Het kon best zijn dat de zwartgeklede man of vrouw er niet op uit was om me te bespioneren, maar zo voelde ik me. Bekeken.
Thuis aangekomen propte ik een boterham in m'n mond en ging zo snel mogelijk weer naar boven. mIRC stond nog te flikkeren, en er waren flink wat speculaties over wat er precies gebeurd kon zijn. RealBizkit666 zei, dat het ook best een ongeluk had kunnen zijn, en hij geloofde er niet zo erg in. Rickmans probeerde ons gerust te stellen, maar iedereen was erg van slag door het gebeurde, en kwam zo niet echt toe aan het zoeken naar nieuwe plaatjes en filmpjes voor op de weblog. Het viel me op dat iedereen aanwezig was. Alle negen webloggers die waren overgebleven, al klinkt overgebleven wel erg cru. We praatten verder. Het kon ook aan de cheeseburger liggen. Het leek alsof de dader wist dat Cptmarco erg van cheeseburgers houdt. Hield. Even dacht ik eraan om de rest te vertellen van de man of vrouw in het bos, maar ik was bang dat ze me uit zouden lachen. Als jongste en ook nog vrouwelijke webloggertje werd ik al haast ondergewaardeerd. Langzamerhand, in de loop van de avond, veranderde de sfeer wat naar het normale. We lachen veel met en om elkaar, daar achter de schermen. Tot Knut iets postte.

[19:47] <Knut|Werk> hey, hebben jullie ook nog een maitlej gehad?
[19:47] <Nietz> Wat heb je dan gehad?
[19:47] <TwoMini> Van die negertjes?
[19:47] <NoliuZzzz> OMG Xessive! Ik kom niet meer bij om dat topic!
[19:48] <Twink|wwkw> Knutje, vertel...
[19:49]<Knut|Werk> Nou, zo spannend was het eigenlijk niet. Het was een mailtje van datzelfde onbekende adres, en het enig ewat erin stond, was een foto van 1 van die beeltejs.
[19:50] <Nietz> Stuur eens door?
[19:50] <rick> Vast een geintje joh.
[19:50] <TwoMini> Stuur eens door Knut|Werk?
[19:50] <EchtKoekje666> Welke is het dan Knut|Werk?
[19:51] <Tolga|druk> het is niet waar zeg..

Uiteindelijk stuurde Knut het desbetreffende mailtje naar iedereen door. De foto, die eruit zag alsof hij met een mobiele telefoon was gemaakt, was het beeldje te ontwaren van het slapende negertje. Er werd een beetje overheen gepraat. Knut vertelde wat over zijn werk, dat een nieuw meisje zomaar zijn kantoor was ingelopen, maar je merkte dat de sfeer compleet was omgeslagen. Iedereen was wat stiller, en er werden niet zoveel grapjes gemaakt. 2Mini maakte nog een semi-grappige opmerking over dat hij het dikke negertje wel niet zou zijn, maar ik kon er niet om lachen, en ik kon me ook niet voorstellen dat mijn andere collega's dat zouden doen. Ik deed mijn gordijnen dicht, en ging weer zitten. Het was 10 uur en werd erg donker. Ik was erg moe, en wilde graag naar bed. RealBizkit666 vroeg of Knut niet eens naar huis moest, maar hij was bezig met iets belangrijks, en zijn huis was toch om de hoek. Toen gebeurde het. Waar we allemaal stiekem voor gevreesd hadden. Het ging heel snel achter elkaar.

[22:11] <Knut|Werk> Zo, ik ga maar weer eens naar huis.
[22:11] <TwoMini> ja klopt, Twink
[22:12] <Nolius> Doe dat, Knut|Werk
[22:12] <rick> das een latertje vanavond Knut!
[22:12] <Knut|Werk> ach ja...
[22:13] <Nietz> grafkanker.
[22:14] <EchtKoekje666> Waarom voelt het zo laat?
[22:15] <Knut|Werk> jezus, er is iets in m'n bureau gekrast.
[22:15] <Knut|Werk> een negertje!
[22:15] <Knut|Werk> Godverdomme...
[22:16] <Knut|Werk> Hey, er is nog iemand hier
[22:16] <Tolga|druk> Knut, misschien moet je maar heel gauw naar huis gaan.
[22:16] <Knut|Werk> Oh, hij komt hierheen, brb

En dat was het laatste wat we van Knut hebben gehoord. Die avond. Rickmans belde meteen naar Knuts werk, maar niemand nam op. We begonnen als gekken in te spreken op het antwoordapparaat, tot Nolius opperde dat dat toch geen enkel nut had. In één keer hielden we op. Toen ik later terugkeek op mijn telefoon zag ik dat ik het 11 keer geprobeerd had. Tolgashakur belde de politie, en die zouden er wel iemand op afsturen. Om half twaalf logde Knut uit van IRC. Of zijn computer nou uit was gevallen, of de politie er was, ik weet het niet.

Tien webloggers. Tien negertjes. Is dit een grap van een thuisgebleven weblogger of is er een andere grappenmaker in het spel?
In de volgende WWKW zal het snel duidelijk worden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.