DVD Review: Pirates of the Caribbean

Behalve de reguliere extra's die met elke DVD speler te bekijken zijn, bevatten de schijven van Pirates of the Caribbean ook nog een set extra's die met een computer bekeken moeten worden.

Net zoals de reguliere extra's bevat ook de DVD-ROM sectie een Image Gallery. Dan is er nog de Moonlight Becomes Ye feature, die je in staat stelt om een ingevoerde foto van een gezicht de 'moonlight' behandeling te geven, waardoor stukken van het gezicht een zombie-uiterlijk krijgen.

Verder staan er nog 2 features op die gericht zijn op de 'Pirates of the Caribbean' attractie in de Disneyparken. Dead Men Tell No Tales gaat in op de historie en met de Virtual Reality Tour kun je rondwandelen in de virtuele versie van de attractie.

Een gedeelte van de DVD-ROM features grijpt terug naar de eerste DVD. Dit zijn de Script Scanner en de Storyboard Viewer, waarbij je respectievelijk het script en het storyboard naast de film gelegd krijgt.

Klinkt niet slecht, toch? Nee, inderdaad. Mits je het aan de praat krijgt op je computer. En daar wringt hem de schoen. Voor deze features wordt namelijk gebruik gemaakt van de InterActual Player, een stuk software dat apart geinstalleerd dient te worden. Nu zou dat op zich nog niet zo'n heel groot probleem zijn, ware het niet dat dit stuk software een notoir probleemgeval is dat niet overweg kan met een flinke hoeveelheid software die nodig is voor hardware MPEG decoders, video encoders en TV kaarten. Heb je dit soort software draaien, dan loop je een fors risco dat de DVD-ROM features aan je voorbij gaan.

De keuze voor deze software is dan ook een fors minpunt voor wat de DVD-ROM content betreft.