FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 13 december 2003

Jager overleden door botsing met trein

Ridzert en brighton hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de buurt van Dronrijp (Friesland) is zaterdagmiddag een jager aangereden door een trein en overleden aan zijn verwondingen. Hulpdiensten konden moeilijk ter plaatse komen omdat het gebied erg afgelegen ligt.

Andere jagers hielden de daarop volgende trein aan om te waarschuwen dat er een botsing had plaatsgevonden. Volgens de politie had de machinist van de stoptrein naar Harlingen wel iets op het spoor gezien en een klap gehoord.

Tegen half vijf kon het treinverkeer hervat worden.

Celstraf voor stelende nep-prins

VeiligGlijden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor de rechtbank van Nice is donderdag een Fransman van Algerijns-Libanese afkomst veroordeeld tot zeven jaar cel en een boete van 240.000 euro. De man heeft in de afgelopen jaren namelijk dure juwelen weten te stelen door zich in Nice en het Spaanse Marbella voor te doen als een Arabische prins.

De 47-jarige man kreeg met deze smoes onder meer diamanten in handen die hij in zijn zak stak voordat hij de winkel verliet.

Kamerleden moeten etensresten opruimen

VeiligGlijden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Leden van de Tweede Kamer en andere gebruikers van het parlementsgebouw in Den Haag moeten hun etensresten beter opruimen. Als dit niet gedaan wordt, dreigt het Kamergebouw overspoeld te raken door muizen.

Het gebouw wordt al enige tijd geteisterd door een muizenplaag. Pogingen de muizen te verdrijven hebben weinig uitgehaald, de populatie breidt zich zelfs uit. Volgens de directeur bedrijfsvoering komt dit doordat de muizen niet van het met gif besmette voedsel eten. In de rest van het gebouw is namelijk genoeg onbesmet eten te vinden.

Parlementariërs, personeel en andere gebruikers is het vanaf nu dan ook verboden etenswaren uit de restaurants naar hun werkkamers mee te nemen. Ook worden afsluitbare bakjes voor het eten uitgedeeld.

Chauffeur komt klem te zitten en overlijdt

P@rick en Rams3s hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Almelo is vrijdag een buschauffeur van vervoersmaatschappij Connexxion om het leven gekomen toen hij klem kwam te zitten tussen de deuren van zijn bus. De man had in de remise de elektriciteit van de bus uitgeschakeld, maar stapte niet binnen de vereiste vier seconden uit en raakte bekneld. Toen collega's de chauffeur aantroffen, was hij al overleden.

De arbeidsinspectie onderzoek het dodelijk ongeval, maar er zijn nog geen gebreken aan het licht gekomen. Chauffeurs die vanaf maandag voor vervoerder Syntus met dezelfde bussen moeten gaan rijden hebben overwogen dit niet te doen. Uiteindelijk besloten ze toch in de bus te zullen stappen. Hen is geadviseerd de achterdeur van de bus te gebruiken.

De identiteit van de omgekomen chauffeur is niet bekend gemaakt.

Uitslagen HCE (13-12-03)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanavond.

PSV - RKC Waalwijk (3-1)
2' Lucius 1-0
37' Teixeira 1-1
55' Robben 2-1
75' Lucius 3-1

FC Twente - Feyenoord (4-2)
10' N'kufo 1-0
30' N'kufo 2-0
44' Kuijt 2-1
56' John 3-1
67' Polak 4-1 (pen)
86' Pardo 4-2

Geel: N'kufo, Zomer, Ouédraego (allen Twe), Schreuder (Fey), Smolarek (Fey)

RBC Roosendaal - sc Heerenveen (1-1)
38' Youssouf 1-0
75' Samaras 1-1

Geel: Oliseh, Molenaar, Daelemans (allen RBC), Väyrynen, Selakovic, Sibon, Hakansson (allen Hee)
Bijzonderheid: Aerts stopt penalty Selakovic (Hee, 55')

ADO Den Haag - Willem II (0-1)
34' Quinn 0-1

Geel: Carrilho, Mensah, Van As, Van Boxel (allen ADO), Wau (Wil)
Rood: Denneboom (Wil, 2x geel, 75')
Bijzonderheid: duel in eerste helft vijf minuten gestaakt wegens vuurwerk

Oefencampagne Oranje bekend

De KNVB heeft het oefenprogramma voor Euro 2004 rond. Voor het uitgevallen duel met Duitsland is een vervanger gevonden, de Verenigde Staten komt nu op bezoek.

