Game Review: In Memoriam

Eigenlijk is het geen adventure maar een verzameling behendigheidsspelletjes met een serie-moordenaar sausje. Toch vond ik het erg leuk om te spelen en ik heb mezelf er vaak op betrapt dat ik even in de lunchpauze het spel opstartte om nog even die ene puzzel te proberen. Het spel slaat automatisch je voortgang op. Als je vast zit met een puzzel, kan je gewoon stoppen en de volgende keer verder gaan waar je gebleven was. Of met een andere puzzel van hetzelfde level natuurlijk. Een nadeel vond ik wel, dat de puzzels meestal niet echt iets met het verhaal te maken hadden. Pillen voeren aan een insect zodat die op een rad gaat lopen om een cijfer te vormen is niet echt iets ik wat met seriemoorden oplossen associeer. Het cijfer dat je moet vormen is dan weer wel aan het plot gerelateerd. Hierdoor kreeg ik toch nooit echt het idee dat ik daadwerkelijk een serie-moordenaar probeerde te ontmaskeren, het spel is niet overtuigend genoeg doordat de puzzels niet door een bloeddorstige maniak ontworpen lijken te zijn.

De e-mailtjes die je van je teamgenoten krijgt zijn interessant om te lezen. Steeds als je een puzzel oplost, krijg je één of meer mailtjes waarin ze vertellen over hun voortgang, achtergronden bij een moord of magisch symbool of een tooltje dat ze ontwikkeld hebben om geluidsfragmenten achterstevoren af te spelen. De e-mails van een jongen uit Italië bevatten taalfouten om het echt te laten lijken. Ook kreeg ik een mailtje van de seriemoordenaar: "From: "----- Phoenix" To: Sent: Thursday, December 11, 2003 11:40 AM Subject: I'm watching you I'm there, right near you. I'm watching you. You could almost feel my breath on your skin. See you later, my Little Friend. See you later, lizard The Phoenix"

In het hele spel hangt een mysterieuze sfeer. Alchemie, magische symbolen, rituele moorden, astrologie, Griekse en Egyptische goden, ze komen allemaal aan bod. Uiteindelijk wijzen alle puzzelstukjes in de richting van één historische figuur. Denkt de moordenaar dat hij een reincarnatie van die man is?



Het geluid is creepy. Er wordt veel gebruik gemaakt van angstaanjagende melodietjes en geheimzinnige geluiden. Ik vond het gekraak echter erg irritant. Je kunt niet zonder geluid spelen omdat je dan belangrijke aanwijzingen mist. Ook kun je sommige puzzels alleen oplossen door bepaalde geluidsfragmenten in de juiste volgorde te zetten.

In het spel zit veel filmmateriaal verwerkt. De kwaliteit daarvan is goed, al wordt het in brievenbusformaat weergegeven.

Als je het spel eenmaal uitgespeeld hebt, zul je het niet meer opnieuw spelen. Het is wel mogelijk om een nieuw spel op te starten, maar je zult dan opnieuw een geldig e-mail adres op moeten geven.

PluspuntenMinpunten
  • Origineel concept
  • Spannend verhaal
  • Goed verzorgd
  • Spoilers op Internet
  • Kort
  • Grafisch
    Geluid
    Speelbaarheid
    Levensduur
    Eindscore8