DVD: The Lion King 3 - Hakuna Matata

"The Lion King 3" is feitelijk geen nieuw verhaal, maar een aanvulling op de originele film. Timon en Pumbaa vertellen het bekende verhaal, maar dan vanuit hun oogpunt. De originele titel die in de VS gebruikt is, "The Lion King 1 1/2" is dan ook eigenlijk toepasselijker.

Timon en Pumbaa geven commentaar op de film.


Synopsis
In deze film blikken Timon en Pumbaa terug op hun avonturen, door als het ware 'hun' film te bekijken en daar op bepaalde punten commentaar bij te geven. De film laat zien hoe Timon er toe komt om zijn kolonie te verlaten en de wijde wereld intrekt. Op zijn tocht ontmoet hij Rafiki, die hem vertelt dat hij 'verder moet kijken dan wat hij ziet'. Metaforen zijn alleen niet zo besteed aan Timon, dus daar beginnen de problemen al. Even later ontmoet hij Pumbaa, en je ziet in de film hoe de vriendschap tussen die twee zich ontwikkelt en hoe ze met Simba hun 'Hakuna Matata' vinden.

De film schakelt regelmatig terug naar de 'bioscoop-view', wat iets is waar je even aan moet wennen. Al vind ik het op zich een leuke aanvulling op het 'voice-over' principe wat vaak gebruikt wordt als verteller. Het totale resultaat is wel dat de eigenlijke film op deze manier erg kort wordt. De teller stopt op iets meer dan 73 minuten.

TimonDe beeldkwaliteit is simpelweg goed, en ook het geluid is in orde. Wat dat betreft is alles goed verzorgd. Zoals gebruikelijk bij Disney-tekenfilms kun je kiezen tussen de originele (Engelse) geluistrack of de nagesynchroniseerde Nederlandstalige. Ook in de ondertiteling is een ruime keuze voorhanden, waaronder Engels, Nederlands en Frans.

Je hebt de mogelijkheid om de film te kijken in combinatie met het spel om de verborgen Mickeys te vinden. Aangezien dit spel gebruik maakt van de ondertiteling, is een Nederlandse ondertiteling met die optie niet beschikbaar.

Verder vind je op deze schijf 'nog nooit vertoonde scènes'. Iets wat eigenlijk een beetje vreemd concept is voor een direct-to-video film, maar het idee mag duidelijk zijn.