Programma

Woensdag 18 februari, Amsterdam ArenA,
Nederland-Verenigde Staten

Woensdag 31 maart, De Kuip, Rotterdam,
Nederland-Frankrijk

Woensdag 28 april, Philips-stadion, Eindhoven
Nederland-Griekenland

Zaterdag 29 mei, Philips-stadion, Eindhoven
Nederland-België

Zaterdag 5 juni, Amsterdam ArenA
Nederland-Zuid Afrika

Uitslag Bayern München-VfB Stuttgart

De uitstekende vorm van Roy Makaay duurt voort. De aanvaller besliste vanmiddag de Duitse 'topper' in het voordeel van zijn Beierse team.

Het duel tussen Bayern München en VfB Stuttgart zou ook een Champions League affiche kunnen kennen, vanmiddag troffen de ploegen elkaar echter in de Bundesliga. Koploper Stuttgart maakte zich vooraf geen illusie daar het de voorgaande vijf edities verloor.

Bayern speelde een matige wedstrijd. Stuttgart mistte drie goede kansen alvorens het een kwartier voor tijd het deksel op de neus kreeg. Het betere spel leidde daarmee niet tot resultaat. Roy Makaay profiteerde in de 75e minuut van een foutje van verdediger Fernando Meira en liet keeper Hildebrandt kansloos (1-0). Het was voor Stuttgart de eerste nederlaag van dit seizoen.

Werder Bremen is dankzij het verlies van Stuttgart de nieuwe lijstaanvoerder. Het heeft een punt voorsprong op Stuttgart en vier punten op Bayern, dat op doelsaldo vierde staat.

Man overlijdt na autopech in woestijn

In de Australische woestijn is een Britse man door uitdroging en oververhitting om het leven gekomen. De 35-jarige man trok in zijn eentje van West- naar Oost-Australië.

Volgens de politie had de man zijn auto verlaten nadat hij 60 kilometer verwijderd van een dorpje pech kreeg en niet meer verder kon. De man had geen mobiele telefoon en onvoldoende water meegenomen.

De man wist 40 kilometer te voet af te leggen, maar overleed op vier uur afstand van een aboriginaldorp. Motorrijders troffen de man langs de kant van de weg aan.

Pavarotti trouwt met zijn secretaresse

De Italiaanse tenor Luciano Pavarotti is vanmiddag getrouwd met zijn voormalige secretaresse Nicoletta Mantovani. Pavarotti en Mantovani kennen elkaar al bijna tien jaar.

De huwelijksplechtigheid vond plaats in het theater van de Noord-Italiaanse plaats Modena en speelde zich af in Hollywoodstijl. De 35-jarige bruid droeg een roze jurk van Giorgio Armani. Andréa Bocelli zong tijdens de ceremonie het 'Avé Maria'.

Voor de 66-jarige Pavarotti was dit zijn tweede huwelijk. Samen met Mantovani heeft hij een dochtertje, Alice. Haar tweelingbroertje overleed bij de geboorte, begin dit jaar.

[update] AEL vindt aanslagen in Turkije kunnen

lt_baseline, fyful, ODF, Lesley© en cyberbull hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De bomaanslagen van afgelopen november in Turkije worden niet veroordeeld door de Arabisch-Europese Liga Nederland (AEL-NL). De vice-voorzitter van de AEL, Naima Elmaslouhi, heeft dit tegenover het ANP bevestigd.

