Game Review: Dungeons & Dragons Heroes

Honderdvijftig jaar geleden lukte het de tovenaar Kaelin om de machtigste tovenaar ooit te worden. Hij vernietigde dorp na dorp en werd steeds machtiger en steeds boosaardiger. Het koninkrijk Baele deed een wanhopige oproep en vier helden meldden zich. De helden zijn achtereenvolgens:


  • Een fighter uit het noorden die op weg was naar Baele om getraind te worden in de wacht. Na een jarenlange tocht, waarin hij door wisselende partijen werd ingehuurd, kwam hij aan in Baele, waar ze toevallig net een held als hij zochten.
  • Een tovenares, geboren en getogen in Baele en de enige die genoeg moed had om naar voren te komen bij de vraag of er iemand was die het aandurfde om tegen Kaelin te vechten.
  • Een dwerg, op zoek naar een gestolen urn met de as van een overleden soortgenoot. Na het overmeesteren van de dieven stopte hij in Baele voor een drankje, precies op tijd om zijn diensten aan te bieden in de strijd tegen Kaelin.
  • Een rogue, een weesmeisje dat opgevoed werd door the Seven Stars Crew. Kaelin vernietigde haar dorp en ze zint op wraak.


De vier helden verslaan tegen alle verwachtingen in de boze tovenaar, maar in zijn laatste stuiptrekkingen vervloekt hij ze alle vier waardoor ze sterven. De inwoners van Baele begraven de vier helden en vernietigen Kaelins kasteel.

Nu, honderdvijftig jaar na de dood van Kaelin en de vier helden, hebben boosaardige lieden Kaelin weer tot leven geroepen. De inwoners van Baele vrezen het ergste, en wekken de vier helden om het kwaad nogmaals te verslaan. De vier helden zijn in het begin zwak, maar gaandeweg zullen zij hun krachten moeten terugvinden.


Het spel is geschikt voor 1 tot 4 spelers. Speel je alleen, dan kies je één van de vier helden. Je kunt de standaardnamen uit het spel hanteren, of de personages naar eigen inzicht hernoemen. Ieder personage heeft zijn/haar eigen specialismen en wapens. Elke held heeft ook een zogenaamd Ancient wapen, dat in het begin zwak is maar door het vinden van "soulshards" langzaam zijn oude krachten herwint.

Nadat je vanuit je tombe de weg naar het kasteel hebt gezocht, kan je in de Shoppe (winkel) betere bewapening en uitrusting kopen. Ook krijg je daar je eerste opdrachten. In het begin zijn dat vooral "zoek de sleutel"-achtige opdrachten maar al snel moet je complete werelden verkennen. Belangrijke items staan op de kaart aangegeven als een gekleurd puntje.