DVD Review: Pirates of the Caribbean



De tweede DVD van de set bevat de indrukwekkende hoeveelheid extra's. Als eerste keuze in het menu is er 'an epic at sea'. Dit is de feitelijke 'making of' en beslaat de diverse stappen binnen de productie. Het submenu geeft je de mogelijkheid om stukken afzonderlijk te kiezen, of om alles achter in één keer te zien.

Fly on the set gaat specifiek in op een vijftal scènes en belicht de repetities, make-up en andere voorbereidingen die voorafgaan aan de uiteindelijke opnames.

Diaries bevat een drietal dagboeken, gemaakt tijdens de productie. De producer, Bruckheimer, hield een fotodagboek bij en babbelt die foto's aan elkaar. Daarnaast vind je er een dagboek van een piraat. Dit is een video-verslag gemaakt door Lee Arenberg, die Pintel speelt in de film. Dan is er nog het dagboek van een schip. Dit verslag volgt de 'Lady Washington", het schip dat gebruikt is als de Interceptor.



Below deck is een serie documentaires over piraterij. De stukken zijn in één keer af te spelen met korte intermezzos, direct als losse scènes te kiezen, of te 'ontdekken' terwijl je je via geanimeerde menu's een weg door een schip baant.

Blooper reel: Spreekt voor zich .

Deleted scenes bevat negentien scènes die de film niet, of in een andere vorm gehaald hebben.

Moonligh serenade scene progression gaat in op één scène en laat zien hoe het uiteindelijke resultaat tot stand is gekomen vanaf de eerste concepttekeningen.

De image gallery bevat een hele berg aan foto's, storyboards, concepttekeningen en dergelijke.

Als laatste van de normale extra's is er nog Pirates in the parks, wat een filmpje uit 1968 bevat, wat als promotie diende voor de toen net nieuwe attractie in Disneyland: Pirates of the Caribbean.

Een op zich hele mooie set aan extra's, maar er zijn maar weinig dingen aan te wijzen die er echt bovenuit steken en na ze een keer gezien te hebben uitnodigen om nog eens te bekijken. De 'Below deck' feature is de meest interessante, simpelweg omdat die nu eens niet ingaat op de film, maar in z'n totaliteit een hele aardige documentaire is over piraterij.