In het Algemeen Dagblad van vandaag liet Elmaslouhi optekenen dat de aanslagen volgens haar voortkomen uit onvrede van Turkse moslims met het optreden van de VS in Irak en van Israël in de Palestijnse gebieden: "Die mensen voelen zich onderdrukt en vernederd en zij willen zich verzetten. Dat is een logisch reflex. Dat verzet steunen we. Wij kunnen daar niet over oordelen''.

Volgens Elmaslouhi keurt de AEL het wel af dat er onschuldige burgerslachtoffers vallen bij de bloedige aanslagen. Maar volgens haar is het wél toelaatbaar dat militairen of mensen die bij militaire instituten werken dood gaan bij die aanslagen.

Update over bomaanslagen 16:05

Reaktie VVD

De VVD heeft bij monde van Kamerlid Geert Wilders de uitspraken van AEL-vice-voorzitter Elmaslouhi ,,te walgelijk voor woorden'' genoemd. ''De AEL toont weer eens haar ware gezicht''. Volgens hem past dit niet in een democratische rechtsorde.

Wilders meent dat hij echter niets kan uitrichten tegen de AEL, omdat de uitspraken binnen de wet blijven. Wilders probeerde eerder al dreigende taal van AEL-voorzitter Abou Jahjah aan het adres van tegenstanders veroordeeld te krijgen. Minister Donner zag er toen geen reden tot vervolging in. Wilders denkt dat hij met Kamervragen over de uitspraken van Elmaslouhi nog minder kans maakt.

Amsterdam

In Amsterdam zijn gisteren de vier AEL-activisten vrijgelaten die getooid met bivakmutsen en brandende fakkels eerder deze week een blokkade aanlegden op de A10. Het OM wilde de vier langer vastzetten, maar volgens de rechter-commissaris was daar geen aanleiding voor.

Eerder deze week eiste de AEL van burgemeester Job Cohen de vrijlating van de vier. Er werd gedreigd met ''verdere escalatie'' als de vier niet vrij zouden komen.

Met hun actie op de snelweg wilde de AEL herinneren aan het begin van de eerste intifada, de opstand van de Palestijnen in de door Israël bezette gebieden, op 9 december 1987.

Bruni in 2004 bij Minardi

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar Gianmaria Bruni is nu eindelijk bevestigd bij Minardi voor 2004.

Paul Stoddart, teambaas van het Engels-Italiaanse team, is uitermate tevreden over de coureur: "We hadden het voordeel dat we Bruni als tester bij ons team konden halen, zo konden we hem goed in de gaten houden. We zijn echt extreem blij dat hij in 2004 voor ons zal racen. We hebben voor hem gekozen omdat we denken dat hij gewoon heel erg goed met een auto overweg kan. Hier is een nieuwe F1-ster in de maak!"

Natuurlijk is Bruni zelf ook zeer tevreden over zijn zitje voor 2004. "“Ik ben echt zo blij. Al vanaf dat ik klein was, wilde ik F1-coureur worden. Ik ben nu één van de weinige mensen met dat geluk, nu komt echt een droom uit. Mijn doel is uiteraard om het team vooruit te helpen. Dit is echter maar één stap. Mijn uiteindelijke doel is zelf vooruit gaan, dingen doen die vorige Minardi-coureurs hebben gedaan. Ik wil bij deze Paul Stoddart en het hele team heel erg bedanken. Ze gaven mij een kans afgelopen zomer, en sindsdien is het allemaal zeer snel gegaan."

Het team maakte ook nog bekend dat de bekendmaking van de tweede coureur niet lang meer op zich zal laten wachten...

Enyimba wint Afrikaanse Champions League

Voetbalclub Enyimba uit Nigeria heeft de Afrikaanse Champions League gewonnen. De ploeg verloor vrijdag in Egypte weliswaar de uitwedstrijd met 1-0 van Ismailia, maar verdiende door de 2-0 winst eerder in eigen huis toch de beker.

