CD Review: Big Brovaz - Nu-flow

De heren en dames van Big Brovaz: Cherise (19), Dion (21), Nadia (22),ns Flawless (21), J-Rock (23), Randy en de twee producers Skillz (25) en Fingaz (24).

De muziek die Big Brovaz maakt is een soort mix van hiphop en R&B en heeft voor succes gezorgd. Hun muziek is erg veelzijdig te noemen voor een R&B act, er worden weleens vergelijkingen gemaakt met Amerikaanse rapacts als Outkast, Arrested Development en The Fugees. Dat Big Brovaz iets nieuws is blijkt wel uit de populariteit van hun eerste single in Nederland: Nu Flow.

Ontstaan

"Big Brovaz werd bij elkaar gebracht door Skillz en Fingaz. Zij gebruikten de naam Big Brovaz al, omdat ze altijd in de gaten hielden wat er in de Engelse R&B- en hiphopscène gebeurde. Skillz en Fingaz waren van plan het verzamelalbum Big Brovaz - Watching You uit te brengen met daarop verschillende artiesten uit de R&B/hiphop-scène van Zuid-Londen. In plaats van elke artiest een nummer te laten doen, besloten ze verschillende artiesten samen een nummer op te laten nemen. Hierdoor ontstond een uniek geluid. De chemie tussen de producer en de artiesten was bovendien zo goed, dat Big Brovaz een groep werd in plaats van een project."

"De harmonieën en de originele arrangementen van de stemmen van Cherise, Dion en Nadia zijn een belangrijk onderdeel van het geluid van Big Brovaz. Elke zangeres zingt anders en heeft andere muzikale invloeden en dat maakt de groep zo uniek. Zo uiteenlopend als de leden zijn, zo uiteenlopend zijn ook de nummers op het eerste album Nu Flow. Van latin-vibes op het nummer Summertime tot het rock-georiënteerde Taking It Global en de poppy nieuwe single OK: Big Brovaz kan en doet het allemaal. Of zoals Nadia het stelt: "We can vibe anything.""

Mooi. Nu we dat weten: Hoe klinkt die cd dan?