DVD Review: Krezip - That'll Be Unplugged

Het concert

Hoofdonderwerp van de DVD is dus het P.U.R.E. concert, gegeven op 17 februari jl. in het Arena Hotel te Amsterdam, in opdracht van muziekzender The Box.

Over het concert zelf zal ik niet al teveel vertellen, dat heb ik namelijk al eens gedaan in de review van het concert die in april op FOK! verscheen.

Voor degenen die die review niet (weer) willen lezen, over het optreden van Krezip die avond was ik zeer tevreden. De intieme sfeer, de voornamelijk akoestische klank, het is soms alsof je bij een bandlid naar keuze op schoot zit! Hoogtepunten die avond waren zeker het nummer That'll Be Me met gastoptreden van Mike Booth, trompettist van De Dijk, en Krezip's vertolking van Beautiful, door Christina Aguilera in de hitlijsten gezet. Ook oudere Krezip nummers, zoals In Her Sun (Stupid), werden ten gehore gebracht en zorgden wat mij betreft voor een hele 'pure' avond muziek.


Een minpuntje van de concertregistratie is de montage. Zo hoor je bij aanvang van het concert Jacqueline tegen het publiek praten op een normale toon, terwijl het publiek flink juicht en applaudiseert. Dat klinkt vreemd en dat klopt, het publiek was namelijk doodstil op dat moment. Ook de stukken interview tussen de nummers door vind ik storend, als je het concert een paar keer hebt gezien wordt het zelfs ronduit irritant. Leuk voor de tv uitzending, maar voor een DVD hadden het concert en het interview beter gescheiden kunnen worden.

Beeld en geluid

De uitvoering van het concert op DVD kon niet beter. Het beeld is van prima kwaliteit en in breedbeeld (1.85:1). Het geluid is zowel als DTS en Dolby Digital op de DVD gezet, het resultaat mag er wezen!


Voor in de auto

Om ook in de auto van het P.U.R.E. concert te kunnen genieten, aldus Jacqueline, krijg je bij de DVD ook het concert op audio CD. Deze bevat overigens niet het interview, alleen muziek. Een hele leuke extra!

De tracklist van de audio CD, waarvan de volgorde iets anders is dan het DVD concert, is als volgt:

1 More Than This
3:53
2 Take It Baby
3:22
3 Won't Cry
3:58
4 You Can Say
3:42
5 Promise
3:43
6 Don't You Feel Afraid
4:24
7 For Sure
3:40
8 All Unsaid
3:33
9 Happy Now
3:58
10 Mine
4:07
11 That'll Be Me
3:23
12 Beautiful
4:00
13 In Her Sun (Stupid)
3:36
Totaal
49:19