De wedstrijd was een hard en gemeen duel. De arbiter moest het spel regelmatig stilleggen. In de tweede helft begonnen boze Egyptische fans ook nog eens flessen het veld op te gooien. De politie moest er zelfs aan te pas komen om de spelers en arbiters te beschermen tegen boze supporters.

Het enige doelpunt werd gescoord uit een penalty. Rabbou vond het net vanaf elf meter.

Aarde-achtige planeten niet zeldzaam in heelal

Nieuw onderzoek geeft wellicht een antwoord op de vraag of geavanceerd leven zeldzaam is in ons heelal. Simulaties tonen voorlopig aan dat dat er veel exo-aardse planeten zijn. Dit zijn aarde-achtige werelden waarop water aanwezig is en de kans voor leven om te evolueren.

Wetenschappers van faculteit astronomie aan de universiteit van Washington hebben 44 computersimulaties van planeetformatie in de buurt van een ster uitgevoerd. Het bleek dat iedere simulatie wel één tot vier aarde-achtige planeten aantoonde. Elf planeten in de simulaties worden als bewoonbaar gezien en bevinden zich op dezelfde afstand van de ster als onze aarde. Dit betekent dat één op de vier sterren in het heelal een planeet kent die leven ondersteunt.

"Onze simulaties tonen een enorme variëteit van planeten. Je kunt planeten hebben die half zo groot zijn als de Aarde en zeer groot, als Mars, en je kunt planeten als de Aarde hebben. Ook kun je planeten hebben die drie keer groter zijn dan de Aarde en misschien tien keer zo veel water bevatten", aldus Sean Raymond, doctorale student astronomie.

Grote gasplaneten, als Jupiter, hebben ook invloed op de hoeveelheid water op de aarde-achtige planeten die ook om de ster cirkelen. "Hoe elliptischer de baan van de gasplaneet is, hoe droger de binnenste planeten zijn. Hoe ronder de baan van de gasplaneet is, hoe natter de binnenste planeten zijn", aldus Raymond. De baan van Jupiter, de grote gasplaneet in ons eigen zonnestelsel, is licht elliptisch. Daarom is onze aarde voor 80 procent bedekt met water.

Er zijn 400 miljard sterrenstelsels alleen al in het zichbare gedeelte van het heelal. Deze sterrenstelsels bevatten onderling weer miljarden sterren.

Man doodgestoken in 's Gravendeel

NeverSeen en Active hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 28-jarige man uit 's Gravendeel is afgelopen nacht neergestoken met een mes. De steekpartij vond plaats achter een café aan de Hendrik Hamerstraat.

De man overleed op weg naar het ziekenhuis. Reanimatiepogingen van het ambulancepersoneel mochten niet meer baten. De oorzaak van de steekpartij is vooralsnog onduidelijk. De politie is nog bezig met het onderzoek.

Trein rijdt winkel binnen

vosje_1983, Schizofreend en biertapper hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een trein is vanochtend rond half twaalf een bonbonwinkel op station Den Haag Centraal binnengereden. De machinist zou te laat geremd hebben, aldus een politiewoordvoerster.

Niemand raakte gewond, wel heeft een medewerkster van de winkel de schrik van haar leven gekregen. Station Den Haag is een eindpunt, de sporen lopen er dood. Haaks op de sporen loopt een voetpad, waar ten tijde van het ongeluk niemand op liep. De winkels zijn gebouwd aan de kopse kant van de perrons, die uitkomen in de stationshal.




(Foto: _Calvin_)

Paniek door alarm in Amsterdam-Noord

Veel mensen in Amsterdam-Noord hebben vanochtend in paniek de politie en brandweer gebeld. Een alarm ging zo lang af dat ze dachten dat er sprake was van een ramp. Ramen en deuren werden gesloten en mensen stemden af op de lokale televisiezender. Uiteindelijk ging het alarm vanzelf weer uit.

Het is nog onduidelijk of het dezelfde sirene was die bij grote rampen loeit. Een woordvoerder van de brandweer acht het goed mogelijk dat het om een particuliere alarm-installatie ging. Een inbraakalarm mag maximaal drie minuten afgaan, om verwarring te voorkomen. De brandweer onderzoekt de oorzaak van het lange alarm.

Het alarmsysteem kan alleen door de burgemeester of regionale brandweer commandant geactiveerd worden. In heel Nederland worden de sirenes elke eerste maandag van de maand om 12.00 uur getest.

Nog steeds ruzie in SP over geld

De ruzie in de SP, tussen fractievoorzitter Jan Marijnissen en Tweede-Kamerlid Ali Lazrak, over het loon van Lazrak is nog steeds niet beslecht. Al eerder werd bekend dat Lazrak weigert om een deel van zijn loon af te dragen aan de SP-partijkas.

Binnen de SP-fractie staat iedereen veel geld af van zijn salaris dat hij verdiend. Van de ruim 7.000 euro bruto houdt men een modaal nettoloon van zo'n 2000 euro over. Ali Lazrak heeft daar geen zin meer in. Zelf wil hij niets zeggen. ,,Ik ben ziek. Vraag maar aan Jan Marijnissen hoe het zit''.

Volgens Jan Marijnissen ligt Lazrak in scheiding. Dat geeft financiële problemen: hij moet nu zijn huis op de Canarische Eilanden verkopen. ''Maar in onze partij geldt: gelijke monniken, gelijke kappen''. Uitzonderingen zijn mogelijk als de persoonlijke omstandigheden daartoe nopen. Daarvan is nog nooit gebruik gemaakt. De vraag is echter of er binnen de SP veel animo is om een partijlid met een tweede huis op een tropisch eiland financieel te helpen.

Consequentie van de weigering van Lazrak kan zijn dat hij uit de SP-fractie wordt gezet en geroyeerd als lid. Voordat een SP'er zich kandideert, ondertekent hij een verklaring waarin hij akkoord gaat met de afdracht. ,,Ook Ali heeft ook plechtig beloofd dat hij bij vertrek uit de SP zijn Kamerzetel afstaat'', zegt Marijnissen. De SP-leider beaamt dat hij echter niet kan dwingen Lazrak zijn zetel op te geven. Hij kan eventueel op persoonlijke titel in de Kamer blijven zitten.

De SP-regeling van geldafdracht heeft voor de SP grote voordelen: gelukszoekers houdt Marijnissen buiten de deur en de partijkas is goed gevuld. De SP-begroting voor 2004 is 5,7 miljoen euro. De meeste andere partijen hebben ook een afdracht, maar veel minder ingrijpend dan de SP. Dat gaat van 15% bij GroenLinks via 3% bij CDA en D66 naar 2% bij de PvdA. Bij de SP krijgen Raads- en Statenleden, in tegenstelling tot bij andere partijen, helemaal niets.

Conciërges weg na seks-chat met leerlingen

In Friesland zijn twee conciërges van een school ontslagen die seks-chatsessies hielden met leerlingen. De zaak kwam enige tijd geleden aan het licht toen de vader van een 14-jarige leerlinge de school inlichtte over aanranding van zijn dochter door één van de conciërges.

De conciërges waren werkzaam op het Christelijke Scholengemeenschap Comenius in Leeuwarden. Uit onderzoek is gebleken dat één conciërge in het cursusjaar 2002-2003 ''oneerbare voorstellen'' deed aan leerlingen tijdens chatsessies via internet. Een paar maanden later bleek dat ook een andere conciërge in datzelfde cursusjaar seks-chats onderhield met een 13-jarige leerlinge.

De school heeft nu een gedragscode opgesteld voor het gebruik van internet binnen de scholengemeenschap. Seksplaatjes downloaden of versturen is vanaf heden taboe op de school.

Zowel de school als de ouders van de betrokken leerlingen hebben aangifte gedaan van de seks-chats. Maar volgens justitie zijn seksueel getinte chatsessies echter niet strafbaar. De 14-jarige leerlinge deed ook aangifte tegen de conciërge wegens aanranding.

Game Review: In Memoriam

Publisher:Ubi Soft
Developer:Lexis Numérique
Website:In Memoriam
Platform:PC CD-Rom


Het bedrijf SKL Network heeft een probleem. Hun reporter Jack Lorski is verdwenen. Ze hebben van de vermoedelijke dader een CD-ROM gekregen, maar het lukt hen niet die te decoderen. Daarom hebben ze besloten de CD-ROM onder zo veel mogelijk mensen te verspreiden, zodat de kans dat Jack teruggevonden wordt zo groot mogelijk is. Ook jij kunt helpen!

In Memoriam is een detective-spel waarin je op het Internet zal moeten zoeken naar hints en oplossingen die de moordenaar daar voor jou verstopt heeft. Ook krijg je e-mail van "team-genoten" en de opdrachtgever.


Japans afvalbedrijf vindt zo'n 240.000 euro

Beetle had ons (herschreven, waarvoor dank!) via de newssubmit het volgende te melden:

In een afvalverwerkingsbedrijf in Gyoda (ten noordwesten van Tokyo, Japan) werden de werkzaamheden gisteren plotseling stilgelegd, nadat de machine, die gebruikt wordt om de vuilnis samen te persen, plotseling bankbiljetten van 10.000 yen (ongeveer 77 euro) begon te spuwen op de transportband. In totaal bleek het te gaan om ongeveer 31 miljoen yen (239.630 euro).

De politie sorteerde de pakweg 3200 biljetten en plakte de gescheurde biljetten weer aan elkaar vast. Vervolgens werden de biljetten op een tafel van vrij forse afmetingen geteld.

De politie is naarstig op zoek naar de eigenaar. Als het geld binnen zes maanden niet wordt geclaimed, dan wordt de stad Gyoda eigenaar van het geld, aldus de politie.

AEL eist vrijlating verdachten Sittard

De Moslim Defensie Liga (MDL), een onderdeel van de Nederlandse afdeling van de Arabisch Europese Liga (AEL), eist de onmiddellijke vrijlating van vier Marokkaanse verdachten uit Sittard. De vier werden afgelopen week opnieuw vastgezet in verband met een inval in een drugspand in de wijk Thienbunder en de rellen met buurtbewoners die daarna ontstonden. In het pand vond de politie een wietplantage, harddrugs en een wapen. Het viertal, een 52-jarige moeder en haar drie zoons van 24 en 26 jaar, is gisteren door het OM voor 10 dagen in voorlopige hechtenis geplaatst.

Volgens een stuk op de AEL-site betreft het hier een ''schandalig geval van politieterreur en rassenjustitie''. In een verklaring schrijft de AEL dat ''een broeder, zijn broers waarvan één zelf werkzaam als gerechtssecretaris bij de rechtbank in Maastricht en zijn oude moeder'', gisteren ''ten onrechte'' voor 10 dagen in de cel zijn gezet op verdenking van verzet bij arrestatie en poging tot doodslag.

Dagblad De Limburger meldde eerder deze week dat de familieleden zich, vanwege de eerdere inval, afgelopen dinsdag moesten melden op het bureau in Sittard. Daar kwamen ze volgens afspraak opdagen, maar wel met in hun kielzog een flink aantal familieleden. Op het bureau ontstond weer een broeierige situatie waarbij werd geschreeuwd en geslagen. De 23-jarige vriendin van één van de zonen probeerde te voorkomen dat haar vriend werd gearresteerd. Ze sloeg één van de agenten. Hierop werden de vier vastgezet.

De AEL stelt op haar site dat dit met ongekend grof geweld gebeurde. ''De broeders en begeleidende zusters werden gemolesteerd door de politie, terwijl zij zich nota bene vrijwillig meldden!! Zelfs de vrouw van een van de broeders met baby aan het arm kreeg klappen''. De bewuste agenten worden omschreven als ''nazi-agenten'' en ''varkenskoppen'' die ''dienstdoende MDL-functionarissen van de AEL in wild-west stijl achtervolgden''.

Hoofdverdachte zaak-Maja zwijgt over motief

De 18-jarige Goran M., hoofdverdachte in zaak van de vermoorde Maja Bradaric, weigert het motief voor de moord op Maja te vertellen. Ook voor de rechter mag dit motief volgens de Beuningenaar niet worden onthuld.

De advocaat van Goran M., P. Vestiëns, kreeg gistermorgen een nieuwe versie van het motief te horen, maar Goran M. verbood zijn advocaat hier ooit over te spreken: "Hij heeft mij een spreekverbod opgelegd over deze volgens hem werkelijke achtergrond van de moord. Ik heb vergeefs geprobeerd hem ervan te overtuigen dat het beter is daarover eerlijk te zijn, zeker tijdens zijn strafproces. Maar hij was niet te vermurwen."

Volgens Vestiëns wijkt de nieuwe verklaring aanzienlijk af van de versie die Goran M. in de eerste bekennende verklaringen aan de rechter-commissaris heeft verteld. De raadsman noemt de nieuwe verklaringen, als ze waar zijn, 'absurd en bizar'. Maar hij dringt bij justitie aan op onderzoek hiervan.

Goran M. zou tegen Vestiëns hebben gezegd dat openbaarmaking van het motief 'erg riskant zou zijn gezien de grote consequenties'. Of professionele criminelen hiermee te maken hebben, wordt bevestigd noch ontkend.

Volgens de advocaat maakt Goran M. een stabiele indruk en zou daarom geen psychisch probleem hebben: "Dat maakt zijn nieuwe verklaring des te lastiger". Vestiëns zegt dat in beide versies over het motief geen aanwijzingen voor eerwraak zijn te vinden.

Op dit moment zitten in totaal nog drie jongens vast voor de moord op de 16-jarige scholiere. Naast hoofdverdachte Goran M. (18) zijn dat Goran P. (16), Maja's ex-vriend, en Ferdi O. (18). Nina K. (15), hartsvriendin van Maja, kwam afgelopen zondag vrij. Vorige week werden door De Gelderlander details over de bewuste maandagavond naar buiten gebracht.

Arnhemmer overlijdt na ongeval A12

DarKing had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de snelweg A12 richting Arnhem is vanochtend een 34-jarige man uit Arnhem overleden na een aanrijding. De man reed vol in op een 28-jarige spookrijder. Deze vrouw raakte daarbij ernstig gewond.

De vrouw reed ongeveer zeven kilometer lang met haar Ford Ka in de verkeerde richting over de A12 toen zij frontaal in aanrijding kwam met een Fiat Panda. Dat voertuig brandde volledig uit.

Nieuw wapen in prijzenoorlog

TisWatVandaag had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De prijzenoorlog in de supermarkten lijkt zich te gaan verleggen. De keten Dirk van den Broek is namelijk aan het kijken of ze een mobiele kassa voor de deur van concurrenten kan neerzetten. Klanten kunnen dan direct laten berekenen of zij meer hebben betaald dan bij Dirk. "Wij hebben zo'n plannetje bedacht, maar we hebben het in de koelkast gezet. Mijn broers en ik hebben er wat ruzie over gehad. Zij vinden het niet zo'n kies plan", zegt mede-eigenaar D. van den Broek.

Volgens het plan zit een kassamedewerkster van Dirk in "een paus-mobielachtige opstelling" voor de deur van een concurrent. Dat kan bijvoorbeeld op een parkeerplaats van de supermarkt aangezien die vaak van de gemeente zijn.

De supermarkten zijn nu bijna twee maanden in een hevige prijzenslag verwikkeld. In navolging van Albert Heijn hebben veel ketens hun artikelen goedkoper gemaakt.

Orka uit 'Free Willy' is dood

FIETSJE en Tomsworld hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De orka uit de film 'Free Willy' is gisteren overleden aan een longonsteking. De 27-jarige Keiko leefde sinds ruim een jaar in de Noorse stad Taknesfjord. Volgens de verzorgers kwam de longontsteking zo plotseling opzetten dat er niets meer aan te doen was.

Enkele uren nadat de verzorgers hadden opgemerkt dat Keiko lusteloos leek en geen trek in voer had, stierf hij.

Keiko werd bij IJsland gevangen genomen toen hij twee jaar was. Hij vertoonde bijna twintig jaar kunstjes in amusementsparken in Canada en Mexico. In 1998 werd hij bevrijd uit zijn benarde omstandigheden in Mexico en naar IJsland teruggebracht, nadat mensen die hem in de film 'Free Willy' uit 1993 hadden gezien, een campagne voor zijn vrijlating waren begonnen.

PSV wil Hofland niet laten gaan

ssj_reaper wist ons vandaag het volgende te melden:

Kevin Hofland wil het liefst nog tijdens de winterstop vertrekken naar een club in het buitenland. Coach Guus Hiddink wil echter dat de verdediger bij PSV blijft.

'Hofland heeft een contract bij PSV en we hebben alle spelers hard nodig', begint Hiddink zijn betoog op de website van zijn club, waarom hij de 24-jarige centrale verdediger niet wil laten gaan. 'Hij heeft willens en wetens zijn contract getekend. We hebben deze groep en ik wil die het liefst handhaven. Een vertrek mag nooit ten koste gaan van de sterkte.' Het contract van de zesvoudig international loopt tot medio 2006.

En in het Eindhovens Dagblad zegt de trainer dat een vertrek van Hofland 'op dit moment niet aan de orde' is. 'Ons uitgangspunt is dat wij zeker niet zwakker willen worden. Er zijn nog een paar wedstrijden voor de winterstop en ook vanaf februari komt er weer een zware periode aan. De selectie moet sterk blijven, ook in de breedte.'

Maar ook de mening van Hofland is overduidelijk. 'Ik ben 24 jaar en wil graag op het komende EK spelen. Dat kan niet als ik hier geen basisplaats heb en de voorkeur van de trainer gaat momenteel terecht uit naar Bouma. Die keuze van de trainer respecteer ik, daar heb ik verder niets op aan te merken. Maar ik wil elke wedstrijd spelen om naar mijn oude niveau toe te groeien en dat kan dus op korte termijn niet bij PSV.'

Hiddink lijkt er echter van uit te gaan dat Hofland blijft bij PSV. 'Maar je weet nooit hoe het gaat lopen mocht er een grote club komen en wij leiden geen schade door zijn vertrek. De afgelopen jaren zijn er echter geen grote transfers in de winterstop geweest.'

De woorden van Hiddink komen niet overeen met die van technisch manager Frank Arnesen, die wél bereid lijkt Hofland te laten gaan. 'Als een speler de club wil verlaten, moet je samen om de tafel om te luisteren en te kijken hoe de situatie ligt. We hebben er op zich wel oren naar, want als een speler weg wil, moet hij niet blijven. Maar dan moet het voor PSV ook een geschikt moment zijn.'

Mocht er voor Hofland geen transfer inzitten: 'Dan zal ik met voor de rest van het seizoen uiteraard voor tweehonderd procent inzetten voor PSV.'

Rendier van de kerstman op de zon



Op de zon was 6 december de afbeelding van het rendier van de kerstman te zien. Althans, het leek er op. In werkelijkheid was het een donker gebied wat veroorzaakt werd door gaten in het magnetisch veld van de zon.

Het beeld werd vastgelegd door de SOHO ruimtesonde die nauwlettend de zon observeert. Wetenschappers van de SOHO ruimtesonde hebben het silhouet van het rendier Rudolf omlijnd. "We konden het niet laten het met anderen te delen", zeiden de wetenschappers.

De foto is groengekleurd omdat alleen het ultraviolet licht weergegeven wordt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.